marek_tomek 12.07.07, 10:11 może ktoś z was wynajmował samochód w Australii ? gdzie można wynająć najtaniej ?!! interesuje nas odebranie w Adelajdzie i odstawić Cairns no i ma to byc samochód z napędem na 4 koła Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: frequentflyer Re: Australia !!! - wynajecie samochodu IP: 80.241.133.* 12.07.07, 10:51 www.apollocamper.com/ czy najtaniej - nie wiem, napewno nie najdrożej, bez dopłaty za one-way przy wynajmie powyżej 21 dni, ale to w Australii chyba norma. miałem od nich osobowy - camry, trochę starsze niż u hertza czy avisa, ale co to jest 3-4 lata dla Camry? a cena niższa o połowę. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_tomek Re: Australia !!! - wynajecie samochodu 12.07.07, 11:03 dzieki ale widze ze 4WD sa nie-tanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
s.wawelski Re: Australia !!! - wynajecie samochodu 12.07.07, 17:17 Wypozyczalem pare razy samochod w Australii, w tym raz w jedna strone. Porownywalem warunki na internecie i wybralem pozniej najkorzystniejszy. One- way bez drop-off charges zwykle sie wiaze z dlugoscia kontraktu, odlegloscia od punktu wynajecia i lokalizacja. Innymi slowy, jezeli chcesz wynajac samochod w Sydney a oddac w Kununura to moga byc klopoty. Wynajecie samochodu terenowego jest zawsze drozsze a ponadto karta kredytowa czesto go nie ubezpiecza. Chyba, ze chcesz miec zwykly AWD. S.W. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_tomek Re: Australia !!! - wynajecie samochodu 12.07.07, 21:09 a moze rzuciło CI sie w oczy ze któraś wypożyczalnia jest najlepsza pod wzgledem ceny? do tej pory najlpesze warunki daje nam Odpowiedz Link Zgłoś
s.wawelski Re: Australia !!! - wynajecie samochodu 12.07.07, 23:04 Trudno mi powiedziec. Ja za kazdym razem korzystalem z Avis'a. S.W. Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola Oswiec nas, markotomku, czemu potrzebujesz .... 13.07.07, 02:43 ... samochod terenowy. Ciekawy SP Odpowiedz Link Zgłoś
s.wawelski Re: Oswiec nas, markotomku, czemu potrzebujesz .. 13.07.07, 05:45 No jak to po co, wiekszy szpan. Chociaz nie wiem czy Ausie girls na to leca. Co myslisz? Ja raz pozyczylem sobie Saaba i choc nie wiem co na to Ausies ale mojej zonie bardzo zaimponowalem... S.W. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_tomek bo... 13.07.07, 11:27 bo jedziemy naprawdę do środka Australii - i raczej chcemy byc mocno niezależni moze sa tam dobre drogi i niepotrzebnie sie napinamy ale lepiej dmuchać na zimne Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola Niepotrzebnie sie napinasz i szpanujesz. 13.07.07, 13:00 Zgadzam sie ze Smokiem. Zreszta spytaj sie Luizy :) Skromny SP Odpowiedz Link Zgłoś
s.wawelski Re: Niepotrzebnie sie napinasz i szpanujesz. 13.07.07, 16:31 No popatrz cie sie, Borasca tylko pojechala do Inuvik a juz sie pojawila Luiza... Zazdrosny S.W. Odpowiedz Link Zgłoś
s.wawelski Re: bo... 13.07.07, 16:28 marek_tomek napisał: > bo jedziemy naprawdę do środka Australii - i raczej chcemy byc mocno niezależn > i Tu bym Cie jeszcze chcial ostrzez przed nadmiernym zaufaniem do samochodu terenowego. Jezeli nie masz doswiadczenia w warunkach piaszczystych i nie znasz terenu to lepiej nie zjezdzaj z asfaltu a unikniesz niepotrzebnych i niemilych przygod zwlaszcza w miejscach, gdzie diabel mowi dobranoc. S.W. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: bo... IP: *.tpgi.com.au 14.07.07, 01:51 do pratycznie kazdego miejsa ktore chcialby zobaczyc turysta dojedziesz asfaltowka Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola Re: Australia !!! - wynajecie samochodu 14.07.07, 22:39 Ups.... ucieklo! Wiec tak. Z tego co piszesz widze jasno ze 4WD napewno nie potrzebujesz.Chyba ze dla szpanu, albo jesli planujesz przejazd z Kalgoorlie przez pustynie do Alice Springs, albo z Broken Hill do .... no wiec np. na Strzelecki Desert. No i zdaj sobie sprawe ze sa rozne wersje takich samochodow: 4 X 4, AWD, etc.... Kazda ma inne wlasciwoci i jest na inny teren. No ale jak tego nie wiesz to nawet jak wypozyczysz taki wehikol, to i tak pewnie gdzies utkniesz na pustyni. Bo prowadzi sie je w zupelnie inny sposob. I trzeba wiedziec jak ..... Jak nie wiesz lepiej i chcesz zaszpanowac to rentuj AWD (all-wheel-drive). Te sa dobre na ... lod (zima, snieg) :)) Przyjemnego zwiedzania Goscinny SP Odpowiedz Link Zgłoś
moped Re: Australia !!! - wynajecie samochodu 26.07.07, 23:25 Dajcie chlopakowi spokoj niech wynajmie co chce - a jesli chce wynajac i pojechac przez srodek ladu to moze poczytamy w jakims tam brukowcu lokalnym historie nie z tej ziemi o jakims tam 'czlowieku rodem from Poland', ktory wyjechal ...i nie powrocil:))) albo i wrocil! Jest takie stare powiedzenie- "kto drogi skroca w domu nie nocuje". A z drugiej strony chlopaczyna nie zadaje sobie sprawy jakie to sa odleglosci. A ile straci z widokowych mozliwosci, nie jadac asfaltowke przez Melbourne (chociazby 12 Apostolow) itd...Sydney, Brisbane... Marek Tomek - najskromniej potrzebujesz na jazde asfaltowka 7 tygodni, aby cos zobaczyc i skorzystac. Chyba ze planujesz przelot- to tydzien wystarczy - Polak potrafi :))) Ma fantazje niech wynajmie- lokalny business potrzebuje pieniedzy :))) Odpowiedz Link Zgłoś