Dodaj do ulubionych

Czy ktos zna pensjonat MAKS MAR w Chłapowie

IP: *.opole.wsa.gov.pl 14.04.05, 10:35
Witajcie,
Czy może mi ktoś napisać co to za pensjonat , jak są tam warunki, jak jest
umiejscowiony - cokolwiek ! Zamierzam sie tam udać na wypoczynek z małym
dzieckiem i dlatego bardzo sie niepokoje co zastane na miejscu. A co sądzicie
o Chłapowie - podzielcie się uwagami .
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kruk77 Re: Czy ktos zna pensjonat MAKS MAR w Chłapowie 14.04.05, 13:26
      Jako osoba przejeżdżająca codziennie koło tego obiektu, mogę powiedzieć, że nie
      wiem co zastaniesz w środku, bo nigdy tam nie byłem, ale mogę opisać nieco
      lokalizację. A więc dom położony jest bardzo blisko morza- od plaży dzieli go
      jedynie ulica, kawałek polany i już jest zejście. I to jest w sumie "+". Ale...
      jest też spory "-", a jest nim ta właśnie lokalizacja - dom jest położony
      BEZPOŚREDNIO przy głównej i jedynej trasie łączącej dwa kurorty Władysławowo-
      Jastrzebia Góra, ulica jest wykonana z kostki bazaltowej (i nie jest to uwierz
      mi cichutki asfalt). Co się dzieje latem chyba nie musze mówić- dzień i noc to
      samo, praktycznie bez przerwy... Tak jak byś mieszkała przy obwodnicy jakiegos
      dużego miasta. I to w sumie dotyczy wszystkich obiektów położonych w pobliżu
      tej drogi- więc warto zwrócić na to uwagę i zapytać właścicieli, czy dom nie
      jest w pobliżu tej drogi (myślę, że gdzieś 5-6 linia zabudowy od tej trasy i
      już cicha, bo te wcześniejsze...).
      Znam te rejony doskonale, więc jeśli będziesz miała jeszcze jakieś pytania-
      pisz.
      Pzdr.
      • Gość: e-gosiek Re: Czy ktos zna pensjonat MAKS MAR w Chłapowie IP: *.opole.wsa.gov.pl 14.04.05, 13:51
        Dziekuje bardzo za odpowiedz i podzielenie się spostrzeżeniami, a co sadzisz o
        samych Chłapowie? Czy są tam miejsca gdzie mozna zjesc cos normalnego - nie
        zadne fast foody, pizze itp? Jaka jest odległośc pomiędzy Władysławowem a
        Chłapowem, ile zajmuje przebycie tej trasy idąc spacerkiem, czy aby sie dostac
        do Władysławowa trzeba iść głowną droga , czy tez są jakies inne trasy dla
        pieszych turystów ?
        Pozdrawiam
        • Gość: mania Re: Czy ktos zna pensjonat MAKS MAR w Chłapowie IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 14.04.05, 14:55
          Trasa do Władysławowa jest bardzo króciutka - kończy się chłapowo a już za
          chwilę zaczyna cetniewo. Chyba nie przesadzę jak powiem że z 15-20 minut pieszo.
          • kruk77 Re: Czy ktos zna pensjonat MAKS MAR w Chłapowie 15.04.05, 12:41
            Mania ma rację- do centrum rozrywkowego we Władysławowie dojdziesz w 20 minut.
            Generalnie Chłapowo jest dobrze połozone- wielkim plusem jest ta właśnie
            lokalizacja, na boczku Władysławowa- kto chce poimprezować, zabawić się, wydać
            kupę siana - moze się przejść te 2 - 2,5 km do Władysławowa. A potem można
            sobie wrócić do cichutkiego, "sypialnianego" Chłapowa (oczywiście o ile nie
            zamieszkasz przy tej głównej trasie- Al. Żeromskiego) - gdzie można sobie
            odpocząć, nie słysząc ze wszystkich stron tych wkurzających trąb, które
            ostatnio sa modne, plątaniny głośnej muzyki - z każdej knajpy inna, która
            głośniej, i na każdym kroku nagabujących Cię akwizytorów
            propozujących "oryginalne' skarpetki czy perfumy, bądź płytki z muzyką disco-
            polo (tzn. remake znanych utworów- w nowych wersjach)
            Co do jedzenia- są, jak w każdej miejscowości obiekty, które podają domowe
            obiady, nie bary, czy smażalnie- także spokojnie będziesz mogła sobie wykupić
            obiadki dla siebie i dziecka. Namiarów nie znam, ale zaręczam, że takowe są.
            Nawet możesz się przejsc po obiektach, w których sa kolonie i zapytać, czy nie
            byłoby mozliwości wykupienia obiadów- z reguły nie ma problemu- to nawet by Ci
            polecał (obiekt przystosowany do żywienia dzieci/ obiekt żywienia zbiorowego-
            większa dbałosć o bezpieczeństwo sanitarne jedzenia i większa kontrola
            odpowiednich służb .... czyli mniejsze szanse, że coś się przytrafi).
            • Gość: Marek1962 Re: Czy ktos zna pensjonat MAKS MAR w Chłapowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 22:20
              Witam ! W zeszłym roku mieszkaliśmy w "Oazie" to zaledwie kilkadziesiąt metrów
              dalej,w "Maksmarze" mieszkali nasi znajomi z ich relacji wiemy że standard jest
              dość przyzwoity a ceny są umiarkowane. Niestety ogromnym minusem podobnie jak i
              u nas okazało sie bezpośrednie sąsiedztwo brukowanej ulicy prowadzącej do
              Władysławowa z Rozewia - niesamowity szum i hałas od wczesnych godzin rannych
              do późnej nocy...
        • jszafranski Re: Czy ktos zna pensjonat MAKS MAR w Chłapowie 20.04.05, 15:15
          w korsarzu - poszukaj w necie - w chlapowie bardzo przyzwoicie gotowali
          ubieglego lata :) Sniadanie za 5 takie ze ja , chlop 2 metrowy nie bylem w
          stanie zjesc calego, obied pewnie tez nie mniejszy. Smacznie.
          • kruk77 Re: Czy ktos zna pensjonat MAKS MAR w Chłapowie 28.04.05, 09:29
            A gdzie ten KORSARZ- to jakaś knajpa? Przy jakiej ulicy?
    • khamsa Re: Czy ktos zna pensjonat MAKS MAR w Chłapowie 22.04.05, 09:33
      Witajcie,
      Chętnie poprosiłabym także o radę. W tym roku chciałabym pojechać z synem
      właśnie do Chłapowa pod namiot tuż po zakończeniu roku szkolnego( oboje bardzo
      to przeżywamy), kupujemy namiot i śpiwory. Jak widzę, po przeczytaniu Waszych
      postów z jedzeniem nie będziemy mieli problmu. A może ktoś poleciłby mi
      najlepsze pole namiotowe, czyste, bezpieczne ( jadę sama z synkiem )i z ładną
      plażą. A jakby czytała ten post osoba zaprawiona w biwakach na polach
      namiotowych chętnie przyjmę rady co z sobą zabrać. Bardzo dziękuję za wszystkie
      rady.
    • joasia78 Re: Czy ktos zna pensjonat MAKS MAR w Chłapowie 25.04.05, 15:01
      Podciągam wątek, ponieważ wybieram się tam za kilka dni :)
      • Gość: Do Joasi Re: Czy ktos zna pensjonat MAKS MAR w Chłapowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 21:22
        i co ?????????
        , zamiast pakować się
        i cieszyć ,że jedziesz odpocząć
        SZUKASZ DZIURY W CAŁYM?????????????
        JAK SIĘ ZDECYDOWAŁAŚ TO NIE POMBINUJ GDZIE BYŁOBY LEPIEJ........
        A JAK CZEGOŚ NIE WIESZ- ZADZWOŃ DO WŁAŚCICIELA!!!!!!!!!!!!!!!11
        • Gość: DO JOASI Re: Czy ktos zna pensjonat MAKS MAR w Chłapowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 21:24
          LITERÓWKA NIEZŁA WYSZŁO POMBINUJ ZAMIAST KOMBINUJ
          DAJ ZNAĆ JAK WRÓCISZ!!!!!!!!!!
          NAJLEPIEJ ZROBISZ
          • joasia78 Re: Czy ktos zna pensjonat MAKS MAR w Chłapowie 25.04.05, 21:45
            ha ha ha - bardzo śmieszne
            ...
            ...
            "kombinuj dziewczyno ..."
            ...
            ...
            ...
    • joasia78 MAKS MAR w Chłapowie 04.05.05, 15:58
      Właśnie wczoraj wróciłam z Maks MAra
      Dom wczasowy Maks Mar (www.polwysep.pl/maksmar) to naprawdę super miejsce. Ceny
      może nie są niskie - my płaciliśmy w długi majowy weekend 85 zł za pokój 2
      osobowy + małe dziecko - ale za to standard jak w hotelu. Super wyposażenie i
      wykończenie pokoi i korytarzy.
      W pokojach są dodatkowo lodówki, TV, talerze , sztućce, bardzo czyste i spore
      łazienki (nasza była nawet z oknem) i balkony.
      Jest też ogólnie dostępna kuchnia ze stołem, gdzie można spokojnie zjeść.
      Pokoje od strony morza mają ładny widok na morze właśnie.
      Na terenie znajduje się plac zabaw dla dzieci i miejsce do grillowania i
      posiedzenia przy tym grillu.
      Co prawda ośrodek leży przy samej głównej brukowanej ulicy, ale okna są tak
      szczelne,że nic nie słychać.
      Minusem jest to, że rodziny korzystające z wózka nie mają jak zejść na plażę.
      My trafiliśmy na zejście po schodach, więc nieśliśmy wózek z dzieckiem w
      środku :) - albo może po prostu nie odkryliśmy łatwiejszego zejścia.
      Gospodarze bardzo mili - młode młżeństwo z małym dzieckiem - więc dobrze
      rozumieją potrzeby rodzin z bobasami.
      już nie wiem co jeszcze opisać, więc po prostu pytajcie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka