Dodaj do ulubionych

Formula 1 hotel

IP: 126.102.21.* 16.06.03, 15:05
Czy ktos nocowal w takim hotelu? Interesuje mnie jak wyglada sprawa
rezerwacji, czy mozna tylko przez internet z podaniem numeru karty kredytowej
czy mozna mailem lub telefonicznie? I jak wyglada sprawa dostepu do pokoi
hotelewych w poznych godzinach, bo podobno drzwi otwierane sa przez
przesuniecie karty kredytowej?
Obserwuj wątek
    • Gość: monika Re: Formula 1 hotel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.03, 16:29
      nocowałam w takim hotelu. rezerwacje pokoi przebiegają bez żadnych problemów -
      możesz nawet jechać w ciemno, i tak znajdą dla ciebie pokój (3-osobowy)!!!
      pokoje otwierane są za pomocą specjalnego 6-cyfrowego kodu, który dostajesz w
      momencie opłacenia noclegu. wejściowe drzwi otwierają się automatycznie -
      czujnik ruchu czy jak to siętam nazywa. życzę miłego pobytu.
      • Gość: Waldek Re: Formula 1 hotel IP: *.knurowski.net 16.06.03, 17:35
        Czy w takim 3 osobowym pokoiku może przenocować 4 osób? Jest to pilnowane przez
        obsługę? Od jakiej/do której godziny jest liczona doba hotelowa?
    • Gość: pipi Re: Formula 1 hotel IP: 1.0.4.* 17.06.03, 11:52
      nie za zbytnio.
      trójki to w rzeczywistosci dwójki z dostawkami. ciasno ale na upartego
      przenocowac można, obsługi nocą nie ma, jeśli przyjeżdżasz po 21 (lub 22)
      musisz podac nr karty kredytowej.
      pozdrowionka
      • Gość: Fredzio Re: Formula 1 hotel IP: *.bmj.net.pl 17.06.03, 12:58
        O 18.30 jesteśmy w Montauban, znajdujemy F1, dostajemy bez problemów pokój,
        recepcjonista udziela nam krótkich objaśnień automatyki hotelowej. Pokoje
        otwiera się zamkiem szyfrowym sześciocyfrowym, podobnie drzwi wejściowe do
        hotelu, kiedy nie ma w nim obsługi (tj. 22.00-7.00 i 10.00-17.00), a także ew.
        bramę do parkingu (jeśli jest zamykany). Wtedy także można wynająć pokój,
        jeśli się ma kartę bankową, za pomocą umieszczonego przy wejściu automatu.
        Pokój ma 4,5x3 m, grand lit 2x1,6 m i dodatkowe łóżko nad nim, z drabinką. W
        kącie umywalka pod olbrzymim lustrem, a właściwie dwoma lustrami na sąsiednich
        ścianach, co daje przy zbliżeniu się do tego kąta dziwaczny efekt, bo widzi
        się siebie w trzech osobach, w tym jedną w niezrozumiały sposób odwróconą
        stronami, gdy dwie postacie podnoszą lewą rękę, to środkowa prawą. W drugim
        kącie trójkątny stolik - biureczko, nad nim mała świetlówka i telewizor na
        półeczce, sterowany pilotem przymocowanym do ścianki oddzielającej łóżko od
        umywalki, na ścianie pionowo długa świetlówka, zasadnicze oświetlenie pokoju,
        tak sprytnie wymyślona, że światło można kierować na łóżko, lub umywalkę. Przy
        umywalce gniazdko umożliwiające nam posługiwanie się grzałką, gotujemy
        zupkę/makaron i herbatę. Niewielkie okno z roletą i blokadą, pod nim kaloryfer
        elektryczny, czynny. Kosz na śmieci, pod telewizorem zegar cyfrowy z
        budzikiem. WC na korytarzu, ale blisko: kabina z plastyku, muszla jest częścią
        całości kabiny, woda spłukuje muszlę, gdy przekręca się zatrzask drzwi, potem
        po wyjściu i zamknięciu drzwi, nad którymi zapala się czerwona lampka, słychać
        w środku ponure wycie oraz straszliwe pluski i huczenia (mycie i dezynfekcja),
        próbowałem zajrzeć wtedy do środka, ale natychmiast zapaliło się tam światło i
        wszystko ucichło, kabina tuszowa podobna, temperatura wody regulowana
        dowolnie, tusz uruchamia się czasowym przyciskiem dowolną ilość razy, na
        ścianie wisi pojemnik z mydłem - żelem, a za przegródką suszarka, którą można
        wysuszyć nie tylko głowę, ale całe ciało (z wyjątkiem nóg, no, chyba żeby
        stanąć na rękach). W pokoju są dwa duże ręczniki i jedna jednorazowa
        plastykowa szklanka. Telefon na każdej kondygnacji (przeważnie są dwie) tylko
        na monety, co dziwi, jest automat z gorącymi i zimnymi napojami i batonikami.
        Rano można za 22 F zjeść petit déjeuner: kawa, herbata, mleko, czekolada,
        bagietka, masło, dżem i coś tam jeszcze - bez ograniczeń - nie korzystamy -
        pierwsze śniadanie jadamy w pokoju, drugie w drodze, herbatę robimy do
        termosu, wychodzi to o wiele taniej. Całość sprawia wrażenie bezdusznej
        maszyny do spania, ale polubiliśmy te F1, nie tylko ze względu na cenę (129
        F).
        • Gość: Fredzio Re: Formula 1 hotel IP: *.bmj.net.pl 17.06.03, 13:19
          Za szybko nacisnąłem klawisz,a poprzedni tekst pochodzi z 1996 : uzupełniam:
          rezerwacja raczej konieczna, bo po 19.00 F 1 są z reguły "complet" (nigdzie
          indziej nie znajdziesz noclegu dla trzech osób za 25-30 €). Rezerwacja we
          Francji i w Niemczech przez internet, po za tym przez telefon, fax. Podanie
          numeru karty bankowej daje tzw. rezerwację gwarantowaną, bez niej pokój
          rezerwowany jest do godz. 19.00. r., teraz wszędzie są telefony na karty i
          bilon. Uwaga : w krajach Beneluxu nie było automatów do "sprzedaży" pokoi, nie
          wiem, jak realizowało się gwarancję (po przybyciu do hotelu np. póżną nocą
          wystarczy włożyc do maszyny prze dwejściem swoja karte, maszyna, poda kod
          dostępu do hotelu, pokoju i parkingu, wystawi rachunek za pierwszą dobę
          rezerwacji. Jeśli w hotelusą wolne pokoje to maszyna nam je wynajmnie po
          wprowadzeniu do niej karty. Rezerwacja (p. wyż.): www.hotel/formule 1.com.
          Podumowują : na krótkie pobyty polecam.
          Cześć.
    • Gość: malina Re: Formula 1 hotel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.03, 13:26
      Są jeszcze hotele Etap( z łazieneczką)i we Francji Premiere.Zasada działania
      bliźniaczo podobna.
    • jita Re: Formula 1 hotel 17.06.03, 13:27
      Potwierdzam: rezerwacja noclegu konieczna!!!

Pozdrawiam,
      Justyna

nasze-podroze.republika.pl/
      • Gość: Kić Re: Formula 1 hotel IP: *.bmj.net.pl 17.06.03, 13:32
        Ostrzeżenie! wszystkie drzwi w F 1 (podobnie w Etap i Premiere Classe)
        zamykają się automatycznie, jessi zapomnisz kodu, to nie ma przebacz -śpisz na
        schodach (poważnie!).
    • Gość: Iza Re: Formula 1 hotel IP: *.introl.pl 18.06.03, 11:03
      Opis hotelu Fredzia jest idealny, a jako, że wszystkie hotele Formula 1
      wyglądają tak samo - wiesz gdzie jedziesz. Wszystkie są 3-osobowe, i tam gdzie
      byłam (Francja, Holandia i Belgia) pilnowali czy są 3-osoby czy więcej (przy
      meldowaniu). Poza tym zawsze było czysto, schludnie, parking nie zawsze
      zamykany, ale tuż obok hotelu. Jechałam w ciemno, ale to zawsze było we
      wrześniu i w Avignon zdarzyło się, że w dwóch hotelach było pełno, dopiero w
      trzecim znaleźliśmy nocleg.
      • Gość: Fredzio Re: Formula 1 hotel IP: *.bmj.net.pl 18.06.03, 12:21
        Gość portalu: Iza napisał(a):

> Opis hotelu Fredzia jest idealny, a jako, że wszystkie hotele Formula 1
        > wyglądają tak samo - wiesz gdzie jedziesz. Wszystkie są 3-osobowe, i tam
        gdzie
        > byłam (Francja, Holandia i Belgia) pilnowali czy są 3-osoby czy więcej (przy
        > meldowaniu). Poza tym zawsze było czysto, schludnie, parking nie zawsze
        > zamykany, ale tuż obok hotelu. Jechałam w ciemno, ale to zawsze było we
        > wrześniu i w Avignon zdarzyło się, że w dwóch hotelach było pełno, dopiero w
        > trzecim znaleźliśmy nocleg.
        Dzięki za dobre słowo, w razie podróży typu "rzemiennym dyszlem" można prosic
        w recepcji, aby zarezerwowali F1 w następnej miejscowości. W Paryżu i
        okolicach, Strasburgu, Barcelonie (hotel położony w Mollet z idealną
        komunikacją z centrum Barcelony), Madrycie (położony na wygwizdowie)- z tych
        mi znanych- rezerwacja musi poprzedzać przyjazd nawet o całe tygodnie.
        Powodzenia
    • Gość: lo9 Re: Formula 1 hotel IP: *.hipernet.ras.pl 19.06.03, 13:50
      Ja byłam w tym hoteliku w marcu tego roku:)Co prawda tylko jedna noc, bo dalszy
      kierunek - prom do Anglii :) Ogólnie rzecz biorąc to hotelik jak hotelik miły,
      niewielki... są kody do pokoji..i warto o nich pamiętac bo pozniej problem...:)
      Pokoje są 3-osobowe i nie radze w czwórke się pchac bo ciasno...jest jedno
      łózko - małżenskie (2-osobowe), a nad nim jest 1-osobowe łózeczko. Co prawda my
      spałyśmy w piątke w tym pokoju :) byłyśmy trochę niewyspane więc naprawdę
      odradzam. W pokoju jest zlew, można sobie co najwyżej ząbki umyć:) jest dość
      ciasno ale wkoncu to nie jest niewiadomo jaki hotel:) Łazienki na każdym
      piętrze... tzn prysznic i każdy osobno :) tzn mozna w dwojke spokojnie wejsc:)
      To prawda po 22 a nawet troche wczesniej nie wejdziesz do hotelu:) my oknem
      wchodzilysmy. Nam sie zachcialo do Maca isc i jakies dwa kilometry tak szlysmy,
      juz zamykali ale zobaczyli glodne polki to jeszcze nas obsluzyli:) hehehe No i
      sniadanko w hoteliku typowo francuskie:) bagietka z dżemikiem... soczek,
      mloeczko, herbatka, kawa... Było miło. Polecam!
      • Gość: Fredzio Re: Formula 1 hotel IP: *.bmj.net.pl 19.06.03, 14:47
        Gość portalu: lo9 napisał(a):

> Ja byłam w tym hoteliku w marcu tego roku:)Co prawda tylko jedna noc, bo
        dalszy
        >
        > kierunek - prom do Anglii :) Ogólnie rzecz biorąc to hotelik jak hotelik
        miły,
        > niewielki... są kody do pokoji..i warto o nich pamiętac bo pozniej
        problem...:)
        >
        > Pokoje są 3-osobowe i nie radze w czwórke się pchac bo ciasno...jest jedno
        > łózko - małżenskie (2-osobowe), a nad nim jest 1-osobowe łózeczko. Co prawda
        my
        >
        > spałyśmy w piątke w tym pokoju :) byłyśmy trochę niewyspane więc naprawdę
        > odradzam. W pokoju jest zlew, można sobie co najwyżej ząbki umyć:) jest dość
        > ciasno ale wkoncu to nie jest niewiadomo jaki hotel:) Łazienki na każdym
        > piętrze... tzn prysznic i każdy osobno :) tzn mozna w dwojke spokojnie
        wejsc:)
        > To prawda po 22 a nawet troche wczesniej nie wejdziesz do hotelu:) my oknem
        > wchodzilysmy. Nam sie zachcialo do Maca isc i jakies dwa kilometry tak
        szlysmy,
        >
        > juz zamykali ale zobaczyli glodne polki to jeszcze nas obsluzyli:) hehehe No
        i
        > sniadanko w hoteliku typowo francuskie:) bagietka z dżemikiem... soczek,
        > mloeczko, herbatka, kawa... Było miło. Polecam!

Oczywiste nieporozumienie: 1.do hotelu F1 można wejść o każdej porze podając
        sześciocyfrowy kod (ten otwierający drzwi pokoju; a nawet o każdej porze
        wynająć pokój), 2. śniadanie nie jest "compris", lecz płatne oddzielnie (w
        2002 po 3,40 € od osoby), typowe francuskie "petit dejeune" tj. to co
        opisujesz powyżej, inaczej zwane "śniadaniem kontynentalnym", co prawda bez
        ograniczeń ilościowych, ale i tak taniej wyjdzie zjedzenie kanapki własnej
        produkcji. A że polecam na krótkie pobyty, to było powyżej
        • Gość: lo9 Re: Formula 1 hotel IP: *.hipernet.ras.pl 19.06.03, 14:58
          Sorki małe sprostowanie: pisałam jak to u mnie wyglądało...poprosrtu nie
          wiedziałam że przy wejściu też sie kodu używa...moze to dlatego że byłyśmy już
          zmęczone po tylu godzinach jazdy w autokarze... a co do śniadanek to też nie
          wiedziałam co jest dostępne tylko co dostałam.Pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka