Gość: Jula IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 18:41 Czy ktos byl w Chlapowie? Wybieram sie latem z malymi dziecmi. Warto? Slyszalam ze w okolicy jest duzo atrakcji, ale czy na miejscu jest co robic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
corrina_f1 Re: Chlapowo 22.02.06, 10:06 Byłam w CHłapowie we wrzesniu zeszłego roku. Bardzo urokliwe miejsce, ale straszna dziura. Jest całkowitym zaprzeczeniem głośnego i rozrywkowego Władysławowa. W samym chłapowie to można właściwie tylko pospacerować (chyba że w lato jednak jest inaczej, podkreslam, że byłam pod koneic września). No i dojście na plażę nieco kołopotliwe dla dzieci, bo tu i w Jasrzebiej Górze jest z naprawdę sporych klifów (schody). Widoki jak na zdjęciach: www.pbase.com/corrina/baltic_sea_and_north_of_poland&page=all Można i trzeba zrobić sobie wycieczkę samochodem do samego Helu, dla dzieciaków super atrakcją będzie fokarium. pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Chlapowo 22.02.06, 10:51 Z Chłapowa na plażę jest przepiękne dojście Wąwozem Chłapowskim. Sam ten wąwóz jest godny zobaczenia. A plaża (zwłaszcza na zachód od wąwozu) stosunkowo luźna. Wszystko zależy, czy lubisz tłok, czy wolisz trochę oddechu. Jeżeli interesuje Cię spędzenie urlopu z dala od wrzasków i chcesz wiedzieć, co jeszcze można zobaczyć, to mogę coś jeszcze napisać. A jeżeli kochasz tłumy, to jakieś 3 km na wschód masz centrum Władysławowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jula Re: Chlapowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 12:18 Dzieki za wiesci, troche mnie pocieszylas. Tlumy nie sa mi potrzebne, chce wypoczac z dziecmi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrecekrzepki Re: Chlapowo IP: 195.136.112.* 22.02.06, 12:20 Polecam pole namiotowe u Drejka. Duzo warszawskiego dresiarstwa, mozna z nimi pic wóde z gwintu i wymyslac rozne ciekawe zabawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jula Re: Chlapowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 21:39 Dzieki;) ale raczej nie gustuje w tak ciekawym towarzystwie. Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Chlapowo 22.02.06, 14:50 Jula, jeżeli uda Ci się, to kup koniecznie mapę "Nadmorski Park Krajobrazowy". Skala 1:50000 + plany miejscowości 1:25000, naprawdę warto. Jest tam też trochę informacji w postaci "słowa pisanego". Wydawnictwo MAPLAN. Odpowiedz Link Zgłoś