iberia.pl 10.01.08, 11:17 czy macie jakies doswiadczenia z rezerwacja hoteli poza Europa na booking.com? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mrufka Re: Booking.com-ktoś korzystał? IP: *.chello.pl 11.01.08, 20:54 Jak narazie nie mam do nich zastrzezen. Ale ja korzystalam na Europe. Znajomi lataja do Azji, tez regularnie korzystaja z tej strony. Takze nic zlego nie slyszalam. A dokad lecisz, Iberia? :) Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Booking.com-ktoś korzystał? 12.01.08, 19:11 dzieki za info:-), mialam na mysli Luksor:-). Odpowiedz Link Zgłoś
emma65 Re: Booking.com-ktoś korzystał? 15.01.08, 15:31 Korzystałam wielokrotnie, ale na Europę. Wszystko póki co było OK. Odpowiedz Link Zgłoś
kornel-1 Re: Booking.com-ktoś korzystał? 04.09.18, 18:05 iberia.pl napisała: > czy macie jakies doswiadczenia z rezerwacja hoteli poza Europa na > booking.com? Skoro spamer odświeżył wiekowy wątek (Moderatorka będzie uprzejma wywalić post chomik25), dołożę uwagę ogólną. Rezerwowałem noclegi na booking.com w kilkudziesięciu krajach poza Europą (aczkolwiek na ogół nie rezerwuję przed wyjazdem), mam więc jako-takie doświadczenie ;-) Zasadniczo serwis działał bez zarzutu, problemem (ale nie winą serwisu) była czasem niezgodność opisu z tym, co zastałem na miejscu. Zauważyłem, że w krajach o najsłabiej rozwiniętych usługach turystycznych występują problemy komunikacyjne pomiędzy hotelem a turystą. Czasem wynika to z braku sieci (Tadżykistan), podejściu do klienta ("stary system", Uzbekistan), braku doświadczenia (zła lokalizacja, zły adres Gambia, Dominikana), czasem zdarzają się próby ściągnięcia opłaty za pobyt, pomimo opcji "zapłać po przyjeździe". Ogólnie nie narzekam. Kornel Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Booking.com-ktoś korzystał? 16.10.18, 08:08 czesto ok ale mam tez bardzo zle doswiadczenia. Zamiast rezerwacji z blokada karta co jest (chcialam oplacic tranzakcje inna karta niz ta ktora rezerwowlam) pobrali pelna przedplate za caly pobyt. Wprowadzili mnie w blad przyslajac potwierdzenie rezerwacji z podreslona infomacja o dokonaniu rezewracji karta. O zrobieniu przedplaty dowiedzialam sie dopiero przegladajac rachunki z karty. Dodatkowo twierdzili ze nie pobrali podatku miejscowego (wg informacji na ich stronie podatek oplaca sie w hotelu)- oczywiscie pobrali. Zajelo mi na miejscu w hotelu kilka godzin wyjanienie tego ze podatek juz zaplacilam przez booking bo w hotelu chcieli go pobrac jeszcze raz. Proba reklamacji - 5 kolejnych osob z ktorymi rozmawilam na zmiane zapewnialy 'ze cos zrobia' , ze to nie oni tylko hotel cos pokrecil, ze hotel ani oni nic nie pokrecili tylko ja nie umiem czytac i jestem malo rozgarnieta i ze jak mi juz tak bardzo zalezy to w ramach gestu dobrej woli zwroca mi 25 euro (duzo mniej niz stracilam na przewalutowaniach). Do tego ani jedna osoba w rozmowach na linii telefonicznej w bookingu sie nie przedstawia nie podpisuja tez nazwiskiem maila bo podobno zabrania tego RODO (bzdura!), wiec za kazdym razem tlumaczysz innej osobie wszystko od poczatku- koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
kornel-1 Re: Booking.com-ktoś korzystał? 05.01.19, 14:05 71tosia napisała: > Zamiast rezerwacji z blokada karta co jest (chcialam oplacic tranzakcje inna karta niz ta ktora rezerwowlam) pobrali pelna przedplate za caly pobyt. Wprowadzili mnie w blad przyslajac potwierdzenie rezerwacji z podreslona infomacja o dokonaniu rezewracji karta. Na czym polegała fałszywość tej informacji o dokonaniu rezerwacji kartą? > O zrobieniu przedplaty dowiedzialam sie dopiero przegladajac rachunki z karty. Tu chodziło o przedpłatę? Ja przy rezerwacji kartą dostaję info: "Prepayment You don’t need to prepay. However, the property may temporarily hold an amount on the card you provided, just to test your card, and guarantee your booking. This test payment will be returned to you." Podobne info jest w FAQ booking.com. > Dodatkowo twierdzili ze nie pobrali podatku miejscowego (wg informacji na ich stro > nie podatek oplaca sie w hotelu)- oczywiscie pobrali. To rzeczywiście mogło się zdarzyć. Ale skoro płaciłaś z rachunku w PLN a Twój bank ma wysokie koszty przewalutowania to równie dobrze zablokowana/przelana kwota mogła nie obejmować miejscowego podatku. W każdym razie booking.com nie wziął pieniędzy dla siebie :) > Do tego ani jedna osoba w rozmowach na linii telefonicznej w bookingu sie nie prz > edstawia nie podpisuja tez nazwiskiem maila bo podobno zabrania tego RODO (bzd > ura!), wiec za kazdym razem tlumaczysz innej osobie wszystko od poczatku- koszm > ar. Korespondencja z booking.com zawiera albo zwrot: "Z poważaniem Centrum Obsługi Klienta Booking.com" Albo: " Z wyrazami szacunku Aleksandra Booking.com Customer Service Team " Denerwująca praktyka. Kornel Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Booking.com-ktoś korzystał? 07.01.19, 14:50 Tosia nie doczytała, nie zrozumiała, pobranie opłaty przez hotel jest dla niej tożsame z pobraniem przez booking. Podobnie założyła z góry, że możliwość odwołania rezerwacji, to jednocześnie brak przedpłaty, a przecież jedno z drugim nie w każdym hotelu idzie w parze. Dość obficie, chociaż wskazując na nieznajomość tematu - tłumaczyła to na forum USA. Po prostu tu było niezrozumienie, bądź niedoczytanie zasad płatności za dany, wybrany przez nią hotel, a nie problem z bookingiem. Odpowiedz Link Zgłoś