Dodaj do ulubionych

Krystyna - Pogorzelica

23.08.15, 15:48
Wklejam informacje od znajomej. Nie potrafią zamieścić tych informacji sami w internecie, więc robię to na ich prośbę:

"Tragedia. Wytrzymaliśmy z niepełnosprawnym synem 4 dni. Wyjazd organizowany przez PCK płatny ponad 1000 zł od osoby. Zamiast schodka betonowego wstawiona atrapa drewniana. W pokojach na dzień dobry wysmarowana kałem miska toaletowa. Bród w pokoju. Pani pokojowa oznajmiła, że nie ma obowiązku sprzątać w pokojach. Znajoma na balkonie miała psią kupę. Czajnik na korytarzu - podgrzewa wodę a nie gotuje. Talerz brudny od spagetti z dnia poprzedniego. Zapachu wnętrz nie odda nic! Wszystkie ubrania do prania. Stare paździerzowe odrapane pyty. Zamiast uchwytów w szafkach powkładane korki po winie!!!! Mamy zdjęcia - chętnie prześlemy bo tutaj nie da się zamieścić. Te zdjęcia ze strony internetowej ośrodka to fikcja. Ośrodek nie odpowiada za nic! Chodziliśmy na spacery z laptopem bo strach zostawić. Okna stare drewniane odrapane, na kopnięcie z zewnątrz na 100 % się otworzą. Oczywiście w pokoju nie ma telewizora czy radia. Szklanki czy łyżki. Jak za komuny tylko gorzej, bo w latach osiemdziesiątych to było nowe a teraz stare i śmierdzi. Stare gniazdka i włączniki światła. Kable po ścianie. Tam kiedyś wybuchnie pożar!
Problemem jest fakt, ze tam przyjezdza wielu kolonistów, rodzice nie zdają sobie sprawy w jak koszmarnych warunkach przebywają ich dzieci. A po 22:30 spuszczane są dwa wielkie psy więc nie radzimy wychodzić z pawilonu. Nawet na papierosa."

I tyle chciałam przekazać. Znajoma płakała jak wróciła. Nadmienię, że im nie chodziło o luksusy ale tam było po prostu brudno i koszmarny smród. Mam zdjęcia z ich aparatu- chętnie prześlę zainteresowanym.
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka