Dodaj do ulubionych

Mauritius czy Malediwy?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.09, 14:31
Obydwa te powiedzmy regiony to głównie piękne plaże. Ale gdyby chcieć jeszcze
coś pozwiedzać co jest charakterystyczne dla tych regionów(parki przyrody,
ogrody botaniczne...) a nie tylko leżeć plackiem na plaży to które z tych
dwóch miejsc/ którą z wysep polecilibyście? Planowany urlop II połowa
września/poczatek października.
Obserwuj wątek
    • frequentflyer Re: Mauritius czy Malediwy? 17.08.09, 14:47
      połącz mauritius (plaże, fajna kuchnia hinduska, lokalna waluta, ruch
      lewostronny) z odległym o 200 km Reunion (czynne i wygasłe wulkany, góry,
      świetna kuchnia francuska, euro, ruch prawostronny, bo to bardzo mocno
      południowa francja). tak zrobiłem (przełop października i listopada) i było ekstra.
      • Gość: gość Re: Mauritius czy Malediwy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.09, 14:58
        To raczej nie przejdzie, konflikt interesów w grupie. ;-) Ja bym chętnie coś
        pozwiedzała, ale koleżanka to głównie plaża(ewentualnie krótki wyskok poza ale
        na pewno nie 200 km). A wybieramy się na urlop tylko we dwie i samej mi cieżko
        będzie gdzieś dalej się ruszyć. Z tego co czytam opinie to chyba ciekawszy
        Mauritius.
        • frequentflyer Re: Mauritius czy Malediwy? 17.08.09, 16:54
          z tego co czytasz - bo i kto poza mną był na Reunion? a podobno jest to
          "France's best kept secret".
          Te 200 km samolot pokonuje w 40 minut, wliczając w to uruchamianie silników,
          kołowanie, lądowanie, znowu kołowanie itd.
          nie wiem co bym mógł robić na mauritiusie przez dwa tygodnie, skoro mnie nosi.
          byłem w sumie dwa tygodnie, 6 dni na Reunion, 5 na Mauritiusie - i starczy - i
          jeszcze 3 na Rodrigues. jeżeli jesteś z Warszawy, podaj jakiś kontakt na
          frequentflyer@NOSPAM.gazeta.pl służę przewodnikiem po wszystkich 3 wyspach i
          wszelkimi informacjami.
          jak by kto pytał, na Reunionie też są plaże, choć do tych z mauritiusa trochę im
          brakuje. ale tym z Mauritiusa sporo brakuje np do plaż na Andamanach, są OK ale
          nie wstrząsające.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka