stolberg 16.10.14, 11:10 Witam . chcialabym poznac wasze opinie na temat Arena Slonce www.arenaslonca.pl/ i Holiday Camping holidaycamping.pl/ Co byscie wybrali ...a moze ktos byl w obu i doradzi ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ziemba2 Re: Arena Slonce czy Holiday Camping 24.10.14, 13:00 Widzę, że z koleżanką ocieramy się co rocznie o te same ośrodki:) Słońce Dąbki, Arena Słońca, a przyszłym roku, też zastanawiałem się nad Holiday Camping. W Arenie byłem w tym roku, w 1 połowie czerwca i mogę coś podpowiedzieć. W Arenie możesz zamieszkać w pensjonacie lub domkach w zależności jak lubisz. Plusy pensjonatu, to że możesz w kapciach pójść na basen i clubu dla dzieci oraz dla dorosłych i na stołówkę, wszystko, jest w jednym budynku. Plus domku jest taki że otwierasz balkon i już jesteś na placu zabaw np. wybierając pokój w domku J1, osobiście mieszkałem w domku obok J2 też obok placu zabaw ale bardziej z boku, pokój te jest większy bo nie jest narożny.. W arenie masz mnóstwo atrakcji dla dzieci, codziennie dyskoteki dla dzieci, animacje i zabawy. Prowadzi je 2,3 animatorów. Jak jest pogoda to zabawy są na dworze a jak pada to w clubie dla dzieci. Zabawy są cały dzień od rana do wieczora. Jak ci dzieciak złapie bakcyla to nie masz kiedy pójść nad morze, a że po każdej zabawie czy konkurencji Pani Asia ( animatorka ) rozdaje dzieciom słodkości to dzieciaki wolą bawić się na miejscu. Club dla dzieci jest duży i dobrze wyposażony, basen z kulkami i inne zabawki dla dzieci. Jest super basen wewnętrzny dla dzieci, Ty raczej nie popływasz ale dzieciaki mają w nim mnóstwo zabawy, statek piracki, armatki wodne, ślizgawki, rura zjazdowa dla dzieci, jacuzzi oraz sauna. Na basenie tłoku nie było więc spokojnie można się pobawić. Na zewnątrz masz ogromny plac zabaw na drobnym piasku z dmuchaną zjeżdżalnią. Hitem zabaw dla dzieci jest lew Arenik, jest to maskotka obiektu, 2,3 razy w tygodniu przychodzi do dzieci na dyskoteki i razem tańczą. Jedzenie masz w formie bufetu, jest smaczne. Dzieciaki mają osobny stolik na którym jest wędlina i ser w misie, naleśniki, itp. generalnie to co dzieci lubią najbardziej. Nie wiem co jeszcze mogę Ci napisać Jak masz jakieś pytania to pytaj. Ja też zamierzałem pojechać do Holiday w przyszły roku ale zrezygnowałem. Szukałem obiektu, który ma baseny wew. i zew i nic konkretnego nie znalazłem. Obiekty "Gierkowskie" mnie nie interesują a molochów nie lubię. Pierwszy raz złamałem swoją zasadę i wracam do Słońca, wszystkie znaki na niebie mówiły mi aby wrócić. 2 baseny zewnętrzne i 1 wew z salą zabaw, stosunek ceny do jakości mnie przekonało. Odpowiedz Link Zgłoś
stolberg Re: Arena Slonce czy Holiday Camping 01.11.14, 13:10 Hej ...co ty " mowisz " w "Sloncu " juz takze jest basen wewnatrz .... My jednak wybralismy na przyszly rok Hilday Camping mam nadzieje ze pogoda dopisze .Pozdrawiam . P.s My jakos nie lubimy jechac w to samo miejsce ...ale napewno do " SLONCA" jeszcze pojedziemy .... Odpowiedz Link Zgłoś
kratka5 Re: Arena Slonce czy Holiday Camping 21.11.14, 13:54 Witam, podpisuję się wszystkim czym mogę pod postem ziemby2. Myślę ze mogliśmy być razem na turnusiku bo tez byłam w 1 połowie czerwca w domku narożnym przy placu zabaw-k1:) Moja rezerwacja do areny na czerwiec 2015 już zrobiona. Uznałam ,że nie znajdę nic lepszego:) Po arenie jadę w 2015 do diamentu do Pobierowa-do domków. Zobaczymy jak tam będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
mumma12 Re: Arena Slonce czy Holiday Camping 14.12.14, 22:13 My byliśmy w Holiday-u w ubiegłym roku i byliśmy bardzo zadowoleni. Największy plus za aquapark z podgrzewaną wodą - raj dla dzieciaków, nowe, fajnie wyposażone place zabaw, świetna grupa animatorów, klub dla dzieciaków, w którym można zostawić pociechy pod okiem opiekunów i pyszne drinki w basenowym barze :) do morza kilka kroków z ładną, piaszczystą plażą. Minusy to zdecydowanie brak ręczników hotelowych (dla 4-osobowej rodziny wlekliśmy z sobą pół walizki ręczników), jedzenie raczej słabe - mało urozmaicone i bardzo mało ryb - to najsłabszy punkt Holideya, ale mam nadzieję, że w tym roku się to zmieni, bo znowu planujemy tam pojechać! Odpowiedz Link Zgłoś