Dodaj do ulubionych

pekin - hotel...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.07, 14:14
witam...
Czy ktos moze mi polecic hotel w Pekinie w przyzwoitym standardzie ( klima, czysta lazienka, internet...) tak do 500 RMB?? Najlepiej gdzies niedaleko "zakazanego miasteczka"...\
z gory dziekuje
Obserwuj wątek
    • scandinavian Hotel w Pekinie 15.08.07, 21:52
      Mieszkaliśmy z żoną w centrum Pekinu w
      Hotelu Hademen
      Takie sobie 3 gwiazdki, Twoje wymagania spełnione.
      Cena poniżej 500 RMB. Dwa przystanki metrem od Zakazanego Miasta,
      Hotel blisko stacji metra.
      Pozdrawiam
      scan
      • Gość: janusz Re: Hotel w Pekinie IP: *.dip.t-dialin.net 18.08.07, 18:42
        to prawda, najlepszy z tanszych i w miare blisko zakazanego miasta
        jest hademan hotel
        janusz
        • Gość: lolo07 Re: Hotel w Pekinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 08:59
          "najlepszy z tanszych"??? mam nadzieje ze jest czysty i nie śmierdzi bo ze znajomymi jade i bedzie mi strasznie glupio.... w szanghaju, shaoxing czy ningbo spie w hotelach tak okolo 500 RMB i jest calkiem dobrze.... w Pekinie jeszcze nigdy nie bylem... czy tam jest drożej????
          • Gość: Janusz Re: Hotel w Pekinie IP: *.dip.t-dialin.net 20.08.07, 11:39
            Hallo Lolo,
            zwyczajowo jak jestem w Pekinie to mieszkam w Beijng Capital Hotel,
            jeszcze blizej Zakazanego Miasta, ale w 2003 byl pelny i musialem
            sie zakwaterowac w Hademanie. Bylo czysto, ale halasliwie bo poza
            mna mieszkali sami chinczycy. Co do czystosci lub smrodu to nie
            mozesz miec zadnych gwarancji - rowniez w 5* hotelach w chinach
            mialem karaluchy w lazience.. that´s china. Czy jest drozej? Nie
            wiem , ja placilem wowczas 880 RMB za suite (10 dni)
            pozdrawiam
            janusz
            • Gość: lolo07 Re: Hotel w Pekinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.07, 08:54
              witam.... wiec od 2003 troszke sie zmienilo w Hadamenie.... Brud i smrud wszedzie.... a kolezanki znalazly grzyba w lazience... pozdrawiam
              • Gość: Janusz Re: Hotel w Pekinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.07, 15:22
                przkro mi lolo, ze ci syf polecilem, ale jest to ryzyko turysty w chinach..
                jezeli mialbym scharakteryzowac chinczykow jednym zdaniem to tylko tak: "oni sa
                nieobliczalni i nigdy niczego tam nie mozna byc pewnym"
                mimo tego zycze ci duzo wrazen, bo innych hoteli nie brakuje..
                pozdrawiam
                janusz
                • Gość: lolo07 Re: Hotel w Pekinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.07, 13:14
                  nic nieszkodzi.... te dwa dni to jakos wytrzymalem :) ... przeciez uczciwie napisales ze widziales ten hotel w 2003 roku.... a co do Chin to jezdze tam prawie co miesiac i masz racje - Ten kraj jest nieobliczalny.... zaskakuje za kazdym razem czyms nowym.... nigdy nie wiesz co cie czeka nastepnym razem.... pozdrawiam
    • untochables Re: pekin - hotel... 16.08.07, 22:00
      proszę

www.hotelclub.net/hotel.reservations/Rainbow_Hotel_Beijing.htm
    • czajnik75 Re: pekin - hotel... 18.09.07, 10:00
      Donghua Hotel
      Dengshikou west street

388Y za dwójkę
      260Y za jedynke (my spaliśmy we dwójke w jedynce bo łóżko było szeroki na metr
      dwadzieścia chyba ;-)
      Czysto, schludnie, z łazienką, do Zakazanego Miasta 10 min. piechotą Naprawde
      polecam!

Link do skanu wizytówki hotelu (niestety nie znalazłem go nigdzie w internecie):
      picasaweb.google.com/igorczajka/XXXAlbumPodrCzny/photo?authkey=nXnD9mFfnG8#5106273665565256754
      Hotel na mapie:
      maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&lr=lang_pl&hl=pl&msa=0&msid=111452814679892550442.0004386cd131c2f2a3368&ll=39.913308,116.401863&spn=0.005242,0.008175&t=h&z=17&om=1
      Więcej informacji w relacji na:
      czajniknagazie.blox.pl
      Pozdrawiam!
      Igor

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka