Gość: zbychowiecki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.03, 14:41 Jadę na Wakacje pod koniec Sierpnia, i mam dylemat czy kupić kartę Euro 26. Może ktoś mi doradzi czy warto. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
boskajana Re: Co sądzicie o kartach EURO& & #35 6026;? 18.08.03, 17:02 Zależy gdzie sie wybiersz i co zamierzasz robić. Do tej karty jest specjalna książeczka, w ktorej jest spis w jakim kraju i na co masz zniżke (i jaka). No i jak nie jedziesz z żadnego biura podróży, to ta karta daje ubezpieczenie na cały rok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina Re: Co sądzicie o kartach EURO& & & #35 35 6026; IP: *.crowley.pl 18.08.03, 23:37 Myslę,że warto. To tanio jak na ubezpieczenie całoroczne w całej Europie, a nigdy nic nie wiadomo (odpukać). Poza tym jest trochę zniżek (na wstepy do muzeum, pociągi, itp-trzeba sprawdzac, pytać, szukać, a nuż...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi Re: Co sądzicie o kartach EURO& & #35 6026;? IP: *.slupsk.cvx.ppp.tpnet.pl 19.08.03, 11:24 Po pierwsze to zależy doką chcesz jechać. Karta nie jest ważna na wszystkie kraje np. Niemcy. Jeżeli nie jedziesz na wyjazd zorganizowany to wyrobienie karty bardziej się opłaca (poza ubezpieczeniem!!!) wiele zniżek na noclegi, wyżywienie, transport itp... Poza tym jest wiele zniżek w Polsce!!! Jednak z 'książeczki' - informatora, który dostaniesz przy zakupie karty nie dowiesz się o wszystkich aktualnych zniżkach. Sprawdź je na stronie internetowej Euro26 (www.euro26.org.pl) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agi Re: Co sądzicie o kartach EURO& & #35 6026;? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 19.08.03, 11:47 W zeszlym roku byłam w Turcji. Moj chlopak kupil przed wyjazdem karte GO 25. Była honorowana wszedzie gdzie byliśmy (zach. czesc kraju i Stambul). Zamiast 10 $ (niestety) za wstep do najbardziej uczeszczanych zabytkow i ruin placil 3$. A niesamowite bylo to, ze kupując 3 bilety (tyle nas tam bylo) za wszystkie bilety znizkowa taryfe!! Takze w schronisku przy Hagia Sophia cała trojka zapłacila po 1$ mniej. Mysle, ze Go 25 czy Euro tak samo honorowana jest w Egipcie (ale tam nie dojechalam, choc byl taki plan w tym roku :) Pozdrawiam, aaggii@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rasta lepszy ISIC IP: *.one.pl / 192.168.4.* 19.08.03, 12:05 w Turcji mozna wejsc na ISIC za darmo wytarczy mowic Free ticket UNESZKO CART do tego dorzucic kilka tekstow w stylu poor students from Poland+podobny tekst po turecku i prawie wszedzie wejdziesz za darmo. Nawet w tym roku w Kijowie wrabalem sie do kilku Cerkwi(bedacych muzeami) za darmo :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xeon Re: lepszy ISIC IP: *.spider.pl 19.08.03, 12:11 Ja wszedłem do Galerii Ufizzi we Florencji za pół ceny, pokazując Euro 26 i zapewniając, że jestem "from Holland" (tylko literka różnicy) a więc jestem studentem z Unii Europejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi Re: lepszy ISIC IP: *.slupsk.cvx.ppp.tpnet.pl 19.08.03, 20:33 Gość portalu: xeon napisał(a): > Ja wszedłem do Galerii Ufizzi we Florencji za pół ceny, pokazując Euro 26 i > zapewniając, że jestem "from Holland" (tylko literka różnicy) a więc jestem > studentem z Unii Europejskiej. Xeon a gdybys powiedział,że jestes 'from Poland' to myślisz, że nie wpuściliby Cię?!?!?!? Odpowiedz Link Zgłoś