odra78 14.01.11, 16:19 proszę o opinie osób, któe były w dzwirzynie. interesują mnie domki kilkuosobowe. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marcin.73 Re: dźwirzyno domki 18.01.11, 12:42 W 2007 r. byliśmy w LAZURZE. Byliśmy w tych mniejszych domkach parterowych - te większe były dopiero w budowie. Ogólnie całkiem fajnie: wszędzie blisko (i na plażę, i nad jezioro i do sklepu). Domki chyba były w miarę nowe, bo jeszcze pachniały żywicą, w domkach czysto, w pełni wyposażony aneks kuchenny (łącznie z mikrofalówką). W tym roku wybieramy się tam po raz drugi (mamy już wstępną rezerwację), mam nadzieję, że nie będzie gorzej, jak poprzednio. W każdym razie widzę z fotek, że sam teren wygląda lepiej niż 4 lata temu, bo chodniczki zostały wybrukowane, poprzednio były po prostu betonowe płyty. Do tego przestronny plac zabaw dla dzieci, piaskownica i sporo zieleni, na balustradach tarasów skrzynki z kwiatami. Właśnie - jak widać na zdjęciach każdy drewniany domek ma spory, zadaszony taras i nawet podczas niesprzyjającej aury można posiedzieć na świeżym powietrzu. Z minusów: dość wysoka cena za wynajem i dodatkowe opłaty za energię elektryczną. W Dźwirzynie byliśmy jeszcze w Ostoi, ale te domki to raczej oferta dla dwóch dorosłych osób i ewentualnie dziecka, bo są po prostu małe. Teren ośrodka również czysty, sporo miejsca dla dzieci, plac zabaw, boisko do siatkówki plażowej, stół do tenisa itp. Do morza, jeziora i portu niestety trochę dalej niż w przypadku Lazura [w przypadku jeziora i portu to nawet sporo dalej ;-)]. Ale za to cena niższa. Chcesz się dowiedzieć coś więcej, to chętnie służę pomocą. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
magda1039 Re: dźwirzyno domki 21.01.11, 10:20 Ja mam zarezerwowany domek w OW Słoneczko, jadę tam pierwszy raz i wogóle w Dzwirzynie będę pierwszy raz więc prosiła bym o napisanie jakie tam są atrakcje , co mozna robić, i co najważniejszego zobaczyć warto w Kołobrzegu. Najbardziej chodzi mi o atrakcję dla dzieci.Dziękję. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin.73 Re: dźwirzyno domki 24.01.11, 13:08 Szczerze mówiąc nie kojarzyłem ośrodka Słoneczko, ale podobno żona nawet "zwiedzała" te domki i z jej opowiadania wywnioskowałem, że były to domki na ul. Polnej. W każdym razie jej się bardzo podobały. Co do atrakcji dla dzieci: port (niewielki, ale jest), w porcie wesołe miasteczko (w sezonie), na plaży dmuchane zameczki itp. (również tylko w sezonie), możliwość rejsu "Milenką", basen odkryty w ośrodku "Helios", jez. Resko - w przystani można wypożyczyć sprzęt pływający, Aqua Park w Hotelu "Senator" (nie korzystałem i nie wiem, czy warto), wzdłuż głównej ulicy "mobilne" figloraje i bandżi z trampolinami. Do tego bardzo wiele cichych i ustronnych miejsc na spacery lub wycieczki rowerowe, ale dla niektórych dzieci, to raczej mało atrakcyjna forma spędzania czasu, chociaż na rowery może się skuszą ;-). W Kołobrzegu na pewno trzeba "zaliczyć" latarnie morską i molo, jeżeli masz dzieci nie takie całkiem małe, to pewnie chętnie zwiedzą okręt-muzeum w porcie. W pobliżu są jeszcze dwie latarnie: w Gąskach i Niechorzu - polecam, bo każda z tych latarni jest inna i ma swój klimat. Na chwilę obecną nic innego nie przychodzi mi do głowy... Aaa..., jeszcze jest "ścieżka zdrowia" w lesie sosnowym. Za bieganiem nie przepadam, ale warto się chociaż przespacerować, żeby pooddychać tym silnym aromatem żywicy. Odpowiedz Link Zgłoś
dorjak1 Re: dźwirzyno domki 17.05.15, 20:31 A czy może mi Pan odpowiedzieć ile wychodzi opłata za prąd za tygodniowy pobyt? Odpowiedz Link Zgłoś
apartament13 Re: dźwirzyno domki 21.05.15, 14:44 Rodziny które cenią sobie cieszę i spokój zapraszamy do komfortowego apartamentu na wyłączność w Kołobrzegu. apartament13.dobrynocleg.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś