Dodaj do ulubionych

Dąbki, DW "Maria"

18.01.15, 14:50
Upatrzyłam sobie ten obiekt na tegoroczny urlop. Jestem zdana na dojazd PKP lub autokar. Proszę osoby, które z Warszawy w ten sposób jechały do Dąbek o info., czy w okresie wakacyjnym jest szansa na bezpośredni dojazd pociągiem z Warszawy. Czy uruchamiane są jakieś wakacyjne, bezpośrednie połączenia? Dzięki wielkie za odp.
Obserwuj wątek
    • gagunia Re: Dąbki, DW "Maria" 18.01.15, 20:03
      W Dąbkach nie ma dworca PKP. Dojazd pociągiem lub autobusem do Koszalina, a z Koszalina regularnie kursują busy do Dąbek (ok 30-40 minut jazdy).
      • hk59 Re: Dąbki, DW "Maria" 19.01.15, 07:38
        Dziękuję, no trudno, będę podróżować z przesiadką. Chciałam tego uniknąć, bo zabieram ze sobą mamę, lat 70. Czy z dworca pkp w Koszalinie daleko jest na przystanek, skąd odjeżdża bus do Dąbek?
        • gagunia Re: Dąbki, DW "Maria" 21.01.15, 19:56
          50 metrów, pół minuty drogi :) Po prawej stronie od wyjścia z dworca pkp jest dworzec pks, tam stoją również busy.
          • gagunia Re: Dąbki, DW "Maria" 21.01.15, 19:58
            Rozkłady jazdy dwóch przewoźników:
            www.dpp-darlowo.pl/rozklad-dpp.php
            www.ar-tour.pl/koszalin.php
            Dane na stronach są aktualne, ale proszę sprawdzić przed przyjazdem, bo latem mogą zmienić rozkłady.
    • aanula5 Re: Dąbki, DW "Maria" 21.01.15, 22:59
      Nie jestem przekonana że Dąbki to dobry wybór ze względu na schody na plażę.
      • lidka456 Re: Dąbki, DW "Maria" 29.01.15, 14:02
        Jakie schody? w Dąbkach jest piękne przejscie (wjazd )na plaże lecz fakt że nie przy tym ośrodku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka