kachax 20.05.05, 15:47 Kto ich zna niech pisze, warto czy nie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
habibi77 Re: OASIS Tours 20.05.05, 18:36 Byłam z Nimi w Tunezji. Wrażenie takie sobie. Hotel w katalogu super, na miejscu syf. Rezydentka beznadziejna. Odpowiedz Link
twitti Re: OASIS Tours 23.05.05, 17:27 Jasies 2 tygodnie temu wróciłam z podrózy z tym biurem. Moje wrażenia są na maxa pozytywne!!! Po pierwsze wszystko wygladało tak jak w ofercie - bylam w Thalassa Monastir ****. Po drugie super organizacja, wszystko zapięte na ostatni guzik. Niektórzy zle sie wyrażali o rezydence Grażynie Jaworskiej. Ja powiem o niej same dobre rzeczy , gdyż swoja prace tak jak nalezy, byla bardzo mila i pomagala na tyle na ile to bylo jej obowiazkiem. Chociaz nie zdziwie sie jesli czasem mogla miec nas dosc, gdyz jak zaobserwowalam, wiele osob które byly z nami naprawde byly marudne i upierdliwe!!!Ludzie- troche samodzielnosci! Rezydent nie bedzie was prowadzil za rączkę! Tak wiec podsumowując, uważam że jest to b.dobre biuro, z ktorym warto pojechac na wczasy. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
darekack Re: OASIS Tours 05.06.05, 07:13 No ja o Grażynie Jaworskiej to nigdy dobrego zdania nie powiem. Nie przychodziła na umówione spotkania, pozatym ten babsztyl nie zabrał nas z hotelu na lotnisko. Musieliśmy taksówkami gonić na lotnisko żeby zdążyć na samolot. Wogóle ta baba nie nadaje się na rezydentkę. Odpowiedz Link
twitti Re: OASIS Tours 27.06.05, 11:42 A kiedy byles z nia na wycieczce? moze dostala nagane i sie poprawila? :) bo u nas byla bez zarzutów. Ale przed wyjazdem na forum spotkalam sie ze zlymi opiniami na jej temat... A moze to my mielismy poprostu szczescie...:) Pozdrawiam Odpowiedz Link
mariola211 Re: OASIS Tours 18.07.05, 18:37 W 2003 roku z Oasisem pojechalismy z meżem do Tunezji. Przeglądając oferty, wybraliśmy hotel Residence El Kantoui 3* i muszę stwierdzić że biuro nic nie ściemnia. My osobiście jesteśmy zadowoleni z pobytu jak i organizacji biura. Odpowiedz Link
dziamrok Re: OASIS Tours 22.07.05, 14:01 Bylam z tym biurem na Dżerbie, kilka lat temu. Nie polecilabym nigdy. Wyladowalismy w hotelu innym niz wybrany i spedzilismy tam trzy dni. Nie powiem, miejsce ladne, zdala od jakiegokolwiek miasteczka, to mialo swoj urok, ale hotel byl w remoncie. Fachowcy od rana do wieczora GLOSNO kladli kafelki przy basenie, z ktorego oczywiscie korzystanie bylo wykluczone. Jasne ze sie awanturowalismy, wiec w koncu postanowili nas przewiezc do Sun Clubu, za ktory placilismy. Niestety z hotelu zastepczego nie chcieli na wypuscic, bo biuro nie zaplacilo za pobyt...skonczylo sie przyjazdem tunezyjskiej policji. Nie wiem, byc moze z czasem sie wyrobili, ale ja sie wyleczylam z podrozowania z nimi. Odpowiedz Link
a_gnes Re: OASIS Tours 28.07.05, 13:07 tydzień temu wróciłam z tunezji, wrażenia jak najbardziej ok, hotel zgodny z ofertą katalogową, zastrzeżeń do rezydentki nie mam żadnych, bo jednyne informacje jakich od niej potrzebowaliśmy to co, gdzie i jak- czyli spotkanie organizacyjno-informacyjne na początku ( i takie się odbyło) oraz wykupienie wycieczki na saharę..więcej z rezydentką nie miałam do czynienia, bo nie było mi to potrzebne. Transfer lotnisko-hotel-lotnisko jak najbardziej ok. Jedyne zastrzeżenie to kobieta na lotnisku z OASISA, która miała kierować do poszczególnych autokarów- podała nr autokaru, którego fizycznie nie było, ale po kilku minutach i szybkiej interwencji wszystko się wyjaśniło. po moich doświadczeniach polecam to biuro:-) Odpowiedz Link
burberrys1 Re: OASIS Tours 26.08.05, 08:23 Byłam z tym biurem 6 razy. 2 w Tunezji i 4 w Egipcie. Nie moge powiedziec na nich zlego slowa bo zawsze bylo wszystko OK. I nie wazne czy mieszkalam w *** czy w *****. POlecam!!! Odpowiedz Link
talencja Re: OASIS Tours 11.09.05, 18:20 bylamn ztymbiurem w tunezji w hotelu 3***.wszystko bylo takjakmowili.polecam.dobre biuro Odpowiedz Link
sousse2 BYŁAM,WIDZIAŁAM...TERAZ OCENIAM...!! CZYTAJCIE ! 11.09.05, 23:21 ja byłam z oasisem miesiac temu w tunezji, w sousse, w hotelu alyssa (dawniej thallasa vilage sousse) wszystko byloby ok,gdzyby nie: -pokojowki złodziejki-wymierzyły sobie samodzielnie napiwek w wysokosci 150euro grzebiac mi po osobistych rzeczach -klima chodzaca od swieta brak higieny na stołówce -pani grazynka-rezydentka nadaje sie do wszystkiego tylko nie do ułatwiania ludziom spokojnego i miłego wypoczynku -fakt,ze musielismy w ostatnia dobe hotelowa koczowac 17 godzin nad basenem,bo "podobno" doba hotelowa sie juz skonczyła...nie wiem,kto ich matematyki uczył... -wciskanie "kitu" przez pania grazynke,ze na pewne wycieczki nie ma chetnych...gówno prawda,...te wyceiczki z gory spisane były na niepowodzenie...były w folderach tylko po to,zeby zamydlic nam oczy... -no i 3 dni z zachmurzonym niebem...ale na to-jakby na to nie patrzec- nie mielismy zadnego wplywu... POWIEM TYLE... UWAZAJCIE I NIE POZWOLCIE SOBIE W KASZE DMUCHAC...ROBCIE O WSZYSTKO AWANTURY,A MOZE SYTUACJA SIE POPRAWI...GŁOSNO MOWCIE O TYM,CO WAM NIE PASUJE...I ŁACZCIE SIE W GRUPKI...TAK ŁATWIEJ DZIAŁAC... ja złozyłam zażalenie...wprawdzie nie licze na zwrot jakiejkolwiek kasy - ani tej ukradzionej, ani tej za niedogodnosci- , ale moze dzieki niepochlebnym opiniom reputacja tegoż biura podrozy sie troche pogorszy...i mozewtedy da im to cos do myslenia...miejmy nadzieje... TRZYMAJCIE SIE I ZYCZE MIŁYCH WAKACJI !! Odpowiedz Link
pc_maniac Oasis Tour - TRAMPING wliczozny w cenę wycieczki 21.11.05, 12:48 Ponieważ znam osobiście osobę, której wypowiedź tutaj cytuję, więc mogę zaręczyć o autentyczności wypowiedzi: (cytat: Piotrek Data: 21.11.05, 07:11) "Wybrałem się na 2 tygodnie z rejsem z BP Oasis Tour. Choć z samego rejsu mogę powiedzieć z czystym sercem, że jestem zadowolony, to już resztę wycieczki sami oceńcie. W Kairze egipski "przewodnik" (piszę w cudzysłowie, gdyż jedynym jego zadaniem, jak się okazało, było dowiezienie nas do hotelu i zniknięcie) trafiliśmy do nędznego hotelu, gdzie nie dość, ze jego klasa nie mieściła się nawet w 2*, ale biuro zapomniało nawet wykupić dla nas jakichkolwiek posiłków (dodam, że mieliśmy w umowie zapewnione HB. Po wielogodzinnych kłótniach z obsługą i telefonach do Hurghady zjawił się Egipcjanin, przedstawiciel biura, który zabrał nas do miasta, do knajpki. Ale co to za niesamowite miejsce! Brud, smród i syf z malarią. Cała nasza grupa jednogłośnie odmówiła nie tylko stołowania się w tym pomieszczeniu, ale nawet wejścia do niego. Dopiero na drugi dzień biuro zapewniło nam posiłki w hotelu. Dodam, że w planach wycieczki mieliśmy 2 dni pobytu w Kairze. Jak się okazało, w pierwszym dniu mieliśmy Muzeum Kairskie i piramidy, drugi zaś dzień mieliśmy ... DO WŁASNEJ DYSPOZYCJI! Nigdy nie słyszałem, by cały dzień zaoferowano na takiej wycieczce by turyści w tak trudnym do poruszania się mieście otrzymali jako dzień wolny. Oczywiście czas zorganizowaliśmy sobie sami, wybierając się do meczetów czy też Sakkary, ale jeśli chcecie jechać z Oasisem, to wybaczcie, ale będziecie musieli organizować sobie osiłki i wycieczki takze na włąsną rękę, zaś nawet z Kairu do Hurghady będziecie wożeni zdezelowanym busem bez klimatyzacji. Kolejnym wyjeżdżającym życzę wielkiego samozaparcia w decyzji wyjazdu z tym BP. • Świątynia w Karnaku - a gdzie to? ------------------------------------ Czytając wspomnienia i opisy różnych wycieczek do Luksoru uderzyła mnie + pewna prawidłowość - wszyscy turyści zajeżdżają do Świątyni w Karnaku w cenie wycieczki. Ale nie turyści Oasis Tours! To biuro swoim turystom chętnie fudnie Karnak, ale za dodatkową opłatą, bagatela 50$, tak kochani, za pięćdziesiąt DOLARÓW! O czym w żadnym programie tego biura nie ma ani słowa. • Kwestia wizy, kolejna bezczelność Oasisu ------------------------------------------- Idąc za radami z tego forum postanowiliśmy kupić samemu znaczek wizowy w wysokości 15$ w okienku bankowym. nasze zdziwienie, gdy rezydentka zebrała nasze paszporty i każdemu wkleiła kolejny znaczek wizowy rządając za tę czynność 18$. Na nic się zadały tłumaczenia, ze znaczek wizowy już mamy! Efekt był taki, że mieliśmy na jeden wyjazd do Egiptu w znaczki wizowe - jeden za 15$, drugi za który usieliśmy zapłacić 18$ Dodam, ze Oasis na swojej stronie internetowej kłamliwie podaje, że "zgodnie z zarządzeniem władz Egipskich wiza kosztuje 18$. To czemu wszystkim innym władze egipskie sprzedają ją za 15$? Czyżby Oasis to inny kraj, kierujący się innymi przepisami, niż te, które obowiązują turystów z Unii? " (koniec cytatu) Odpowiedz Link
andrzej.andrzej OASIS Tours - NIGDY WIĘCEJ 07.05.06, 21:40 OASIS TOURS - nigdy więcej... oferta nie zgadza się z rzeczywistością w żadnym punkcie, a wcześniejszy o kilka dni termin powrotu to sprawa naturalna i biuro oszustów nawet nie dyskutuje o jakiejkolwiek rekompensacie Odpowiedz Link