Gość: ania IP: *.rtk.net.pl 16.08.07, 17:05 Witam, czy był ktos moze w tym hotelu? Jakie sa warunki w pokojach i jakie jedzenie? Dzieki za wszelkie informacje. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
untochables Re: Hotel Palma Real - kuba 16.08.07, 21:53 aniu nie byłem w tym hotelu ale możesz o nim poczytać tu www.tripadvisor.com/Hotels-g147275-Varadero_Cuba-Hotels.html varadero to enklawa bogatych turystów ze świata niedostępnego dla zwykłego kubańczyka ;( bobyt w varadero gwarantuje znakomity wypoczynek ale to nie prawdziwa kuba żeby nie było że jestem taki święty - ja byłem w Sol Sirenas Coral - genialne miejsce na wakacje - choć opinie kanadyjczyków (ich jest tam najwiecej) nie pokrywają sie w 100 % z moimi ;) pozdrawiam - udanych wakacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Hotel Palma Real - kuba IP: *.rtk.net.pl 17.08.07, 10:04 Dzieki za informacje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bepi vel Bernadeta Re: Hotel Palma Real - kuba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.07, 13:53 palma real nie polecam skromny hotel taki typowy blok...brr plaże ma po drugiej stronie ulicy, żadnego ogrodu , dla mnie beznadziejny, z tanszych hoteli w Varadero polecam sol sirenas/coral, villa cuba, arenas blancas Odpowiedz Link Zgłoś
ak53 Re: Hotel Palma Real - kuba 26.08.07, 09:21 Zgoda na 100%. Hotel kiepski. Całe Varadero też dość smutne. Wszystko jest szbko zamykane i na dobrą sprawe po za hotelami nie ma co tam robić. Najlepiej przejechać Varadero autobusem turystycznym i z górnego odsłoniętego pokladu sobie wszystko obejrzeć. Można wysiadać i później na ten sam bilet jechać dalej. koszt 5 CUC czyli ok. 5$. My na szczęście byliśmy w super hotelu SANDALS ROYAL HICACOS i dlatego pobyt był super. Oglądać na Varadero praktycznie nie ma co , a zjeść dla odmiany "na mieście" też trudno. W odrestaurowanej willi ALA CAPONE jest restauracja, ale nic specjalnego. samą Ville warto zobaczyć. Najlepszą rozrywką bynie dostać odleżyn są wycieczki. Oczywiście Havana i Trinidad. Jak dla mnie warto pojechać zobaczyć, ale wracać nie ma po co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicur Re: Hotel Palma Real - kuba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.07, 21:42 Nie można polegać na opiniach osób, które nigdy nie były w tym hotelu!! Szczególnie uważałabym na bepi, która chce uchodzić za wszystkowiedzącą(wybierając się na Kubę czytałam jej wypowiedzi),ale nie wie na przykład, że w Palma Real są pieknie utrzymane ogrody. Wróciłam w piątek z Kuby, po 2 tygodniach spędzonych właśnie w hotelu Palma Real w Varadero. Były to jedne z najpiękniejszych wakacji mojego zycia. Wyjeżdżając wiedziałam DOSŁOWNIE WSZYSTKO o hotelu. Przeczytałam kilkadziesiąt wypowiedzi turystów kanadyjskich i amerykańskich, a także obejrzałam kilkadziesiąt zamieszczonych przez nich w internecie zdjęć. Dostałam pokój jeszcze lepszy niż na tych zdjęciach. Obsługa hotelu bardzo się stara o to, żeby turysta jak najlepiej wypoczął. Samo Varadero nie jest prawdziwą Kubą, ale na pewno nie mozna się tam nudzić.W hotelu, jak i w mieście jest mnóstwo okazji, aby fajnie spędzić czas.Jeśli wyjeżdżasz z dzieckiem, mogę polecvić super wycieczki, w których brałam udział z moją córką. Do końca życia nie zapomnę np.pływania z delfinami! Wielki plusem hotelu Palma Real jest jego położenie blisko centrum, jednak w samym hotelu nie słychać żadnego zgiełku.Ja wszędzie, gdzie chciałam, dojeżdżałam taksówkami.Wychodzi taniej niż tym autobusem, bo z taksówkarzami zawsze nalezy się targować.Skorzystałam z lekcji gry golfa na wspaniale położonym polu golfowym.Wiele osób jeździło też konno.Podsumowując,nie zastanawiałabym się ani chwili na miejscu kogoś, kto może wyjechać na Kubę. Tym bardziej do Palma Real.Marudy, takie jak ak53 można spotkać wszędzie.Ja sama wracając, w samolocie słuchałam narzekań młodych osób na to,że było za ...długo i za gorąco! Tylko czy ktoś ich zmuszał do wyjazdu...? :) Odpowiedz Link Zgłoś
kinky5 Re: Hotel Palma Real - kuba 08.09.07, 01:57 Zastanawiam sie kicur czy bylysmy na tej samej wycieczce (plywanie z delfinami, snorkling i lunch na wyspie)? Srednio to wspominam- plywanie z delfinami 10 min, snorkling 15, jesli mialo sie wlasny sprzet to 30 min....wszystko po to aby wyciagnac od turystow kase. O wiele lepiej wspominam tego typu imprezy na Dominikanie czy w Meksyku. Dlatego ciesze sie ze do Havany pojechalismy sami(wynajelismy samochod). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Hotel Palma Real - kuba IP: *.dembego6.waw.pl 23.09.07, 08:43 Czy ty naprawdę byłaś w Varadero ? hotel bardzo cienki i paskudnie położony. O jakim centrum w Varadero piszesz. Jest tam tylko jedna ulica. Nie chcesz chyba nazwać Plaza America że to centrum. Jedyny "zgiełk"jaki tam jest możliwy to kilkanaście autokarów wycieczkowych w ciągu całego dnia. Ludzie tam po ulicach nie chodzą bo nic tam nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bepi vel Bernadeta Re: Hotel Palma Real - kuba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 10:42 widać że nie masz porównania...jesli twierdzisz że palma real jest taki super...i gdzie Ty widziałas ten piekny ogród?????te kilka palm nazywasz ogrodem??? jesli byłas w jednym hotelu i nie masz poróniania to sie nie wypowiadaj.. z tańszych hoteli .. fajny ogród ma sol sirenas/coral, ogromna powierzchnia ogrodu, 3 baseny, szeroka i długa plaża, mnóstwo palm kokosowych budynki ukryte wsród zieleni, w miere fajnie, palma real typowy blokowiec przy głównej drodze na plaze przez ulice, jeden z gorszych hoteli w Varadero, byłam w 19 hotelach to wiem co mówię, na Kubie stanadart hoteli znacznie gorszy niz na Dominikanie bavaro czy w Meksyku Odpowiedz Link Zgłoś