IP: 83.238.56.* 12.06.05, 12:44
czy ktos w was tam był? jade z 1,5 rocznym dzieckiem. jak jest z zejsciem na
plaze?
Obserwuj wątek
    • Gość: sołtys Karwi Re: Karwia IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.05, 13:50
      zejścia na plażę sąłagodne i piaszczyste. Te w centrum utwardzone.
    • Gość: mobed1 Re: Karwia IP: 212.160.117.* 13.06.05, 13:56
      Jeżdżę tam z mężem .a teraz jeszcze z już 3-letnią córką ..polecam.
      Nie jest tak "gwarno" jak w Jastrzębiej czy Łebie..dla rodziny z małym
      dzieckiem idealnie!! A plaża!! Szeroka, jasna po prostu super! Zejścia łagodne,
      jest kilka proponuję tę połozoną najbliżej Karwieńskich Błot..najszybciej
      wyjdziesz z leśnego piachu...
      Gorąco polecam!
    • Gość: ja Re: Karwia IP: *.gdynia.mm.pl 13.06.05, 16:53
      Podskoczylem w owe rejony w ostatni weekend, wszystko juz czeka na gosci. Sam
      spedzalem tam kilka dni urlopu z 5 lat temu, i potwierdzam - miejscowosc
      spokojna, kilka sklepow czynnych rowniez w niedziele, przybytek w stylu
      kufloteki:), no i oczywiscie otwarte morze z b. fajna plaza. Polecam z czystym
      sumieniem.
      • Gość: fanka Re: Karwia IP: *.torun.mm.pl 13.06.05, 18:27
    • Gość: fanka Karwii Re: Karwia IP: *.torun.mm.pl 13.06.05, 18:38
      potwierdzam pozytywne uwagii o Karwii faktycznie wszystko już czeka na gości
      wrocilam w niedziele z karwii,najfajniejsza plaża to ta przy Karwieńskich
      Błotach ale i ta w centrum niczego sobie.Dobrze można zjeść w pensjonacie
      Ewa,Iwonce a smaczne rybki są nidaleko Straży Pożarnej.Chyba lubię karwię
      (byłam tam już 20 razy)i chociaż ciut mnie wtym roku przewiało i zmroziło to
      jeszcze wrócę w sierpniu
      • sisili Re: Karwia 13.06.05, 19:08
        polecam również ,bylismy tam w zeszłym roku, potwierdzam to co napisaliście
        wcześniej, są tam -tuż po wyjściu z plaży - lasy sosnowe z alejkami, idealne do
        spacerów z malymi dziećmi,wspaniały aromat sosnowych olejkow świetnie działa na
        układ oddechowy, w tym roku rownież jedziemy do karwi,
      • waldi733 Re: Karwia 13.06.05, 19:50
        potrzebuję rady osoby która zna Karwię .
        wybieram się z zoną do tej miejscowosci-potrzebuję sprawdzone , w przyzwoitej
        cenie noclegi na 2 tygodnie. najlepiej w domkach letniskowych. coś na wzór
        :Sęk -ale tam juz nie ma miejsc .
    • Gość: monika1 Re: Karwia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 12:18
      Mi się Karwia w ogóle nie podoba, bo tam nie ma co robic, ale z małym dzieckiem
      jest ok, łagodne zejście i spokój, żeby wypoczac w sam raz
      • Gość: Oliwka Re: Karwia IP: 83.238.121.* 14.06.05, 15:41
        Jak to nie ma co robic??? a spacery wzdloz pieknej plazy,a zimny Amberek z
        soczkiem w ktoryms z barow, a pyszna rybka, a kapiele w mozu, a imprezy w
        Coolerze ;)??? Ja kocham Karwie i nie wyobrazam sobie piekniejszego miejsca na
        spedzanie wkacjii, szkoda, ze w tym roku tam nie pojade :(((
        • Gość: Oliwka Re: w morzu, oczywisce, he he, sorry ;) IP: 83.238.121.* 14.06.05, 15:42
        • Gość: waldi Re: Karwia IP: *.clubnet.pl 15.06.05, 00:00
          już mam kwaterę w " Pod Złotym Żaglem "
          -napiszcie coś jeszcze o Karwi:
          gdzie tanio a dobrze pojeść? ; gdzie unikac jedzenia ? ; czy łatwo się dostać
          do sąsiednich miasteczek ? ; czy warto się do nich wybierać aby pozwiedzać ? I
          CZY KTOŚ ZNA OŚRODEK KTÓRY WYBRAŁEM ? i wszystko co wam się tam podoba a co
          nie ...
          • Gość: arek Re: Karwia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 11:57
            A ja wybieram się do willi bałtyk na ul. Nadbałtyckiej - czy ktoś z Państwa
            moze zna ten obiekt - napiszcie.
          • Gość: ada80 Re: Karwia IP: *.setup.com.pl 16.06.05, 12:42
            Byłam Pod Złotym Żaglem. Ogólnie jest O.k.
            A czy ktos w ogóle wie cos o OSKARze. gdzie jest w Karwii ul. Zimowa? Czy to
            daleko od centrum i morza?
            • Gość: sylwia Re: Ja byłam w OSKARZE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 16:48
              Hej hej, byłam w OSKARZE w ubiegłym roku, to jest u państwa Bemka??
              Mieszkałam w dwójce, bardzo przyjemny pokoik, czyściutko, wszystko nowe.Sam
              pensjonat, niezbyt wielki, jest w nim bardzo dużo rodzin z dziećmi, duże
              podwórko, miejsce na grill - my nie korzystaliśmy, gospodarze również bardzo
              mili, jest miesjce na zostawienie rowerów, jest duża, w pełni wyposażona
              kuchnia.Do morza - ok 600 m i lepsze dojście jest tak jakoś od tyłu, nie przez
              miasto, do centrum troszkę bliżej.Generalnie wszędzie blisko, chociaż samo
              położenie domu - nic szczególnego, z jednej strony szczere pola - dookoła
              budują się kolejne pensjonaty, okolica cicha i spokojna i najważniejsze że
              miejsca na zaparkowanie samochodu bardzo dużo.jedyny minus tyuch pokoi to to,
              że jak jest upał - a u nas w ubiegłum roku był - to słońce zagląda juz od 8
              rano i jest bardzo gorąco, ale w końcu po to sie jedzie nad morze, aby był
              upał, i drugi minus to brak tv - ni jestem zapalonym telewidzem ale wieczorkiem
              można by chwilkę pooglądać.
              Ale reasumując, my byliśmy bardzo zadowoleni z tej kwaterki, choć tania nie
              była - 45 zł, ale bradzo czysta a ja jestem świrem na tym punkcie.
              trudno mi wytłumaczyc gdzie jest ulica Zimowa, ale zerknij na mapę na
              www.karwia.pl
              Jak masz pytania to chętnie odpowiem.
              pozdrawiam
              S.
              • ada80 Re: Ja byłam w OSKARZE 17.06.05, 10:45
                Sylwia, bardzo Ci dziekuję, troszkę sie uspokoiłam. Bo jak rezerwowałam miejsce
                to wszystko wydawało mi się fajne, ale jak wróciłam do domu i mąz zaczął
                zadawać mi pytania to oszalałam, okazało się, ze sie prawie o nic nie wypytałam
                a mąż zasugerował, ze wszędzie daleko, bo na zdjęciach pensjonatu nie wudać w
                koło zadnych innych domków. No ale po Twoim opisie wpłacam pieniądze i nich się
                dzieje co chce! A ulicę juz znalazłm wiem już gdzie to jest.Napisz mi jeszcze
                proszę co z tym zejściem do morza. Czy bardzo upierdliwe będzie z dzieckiem 1
                rok? Szkoda, że nie ma tV, bo dziecko wcześnie chodzi spać i nie za bardzo jest
                co robić, bo nie zostawię dziecka samego, no ale nadrobię z mężem jakieś gry w
                kart czy scrable. No i dobrze, że czysto bo ja też mam na tym punkcie świra a
                mąż mówi, że przesadzam, w końcu to wakacje i parę dni można w brudzie
                pomieszkać.
                I jeszce jak możesz to czy ul. Kopernika to jest coś ala deptak?
                Jeszcze raz dzięki za ifo- z nieba mi spadłaś:))))))
                • Gość: sylwia Re: do ada80 IP: 217.96.36.* 20.06.05, 13:18
                  Hej, sorki że dopiero teraz odpisuję.
                  Z dojściem do morza to jest tak, że albo można ulicą główną, albo - trochę od
                  tyłu - ale to ci wytłumaczy włąściciel oskara - i dla mnie to dojście było
                  lepsze bo nie szło sie wśród tłumów ludzi przez ulicę.Myslę że nawet z rocznym
                  dzieckiem nie powinno być problemów z dojściem, nie jest to bardzo blisko ale
                  chyba nie dalej niż 600 m.Zresztą Karwia - to jest taka mała dziura że wszędzie
                  jest dosyć blisko.
                  Możliwe że w tym roku będą juz tv w pokojach - a jaki ty masz pokój i czy to
                  jest na parterze - bo jeżeli tak to są takie malutkie tarasiki i są plastikowe
                  krzesełka, więc moglibyście posiedziec z mężem jak wasze maleństwo będzie
                  spało, jeżeli chodzi o pokoje na piętrze to sa balkony więc też nie powinno być
                  problemu.U nas w tej dwójce było bardzo bardzo czysto, mam nadzieję że w innych
                  pokojach jest podobnie, chociaż ta nasza dwójka była wyjątkowo przytulna bo
                  umalowana na pastelowo- chyba zdjęcia nr 13 lub 14 w tej galerii zdjęć, ale jak
                  zajrzałam raz do jednego pokoju 4 osob, to wyglądał identycznie jak na
                  zdjęciach w internecie, więc chyba nie ściemniają.Na dole w korytarzu jest
                  odkurzacz więc mozna sobie wysprzątać piach który przyniesie się z plaży.Jest
                  też deska do prasowania i chyba żelazko ale tego nie pamiętam bo miałam swoje.
                  To prawda, że na zdjęciach ne widac żadnych zabudowań koło tego Oskara, ale
                  jest on usytuowany w takiej dzielnicy domków wypoczynkówych i jest tam dosyć
                  duż podwórko, więc może dlatego wydaje się że leży na pustkowiu, ale nie martw
                  się, bo tak nie jest.
                  Ulica Kopernika to zwykła ulica po której jeżdżą samochody więc to nie jest
                  deptak, jest przy niej trochę knajpek i sklepów z najróżniejszym dzidostwem
                  którym handlują wszędzie nad morzem.
                  Nie pamiętam czy ci juz pisałam o knajpach, ale ja osobiście bardzo polecam
                  niewyględny bar o nazwie MILO na tej ulicy przy samym morzu - chyba wojska
                  polskiego.Ja z mężem zajadalismy sie tam smażona rybka i ziemniaczkami
                  pieczonymi z masłem czosnkowym - i jest stosunkowo tanio, bo obok tego baru
                  była smażalnia - Złota Rybka i Pizzeria- wygląd super, ale jedzenie niezbyt
                  smaczne i duzo droższe, przynajmniej tak było w ubiegłym roku.
                  Polecam również abyście zrobili sobie wycieczkę do Dębek położonych ok 7 km od
                  Karwii. Dębki to piękna miejscowość i ma jakąś niezwykłą atmosferę, według mnie
                  to jedna z najpiękniejszym nadmorskich miejscowości.
                  Pozdrawiam i jak chcesz jeszcze o coś zapytać to chętnie odpowiem.
                  sylwia
            • Gość: Marek Re: Karwia IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.05, 13:27
              Wejdż na karwia.pl tam zamieściliśmy plan Karwi.
          • Gość: Marek Re: Karwia IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.05, 13:24
            Znam Alabrodzińskich to fajni ludzie.Więcej o Karwi na karwia.pl
            • Gość: arek Re: Karwia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.05, 09:45
              A czy znasz Pinczewskich z Nadbałtyckiej 5?
    • Gość: aga Re: Karwia IP: *.aromedia.net / *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.05, 09:37
      witam! bylam w karwii na poczatku maja :) polecam ta miescine :) plaza jest szeroka i czysta :) cisza i spokoj (przynajmniej przed sezonem) jesli chodzi o zejscie na plaze to z wozkiem czy malym dzieckiem nie bedzie problemu :) zejscie nie jest strome i nie ma schodow goraco polecam!
    • agnes_now Re: Karwia 18.06.05, 11:06
      Też jestem ciekawa jak jest na kwaterach prywatnych. a np. "U Beaty" na ul.
      Relaksowej???
      • ada80 sylwia dzięki:))) 20.06.05, 13:39
        Sylwia,
        Bardzo Ci dziękuję za wyczerpujące odpowiedzi. Nie ukrywam, że dzieki Tobie
        podjęłam szybko decyzję i już mam zarezerwowane miejsce i wpłaconą zaliczkę.
        Gorąco pozdrawiam. I zyczę Tobie udanych wakacji.Ada
        • Gość: sylwia Re: do ady IP: 217.96.36.* 20.06.05, 14:25
          Nie ma za co, fajnie że mogłam pomóc, a może byłaś w Jarosławcu, bo ja
          zaklepałam domki i moi znajomi pytali kilka razy na forum ale niestety nikt tam
          nie był.
          Życzę udanych wakacji i pięknej pogody.
          S
    • Gość: bielkate Re: Karwia IP: 62.233.200.* 20.06.05, 14:13
      Wybieram się z synkiem do tej miejscowości, do kwatery PANDA. Czy słyszeliście
      coś na ten temat?
      • Gość: ada80 Re: Karwia IP: *.setup.com.pl 20.06.05, 16:30
        Sylwia, niestety nie byłam i nikt z moich znajomych. Zreszta ja do tej pory
        wszędzie wyjeżdżałam w ciemno i na miejscu szukałam kwatery i nie patrzyłam na
        pensjonaty. Teraz z dzieckiem trochę się pozmieniało i nie ryzyję trzy
        godzinnego szukania kwatery.

bielkate - niestety nie byłam w Pandzie, ale gdzies na forum polecali ten
        pensjonat, więc nie jest źle:)
    • Gość: Magnusia Re: Karwia IP: *.bialystok.gddkia.gov.pl 21.06.05, 10:47
      Pensjonat u Danusi w Karwieńskich Błotach !! Ktoś tam był ??
      • Gość: Marek Re: Karwia IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.05, 14:07
        Wiem gdzie to jest - u Państwa R. Nie wiem gdzie będziesz mieszkała , w ich
        domu czy na kwaterach które zrobili ze stodoły czy obory. Do plaży około 1 km.
        Może Tobie się będzie podobało bo mnie nie.
        • Gość: Magnusia Re: Karwia IP: *.bialystok.gddkia.gov.pl 21.06.05, 15:13
          Jak coś to u Państwa D., bo tak zaczyna sie ich nazwisko.I to jest jeden
          budynek, nowy na dodatek.Więc może pomyliłeś z jakimś innym pensjonatem??!!
          • kaa3 znacie może Dworek Karwia? 21.06.05, 16:09
            Dostam namiary od znajomych www.dworekkarwia.gda.pl, nie mogę nigdzie znaleźc
            informacji w internecie o nich, poza ich stroną. Wybieramy się tam w tym roku z
            mężem. Ja jestem w ciązy, w sierpniu będę w 6 miesiącu, czy ktoś z Was tam był
            i jakie ma o nich zdanie?
            • agacia75 Re: znacie może Dworek Karwia? 15.06.13, 11:32
              Jezdze tam od 3 lat i nie wyobrazam sobie innego miejsca na wakacje z dziecmi, one nie chca slyszec o innym pensjonacie tylko caly rok mowia o Dworku, super plac zabaw i animacje dla dzieci
    • Gość: Pensjonat Nemo? Re: Karwia IP: *.stacje.agora.pl 23.06.05, 12:17
      Czy ktoś może tam był? Zarezerwowałam już co prawda pobyt, ale chciałabym się
      przygotować na ewentualne niespodzianki...
      Z góry bardzo dziękuję
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka