Dodaj do ulubionych

co robic, PCOS, lekarz powiedzial, co myslicie?

21.03.11, 11:06
zaczne od poczatku, mieszkam w uk mam policystyczne jajniki, tutejsza lekarka przepsala Clo na wywolanie owulacji, w 3 cyklu zaszlismy, w zeszlym tyg ciaza skonczyla sie poronieniem w 11 tyg, moja mama od razu zaczela wydzwaniac po polskich lekarzach, znalazla jakas mega szanowana lekarke, ta byla w szoku ze przy problemach z zajsciem w ciaze nie podano mi progesteronu na podtrzymanie??? kazala teraz od 1 cyklu brac yasminelle (tab.anty) przez 4 miesiace, i potem clo na wywolaie owu. moja mama nie umiala mi wytlumaczyc dlaczego, i nie wiem co o tym myslec? czy ktorejs z was przepisano tabsy przed kolejnym staraniem?
Obserwuj wątek
    • annika23 Re: co robic, PCOS, lekarz powiedzial, co myslici 21.03.11, 13:58
      A nie dostałaś ich po to, by po prostu nie zajść w ciążę przez najbliższy czas? Zwyczajnie śluzówka macicy musi się odbudować i organizm wrócić do równowagi hormonalnej. Swoją drogą jak można przepisać leki pacjentce nawet nie widząc jej na oczy...Ale mnie już chyba nic nie zdziwi - jak się ostatnio zaprzyjaźniłam z służbą zdrowia (poronienie, choroba itd) to po prostu wymiękam. Ja bym nie brała na twoim miejscu tabletek "anty" jeżeli myślisz o ciąży w najbliższym czasie, są przecież inne środki zabezpieczające przed ciążą, a nie ingerują w gospodarkę hormonalną. Ale to jest oczywiście moje zdanie Martynko.
      • martynauk-85 Re: co robic, PCOS, lekarz powiedzial, co myslici 21.03.11, 17:47
        to ponoc na uregulowanie hormonow?
        • annika23 Re: co robic, PCOS, lekarz powiedzial, co myslici 21.03.11, 19:43
          Ja nie brałam tabletek, ani po pierwszym poronieniu, ani teraz. Okres dostałam książkowo po czterech tygodniach, teraz książkowo po dwóch tygodniach mam owulację - a wszystko bez tabletek. Ja myślę, że natura wie co robi. Ja bym poczekała do miesiączki i obserwowała organizm. Jeżeli coś będzie nie tak, to zdążysz wziąć tabletki...Oczywiście to jest tylko sugestia - wybór należy do Ciebie. Swoją drogą, to jednak mnie nurtuje to, że ona nawet Cię na oczy nie widziała, a przepisuje tabletki - bez zasugerowania nawet najmniejszych badań...
          • martynauk-85 Re: co robic, PCOS, lekarz powiedzial, co myslici 21.03.11, 20:54
            mam miec badania jak bede w maju, mam zaczac tabletki jesli dostane okres przed wizyta w polsce.
            • annika23 Re: co robic, PCOS, lekarz powiedzial, co myslici 21.03.11, 21:17
              To może wstrzymaj się do tej wizyty i dopiero po niej zdecyduj, a w międzyczasie zasięgnij opinii innych ginekologów. Wyobraź sobie, że masz grypę, albo inną infekcję- wzięłabyś leki przepisane przez lekarza, który nawet Cię nie zbadał?
              A tak w ogóle to wyszperałam w necie taki artykuł o ciążach zaraz po poronieniu - według statystyk wcale nie musi się to kończyć źle. Zerknij, jak masz ochotę:
              adonai.pl/life/?id=14
              • mewa000 Re: co robic, PCOS, lekarz powiedzial, co myslici 22.03.11, 14:27
                W przypadku PCO tabletki na pewno nie wyregulują Ci hormonów.
                Lekarka może ma nadzieję, że jak weźmiesz tabsy a potem odstawisz, to wystąpi owulacja z odstawienia, bo to się często zdarza, ale nie zawsze. Ja bym nie kombinowała i nie brała tych tabsów
                • marioleczka34 Re: co robic, PCOS, lekarz powiedzial, co myslici 29.03.11, 07:51
                  po pierwszym poronieniu w 10tc stwierdzono u mnie PCO, moja gin stwierdziła ze nieleczony moze powodowac poronienie, dotalam leki -glukophage, vit B6, B12, kwas fotliowy i zaczełam leczenie, po roku zaszłam w ciąze, teraz jestem w 19tc i wciąz te leki biore, leczenie wiec tej przypadłosci jest bardzo istotne przy staraniu sie o dziecko
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka