Dodaj do ulubionych

z Brighton do Londynu

20.08.03, 20:46
no wlasnie ... jak mozna dojechac z Brighton do Londynu i ile to kosztuje?
Slyszalam, ze podobno mozna kupic bilet kolejowy i wtedy od razu ma sie tez
przejazdy metrem. Czy ktos moze juz jezdzil na tej trasie ? baaardzo prosze o
pomoc i dziekuje ...
Obserwuj wątek
    • Gość: Bebiak Re: z Brighton do Londynu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.03, 21:30
      Aktualnie mój syn jest w szkole językowej w Brighton. Miał ochotę na wycieczkę
      do Londynu, ale kosztowała 25 funtów. Zrezygnował i pojechał sobie w ostatnią
      sobotę sam, bo ponoć wyszło mu to znacznie taniej (łącznie z biletem czy kartą
      do metra). Jak się zamelduje wieczorkiem to podpytam ile zapłacił (wydaje mi
      się, że jechał autobusem). Pozdrowionka. B.
      • Gość: mila Re: z Brighton do Londynu IP: *.chello.pl 20.08.03, 21:47
        bilet kolejowy z Brighton do Londynu i z powrotem kosztuje 18 funtow .
        • Gość: mila Re: z Brighton do Londynu IP: *.chello.pl 20.08.03, 21:49
          zapomnialam dodac ze w tym juz sa przejazdy metrem
          • Gość: Bebiak Re: z Brighton do Londynu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.03, 23:02
            Mniej więcej to samo co napisała moja poprzedniczka. Pociąg do Londynu 5 funtów
            (w grupie 4-osobowej, co ponoć ma znaczenie), całodzienny bilet na metro 4,5
            funta. B.
    • ba.sia Re: z Brighton do Londynu 21.08.03, 08:08
      wszystkim baaardzo dziekuje za pomoc :)
    • Gość: mm Re: z Brighton do Londynu IP: *.proxyplus.cz / 192.168.1.* 21.08.03, 16:45
      Ja mam lepszą propozycję.
      z Brighton jeździ National Express (orginal naszego Polskiego Expressu) co
      godiznę, jedzie 2,5 godz do centrum londynu. Przejazd kosztuje Ł8,50 w jedną
      stronę, a jeśli jestes w Brighton i masz tylko ochote na jednodniową wycieczkę
      i będziesz wracać tego samego dnia, to kupujesz bilet powrotny od razu w
      Brighton i będzie cię kosztował tylko Ł9,0 !!
      jeśli planujesz powrót po kilku dniach to ta przyjemność w obie strony będzie
      cię kosztować 14,50Ł.
      Po Anglii lepiej podróżować NAtional Expressem, jeździ często i na czas - a
      pociągi często nie, albo mają ogromne opóźnienia. jeśli będziesz w Londynie
      zwiedzać tylko centrum, to daruj sobie kartę na wszystkie strefy tylko kup
      travel card na 1 i 2 strefe. ta karta działa na metro i autobusy. Jeśli
      będziesz w weekend i na 2 dni to lepiej kupić tzw. kartę weekendową (chyba od
      piątku do niedzieli działa) niż pojedyńcze bo jest tańsza
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka