Dodaj do ulubionych

Ptyajcie o metraż pokoju!

IP: *.spray.net.pl 31.07.07, 23:25
Już co prawda połowa wakacji za nami, ale ja mam dla tych, co jeszcze nie
wyjechali dobrą radę, podaną już w tytule wątku.
Kilka lat temu zamawiałam pokój na łikend czerwcowy(boże ciało). pokój w
ogłoszeniu prasowym miał być dwuosobowy, z łazienką, z widokiem na morze i
blisko plaży. i wszystko się zgadzało - tylko że zapomniano napisać, że
obiekt generalnie jest przygotowany dla kolonii, bo jak inaczej wytłumaczyć
mikroskopijną wielkość pokoju - łazienka była większa, i mikroskopijne łóżka-
wąskie i krótkie. ja niewielka osoba jestem, to i się mieściłam, ale mój
facio? porażka!
od tamtej pory moje pytanie na wstępie brzmi: ile m2 ma pokój? i większość
kwaterodawców jest zatkana - bo nie oszukujmy się, te pokoje, co to są
dwuosobowe to rzadko kiedy mają więcej niż 10m. A pokoje 15metrowe to i
czwórkami niekiedy się nazywają - wszak pokój cztery kąty ma i w każdym kącie
łóżko!
Obserwuj wątek
    • Gość: konkretny Re: Ptyajcie o metraż pokoju! IP: *.crowley.pl 31.07.07, 23:34
      Po kiego mi ta wiedza?
      W pokoju śpię li i jedynie....
      • Gość: Darek metraż pokoju! IP: 62.29.136.* 01.08.07, 07:45
        Pokoje są bardzo często w wymiarach klaustrofobicznych,łazienki wymuszają
        niezamykanie drzwi-jak się siedzi na kibelku(bo na kolana brak miejsca).taka
        jest prawda.W domkach o pow 100 m.kw. pobudowano na każdej kondygnacji max
        ilość pokoików (z nazwy każde jest 4 os).W pokoju stolik (na telefon) przy
        którym oczekują ze będziesz jadł śniadanka -a najlepiej nie jadł nic.Jadąc w 3-
        4 osoby nie jesteś w stanie pomieścić się w szafkach-cześć ciuchów leży n
        torbach,ale na torby miejsca brak(pod łóżkami nic się nie zmieści-poza pająkami)
        więc notorycznie masz bajzel w pokoju.
        I nie zgadzam się ,że w pokoju się tylko śpi.Pokój jest intagralną przestrzenią
        w której odpoczywam na urlopie( a mam urlop 1* w roku więc nie mogę
        experymentować)
        • Gość: fanka wzgorz Re: metraż pokoju! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 09:16
          to wynajmii apartament np na Wzgórzach Dylewskich, 2 os pokj tez jest duzy bo
          ma okolo 20 m, lazienka olbrzymia z kabina wielka olbrzymia umywalka, sedesem i
          bidetem - super . duze lozka, koncik wypoczynkowy, jak sie chce to sie znajdzie
        • dorcia1234 Re: metraż pokoju! 01.08.07, 09:16
          po za tym ja jeżdżę z dzieckiem i gdy wieczorem zaśnie to akrobacje wyczyniane na mikroskopijnej przestrzeni są niesamowite. Ja dlatego zawsze pytam o wielkość pokoju i o ciepłą wodę w łazience - od czasu gdy ciepła woda była tylko wieczorem gdy gospodarze palili w piecu żeby ją zagrzać....
          • Gość: fanka Re: metraż pokoju! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 09:22
            to trzeba sie decydowac z gory na cos porzadnego a jak nie stac to siedziec w
            domu
    • Gość: week... lykend!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 10:04
      no i no comensts analfabetka pojechala za 30 dychy i jeczy
      • Gość: hihi panie "3 dychy":P IP: *.lanet.net.pl 01.08.07, 10:50
        Tu łykend poprawiasz, a sam jako fanka "koncik" walisz. Idź ty może do
        tego "koncika" i już nie wracaj, co?
        • Gość: ania Re: panie "3 dychy":P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.07, 14:13
          nie jadę na wczasy żeby mieszkać w pokoju..matko....ludzie za mała cen chcieli
          by pałace....
          • Gość: ania Re: panie "3 dychy":P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.07, 14:14
            * chcieliby
          • Gość: volta2 Re: panie "3 dychy":P IP: *.spray.net.pl 01.08.07, 14:30
            no, każdy mierzy swoją miarą - ja jak lecę do tunezji to wiem, że pokój może
            być mały bo gro czasu spędzę na plaży/zwiedzaniu.
            jak jadę nad bałtyk to muszę liczyć się z tym, że będzie lało/wiało i dzieci
            muszą mieć miejsce na rozłożenie klocków/torów na podłodze w pokoju, itd. itp.
            poza tym, na co ludzie narzekają na tym choćby forum?
            na ciasne, zatęchłe pokoje
            na chamskich właścicieli

kilka lat temu brałam apartament(bez kuchni) miał 45 metrów za 120 zł/doba
            (nawet nam pani odkurzała w tydoniu), gdy dojechali znajomi szukali pokoju, bo
            na app. nie chcieli wydawać. sąsiadka naszej kwaterodawczyni zaprowadziła ich
            na poddasze, do 10metrowego pokoju z łazienką 1,5m2 i zażyczyła sobie po 30
            dychy za łóżko. i mieli niby za ten standard zapłacić 90 zeta! śmiech na sali,
            widzieli w jakich warunkach my mieszkamy i uciekli z tamtąd przerażeni, bo
            czuli, że ktoś ich chce rolować na kasie.
            • Gość: Kolobrzeżanin Re: panie "3 dychy":P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.07, 15:35
              Tu masz duże pokoje i duże łazienki... www.nadmorze.pl/sanit/pokoje.php
              • Gość: volta2 Re: panie "3 dychy":P IP: *.spray.net.pl 01.08.07, 16:59
                dzięki, ja nie szukam noclegu, (na razie), dzielę się tylko doświadczeniem.
                • Gość: gosc Re: panie "3 dychy":P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 17:05
                  Chamstwem to od ciebie volta2 czuć.
                  • Gość: volta2 Re: panie "3 dychy":P IP: *.spray.net.pl 01.08.07, 19:46
                    jeszcze jakbyś odniósł się do konkretnego cytatu, w którym to swoje chamstwo
                    prezentuję, to wdzięczna bym była:)
                    bo jakoś tak na słowo to nie wierzę...
            • Gość: do wolty ty wolta niszczyc podloge to niech twoje bachory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 17:38
              niszcza w swoim domu!!!!!!!!!!!!!
              pewnie jeszcze znizki krzyczysz dla potworow swoich!!!!!!!!!!1
              a za zniszczenia placisz?...
              nic dziwnego ze taki maly pokoj dostajesz jak cie kwaterodawca zobaczy to boi
              sie o zniszczenia stad mala klitka ...
              • Gość: volta2 Re: ty wolta niszczyc podloge to niech twoje bach IP: *.spray.net.pl 01.08.07, 19:56
                nic dziwnego ze taki maly pokoj dostajesz jak cie kwaterodawca zobaczy to boi
                > sie o zniszczenia stad mala klitka ...

klitkę dostałam na szczęście w czasach bezdzietnych, więc już nie narażam
                dzieci na klaustrofobię:)

> pewnie jeszcze znizki krzyczysz dla potworow swoich!!!!!!!!!!1

tam gdzie jeżdżę(a od kilku lat do jednej gospodyni) za dzieci płacę tyle co za
                siebie, pewnie, że byłoby miło dostać za nie zniżkę, ale ja z tych co za pewne
                luksusy płacą bez gadania:)

> niszcza w swoim domu!!!!!!!!!!!!!

oj, niszczą, niszczą, dlatego na podłogach mam wykładziny, albo bardzo twardy
                egzotyk(w salonie) - możesz sobie obejrzeć jak moje potwory mieszkają i
                niszczą, bo moje mieszkanie gra w serialu. wystarczy włączyć o określonej
                godzinie określoną stację:)

p.s.ten brak słońca to faktycznie ma spory wpływ na psyche, zobacz człowieku
                ile ty krzyczysz? mnie tam to nie rusza, bo i tak jeżdżę po całej europie, zimą
                na narty, latem w lazurowe rejony uderzam i ta twoja frustracja mnie nie rusza:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka