forjari 28.12.07, 06:12 pielgrzymi z usa chca do polski a potem do izraela. Jak dojechac? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: krafla Re: Jak do izraela IP: 217.96.126.* 28.12.07, 10:34 o matko, jak to jak? Samolotem. O co pytasz? O ceny? O linie? o to czy sie da na piechote? Da sie, ale tylko przez Egipt lub Jordanie bo granica z Libanem i Syria zamknieta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio Re: Jak do izraela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.07, 15:57 Najlepiej do biura podróży organizujacego pielgrzymki Palotymi czy kto inny ale sprawdzony nie Triada i jak ich duzo to zamówic pielgrzymke a jak mało do 8 osób wykupić. Oczywiści mozan zorganizowac samemu ja tak byłem i nie jest to problem samolot przez internet hotel lub hostele w zalezności od zamozności Odpowiedz Link Zgłoś
forjari Re: Jak do izraela 28.12.07, 18:29 znalazlem lot przez wieden za 800 $ w jedna strone , to brzmi bardzo drogo, bezposredni z warszawy za 1000$.Chyba jestem nieudolny w tym poszukiwaniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krafla Re: Jak do izraela IP: 217.96.126.* 31.12.07, 11:16 wejdz na wyszukiwarki typu lataj.pl, kayak.com albo zadzwon do agenta (nie biura podrozy) sprzedajacego bilety samolotowe. Jesli uprzesz sie na lot bezposredni to masz do wyboru lot i el al, a obydwie te linie sa bardzo drogie i na tej trasie zycza sobie wiecej niz inne linie na trasie do np. San Francisko czy do Nairobi. Ale juz z przesiadka w jednym z miast europejskich cena spada znaczaco. Pod koniec pazdziernika tego roku lecialam Malevem przez Budapeszt za niecale 1500 zl od osoby. To byl wtedy najtanszy lot. Malev ma swietan siatke polaczen na Bliski Wschod i konkurencyjne ceny. Sprawdz tez Lufthanse etc. Oczywiscie zadne promocje, niskie ceny etc. nie obejmuja okresu najwiekszych swiat. Niektorzy lataja do Sharm el sheik albo gdzies indziej na Synaj i stamtad jada do Izraela, ale wedlug mnei to opcja dla tych, dla ktorych kazde 100 zl ma znaczenie a i czasu maja duzo i lubia jezdzic autokarami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krafla Re: Jak do izraela IP: 217.96.126.* 31.12.07, 11:26 sprawdzilam Malev, w marcu nadal od 1500 zl w gore. Wyszukiwarki pokazuje rowniez Swiss w podobnych cenach, ok 1600 zl. Odpowiedz Link Zgłoś