joanna1976 13.05.06, 22:16 Proszę o informacje o plaży zachodniej w Kołobrzegu i o zachodniej dzielnicy Kołobrzegu. Czy warto tam jechać na wczasy, jak daleko jest od centrum Kołobrzegu. Co jest w okolicy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
more.words Re: plaża zachodnia w Kołobrzegu 14.05.06, 11:28 no ja jade chyba własnie w okolice plazy zachodniej w tym roku.. nie mowie o tej niestrzezonej- dzikiej plazy- bo w tamta okolice nie warto jechac... no jest całkiem ładna.. zanim na nia wejdziesz masz taki park czy cos.. okolica raczej spokojna... ale nie pamietam za bardzo co było w okolicy.. heh.. chetnie tez poczytam wypowiedzi osob ktore troche bardziej sie orientuja w tym temacie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bywalec Re: plaża zachodnia w Kołobrzegu IP: *.toya.net.pl 14.05.06, 21:27 Raczej wąsko i dość brudno. Do centrum Kołobrzegu 40 min. spacerkiem, jak nie lepiej. Cywilizowaną okolicę - czyli port i otoczenie - widać wprawdzie z "zachodniej plaży" dobrze, tyle tylko, że nie ma się jak do niej po ludzku dostać - miasta Kołobrzeg nie stać bowiem na to, by most nad Parsetą jakiś przerzucić, choćby prowizoryczny i na sezon, czyli taki jaki funkcjonował w dobrych czasach, czyli w okresie rozbiorów, gdy mieszkali w tym mieście Niemcy. Poza syfem i tłokiem na zachodniej plaży w Kołobrzegu nic nie ma. Jeśli już ktoś zamieszka w rejonie ul. Wylotowej, to polecam 15-minutowy spacer w kierunku Grzybowa, tam jest przyjemniej. Jednak najlepsze plaże w tym regionie są jeszcze kawałek na zachód, czyli między Grzybowem a Dźwirzynem a zwłaszcza za Dźwirzynem w kierunku Rogowa. reszta, na czele z zachodnią plażą kołobrzeską, to - bez urazy - syf dla motłochu a woda na młyn dla właścieli "pensjonatów". jednakże jeśli ktoś lubi 400 parawanów na 40 m kw ch..owej plaży, to jak najbardziej powinien się do zach. Kołobrzegu wybrać. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
more.words bywalcu !! 14.05.06, 22:34 no to moze powiedz mi gdzie by tu mozna - koniecznie w kołobrzegu.. fajna miejscowke miec.. zeby bylo co robic.. zeby dojazd był dobry <bo nie chce mi sie wszedzie samochodem jezdzic.. i z komunikacji miejskiej moge korzystac> by były jakies kluby i bary w poblizyu..a jednak na tyle oddalone bgy w nocy spac mozna było... miejsce gdzie sie beda dobrze bawic osobki w wieku 20-paru lat ;) jak masz jakies propozycje ..a rownoczesnie by ceny nie były zbyt wywindowane bo planuje jakis 2 tygodniowy pobyt.. słucham... ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bywalec Re: bywalcu !! IP: *.toya.net.pl 15.05.06, 16:55 miejscówkę jako taką to se musisz skołować sam, nygusie ;) ja mogę tylko doradzić lokalizację. poza tym nie wiem, czy koniecznie chcesz zamieszkać w "pensjonacie" typu willa czy też nie. jeśli tak, to niestety pozostaje Ci głównie okolica plaży zachodniej - domków tam dostatek. ewentualnie zapamiętaj sobie nazwę Radzikowo - to jest przedmieście Kołobrzegu. Daleko stamtąd na plażę, ale do centrum miasta - jak Ci się zachce zabawić - blisko - 10 min autobusem. natomiast jeżeli niekoniecznie musisz mieszkać w pokoju w willi, a możesz w kamieniczce lub bloku, to jedyna lokalizacja, którą mogę polecić to okolica rzeki Parsęty i rejon Portu Jachtowego. Praktycznie centrum, na starówkę blisko, atrakcji moc ;) ale cicho i romantycznie. no a jeśli śmierdzisz forsą, to polecam apartament w rejonie portu. Aczkolwiek z cichością może być tam różnie. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
more.words Re: bywalcu !! 15.05.06, 21:48 hmmm.. nie to ze nygus jestem ;) poprostu pytam ;) sama bede dzwonic itd ;) tylko gdzie.. jakbys był tak miły i pomogł mi - dziewczęciu z centralnej Polski ;) mam ten mały problem - bo miasta za bardzo nie pamietam ;) a jechac tam musze ;) bo siostra ma problemy z gardłem i lekarz kazał ;) mi to akurat pasuje ;) bo kołobrzeg fajny jest ;) no własnie schodki sie zaczynaja - bo - gdzie ten nocleg brac.. 2 młode dziewczyny.. <moze ktos jeszcze> .. i by do morza daleko nie było, i komunikacja dobra, i do centrum nie za daleko.. wazne by było gdzie wieczorem isc ;) a przy okazji by nie spłukac sie całkowicie przez opłaty ;) bo na inne przyjemne rzeczy kaski musi styknac ;)) wiec jakbys mogł - tak bardziej konkretnie - np. ulicami operowac <wiesz mapke wezme i znajde sobie> to łatwiej mi bedzie pozniej szukac "noclegowi" ;) to co to bedzie za lokal - to w zasadzie mi obojetne -> bylebym nie musiał długo i daleko do plazy sie tłuc ;) czaisz ocb :> z góry byłabym barrrrrrrdzo wdzieczna za pomoc ;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: bywalcu !! IP: 194.42.116.* 16.05.06, 13:47 Plaza to totalny syf...brudna,waska (w niektorych miejscach w ogole nie istnieje) dodatkowo jedziesz z miasta do miasta-osobiscie nie polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
more.words Re: bywalcu !! 16.05.06, 14:42 wiem ze z miasta do miasta.. osobiscie wybrałabym Darłówek lub Jarosławiec.. ale coz.. musi byc kołobrzeg ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna Re: bywalcu !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 06:21 czy wszyscy uważają, że plaża zachodnia w Kołobrzegu to syf??? Ja słyszałam, że jest ładna. Czy ktoś ma jeszcze jakieś opinie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: bywalcu !! IP: *.to / *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.06, 09:20 Umówmy się co do jednego - nad Bałtykiem w sezonie to w 80 proc. miejsc co najmniej jest syf. A na tej plaży zachodniej w Kołobrzegu, to jest gorzej niż syf. Żeby przez chwilę posiedzieć bez dzikiego tłumu i "towarzytswa" wokoł, to trzeba przyjść o 7.00 rano najpóźniej. No ale skoro w pobliżu znajduje się ze 400 domków oraz pensjonatów a każdy z jego właścicieli wynajmuje pokoje kilkunastu/kilkudziesięciu osobom, to jak ta plaża może Waszym zdaniem wyglądać..? brud i tłok. Spacer w stronę Grzybowa nie załatwia sprawy, bo i tam już dzikie tłumy wszędzie. Moja rada: jechać w miarę możliwości poza ścisłym sezonem (czerwiec, koniec sierpnia), wtedy i na tej plaży da się wytrzymać, a pogoda bywa lepsza niż w lipcu. potwierdzam, że fajnie mieszka się nad Parsętą i w okolicy. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiku_san Re: plaża zachodnia w Kołobrzegu IP: *.os1.kn.pl 18.05.06, 19:09 Odradzam zachodnią część Kołobrzegu - nuda!!! Tylko część wschodnia, tam są wszystkie atrakcje. Do centrum faktycznie daleko, idzie się niezbyt ciekawie. Lepiej być po stronie wschodniej - jak ktoś szuka względnego spokoju to gdzieś koło "Arki" - stamtąd do portu też kawałek drogi, ale idzie się fajnie, promenadą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: plaża zachodnia w Kołobrzegu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 05:54 Koło Arki, czyli jakie ulice? Czy mógłbyś podać jakieś namiary Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiku_san Re: plaża zachodnia w Kołobrzegu IP: *.bu.uni.wroc.pl 19.05.06, 14:12 "Arka" to sanatorium - leży na Sułkowskiego (w kierunku: Podczele). To już właściwie jest za miastem. Niekoniecznie trzeba być w samej "Arce", obok są np. domki kempingowe i inne ośrodki. Jest to przyjemne miejsce, fajne tereny spacerowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Re: plaża zachodnia w Kołobrzegu IP: *.devs.futuro.pl 19.05.06, 22:23 Plaża zachodnia to masakra.Nawet w grzybowie jest ciasno )no i daleko od plaży).NIe da się bez auta,ale jak już zdecydujesz się dojeżdzać autkiem ,to polecam za grzybowem jest w miarę pusto i szeroko.Można się pobyczyć i odpocząć.Nie licz natomiast na dostaawę bułek czy piwa na plażę bo tak daleko "łaziki" nie dochodzą. Odpowiedz Link Zgłoś