09.05.11, 08:04
Witam Dziewczyny,
Staramy się z mężem już 1,5 roku o drugie dziecko. W międzyczasie okazało się że mam podwyższone TSH. Wynosiło 4,3. Przyjmuję leki i udało mi się zbić je do poziomu 1,5. Ostatni raz wyniki robiłam 4 miesiące temu. I tak się zastanawiam od kiedy powinnam liczyć nasze starania. Czy z TSH=4,3 miałam szansę zajść w ciążę? I wtedy oznaczałoby to, że staramy się bez powodzenia już 1,5 roku czy liczyć, że staramy się tak naprawdę od 4 miesięcy? Jak myślicie?
Obserwuj wątek
    • mewa000 Re: TSH 09.05.11, 10:13
      goska3110 napisała:

> I wtedy oznaczałoby to, że staramy się bez powodzenia już 1,5 roku czy licz
      > yć, że staramy się tak naprawdę od 4 miesięcy? Jak myślicie?

Staracie się 1,5 roku, nie inaczej. Tyle że przez jakis czas był problem który był przeszkodą-choć pewnie jakieś szanse na ciążę przy takim tsh też są, ale na pewno dużo mniejsze niż teraz.
      • marioleczka34 Re: TSH 10.05.11, 08:50
        W pierwszą ciąze zaszłam przy tsh ponad 6 (!!), niestety poroniłam, moja nowa enodkrynolog ładnie lekami zbila mi ten hormon, teraz jestem w kolejnej ciązy i szczesliwie doczekalam 25t, w ciąze zatem mozna zajsc tylko trzeba potem brac odpowiednie dawki leków, ja bralam za mało

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka