Gość: beata17 IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 29.12.01, 20:41 szukam konkretnych i sprawdzonych inf.o KRECIE. Wakacje 2002. Może ktoś poleci mi jakiś konkretny hotel-pensjonat,biuro podróży. W zamian służę inf.o Tunezji,Egipcie,Kanarach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: alcess Re: kreta IP: *.cplus.com.pl 09.01.02, 16:47 Byłem w tamtym roku na Krecie z biurem Big Blue. Podobno specjalizują sie wlaśnie w wyjazdach na Kretę. Obsługa była na 5 i to z "+". Do niczego, ale to zupełnie niczego się nie można przyczepić (chociaż moze miałem wyjątkowe szczęście?). Przejżyj ich katalog, mają dużo całkiem ciekawych propozycji i stosunkowo niskie ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: kreta IP: 192.168.7.* 16.01.02, 06:59 Czy możesz napisać gdzie spędzałeś wakacje z BigBlue na Krecie bo właśnie mam katalog na lato 2002 z dużymi rabatami (od 600 zł do 1000 zł) przy wykupie do 31-03-2002 ale nie wiem na co się zdecydować - nigdy jeszcze nie byłam na Krecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agios Re: kreta IP: *.chomiczowka.net.pl 10.01.02, 18:41 Radzę przejrzeć poprzednie wątki z lipca i sierpnia. Jest tam dużo informacji o hotelach na Krecie. Co do Big Blue, to ja wystawiłbym im najwyżej 3 za obsługę mojego wypoczynku na Krecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: kreta IP: 157.25.119.* 15.01.02, 13:19 Co do biur to trudna sprawa. Kazdy ma rozne doswiadczenia. Bylem juz dwa razy na Krecie i na pewno jeszcze pojade nie raz (wg. mnie Kretenczycy to najmilsi z Grekow). Najladniejsze miejsca pobytowe to Rethymnon, Hania, Agia Nicolaja - (wieksze miasta z pieknymi starowkami),dalej mniejsze ale urokliwe Agia Pelagia (ale tylko jezeli lubisz chodzic pod gore z plazy), Agia Galini i Plakias od M.Libijskiego. Unikaj Amoudary i raczej Chersonisos. Chyba najbardziej luksusowa miejscowosc to Elounda. Obowiazkowo rejs na Santorini z jednym noclegiem i samodzielnym zwiedzaniem. Zwiedzaj samodzielnie ( w cztery osoby to samochodem lub w dwie skuterem) W gorach jeszcze sa ciche i urokliwe wioski z malymi kosciolkami i monastyrami.A przede wszystkim najlepiej we wrzesniu - juz nie wieje " meltemi" i nie jest tak goraco za to ceny w knajpkach( w wypozyczalniach rowniez) nawet o 70 % nizsze. Jak cos jeszcze Cie interesuje to podpowiem. Marek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Re: kreta IP: 195.205.44.* 05.02.02, 15:29 powiedz mi ile kosztuje wypozyczenie samiochodu na tydzien lub 3 dni np matiza albo terenowki, daj znac jesli pamietasz, okres czerwiec poczatek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: padmini Re: kreta IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.02.02, 15:40 Bylam na Krecie we wrzesniu z Itaka-Ving i bylo w porzadku.Bylam w zachodniej czesci wyspy - kolo Xani. Wynajem Opla Corsy pod konies wrzesnia wynosil ok 140 USD na tydzien.Jesli sa 4 osoby,to ten koszt jest dosc niski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: kreta IP: 157.25.119.* 19.02.02, 14:29 Gość portalu: mariusz napisał(a): > powiedz mi ile kosztuje wypozyczenie samiochodu na tydzien lub 3 dni np matiza > albo terenowki, daj znac jesli pamietasz, okres czerwiec poczatek Im na dluzszy okres tym wychodzi taniej . Wszystkie ceny nalezy negocjowac. w ostatnich dwoch latach najlepiej bylo wynajac Huyndaja Atosa z klimatyzacja( wg. mnie obowiazkowa) na trzy dni udalo sie zejsc do ceny 10000 drachm za dzien ( 115 zl) z full casco( rowniez bardzo wazan sprawa poniewaz wiekszosc wypozyczalni daje ubezpieczenia bez podwozia a gorskie drogi bywaja kiepskie).Terenowka na ogol kosztuje dwa razy tyle. benzyna tansza niz w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: kreta IP: 10.128.131.* 05.02.02, 21:08 Byłam na Krecie 3 lata temu w hotelu "Angelos Village" w Hersonissos z biurem Scan Holiday.Bardzo polecam zarówno sam hotel jak i biuro.Hersonissos to prześliczny kurort z piękną promenadą nadmorską i mnóstwem tawern, knajpek i sklepów.Sporo Niemców i Skandynawów ale raczej w średnim wieku -poniewaz w miasteczku nie ma ani jednej dyskoteki.Sam hotel zaś położony jest ok.1 km za centrum na wzgórzu.To taki zespół bungalowów w ślicznym ogrodzie z basenem.Cisza,spokój.Raczej nieduży ok 80 pokoi i prowadzi go bardzo miła grecka rodzina.Jedyny mankament to średnie żarcie i problemy z wodą (czasami była zimna-ale to wszędzie na Krecie).Do plaży ok 500 metrów.Plaża nieduża ale piaszczysta.Pilotki Scanu były codziennie w hotelu na dyżurach-więc zawsze z nimi był kontakt.Duży wybór wycieczek fakultatywnych-polecam koniecznie promem na Santorini.Aha,jak byłam to w hotelu byli prawie sami Polacy.Ale mnie to akurat odpowiadało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcia Re: kreta IP: *.u.mcnet.pl 07.02.02, 14:33 Ja byłam na Krecie w zeszłym roku również ze Scan Holiday. Biuro gorąco polecam. Ja byłam w miejscowości Adelianos Kampos - 6 km od Rethymnonu. Mieszkaliśmy w Hotelu Eva Bay. Było bardzo przytulnie, a obsługa bardzo profesjonalna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: kreta IP: *.chello.pl 19.02.02, 15:54 wybieraj hotele co najmniej 4 gwiazdkowe,niższe nie oferują żadnego komfortu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Re: kreta IP: 217.29.140.* 19.02.02, 22:10 czterogwiazdkowe hotele na Krecie? a po co? jaki standard? Kreta nie jest po to by ogladac Polsat w pokoju tylko by ja zwiedzac, plazowac, jesc w tawernach i bawic sie do rana. Po co placic za drogie hotele lepiej wziac tani, czysty, rodzinny hotel, atmosfera jest lepsza, wiadomo za co sie placi, a pokoj to tylko sypialnia, grunt zeby lazienka byla czysta i mili ludzie w hotelu.Roznice w cenie lepiej przeznaczyc na wycieczki, jedzenie w greckich knajpkach lub wynajem samochodu (bron boze skutera!) Polecam hersonissos albo Rethymnon, odradzam Amudare, powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staples Re: kreta IP: 213.134.157.* 26.02.02, 15:12 tak się składa że byłem razem z alcessem na Krecie. Bardzo goraco polecam biuro BIG BLUE!! Naprawde obsługa jest rewelacyjna. Byliśmy w hotelu minoas. jestr nie drogi i całkiem przyjemny. co do zwiedzania proponuję Vai i całe zachodnie wybrzeże. polecam wypożyczenie samochodu ale nie z BB tylko zaraz koło hotelu minoas jest interline mają niskie ceny i dobre samochody (nie przepłacaj w innych) nam sie trafił nowy fiat a na liczniku miał tylko 140 km. przejechanych jak chcesz więcej to zapraszm na priva slza@poczta.wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Re: kreta IP: 195.205.44.* 08.03.02, 16:22 to ile dziennie kosztowal cie ten fiat? Odpowiedz Link Zgłoś