Gość: //// IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.06, 22:10 Co sądzicie o Grzybowie????Był ktoś tam???Jaka plaża i jakie klimaty panują??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: piotrek Re: Grzybowo IP: *.to / *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.06, 09:46 plaża w porządku, acz są lepsze w okolicy. kiedyś w Grzybowie był wielki spokój, od ok 10 lat jest tam tłoczno i hałasliwie, jak niemal wszędzie. Z "infrastruktury" jest wszystko co potrzebne, czyli sklepy, bary, pizzeria, smażalnia, pijalnie itp. bardzo blisko do Kołobrzegu w razie nudzenia się. niemniej ja do Grzybowa już nie jeżdżę - ze wzglęu na za duży tłum na plaży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agatam26 Re: Grzybowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 10:18 Byłam tam brzegiem plaży - jak spędzałam wakacje w Kołobrzegu. Plaża w Grzybowie ładna - miejscami duze powierzchnie bardzo płytkie- dobre dla dzieci. Ale miejscowośc - wyjątkowo nieciekawa. Zupełnie bez klimatu. Poprostu wieś, w której nie czuć czy jest się nad morzem czy np. w centralnej Polsce, nieładna :( Odpowiedz Link Zgłoś
britishsteel Re: Grzybowo 09.06.06, 10:55 ok - ale która wieś nad Bałtykiem ma jakiś szczególny czy wyjątkowy klimat? wszędzie jest raczej podobnie, albo i jednakowo. Główna róznica, to mniej albo więcej ludzi i odległość do plaży. Poza tym wszędzie standard - łąka, pole, lasek, lasek na wydmie, plaża, morze ;) myślę, że o różnicach klimatów czy atmosfer można mówić w przypadku miejscowości wielkości np. Mielna czy Niechorza.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mucha Re: Grzybowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 22:30 byłam tan brzegiem morza. A duż to tAKIEDO . Naucz się dziciątko mółwić zanim zaczniesz pisać Odpowiedz Link Zgłoś
edek181 Re: Grzybowo 09.06.06, 13:54 A czy są tam jakieś puby,knajpki żeby wieczorkiem wypić zimne piwko??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: Grzybowo IP: *.to / *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.06, 14:42 są. pubami bym tego nie nazwał, raczej pijalniami. Poza tym piwko można też wypić w każdej smażalni czy pizzerii. "Atrakcją" Grzybowa są "artyści", którzy w pijalniach właśnie "umilają" życie całej okolicy grając i śpiewając o kormoronach, któóóóóóre odleeeeeeciały juuuuuuż - do 3 w nocy co najmniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vxy.1924 Re: Grzybowo IP: *.chello.pl 09.06.06, 18:03 zapomnieliscie o całej masie kolonii we wsi no i na plaży oczywiście.No i jestjeszcze "uroczy" camping "bursztynek" z elitą towarzyską podłego gatunku ...../przepraszam porządnychi normalnychludzi/ Woda najzimniejsza na całym wybrzeżu i slimaki - te bez muszelek - łażace po drodze i rowach .......fe!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lodz Re: Grzybowo IP: *.toya.net.pl 09.06.06, 21:02 za to w Grzybowie jest depresja - jedyna na polskim wybrzeżu. Z pół metra, ale jest ;) depresji jako takiej może natomiast dostać każdy, kto jeździł tam kilkanaście lat temu a teraz powrócił - zamiast idylli, ciszy, spokoju i pustej plaży zastanie hałas, tłok i...połowę gości kołobrzeskich nie mieszczących się na plaży w Kołobrzegu, więc okupujących plaże w Grzybowie. jedyne kawałki wolnego piasku, przy tym na pięknych plażach, co trzeba obiektywnie powiedzieć, znajdują się jeszcze za Grzybowem w kierunku Dźwirzyna. plaża nudystów tam kiedyś była - piękny zakątek i piękna plaża. dziś i to uległo zesyfieniu, acz i tak o niebo spokojniej niż w Grzybowie. Odpowiedz Link Zgłoś
edek181 Re: Grzybowo 10.06.06, 22:20 plaża nudystów tam jest nadal i wcale nie uległo nic zasyfieniu.plaża jest szeroka,w miare czysto i przede wszystkim nie ma tłoku t.j np w kołobrzegu gdzie jest koc przy kocy,tyłek przy tyłku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek181 Re: Grzybowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 14:03 jak cenowo wygląda Grzybowo??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lodz Re: Grzybowo IP: *.toya.net.pl 12.06.06, 17:54 w sezonie 35 zł od łebka minimum Odpowiedz Link Zgłoś
pasik Re: Grzybowo 13.06.06, 11:14 Zapomnijcie o tłumach..i porównajcie plaże w Kołobrzegu,wąskie i dość kamieniste plaże w Dźwirzynie czy wąskie w np Mrzeżynie. Jeżdżę do Grzybowa, czesto robimy spacery i widzę co dzieje sie na innych plażach. Grzybowo to mioduś...mam nadzieje że moja rodzinka złapie jakieś wolne miejsce jeszcze w ten czwartek i poraz kolejny wyruszy do Grzybowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: Grzybowo IP: *.to / *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 11:49 taaaa, szkoda, że nie widziałeś Grzybowa jeszcze 10 lat temu, wtedy to był "mioduś".. ale skoro w połowie czerwca jedziesz, to oczywistym jest, że wielkiego tłumu jeszcze tam nie będzie. pogadamy natomiast o sprawie w połowie lipca i później. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: Grzybowo IP: *.koba.pl / *.koba.pl 15.06.06, 14:13 Ja mogę pogadać z Tobą o pobycie w Grzybowie w połowie lipca, ponieważ byłem tam w tamtym roku. Było miło, tanio, czysto, bez tłumów i z idealnymi(jak dla nas) warunkami na plaży. Jedziemy tam również w tym roku. Cena 30/osobę z dobrymi warunkami. Mogło być taniej, lecz się spóźniłem z rezerwacją. Blisko Kołobrzeg, niedrogie sklepy i sporo atrakcji w sezonie. Jeśli miałbym cos znaleźć na minus to zimna woda :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek181 Re: Grzybowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.06, 09:57 słyszałem że w Grzybowie życie po godz.22giej umiera że nie ma gdzie wypić zimnego piwka itd czy to prawda??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: Grzybowo IP: *.koba.pl / *.koba.pl 18.06.06, 20:20 Umiera może i wczesniej, ale do Kołobrzegu to na piechotę możesz dojść, a jak nie masz "siły" to smigasz busami lub taksówką. To tylko 6 km, w druga strone Dźwirzyno, jeszcze bliżej :). Odpowiedz Link Zgłoś
pasik Re: Grzybowo 18.06.06, 12:48 Gość portalu: piotrek napisał(a): > taaaa, szkoda, że nie widziałeś Grzybowa jeszcze 10 lat temu, wtedy to > był "mioduś".. Pewnie masz rację..bo widzę jak z kazdym rokiem domów przybywa to i gości również. > ale skoro w połowie czerwca jedziesz, to oczywistym jest, że wielkiego tłumu > jeszcze tam nie będzie. wyobraż sobie że jeżdżę tam w róznych miesiącach lata, akurat w tym roku jest czerwiec, ale zapewniam Cię że byłam tam i w lipcu i w sierpniu:-) > pogadamy natomiast o sprawie w połowie lipca i później. Jak wspomniałam wyżej, spróbuj posadzić dupkę na plaży pomiędzy Grzybowem a Kołobrzegiem albo w samym Kołobrzegu. Znam osoby..nawet z najbliższej rodziny, które uwielbiają tłok i ścisk. Ja do nich nie należę. Rzeczywiście w Grzybowie trudno znaleźć miejsce gdzie można wypić wieczorkiem, można za to podjechać do Dźwirzyna)minus jedna osoba niepijąca musi być w aucie) My osobiście wolimy imprezy ogródkowe..na naszej kwaterze jest idealne miejsce żeby się nieźle zabawić. Gospodarze nie mają nic przeciwko temu:-) Odpowiedz Link Zgłoś
saturn07 Re: Grzybowo 12.04.26, 22:58 Grzybowo ma charakter bardziej dzielnicy dlatego jest gorsze niż Dźwirzyno czy Mrzeżyno Odpowiedz Link Zgłoś