Dodaj do ulubionych

24dc, temperatura 37,2...

23.11.09, 17:35
Witam. Przed chwila mierzylam temperature w pochwie - 37,2. Jestem w
24dc. Dodam ze lekko bola mnie sutki i mam bole w podbrzuszu. Nie
ukrywam ze bardzo bym chciala byc w ciazy i staram sie o dzidziusia,
ale wiem ze musze spokojnie czekac do dnia planowanego okresu i robic
test (czyli za okolo 6dni). Czy wymienione wyzej objawy to nadchodzaca
miesiaczka?
Obserwuj wątek
    • lady_iris Re: 24dc, temperatura 37,2... 10.12.09, 21:39
      Ja miałam podobne objawy i wówczas, gdy zaszłam w ciążę (szybko poronioną) i w
      cyklu, gdy ciąży nie było wcale. Zatem takie objawy świadczą o... niczym. Ale
      rozumiem nakręcanie, sama się nakręcam za każdym razem jak mnie coś w boku
      strzyknie. wink
      Co do temperatury, jeśli nie mierzysz jej regularnie, jednokrotny pomiar nic Ci
      nie da, zwłaszcza wieczorem. Temp. powinno się mierzyć codziennie rano przed
      wstaniem z łóżka o stałej godzinie, wiec Twój pomiar też niczego nie wnosi.
      Życzę jednak, by opisane objawy były w istocie ciążowymi. No i cierpliwości na
      przetrzymanie najbliższych dni. smile
      • mikusia_k Re: 24dc, temperatura 37,2... 11.12.09, 07:16
        ja mam najwięcej objawów w cyklach,w których nie zachodzę w ciążę big_grin

psychika kobiety,która ogromnie pragnie dziecka działa cuda...
        temperatura mierzona 1 raz w cyklu nic nie wnosi do sprawy...

ale życzę Ci z całego serducha,żeby to było TO.

póki co trzeba jeszcze niestety trochę poczekać...
        • maja281107 Re: 24dc, temperatura 37,2... 11.12.09, 19:08
          ile dni temu miałaś owulację???jeśli więcej niż 8 dni temu zbadaj
          progesteron,jeśli jest ponad normę tzn,że doszło do zagniezdzenia.też tak
          zrobiłam.a po kilku dniach moja beta wynosiła 196,41 a po 3dniach 745,87...I
          moje maleństwo ma już 6 milimetrów smile pozdrawiam
          • hellow_m Do Mai 11.12.09, 20:24
            Maju, jak w poniedziałek bym Ci napisała na forum wynik mojego progesteronu (7
            dni po owu) to byś umiała określić czy jest wysoki czy niski ? W necie
            znalazłam 3 różne normy uncertain jedna ponad 15, druga 3-64, trzecia jeszcze inna,
            zgłupiałam sad
            • maja281107 Re: Do Mai 11.12.09, 21:31
              7dni po owulacji to może nie być wiarygodny wynik,bo między 6-8 dniem po
              owulacji dochodzi do zagniezdzenia. u mnie norma w fazie lutealnej była
              4.44-28.0 a w 1trymestrze ciąży 11.22-90.00
              a moja wynosiła 36,71 i dlatego 3dni przed spodziewaną @ zrobiłam test.wyszła
              druga kreseczka ale na prawdę bardzo bladzienka.powtorzyłam test po 4dniach i
              byly juz 2grube krechy.a jakie ty masz normy na wyniku i jaki ci wyszedl?z tego
              co wiem w trakcie owulacji nie powinien byc nie mniej niz ok.15.0 i nie wiecej
              niz 28.0 jesli jest ponad ta norme jest nadzieja na 2kreseczki.bo jesli
              progesteron spada po owulacji to znaczy,ze do niczego nie doszlo.rosnie tylko
              wtedy gdy dojdzie do zagniezdzenia a prolaktyna wtedy opada. jednostki mam ng/ml
              w wyniku podawane a ty? napisz jesli bede potrafila to pomoge.
            • agata1979-fr Re: Do Mai 11.12.09, 21:32
              www.mamo-tato.pl/article_show.php?a_id=22&s_id=9&ss_id=13
              • maja281107 Re: Do Mai 11.12.09, 21:42
                trochę inne normy,ale jednostka ta sama...więc można odczytać tylko trzeba znać
                swój poziom.
                • hellow_m Re: Do Mai 11.12.09, 21:52
                  Dziękuję za odzew smile Mój progesteron mierzony w 4 dniu cyklu wynosił 1,61 nmol/l
                  . W poniedziałek napiszę wynik z 7 dni po owu. Choć ten pierwszy pomiar z
                  września jest, więc nie wiem czy można to odnieść, zwłaszcza że mam nieregularne
                  cykle. Ehhh za tydzień w piątek się testuję , zamiast poczekać to wariuję i
                  kombinuję i niepotrzebnie głowę Wam zawracam sad Dzięki Dziewczyny smile
                  • maja281107 Re: Do Mai 12.12.09, 08:37
                    jesli chcesz sie dowiedziec czy moglo dojsc do zaplodnienia i zagniezdzenia to
                    musi to byc pomiar 8-9dni po owulacji winkpozdrawiam i czekam na wiadomosci
    • hellow_m Re: 24dc, temperatura 37,2... 13.12.09, 11:11
      No i nie wytrzymalam- zrobilam dzis test ( 23 dc), nie dosc ze za wcześnie, to
      jeszcze ma on czulosc 25 ( naczytalam sie o drugiej bladej kresce). Chyba z
      godzine pod światło go oglądałam zeby sie czegos dopatrzec eh. Zrobilam tez test
      owulacyjny, i co dziwne, wyszła mi na nim druga blada kreska. To będzie cięzkie
      kilka dni. Pzdr !
      • maja281107 Re: 24dc, temperatura 37,2... 14.12.09, 20:21
        a co z tym progesteronem?
        • hellow_m Re: 24dc, temperatura 37,2... 14.12.09, 21:41
          Ehhh wynik jutro- pojutrze dopiero sad
    • hellow_m Do Mai 15.12.09, 18:18
      Cześć Maju
      Oto wynik : 37,86 nmol/l Mam złe pzreczucia, oczywiscie nie wytrzymalam i
      zrobilam dzis test ( 25dc)- negatywny. Pozdrawiam i dziekuję kiss
      • maja281107 Re: Do Mai 15.12.09, 18:26
        a z boku jakie masz normy? ja przy takim wyniku zaszłam.ale w 25dc test wyszedł
        z bardzo bladzietuńką kreseczką
        • hellow_m Re: Do Mai 15.12.09, 18:49
          ehhh nie mam zadnych, wynik odczytala mi kolezanka pzrez telefon i do jutra nie
          mam juz z nia kontaktu sad A to nie sa jakies uniwersalne normy ? Na innym forum
          znalazlam norme : I trymestr od 50 w gorę. Na jeszce innym 21 w gore, Sama juz
          nie wiem, zwariuje chyba teraz od tego czekania. Dzikei kiss
    • hellow_m Do Mai 17.12.09, 18:31
      Przy wyniku 37,86 moja norma dla I trymestru to 52-154. Ale nadzieja umiera
      ostatnia, więc tak sobie myślę, że skoro badanie było robione 7 dni po owulacji
      to mogło jeszcze nie dojść do zagnieżdzenia i progesteron mógł nie urosnąć. Dziś
      27 dc. i temperatura 36,86 , co daje mi pewną nadzieję. Jutro idę na betę żeby
      się nie zadręczać dłużej, no chyba że mi tempka spadnie. Pozdrawiam cieplutkosmile
      • maja281107 myślę,że powinno się udać ;) 18.12.09, 19:19
        ja z takim wynikiem progesteronu byłam w ciąży,tzn.JESTEM winktrzymam kciuki
        bardzo mocno za ciebie hellow_m !!!!! smiledaj znać jak beta wyszła.przepraszam,że
        wcześniej nie odp.ale jak wracam z pracy to od razu idę spać i wstaję dopiero
        rano winkmogłabym spać dzień i noc wink
        • hellow_m Re: myślę,że powinno się udać ;) 18.12.09, 19:39
          Niestety beta <1, nie tym razem sad( Ale wierzę że zapoczątkowałaś dobrą passę. Dzięki za wsparcie kiss
          • maja281107 Re: myślę,że powinno się udać ;) 19.12.09, 22:11
            myślę,że po sylwestrze będzie wysyp zaciążonych forumkowiczek ;P hehehehe big_grin
            • almar7 Udalo sie :-) 31.12.09, 19:21
              Ta moja temperatura chyba cos znaczyla smile 1 dzien po terminie spodziewanej miesiaczki zrobilam test i wyszly 2 kreski, z czego jedna byla bardzo slaba...Odczekalam kilka dni i powtorzylam i byly 2 grubasne krechy smile) No i jestem w 9tyg ciazy!!! Pozdrawiam was serdecznie!!!

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3ogzu30uta0kq9.png
              • mwiktorianka Re: Udalo sie :-) 01.01.10, 19:05
                Gratulacje!I wszystkiego dobrego!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka