Dodaj do ulubionych

TAK NAS ROLUJA "WIELCY"!!! (TRIADA)

IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.03, 00:43
Gdybym, sama nie była w Chorwacji i nie widziala na wlasne oczy to bym nie
uwierzyla!
Pojechalam z biurem Hubtour że Szczecina za 1390 zl za 13 dni na wyspe Brac i
spotkalam tam wycieczke z Triady. Spali w tym samym dwugwiazdkowym hotelu,
jedli te same posilki i nawet mieli ta sama plaze i platne lezaki co ja. Fakt
zaplacili 100 zl mniej ale jak zobaczylam cene wycieczek falutatywnych to az
mnie zamurowalo! Zaczynaly się od 29 a konczyly na 38 euro! Ja to mialam w
cenie!! Oni jechali autokarem prosto do Chorwacji ja po drodze spalam pod
Brnem i Praga w drodze powrotnej i zwiedzalam Wieden, Prage i Jasnkinie
Macochy na Morawach!!! A na dodatek nie musialm placic jakiegos klimatycznego-
biuro zaplacilo to za mnie! Ludzie nie dajcie się zwariowac! Może warto
znalezc mniejsze, uczciwsze biura? Może nie musimy przeplacac? Nie dajmy się
wyzyskiwac molochom!
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • stekk Re: TAK NAS ROLUJA 'WIELCY'!!! (TRIADA) 12.08.03, 10:26
      Corina,
      dałaś taki tytuł,że myślałam,że cie ktoś oszukał.
      Prawde powiedziawszy nie przekonałaś mnie .Bo jeżeli biuro uczciwie stawia
      sprawe cen fakultatywnych oraz swiadczen to wszystko jest ok i nikt nikogo nie
      roluje.Ja wole zapłacić wiecej w Triadzie niż w małym biurze którego byt może
      być mocno zachwiane-dziś jest a jutro kto wie(szef z kasą uciekł).To jest jak z
      telewizorami czy samochodami itp.Są firmy droższe i tańsze a napewno każdy ma
      silnik czy kineskop.Części do BMW są droższe niż do małego fiata czy to
      znaczy ,że BMW kogoś roluje.
      Przyjmując twój tok rozumowania to TUI, Neckermann też rolują ,bo przecież
      sprzedają te same hotele co TRiada i słynne już Big Blue a wiele drożej.A
      lecisz też samolotem ,masz 2 posiłki itpitp.
      Twój wybór co kupujesz iile płacisz-ważne jest to aby była zgodność z ofertą.
      Nie przesadzaj.
      • Gość: Aa Re: TAK NAS ROLUJA 'WIELCY'!!! (TRIADA) IP: *.bluu.net / 192.168.1.* 12.08.03, 10:56
        W całości popieram Stekk.
        • Gość: miniucha Re: TAK NAS ROLUJA 'WIELCY'!!! (TRIADA) IP: *.almatur.pl 12.08.03, 12:28
          niby macie racje, choc pokazywanie cen w sposób nieczytelny jest trochę
          naciaganiem a Triada właśnie tak pokazuje swoje ceny. A poza tym to forum wg
          mnie jest po to by odkrywać to co korzystne dla uczestników a co organizatorzy
          chetnie skrywają. Byłbym tez ostrozny w ocenie,że duzy jest taki mocny
          finansowo,bo w tych firmach tak naprawdę mało kto wie jaka jest naprawdę
          kondycja finansowa i częsta takie firmy żyją z obrotu a wynikiem mozna
          manipulować co ładnie pokazali księgowi w USA
          • Gość: Krecik Re: TAK NAS ROLUJA 'WIELCY'!!! (TRIADA) IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 12.08.03, 14:10
            Gość portalu: miniucha napisał(a):

> niby macie racje, choc pokazywanie cen w sposób nieczytelny jest trochę
            > naciaganiem a Triada właśnie tak pokazuje swoje ceny.

Oooo, to temat na nowy wątek. Kilka razy próbowałem zgłebić budowę cennika TUI
            i Neckermana i nigdy mi się to nie udało ;-))))))
          • Gość: xxx Re: TAK NAS ROLUJA 'WIELCY'!!! (TRIADA) IP: 80.48.96.* 12.08.03, 18:55
            Stekk masz 100% racji
            • Gość: Corina Re: TAK NAS ROLUJA 'WIELCY'!!! (TRIADA) IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.03, 20:32
              Stekk cos mi się nie podoba twoja logika. To nie jest maluch i bmw to jest ten
              sam samochod!!! I to nie jest cena czesci zamiennych tylko tych samych
              komponentow!!! Tej samej jakosci sprzedawanych na tym samym rynku! Dlatego
              uwazam że dajemy się rolowac. Ja cie nie chce przekonac i powiedziec ze Triada
              to oszusci! Ja chce powiedziec: ludzie zobaczcie jak latwo wyciagnac z was kase
              bo ufacie że jak cos jest duze i monopolistyczne to na pewno dostaniecie to co
              chcecie. A ja się zgadzam z Krecikiem że wyciagniecie w biurach takich jak TUI
              czy Neckerman cennikow wycieczek fakultatywnych lub oplat za sprzet do
              nurkowania czy korty tenisowe jest niemozliwe :))
              Warunki moje i Triady były takie same. Oni tez nie lecieli tylko jechali
              autokarem! Zawsze jadac z duzym biurem mysle sobie: eeeeee...na pewno mam
              najlepsze warunki bo place wiecej! A tu guzik! A czemu mnie zbulwersowaly ceny?
              Bo po pierwsze to strasznie duuuuzo jak na chorwackie ceny!!!! Po drugie w tym
              nawet nie było wstepow np. do parku narodowego który był celem wycieczki! A
              policzcie sobie ile kosztowala ta wycieczka czlowieka który jechal z Triada i
              zwiedzal tak jak ja:
              Wycieczka do Dubrownika -Triada 38 euro; ja nic
              Wycieczka na Wodospady na rzece Krka i Szybenika -Triada 38 euro + 8 euro za
              wstep; ja: 8 euro za wstep
              Wycieczka do Splitu i Trogiru -Triada 28 euro; ja nic
              Wycieczka do Jezior Plitwickich -Triada 38 euro + 12 euro za wstep; ja: 12 euro
              za wstep
              WYNIK:
              Uczestnik jadacy z Triada-162 euro, ja-20 euro. Plus ja Praga, Wieden i Jasknia
              Macochy.
              Stekk czy ciagle chcesz jechac z Triada? Ja wole te 142 euro przechulac!
              I dlatego taka przestroga zebysmy się nie dali rolowac. To co pochodzi od
              wielkich trzeba 50 razy przemyslec i naprawde poszukac na rynku. Zawsze znajda
              się jacyc znajomi którzy powiedza z jakim niemonopolista pojechali i czy było
              ok. czy nie. To nie jest krytyka. To tylko takie ostrzezenie.
              Pozdrawiam sceptykow i zapalonych turystow.
              • stekk Re: TAK NAS ROLUJA 'WIELCY'!!! (TRIADA) 13.08.03, 09:36
                ok.Corina,zostańmy przy swoich zdaniach.Ja i tak postawie na dużego nawet mając
                w świadomości ,że być może przepłacam(niezależnie czy to
                triada,tui,neckermann),bo mam szacunek dla moich cięzko zarobionych
                pieniedzy.Fakt może masz taniej,ale może kiedyś nie wyjedziesz a zapłacisz a
                może jak wyjedziesz to nie wrócisz.A Pewnie najtaniej jest jak pojedziesz na
                własną ręke.
                Uważam,że to jest nasze prawo wyboru,wiec trudno mówić ,że ktoś kogoś roluje-
                oczywiście jeżeli nie utaja pewnych kosztów przed wyjazdem.
                Najważniejsze (dla mnie )aby urlop na który sie zdecyduje niezależnie od
                kosztów które akceptuje przd wyjazdem był udany bez niespodzianek
                pozdr
    • Gość: malina Re: TAK NAS ROLUJA 'WIELCY'!!! (TRIADA) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.03, 22:20
      Swoją drogą jak to jest wytłumaczcie mi agenci. Duże biuro ma większe
      możliwości bierze więcej miejsc i ceny powinny być mniejsze. To chyba tak jak z
      dużym supermarketem i małym sklepikiem osiedlowym. W supermarkecie jest taniej.
      Dlaczego w związku z tym tak nie jest w turystyce?

• Gość: Corina Re: TAK NAS ROLUJA 'WIELCY'!!! (TRIADA) IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.03, 22:58
        Nic dodac nic ujac.
        Brawo Malina
    • Gość: ania Re: TAK NAS ROLUJA 'WIELCY'!!! (TRIADA) IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 13.08.03, 18:35
      jesteście beznadziejni w swoim rozumowaniu - tylko liczycie ile kto zapłacił i
      za co ,a może ktoś was oszukał.
      Każdy ma prawo kupić wycieczkę tam gdzie chce i za ile chce
      ,tak samo organizator ma prawo naliczyć sobie marżę taką jaka jest mu
      potrzebna żeby funkcjonował -a to od Was zależy czy kupicie jego ofertę czy
      inną.
      Jeżeli bardzo będzie zawyżal ceny ,po prostu straci klientów.

Zauważyłam że na wyjazdach temat ceny za imprezę jest tematem wiodącym
      a gdy ktoś powie że kupił Last Minute za naprawdę okazyjną cenę to niektórzy
      od razu spisują dokladne dane Organizatora i twierdzą że po powrocie do kraju
      piszą reklamacje -"bo przecież jak można człowieka pracy tak oszukiwać" jedni
      płacą TAK DUŻO a inni TAK MAŁO.
      Chyba wielu ludzi nie zdaje sobie sprawy co to naprawdę jest ta ostatnia
      chwila.Gdyby większość nie wykupiła po cenach normalnych to przecież cała
      impreza by była anulowana i żadnych lastów by nie było
      • Gość: malina Re: TAK NAS ROLUJA 'WIELCY'!!! (TRIADA) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.03, 20:30
        Gość portalu: ania napisał(a):

> jesteście beznadziejni w swoim rozumowaniu - tylko liczycie ile kto zapłacił
        i
        > za co ,a może ktoś was oszukał.
        > Każdy ma prawo kupić wycieczkę tam gdzie chce i za ile chce
        > ,tak samo organizator ma prawo naliczyć sobie marżę taką jaka jest mu
        > potrzebna żeby funkcjonował -a to od Was zależy czy kupicie jego ofertę czy
        > inną.>

Nic dodać , nic ująć. Ale dlaczego uważasz nas za beznadziejne , należy
        szanować swoje pieniądze.
        Nikt nie wyjaśnił mi jak dotąd dlaczego duże biuro turystyczne , mające większą
        moc przetargową ma wyższe ceny? Pytanie moje nie jest złośliwe . Nie znam
        sposobu kalkulowania cen w turystyce.
    • Gość: JJ Re: TAK NAS ROLUJA 'WIELCY'!!! (TRIADA) IP: *.acn.pl 13.08.03, 19:06
      Widzisz, a ja byłam z Triady w tym roku w Egipcie w hotelu Sheraton Miramare.
      Byłam tam 8 dni (ten 8 na przeloty)i zapłaciłam 1750 zlotych od osoby. Był to
      wówczas najtanszy wyjazd do tego hotelu ze wszystkich biur. nawet Big Blue
      oferowało go za 1800 i na dodatek wyjazd miał 7 dni (ten 7 na przeloty).
      Wróciłam zachwycona obsługa Triady (byłam z nimi pierwszy raz).
      Nie podoba mi sie niestety obsługa w ich biurze w Warszawie, poniewaz panie nie
      informuja swoich klientów o wszystkim.
      Podam przykład: hotel Hilton Resort w Hurgadzie - opis w katalogu mówi, że jest
      przy plaży - panie nie mówia nic, ze w hotelu trwa remont i goscie sa
      kwaterowani daleko od plazy, bo w nowej czesci za ulicą. Zero sprostowania na
      ten temat nawet w internecie. Gdybym nie widziała na własne oczy to pewnie bym
      tez nie uwierzyła.
      Drugi przykład, w katalogu mój hotel ma pokazane zdjęcie z jedynego w hotelu
      pokoju prezydenckiego. Przeciez to jest az smieszne, szczególnie, że mozna to
      sprawdzic na oficjalnych stronach Sheratona.
      Poza tym w Egipcie obsługa rezydentów była super, wszystko sprawnie i zgrabnie
      zorganizowane. Jedyne biuro, ktore pamietam, że tak obsługiwało swoich klientów
      juz za granicami naszego kraju to TUI.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka