Dodaj do ulubionych

Właśnie wróciłam z Mierzei Wiślanej-mogę pomóc

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 13:38
STEGNA

W Stegnie nocowaliśmy.
Stegnę trzeba podzielić na dwie miejscowości, ta główna, z zabudowaniami,
gdzie nic sie nie dzieje, jest nuda, i totalne zadupie, z dwoma barami i
sklepikiem, zero ludzi, wiekszość domów strasznie poniszczona i w złym
stanie. Mieszkaliśmy w pewnym domu, (już nie będe posac nazwy), ale warunki
okropne, brudno i brzydko, łazienki okropnośc, wszystko ohydnie brudne, jakby
nikt nie sprzątał przez rok. Nie wspominając o sprzęcie z epoki powojennej,
koszmar. Pokoje nic lepsze. Wygląda jakby nikt sie tym nie przejmował i o to
nie dbał, jakby w ogóle nie zależało im na klientach.
W samej miejscowosci nie ma co robić.

Druga częśc Stegny to wszystko to co znajduje sie w lesie i to jak najblizej
morza. Super klimacik, ludzie, bary, miła obsługa, fajne domki, pensjonaty,
wszytsko zadbane i ładne. Tu mozan poczuc sie jak na wakacjach.

Oczywiscie mozna mieszkac w samej Stegnie i chodzic pod plaże, ale to troszke
czasu zajmuje, 0,5 godzinki i pełno komarów, a po co, jak można wynając sobie
domek czy pokój blisko tej letniej atmosfery.

KRYNICA MORSKA

Tu juz wakacje w pełni, ludzi mnóstwo, piękna pogoda, wszystko pootwierane,
duzo świetnych miejsc na zjedzenie czegos dobrego. Widać że Krynica dba o
turystów, wszystko ładnie i czysto, wszystko dopracowane. Klimat typowo
letni, wakacyjny. Polecam jak najbardziej. Plaża cała pełna, an plaży bary z
zimnym piwkiem, wszystko juz gotowe i otwarte.

PIASKI I KĄTY

To malutkie miejscowości i tu nie czuc wakacji, jest spokojnie, nie ma ludzi,
nei ma barów, nic sie nie dzieje
Obserwuj wątek
    • Gość: Milama Re: Właśnie wróciłam z Mierzei Wiślanej-mogę pomó IP: *.dip.t-dialin.net 18.06.06, 13:56
      Zastamawiam sie, czy te brudne pokoje, stare sprzety i ogolnie beznadziejne
      warunki nie sa efektem "tanich ofert".
      Moze tacy gospodarze wychodza z zalozenia, ze nie zarobia, ale tez sie nie
      narobia!
      Oczywiscie nie jest to regula, ale ofertom ponizej 30 zl nalezy przyjrzec sie
      dokladniej, i to zanim tam pojedziecie! Moze to byc postawienia dobrze
      sformulowanych pytan, np. kiedy byly robione lazienki, i czy do sprzatania
      uzywaja lizolu , brrr. Moze jest taniej, bo do morza jest daleko, co nie jest
      wada, jezeli o tym wiemy :-)i akceptujemy.
      Zycze dobrych wyborow i udanych wakacji!
      • monikaa13 Re: Właśnie wróciłam z Mierzei Wiślanej-mogę pomó 18.06.06, 14:14
        zgadzam sie z tym im taniej tym jednak gorzej, niestety, ale żeby umywalka w
        pokoju który dostaliśmy była cała brudna i pochalpana pastą , to juz lekka
        przesada nawet za tania cenę.

Najlepiej wybierac noclegi ok 35-45 za noc, tam już mam nadzieje mozna
        spodziewać sie lepszych warunków
    • Gość: hanka Re: Właśnie wróciłam z Mierzei Wiślanej-mogę pomó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 17:22
      a czy mozesz cos powiedziec na temat jantara
      • Gość: monikaa13 niestety nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 20:05
        Nie, akurat tamtej strony nie odwiedziłam
        • Gość: Ewka Re: ja bylam w jantarze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.06.06, 22:30
          Byłam w Jantarze na początku czerwca. Miejscowość mała i spokojna (nie wiem jak
          to będzie, kiedy rozpocznie się sezon). Są bary i smażalnie, znajdzie się
          nocleg. Spodobała mi się plaża. Jest szeroka, piasek jest czysty i idzie się na
          nią przez las. Można odwiedzić pasiekę, fermę strusi (coś dla dzieci) lub po
          prostu pochodzić po lesie. Bursztynu w Jantarze nie widziałam, za to jest go
          pełno na plazy w Mikoszewie. Jednym słowem: miejscowość kameralna, ale tez nie
          zupełnie wyludniona wieś. Można śmiało jechać.
          • lilis1 Re: ja bylam w jantarze 19.06.06, 09:45
            Witam , do Jantara wybieram sie za kilka dni. W związku z tym, że jade sama z
            1,5 rocznym dzieckiem musze ograniczyć bagaż:) Prosze, napisz mi czy w Jantarze
            będe miała problem z zakupem pieluszek dla maluszka, nie chce mi sie tego
            wszystkiego dzwigać.....
          • lilis1 Re: ja bylam w jantarze 19.06.06, 09:47
            Acha, zapomniałabym.... Czy kojarzysz Ośrodek Wiking w Jantarze? właśnie tam
            wykupiłam noclegi...
          • Gość: Aga Re: ja bylam w jantarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 09:58
            Witam, mam pytanie. Pare razy spotkałam się z opinią, że na Mierzei jest
            brzydki, "jeziorny" piasek na plaży i jest brudno. Ponieważ wybieram się w lipcu
            z dzieciakami do Jantara, proszę napisz jak to jest w realu :-)?
            • prusiak Re: ja bylam w jantarze 19.06.06, 11:42
              Bylem w krynicy na dlugim weekendzie. Niestety ale plaze sa brudne. Moze narazie
              dlatego ze jeszcze sezon nie w pelni. Woda w zatoce nie zmienila sie od 20 lat -
              czyli brudna. Piasek na plazy moze byc...
    • Gość: www.nadmorze.pl Re: Właśnie wróciłam z Mierzei Wiślanej-mogę pomó IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.06, 00:17
      w Katach jest pizzeria z pyszna pizza - jadlem 15.06 :) polecam!
      • Gość: beata224 Re: Właśnie wróciłam z Mierzei Wiślanej-mogę pomó IP: *.dhl.com / 165.72.200.* 19.06.06, 07:08
        Zastanawiam się nad Krynicą Morską (mam najbliżej), ale podobno woda strasznie
        brudna, plaże takie sobie. Ktoś w jakimś wątku skrytykował te okolice. Jak jest
        naprawdę? Bo otwartego morza to chyba tam nie ma? Nie bardzo mogę sobie to
        wyobrazić.
        • monikaa13 Re: Właśnie wróciłam z Mierzei Wiślanej-mogę pomó 19.06.06, 11:35
          Mi osobiście Krynica bardzo siepodobała, ludzie, bary, klimat wakacyjny,
          latrnia morska do zobaczenia, molo na zalewie, plaża jak dla mnie łądna i woda
          też, było tak dużo ludzi, z enawet nie widać czy brudna plaża, bo wszystko
          zajęte.
          Krynica nie jest spokojnym miejscem na wypoczynek, jest tam sporo ludzi i to mi
          odpowiada
    • Gość: mieszkanka Re: Właśnie wróciłam z Mierzei Wiślanej-mogę pomó IP: *.net.pl / 80.51.232.* 20.06.06, 10:30
      dlaczego wprowadzasz ludzi w blad ze jest az tak beznadziejnie ze nie ma
      barow..a czy bylas nad morzem w sztutowie..kątach chyba nie..jest pieknie i
      bary sa...nie wysylaj ludzi do krynicy bo jest to maiteczko mlodzieziwe, a nie
      dla mily odpoczynek..
      • monikaa13 Re: Właśnie wróciłam z Mierzei Wiślanej-mogę pomó 20.06.06, 11:20
        Tak byłam w Kątach na plaży i o ile sie nie mylę były tam dwa moz etrzy bary,
        jak dla mnie to zdecydowanie za mało, jak ktoś to lubi to oczywiście.
        Wyraziłam tylko moją opinię
        Wcale nie jestem już taka młoda, a nie lubię spokojnych miejsc, gdzie nie można
        wyjśc wieczorem, bo nie ma gdzie
        • Gość: ___ Re: Właśnie wróciłam z Mierzei Wiślanej-mogę pomó IP: *.net.pl / 80.51.232.* 20.06.06, 14:37
          a w sztutowie bylas..opowiedz jak tam jest ..jade tam na wczasy:)
    • lilarose Re: Właśnie wróciłam z Mierzei Wiślanej-mogę pomó 20.06.06, 15:31
      Od ostatnich paru lat jeżdże na wakacje do Kątów Rybackich. W sezonie wzrasta
      liczba knajpek, jest też dyskoteka nad samym morzem. Z knajpek do najlepszych
      mozna zaliczyć bar rybny "U Basi" oraz pizzerię w centrum miejscowości. Dużo
      tras spacerowych, no i rezerwat kormotranów. Jeśli ktoś szuka rozrywki, zabawy,
      wrażeń, to polecam Stegnę i Krynicę Morską, a jeśli odpoczynku na totalnej
      głuszy - Przebrno i Skowronki za Kątami Rybackimi w stronę Krynicy.

Kiedyś byłam na wakacjach w Sztutowie, ale chyba jednak wolę Kąty - mają swoją
      atmosferę.
      • Gość: Wigu Re: Właśnie wróciłam z Mierzei Wiślanej-mogę pomó IP: *.vline.pl / *.89.rev.vline.pl 21.06.06, 10:25
        A jak jest w sezonie na plazy w Katach? Jest tlok czy raczej luzno? Nie ma
        problemu zeby znalezc miejsce?
        • lilarose Re: Właśnie wróciłam z Mierzei Wiślanej-mogę pomó 21.06.06, 11:54
          Z tym różnie. Największe skupiska plażowiczów sa zaraz przy głównych wejściach
          (np. tym przy porcie), ale w dalszych odcinkach naczej nie ma dzikich tłumów,
          można się swobodnie rozłożyć.
          • Gość: Aga Re: Właśnie wróciłam z Mierzei Wiślanej-mogę pomó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 12:20
            Czy w Jantarze jest bardzo tłoczno w sezonie, czy raczej jest to spokojna
            mieścinka???
      • Gość: wakacyjna Re: Właśnie wróciłam z Mierzei Wiślanej-mogę pomó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 18:05
        Zgadzam się z Tobą w Kątach jest super !!! tak jak mówisz tam jest klimacik i
        ten spokój.... nie ma tłoku,mozna wypocząc.A "U Basi" też byłam jedzonko
        pychotka ,takie świeżutkie:))Spotkałam małżeństwo,które od 90-tego roku jezdzi
        tylko do Katów Rybackich i są wierni tej miejscowości.W restauracji Bachus
        można wykupić niedrogie posiłki nie trzeba bulić tyle co np w Krynicy.Woda w
        morzu jest czysta i nie można narzekać.Koleżanka również niedawno wróciła z
        Kątów i równie zadowolona :))
        • Gość: olo Re: Właśnie wróciłam z Mierzei Wiślanej-mogę pomó IP: *.cable.tmark.pl 03.07.06, 19:42
          ja też nie raz byłem w Kątach. Jadąc do Kątów trzeba zdać sobie sprawę
          1. cisza i wypoczynek...
          2. Dyskoteki i imprezy(popijawy)
          bo ja wolę piękno nietłoczne plaże dobrą tanią rybę i spokój po kilku
          miesięcznej harówie
    • Gość: xxx Re: Właśnie wróciłam z Mierzei Wiślanej-mogę pomó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 19:12
      Hej właśnie wróciłam z JAntara. TAm sezon dopiero się zaczyna w sobote pojawili
      się turysci, nowe sklepiki przy plaży. Byłam też w Stegnie i chyba tam bardizej
      mi się podoba. JAntara to sympatyczna wioska Stegna też ale już trochę bardziej
      cywilizowana. Podstawowe zakupy można zrobi w JAntarze ale bardziej wyszukane
      to może by problem. W tym czasie kiedy byłam w morzu bylo dużo glonów, ale nie
      wiem czy sa tam cały czas.ogólnie jest tam fajnie, tylko należy zdawa sobie
      sprawę z tego że jedziemy na wieś i najbliższe i9asta to gdanska krynica
      odległe o 50 km.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka