IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.06, 22:10
Co sądzicie o Grzybowie????Był ktoś tam???Jaka plaża i jakie klimaty panują???
Obserwuj wątek
    • Gość: piotrek Re: Grzybowo IP: *.to / *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.06, 09:46
      plaża w porządku, acz są lepsze w okolicy.
      kiedyś w Grzybowie był wielki spokój, od ok 10 lat jest tam tłoczno i
      hałasliwie, jak niemal wszędzie. Z "infrastruktury" jest wszystko co potrzebne,
      czyli sklepy, bary, pizzeria, smażalnia, pijalnie itp.
      bardzo blisko do Kołobrzegu w razie nudzenia się.
      niemniej ja do Grzybowa już nie jeżdżę - ze wzglęu na za duży tłum na plaży.
      • Gość: agatam26 Re: Grzybowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 10:18
        Byłam tam brzegiem plaży - jak spędzałam wakacje w Kołobrzegu.
        Plaża w Grzybowie ładna - miejscami duze powierzchnie bardzo płytkie- dobre dla
        dzieci. Ale miejscowośc - wyjątkowo nieciekawa. Zupełnie bez klimatu. Poprostu
        wieś, w której nie czuć czy jest się nad morzem czy np. w centralnej Polsce,
        nieładna :(
        • britishsteel Re: Grzybowo 09.06.06, 10:55
          ok - ale która wieś nad Bałtykiem ma jakiś szczególny czy wyjątkowy klimat?
          wszędzie jest raczej podobnie, albo i jednakowo. Główna róznica, to mniej albo
          więcej ludzi i odległość do plaży. Poza tym wszędzie standard - łąka, pole,
          lasek, lasek na wydmie, plaża, morze ;)

myślę, że o różnicach klimatów czy atmosfer można mówić w przypadku
          miejscowości wielkości np. Mielna czy Niechorza..

• Gość: mucha Re: Grzybowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 22:27
        • Gość: mucha Re: Grzybowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 22:30
          byłam tan brzegiem morza. A duż to tAKIEDO . Naucz się dziciątko mółwić zanim
          zaczniesz pisać
    • edek181 Re: Grzybowo 09.06.06, 13:54
      A czy są tam jakieś puby,knajpki żeby wieczorkiem wypić zimne piwko???
      • Gość: piotrek Re: Grzybowo IP: *.to / *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.06, 14:42
        są.
        pubami bym tego nie nazwał, raczej pijalniami. Poza tym piwko można też wypić w
        każdej smażalni czy pizzerii.
        "Atrakcją" Grzybowa są "artyści", którzy w pijalniach właśnie "umilają" życie
        całej okolicy grając i śpiewając o kormoronach, któóóóóóre odleeeeeeciały
        juuuuuuż - do 3 w nocy co najmniej.

• Gość: vxy.1924 Re: Grzybowo IP: *.chello.pl 09.06.06, 18:03
          zapomnieliscie o całej masie kolonii we wsi no i na plaży oczywiście.No i
          jestjeszcze "uroczy" camping "bursztynek" z elitą towarzyską podłego gatunku
          ...../przepraszam porządnychi normalnychludzi/ Woda najzimniejsza na całym
          wybrzeżu i slimaki - te bez muszelek - łażace po drodze i rowach .......fe!!
          • Gość: lodz Re: Grzybowo IP: *.toya.net.pl 09.06.06, 21:02
            za to w Grzybowie jest depresja - jedyna na polskim wybrzeżu. Z pół metra, ale
            jest ;)
            depresji jako takiej może natomiast dostać każdy, kto jeździł tam kilkanaście
            lat temu a teraz powrócił - zamiast idylli, ciszy, spokoju i pustej plaży
            zastanie hałas, tłok i...połowę gości kołobrzeskich nie mieszczących się na
            plaży w Kołobrzegu, więc okupujących plaże w Grzybowie.
            jedyne kawałki wolnego piasku, przy tym na pięknych plażach, co trzeba
            obiektywnie powiedzieć, znajdują się jeszcze za Grzybowem w kierunku Dźwirzyna.
            plaża nudystów tam kiedyś była - piękny zakątek i piękna plaża.
            dziś i to uległo zesyfieniu, acz i tak o niebo spokojniej niż w Grzybowie.

• edek181 Re: Grzybowo 10.06.06, 22:20
              plaża nudystów tam jest nadal i wcale nie uległo nic zasyfieniu.plaża jest
              szeroka,w miare czysto i przede wszystkim nie ma tłoku t.j np w kołobrzegu gdzie
              jest koc przy kocy,tyłek przy tyłku
    • Gość: edek181 Re: Grzybowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 14:03
      jak cenowo wygląda Grzybowo???
      • Gość: lodz Re: Grzybowo IP: *.toya.net.pl 12.06.06, 17:54
        w sezonie 35 zł od łebka minimum
        • pasik Re: Grzybowo 13.06.06, 11:14
          Zapomnijcie o tłumach..i porównajcie plaże w Kołobrzegu,wąskie i dość
          kamieniste plaże w Dźwirzynie czy wąskie w np Mrzeżynie.
          Jeżdżę do Grzybowa, czesto robimy spacery i widzę co dzieje sie na innych
          plażach.
          Grzybowo to mioduś...mam nadzieje że moja rodzinka złapie jakieś wolne miejsce
          jeszcze w ten czwartek i poraz kolejny wyruszy do Grzybowa.
          • Gość: piotrek Re: Grzybowo IP: *.to / *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 11:49
            taaaa, szkoda, że nie widziałeś Grzybowa jeszcze 10 lat temu, wtedy to
            był "mioduś"..
            ale skoro w połowie czerwca jedziesz, to oczywistym jest, że wielkiego tłumu
            jeszcze tam nie będzie.
            pogadamy natomiast o sprawie w połowie lipca i później.
            pzdr
            • Gość: fan Re: Grzybowo IP: *.koba.pl / *.koba.pl 15.06.06, 14:13
              Ja mogę pogadać z Tobą o pobycie w Grzybowie w połowie lipca, ponieważ byłem tam w tamtym roku. Było miło, tanio, czysto, bez tłumów i z idealnymi(jak dla nas) warunkami na plaży. Jedziemy tam również w tym roku. Cena 30/osobę z dobrymi warunkami. Mogło być taniej, lecz się spóźniłem z rezerwacją. Blisko Kołobrzeg, niedrogie sklepy i sporo atrakcji w sezonie. Jeśli miałbym cos znaleźć na minus to zimna woda :).
              • Gość: edek181 Re: Grzybowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.06, 09:57
                słyszałem że w Grzybowie życie po godz.22giej umiera że nie ma gdzie wypić
                zimnego piwka itd czy to prawda???
                • Gość: fan Re: Grzybowo IP: *.koba.pl / *.koba.pl 18.06.06, 20:20
                  Umiera może i wczesniej, ale do Kołobrzegu to na piechotę możesz dojść, a jak nie masz "siły" to smigasz busami lub taksówką. To tylko 6 km, w druga strone Dźwirzyno, jeszcze bliżej :).
            • pasik Re: Grzybowo 18.06.06, 12:48
              Gość portalu: piotrek napisał(a):

> taaaa, szkoda, że nie widziałeś Grzybowa jeszcze 10 lat temu, wtedy to
              > był "mioduś"..

Pewnie masz rację..bo widzę jak z kazdym rokiem domów przybywa to i gości
              również.
              > ale skoro w połowie czerwca jedziesz, to oczywistym jest, że wielkiego tłumu
              > jeszcze tam nie będzie.

wyobraż sobie że jeżdżę tam w róznych miesiącach lata, akurat w tym roku jest
              czerwiec, ale zapewniam Cię że byłam tam i w lipcu i w sierpniu:-)

> pogadamy natomiast o sprawie w połowie lipca i później.

Jak wspomniałam wyżej, spróbuj posadzić dupkę na plaży pomiędzy Grzybowem a
              Kołobrzegiem albo w samym Kołobrzegu. Znam osoby..nawet z najbliższej rodziny,
              które uwielbiają tłok i ścisk.
              Ja do nich nie należę.

Rzeczywiście w Grzybowie trudno znaleźć miejsce gdzie można wypić wieczorkiem,
              można za to podjechać do Dźwirzyna)minus jedna osoba niepijąca musi być w aucie)
              My osobiście wolimy imprezy ogródkowe..na naszej kwaterze jest idealne miejsce
              żeby się nieźle zabawić.
              Gospodarze nie mają nic przeciwko temu:-)
    • saturn07 Re: Grzybowo 12.04.26, 22:58
      Grzybowo ma charakter bardziej dzielnicy dlatego jest gorsze niż Dźwirzyno czy Mrzeżyno
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka