cheri-bibi Re: Ognisko na plaży 05.08.05, 09:37 za wcześnie poszło... w każdym razie wybieramy się ze znajomymi po 20 do chłapowa i chcielibyśmy zrobić sobie ognisko na plaży... Ach :) rozmażyłam się pisząc o tym... jakieś 5 lat temu byłam w Rowach i tam obyło się bez problemów... Jak sytuacja wygląda w tej chwili? Macie doświadczenia w tej kwestii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gajowy marucha Re: wg prawa nie wolno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 16:13 dz. ustaw nr 45 z 2005 r.: W lasach oraz na terenach śródleśnych, jak również w odległości do 100 m od granicy lasu, zabrania się działań i czynności mogących wywołać niebezpieczeństwo, a w szczególności: 1) rozniecania ognia poza miejscami wyznaczonymi do tego celu przez właściciela lasu lub nadleśniczego; 2) korzystania z otwartego płomienia; Pas lasu rozciąga się wzdłuż plaży praktycznie na całym wybrzeżu a plaży na 100 metrów to u nas nie ma , no chyba że Słowiński Park Narodowy ale to już inny paragraf - tak więc wg prawa nie wolno- - robisz to na własne ryzyko ! Odpowiedz Link Zgłoś
cheri-bibi Re: wg prawa nie wolno 12.08.05, 10:36 Gość portalu: gajowy marucha napisał(a): > dz. ustaw nr 45 z 2005 r.: > W lasach oraz na terenach śródleśnych, jak również w odległości do 100 m od > granicy lasu, zabrania się działań i czynności mogących wywołać > niebezpieczeństwo, a w szczególności: > 1) rozniecania ognia poza miejscami wyznaczonymi do tego celu przez > właściciela lasu lub nadleśniczego; > 2) korzystania z otwartego płomienia; > Pas lasu rozciąga się wzdłuż plaży praktycznie na całym wybrzeżu a plaży na 100 > metrów to u nas nie ma , no chyba że Słowiński Park Narodowy ale to już inny > paragraf - tak więc wg prawa nie wolno- - robisz to na własne ryzyko ! "rozniecanie ognia poza miejscami wyznaczonymi" !!! a takowe są na polskim wybrzezu, stad pytam o konkretna miejscowosc... P.S. Jacy to wszyscy nagle praworządni się zrobili... I pewnie w terenie zabudowanym nie przekraczasz 50 km/h co? Jak taki "prawy" jestes to zapraszam na mazury - skrzywienia dostaniesz odrazu chłopcze radarowcze... Odpowiedz Link Zgłoś
panda15 Re: Ognisko na plaży 05.08.05, 19:23 Bylam tam nie dawno i widziałam dwa ogniska ale nie wiem czy ktoś to znaczy jakieś władze jakoś na to zaregowały więc nie wiem czy byłyby z tym jakieś problemy! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mądrala Re: Ognisko na plaży IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.05, 09:26 Nie wolno palic ognisk na plaży...tyle w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
cheri-bibi Re: Ognisko na plaży 08.08.05, 10:26 a moze ktoś coś jednak konkretnie wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mądrala Re: Ognisko na plaży IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 13:53 A to mało konkretne jest? mam Ci podac paragraf? Odpowiedz Link Zgłoś
cheri-bibi Re: Ognisko na plaży 08.08.05, 15:21 Gość portalu: mądrala napisał(a): > A to mało konkretne jest? mam Ci podac paragraf? jasne, że tak. Czekam. Odpowiedz Link Zgłoś