Dodaj do ulubionych

Wszystko o Stegnie

16.04.08, 13:06
Wybieram się w czerwcu na wczasy do Stegny do ośrodka Krakus i
chciałbym poznać Waszą opinię na temat miejscowości,ośrodka
itp.Dzięki!
Obserwuj wątek
    • inka_34 Re: Wszystko o Stegnie 16.04.08, 19:32
      do Stegny wraz z rodziną wyjezdzam od wielu lat. Uwielbiam tą małą mieścinę z
      uwagi na piękny las, spokój, oddzielone miasto od plaży i promenady. jest to
      miejscowośc przeznaczona raczej dla rodzin z dziećmi z uwagi na brak dyskotek
      itp.zdania sa podzielone co do infrastruktury
      ale my jesteśmy zadowoleni/ w zależności kto ma jakie wymagania/
      Do krakusa jeżdzimy również i również zdania są podzielone co do tego ośrodka.
      Czytałam różne opinie nie koniecznie ciekawe ale my byliśmy , widzieliśmy,
      przekonaliśmy się i jesteśmy zadowleni. w tym roku również jedziemy do Krakusa i
      już czekam wyjazd pozdrawiam
    • biedsla Re: Wszystko o Stegnie 16.04.08, 20:27
      Byłem kilka lat temu w Krakusie - konkretnie to w Krakusie II (w pokoju z
      łazienką), bo są tam i pokoje i domki.
      Sama Stegna jest położona daleko od morza (pewnie ze 2 km), ale Krakus i
      sąsiednie ośrodki położone są nie na terenie miejscowości, ale w lesie
      nadmorskim. Ten las to największy atut - jest piękny i zachęca wprost do
      spacerów. Sam ośrodek jest oddalony jakieś 500-600m od morza. Niestety w razie
      niepogody fakt oddalenia ośrodków od Stegny staje się wadą: atrakcji wtedy jest
      niewiele (poza straganami rozciągniętymi wzdłuż drogi prowadzącej do morza), a
      do Centrum miejscowości jest dość daleko. Ale ogólnie byliśmy zadowoleni z
      pobytu w Krakusie.
    • andy810 Re: Wszystko o Stegnie 22.04.08, 15:43
      Byłam rok temu w Stegnie ,oprócz Stegny zwiedzaliśmy całą mierzeję,pojechaliśmy
      do Krynicy Morskiej,do Sztutowa do muzeum do Kątów Rybackich przepłynąć się
      stateczkiem po zalewie,w Krynicy zwiedziliśmy latarnię.Sama Stegna ma tylko
      zabytkowy kościółek i stragany ciągnące się wzdłuż ul Morskiej.My mieszkaliśmy w
      innym ośrodku ale też w lesie ,z miasteczka na plażę jest bardzo daleko ale
      Krakus z tego co się orientuję znajduje się w tym lesie .Poczytaj archiwum
      znajdziesz napewno sporo zwolenników Stegny i różnych inf.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka