pelka22 23.03.07, 08:24 Gdzie jest najcieplejsza woda nad morzem? Zastanawiam się nad Grzybowem, ale wyczytałam gdzieś, że jest tam bardzo zimna woda. Wogóle szukam jakieś małej miejscowości z kwaterą bliziutko morza. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosionica Re: Gdzie najcieplejsze morze? Jak jest w Grzybow IP: *.echostar.pl 23.03.07, 12:08 Podobno morze w okolicach Kołobrzegu jest zimna bo są tam zimne prądy wodne. Kiedyś często jeździłam do Kołobrzegu i nie pamiętam żeby była tam ciepłe morze. Odpowiedz Link Zgłoś
yvonne33 Re: Gdzie najcieplejsze morze? Jak jest w Grzybow 23.03.07, 12:10 w Świnoujściu jest najcieplejsza woda w morzu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila Re: Gdzie najcieplejsze morze? Jak jest w Grzybow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 12:43 z moich doswiadczen wynika iz najcieplejsze morze jest od Świnoujscia po Miedzyzdroje, Dziwnow do Rewala - pozniej juz ziiimne jak diabli. Kiedys w jednym dniu bylam w Świnoujsciu - morze cieplutkie az milo bylo - pozniej pojechalismy do Mielna , zalamanie, nie dalo sie wejsc od wody taka lodow byla. Czesto bywam z zach-pom na plazach i powiem ze od Kolobrzegu po Mielno i dalej morze jest baaardzo zimne, ale zalezy to oczywiscie tez od wiatrow i jak sie prady ukladaja. Moze w Świnoujsciu ma wplyw Zatoka szczecinska i dlatego tam jest cieplej. Odpowiedz Link Zgłoś
yvonne33 Re: Gdzie najcieplejsze morze? Jak jest w Grzybow 23.03.07, 15:03 W Świnoujściu na to, że jest ciepła woda w morzu ma wpływ Zatoka Pomorska. W 2006 roku temperatura w lipcu osiągnęła +25 stopni. Odpowiedz Link Zgłoś
biedsla Re: Gdzie najcieplejsze morze? Jak jest w Grzybow 23.03.07, 13:05 W Jastarni bywa zimna woda w morzu - chyba jakieś zimne prądy. W zeszłym roku byłem tam tydzień i przez trzy ostatnie dni woda była niemal lodowata. Stało się to z dnia na dzień. Jednego dnia wieczorem woda cieplutka, a następnego rano - już lodowata. Wszyscy smażyli się na plaży a nie było odważnego, żeby wejść do morza - po kilku sekundach wejścia po kostki myślałem, że mi nogi odpadną :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Gdzie najcieplejsze morze? Jak jest w Grzybow IP: *.acn.waw.pl 23.03.07, 13:22 W Grzybowie woda jest cieplejsza niz w Kołobrzegu, bo tam jest taka zatoczka. Polecam kwaterę: eturystyka.org/oferta/gosia.html Odpowiedz Link Zgłoś
beba2 Re: Gdzie najcieplejsze morze? Jak jest w Grzybow 23.03.07, 13:35 W roku 2006 woda w Grzybowie miała 23 stopnie. Ale tam jest Zatoka Grzybowska i nie ma porównania do temp. morza w Kołobrzegu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: Gdzie najcieplejsze morze? Jak jest w Grzybow IP: 212.2.100.* 06.06.07, 20:54 hej bebo2 z Krakowa ! A w jakim byłaś czasie w Grzybowie? Ja byłam w 2002 na przełomie lipca i sierpnia i woda miała 13 st. brr Miejscowośc mi się jednak baaardzo podobała , bylśmy z maluchami. Zastnawiamy się czy pojechac w tym roku, ale boję się bo moje dzieci nie lubią zimnej wody ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Gdzie najcieplejsze morze? Jak jest w Grzybow IP: *.adsl.inetia.pl 23.03.07, 16:56 Ja już 6 rok spędzam wakacje w Grzybowie, i jeszcze nie było zimnej wody. Jest piękna , szeroka plaża.Cisza, cisza i jeszcze raz cisza.Dzieciaczki mają raj. To moja kwatera, w tym roku też jedziemy. www.wczasy2g.republika.pl/index..html Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hih Re: Gdzie najcieplejsze morze? Jak jest w Grzybow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 20:11 Nieprawda, że w Grzybowie jest zawsze ciepła woda.Byłąm dwa lata temu i 4 dni była ciepła apotem bardzo zimna. I ciekawe jakim sposobem 6 rok w tej kwaterze, skoro to obiekt niedawno oddany??Czy to czasem nie własciciel?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Gdzie najcieplejsze morze? Jak jest w Grzybow IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.07, 19:19 Ja nie pisałam, że w tej kwaterze jestem 6 rok, u Pani Józefy to dopiero w tym roku będziemy 3 -ci raz.Z tego co pamiętam to w tym roku dom będzie miał 6 lat. Pozdrawiam i bez takich insynuacji proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: Gdzie najcieplejsze morze? Jak jest w Grzybow IP: *.piasta.pl 25.03.07, 22:26 Faktycznie Bałtyk w Grzybowie potrafi zaskoczyć. Trzeba jednak mieć dużego pecha, żeby przez cały pobyt mieć lodówkę na plaży. Jest czasem frustrująca sytuacja gdy temperatura powietrza ma nad samym morzem wynosi 25 stopni, a wody kilkanaście :). Jednak zazwyczaj najpóźniej na drugi dzień, czasem w ciągu kilku godzin sytuacja potrafi się zmienić na +. To są moje spostrzeżenia z ostatnich dwóch lat, raz z lipca, drugi raz z sierpnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Gdzie najcieplejsze morze? Jak jest w Grzybow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.07, 11:11 W Grzybowie woda jest rzeczywiście chłodniejsza ale co trzeba podkreślić - czystsza! Plaże są szerokie i czyste... jest co robić. Gdybyś szukał jakiegoś noclegu polecam domgrzybek.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: Gdzie najcieplejsze morze? Jak jest w Grzybow IP: *.piasta.pl 26.03.07, 12:24 Ale Wy nawet z małymi pieskami nie chcecie gości ;). A może coś się zmieniło od premiery w ubiegłym roku? Odpowiedz Link Zgłoś
biedsla Alergicy też chą wypoczywać nad morzem 27.03.07, 10:27 Nie wiem skąd oburzenie, że nie chą przyjmować ze zwierzętami. Takie kwatery są bardzo potrzebne. Przecież jest coraz więcej osób cierpiących na alergię, a jednym z najpopularniejszych alergenów jest sierść zwierząt. I takie kwatery są bardzo poszukiwane przez takich jak ja - rodziny mające alergików. Taki mały piesek może sobie wrócić do domu, a alergeny z jego sierści pozostaną w pokoju przez wiele tygodni. A przecież osoby alergiczne też mają prawo do spokojnego wypoczynku. Nie chcę całego urlopu przeznaczyć na szprycowanie dziecka lekami w związku z napadami duszności spowodowanymi pozostawioną po takim zwierzaczku sierścią. Dlatego ja (tak jak wiele innych osób) specjalnie co roku szukam kwater, które nie przyjmują zwierząt. I nie dlatego, że ich nie lubię - sam nawet miałem królika, ale z bólem serca musiałem poszukać dla niego nowego domu :( - właśnie z powodu alergii. Takie oburzenie na nie przyjmowanie na kwaterę zwierząt odbieram jako brak tolerancji dla osób cierpiących na alergię. Przypomina to oburzenie palacza na to, że istnieją w pociągach przedziały dla niepalących. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: Alergicy też chą wypoczywać nad morzem IP: *.piasta.pl 27.03.07, 10:38 Ja wcale nie pisałem tego z oburzeniem czy złością. Po prostu w ubiegłym roku sporo czasu spędziliśmy na miłych pertraktacjach związanych właśnie z przywiezieniem pieska. Kwatera jest nowa, meble nowe i to był powód, że nie pojawiliśmy się w Grzybku. A ludzi z takimi dolegliwościami rozumiem jak najbardziej. Z miejsc gdzie do tej pory jeżdziliśmy zawsze jednak pojawiał sie jak nie nasz pies to kot gospodarzy :). Życzę zdrowia i miłego wypoczynku! Odpowiedz Link Zgłoś
donia6 Re: Gdzie najcieplejsze morze? Jak jest w Grzybow 26.03.07, 21:31 Ciekawe kiedy właściciele kwater zaczną w pokojach montować aneksy kuchenne? Bo narazie to daleka przyszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
pelka22 Re: Gdzie najcieplejsze morze? Jak jest w Grzybow 26.03.07, 21:35 Dzięki za wszystkie inf. a kojarzycie ulicę Plażową? Jest w miarę spokojna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Gdzie najcieplejsze morze? Jak jest w Grzybow IP: *.adsl.inetia.pl 27.03.07, 07:52 Plażowa jest głównym zejściem nad morze, więc nie jest zbyt spokojna.Domki na tej ulicy są postawiaone dość gęsto, więc nie ma dużo zieleni.Jest blisko centrum i lokali gastronomicznych więc jak ktoś lubi spacery wśród straganów to tam ma raj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIE FAN grzybowo to wioska agroturystyczna anie kurort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 11:40 ludzie , tam nic się nie dzieje , kolo swoich miast macie tez wioski,niczym sie nie roznia , wszedzie trzeba dojezdzac , nic się nie dzieje , pewnie ten caly FAN , jest gospodarzem owego gospodrstwa i zaklada durnowte pseudoreklamy swojej wiochy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: grzybowo to wioska agroturystyczna anie kuror IP: *.piasta.pl 27.03.07, 12:13 :DDD, ale mam satysfakcję że tak się pienisz. Co? Kompletu nie masz na lato jeszcze? Jak po stówce to sie nie dziwię. Tekst, że "tam nic sie nie dzieje" jest najlepszy. O to chodzi! Pojmij to w końcu! Ale ubaw.... Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.mila Re: grzybowo to wioska agroturystyczna anie kuror 28.03.07, 13:08 o to chodzi, zeby nic sie nie dzialo!!!!!!! szczegolnie jak sie z dzieciaczkami jezdzi. Ja polecam Chłopy - z miejscowości polłożonych blisko Kołobrzegu (no dosyc blisko). Extra wiocha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOS Re: grzybowo to wioska agroturystyczna anie kuror IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 14:10 bardziej ty oglaszaz te nedzne grzybowo , pod postacia ADAMA , czlowieku w takim SOPOCIE zawsze bedzie wiecej ludzi niz na wiosce , czym ja mam sie wpieniac ...?jakims golasem , ktory jedzie na wies a pozniej BUSEM zapchanym jedzie i wraca do kolobrzego no nie mogę ale się ubawilam ... ahahhahahahahaha CHLOPEK ROZTROPEK...hahahahahahah idalnie do ciebie pasuje AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAH adamo- fanie wiecznie oglaszajacy sie na forum bo nawet nie masz pieniedzy na portal turystyczny.... a hahaahahahahahahahahahahaah...cyrk.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: grzybowo to wioska agroturystyczna anie kuror IP: *.piasta.pl 28.03.07, 20:24 Ale jesteś niepoukładana. Wbij se do łba, ze ja jestem gościem w Grzybowie. spójrz ciotko na moje IP i jak masz kilka klepek to zajarzysz skąd klikam. Boże, ciemniejszej baby nie widziałem. Co ty, dziecko neostrady jesteś??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciotka ech , ip zaraz bede przelaczac sie z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 20:47 kabla na karte sieciowa i tez beda inni operatorzy , no problem ale znalazlam atrakcę w grzybowie ...hahahahaah NATURALNE ZAPACHY... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba zastanow sie , wreszczcie chlopku roztropku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 20:50 baba, ciotka , dziecko , kwaterodawca, z miedzyzdrojow ... przykro mi jak zwykle nie trafione jedziesz ..tandetą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: zastanow sie , wreszczcie chlopku roztropku IP: *.koba.pl 28.03.07, 22:36 Ty to sie znasz. Niby jak pobsługując się kartą mógłbym miec Ip, które teraz mam. I to providera z drugiego końca Polski. Ty, kup sobie ten czajniczek i zaparz zielonej herbatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyfan ech wystarczy karta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 23:15 bezprzewodowa sieciowa w plusie ...glabie i kabel od neo , oczywoiscie w LAPTOPIE !!! a nie w kompie!!!!!! ,no bo padne a hahahahahahaha, nie zgrywaj kozaka ,bo jestes ograniczony totalnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyfan Re: ech wystarczy karta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 23:21 ty nadal nie wiesz o co chodzi, jak mozna sie przelanczac, z bezprzewodowego na przewodowy ? obojetnie czy to hello , plus , czy neo, zreszta mozna miec nawet dwa lacza przewodowe , i przy kazdym innym operatorze inne ip , nie chce mi sie pisac do POTEGI INTELEKTUALNEJ fana, ale moge zaraz miec ip z plusa albo hello Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: ech wystarczy karta IP: *.koba.pl 29.03.07, 17:10 Nie wiem bo sie nie znam na tym tak jak ty. Kretynko, nigdy nie będziesz mogła miec karty z IP prywatnego operatora kablowego, działającego na osiedlu w miescie połozonym na drugim końcu Polski. Plus tak, neo tak, ale nie firmy Koba, bo to osiedlowy provider. Zakładając, że masz rację, musiałbym siedząc tu gdzie siedzę, a więc na pewno nie na wybrzeżu, posiadać swoje kwatery w Grzybowie(chciałbym) i robić jako właściciel reklamę tej miejscowości z IP Koba, przłączać się na IP ludzi od Grzybka i na jeszcze inne. Ty masz fantazję! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie fan fania debilu.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 17:31 moge miec ip z plusa , z firmy z hello , z neo z domu a zdrugiego laptopa z ery , BLAZNIE , spedzjacy wczasy w grzybowie .. nic dziwnego ze tam jezdziasz za 20 zl, bo z mysleniem na bakier..co oznacza rownie wysokie dochody Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie fan Re: fania debilu.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 17:33 ech.. co za problem miec lacze osiedlowe i karte bezprzewodowa plusa albo ery w laptopie ?................... mozna miec pare ip....! nawet drugie lacze stale z kabla neo ty masz ograniczenie umyslowe ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: fania debilu.. IP: *.piasta.pl 29.03.07, 22:42 Ja widzę, ze bajki to twoja specjalność. Zdecyduj sie w końcu idiotko czy jestem turytsą czy naganiaczem. Masz zakutą ta małą główkę i jaką manię prześladowczą. Na tym kończę tłumaczenie ci jak wygląda prawda. Dalej lecz się sama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie fan Re: fania debilu.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 22:59 dalej lecz sie sama....a wczesniej leczyles sie rowniez????????? chlopku roztropku ,ale gdzie korzenie tam powrot! lubisz grzybowo-wioche z wiadomych powodow. HAHAHAH , sloma z tanich butow wystaje , dlatego WELCOME GRZYBOWO! Odpowiedz Link Zgłoś
barbara353 Re: Gdzie najcieplejsze morze? Jak jest w Grzybow 29.03.07, 21:13 Bylam w w lipcu ubieglego roku w Grzybowie. Upał był nieziemski, a woda LODOWATA! 7 stopni! Czerwona flaga na okrągło, choć plażowanie nawet do 18. Tak było rowniez w Kolobrzegu i na wschód od niego. Bałtyk w okolicach Kolobrzegu bardzo często jest niezwykle zimny, co obrazowo pokazywano w tym okresie w lokalnej prasie. Dopiero pod koniec pobytu pocieplała. Tam jest taki swoisty mikroklimat,nawet jak sie zbierało na burze,to dookola Grzybowa, a w nim samym suchutko.Plaża rzeczywiście piękna, szeroka i czysta, ale zejścia na nią niekoniecznie wygodne dla wózka: albo schody, albo piach. No i typowa zabudowa takich miejscowości: głowna ulica, przy niej co sie da, a reszta równolegle. Nie znam starej częsci Grzybowa, tej zdecydowannie bardziej oddalonej od plazy. W sumie byliśmy zadowoleni, ponieważ plaża była blisko, kapiel sobie wybilismy z głowy,dziecko było roczne zaledwie i nie szukało placu zabaw. Ale w tym roku wybieramy sie jednak w inną częśc Wybrzeża - dziecko podrosło i może bedzie chciało sie kąpać.. Odpowiedz Link Zgłoś