Dodaj do ulubionych

sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :)

01.08.11, 09:44
sierpien wrzesien poprzeplata troche testow i bobasow...

zapisuje sie na sieprpniowo-wrzesniowe testowanie!
malpa powinna przyjsc za 3 dni, wiem ze ten cykl stracony, bardzo czule testy pokazuja nic... moze sie zaskocze w srode ale watpie;/ wiec jesli malpa przyjdzie 03.8 to owu powinna byc ok 19.08, dzien przed moim slubem! mala szansa na zaplodnienie z cala rodzina pod dachem, przez tydzien przed owulacja, cienko to widze;/ chyba ze zaczne teraz brac progesteron przez 10 dni na wywolanie malpy pozniej ???

w kazdym razie testowanie pozny sierpien, albo dopiero we wrzesniu;/

kto dolacza?
Obserwuj wątek
    • nozen888 Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 01.08.11, 10:42
      jaaa. @ powinna przyjść w kolejny weekend, ten cykl raczej skreślam, bo nie mam raczej złudzeń, że się udało. Testowanie więc byłoby na początku września smile
    • wiadro_z_woda Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 01.08.11, 13:47
      Ja się też przyłączam smile może już nawet w sierpniu ale raczej stawiam na wrzesień bo teraz niby ten czas ale oboje padnięci jesteśmy..
      • kopparka Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 01.08.11, 21:18
        To ja też się dołączę i przy okazji się przywitam, bo to mój pierwszy post. Wcześniej trochę poczytywałam.
        Staramy się od dwóch miesięcy, teraz będzie trzeci cykl. Ma za sobą poronienie, w marcu tego roku, 11 tc. Mam PCOS i biorę glucophage ma wyregulowanie cykli.
        Zaczęłam ćwiczyć jogę, pewnie nie wpłynie to na szanse zajście w ciążę, ale może trochę się wyluzuję.
        Pozdrawiam wszystkich starających się - powodzenia!

• martynauk-85 Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 02.08.11, 09:58
          hej,
          wiem co czujesz, tez mam pcos;/ staramy sie juz 17 miesiecy;/ zaszlam w ciaze w styczniu ale 18 marca poronilam, tez w 11tyg, choc ciaza obumarla w 8;/ pierszwy cykl po poronieniu spisalam juz na straty bo dzis spadek tempki i plamienia... to bedzie moj 4 cykl na klomidzie(cloimifenag czy jakos tak w polsce) w sumie i mam nadzieje ze sie uda w koncu bo mozna brac 6 cykli, nastepny krok to laparoskopia;/
    • pikka6 Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 02.08.11, 10:59
      ja z przykrością dołączam sad znowu się nie udało...ech i ja kolejna z PCOS. W pierwszą ciążę zaszłam w pierwszym cyklu bez tabletek trochu niechcącywink i nie wiedziałam że to takie trudne uncertain Też miesiączkę zaczynam od plamień i chyba to najbardziej mnie martwi bo wcześniej tak nie było... CZekam zatem na @ i zaczynamy od nowa sad
      • migotka.s Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 02.08.11, 13:22
        a robiłas prolaktyne z obciązeniem ??
        • kle-o25 Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 02.08.11, 18:47
          Witam smile
          A co ma do tego prolaktyna z obciążeniem ? ja dzisiaj pokazałam wyniki lekarzowi, gdzie prolaktyna podstawowa jest w normie, natomiast po obciążeniu wzrasta 21krotnie i nie dostalam nic na obniżenie prl. Ponoć nie bada sie juz prolaktyny z obciążeniem, bo ma ona mały wplyw na cykl ( mimo iż mam problemy z @, gin twierdzi ze to nie przez prl)
          • annika23 Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 02.08.11, 19:18
            No właśnie szkoły są dwie z tą prl. Ja akurat jestem tym przypadkiem, który owulację ma tylko wtedy, gdy bierze leki obniżające prl. Inaczej nici z owu. dodam, że podstawową mam naturalnie w normie, tylko po obciążeniu gigant.
            • kle-o25 Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 02.08.11, 19:53
              i co bierzez na obniżenie ?? czy castagnus starczy czy trzeba cos mocniejszego ? Mam suplementowac I faze plastrami hormonalnymi + dhupastonem faze lutealna.

I sie zastanawiam- czy to wystarczy?
          • migotka.s Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 02.08.11, 21:15
            ja słyszałam ze ma i to ogromne,
            mysle ze są tu dziewczyny , ktore lepiej sie na tym znaja i dokładnie opiszą
        • pikka6 Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 02.08.11, 23:08
          nie sad jakoś nie pomyślałam bo swego czasu i ta podstawowa wykraczała poza normę. No i się ciężko zdziwiłam że niby w normie wyszła. A wszystkie objawy podwyższonej wracają uncertain Wezmę póki co castagnus jeśli nie pomoże to wybiorę się po inne świństwa
          • migotka.s Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 03.08.11, 09:19
            dziewczyny ja ciagle słysze o tej porlaktynie i juz sama nie wiem - normalna w roznych fazach cyklu wychodzi ok - z obciazeniem nie badałam i chyba zbadam, ale powiedzcie mi jakie są objawy (i czy są) jesli jest ona podwyzszona (chocby z obciązeniem? )
            • dzieciusie3 Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 06.08.11, 23:12
              Cześć dziewczyną cześć Martyna smile
              Wypadłam niestety z sierpniowego testowania,dziś przyszła wredna @,no cóż tak się zdarza i oby ten okres był ostatnim przed porodem smileczego sobie i Wam życzę !!!
              • migotka.s Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 07.08.11, 21:43
                dzieciusie - trzymma kciuki zeby było jak mowisz

ja nie mam na razie okresu i juz sama nie wiem....
                • dzieciusie3 Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 08.08.11, 07:15
                  ZRÓB TEST
                  • migotka.s Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 08.08.11, 08:04
                    chyba jednak nic z tego nie bedzie - ciagnie mnie w lędźwiach jak na okres i pewnie dstane dzis wieczorem albo jutro rano sad
    • justyna3003 Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 07.08.11, 08:20
      to i ja się dołączam-dziś drugi dzień @.Jeśli cykle po poronieniu się u mnie nie zmienią to ok.22powinna być owulacja(akurat po powocie z urlopu)a koło 6.09 może już zobaczę 2 kreski a raczej wynik B-Hcg bo pracuję w laboratoriumwink.Niestety u mnie cykle dość długiee.
      • dzieciusie3 Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 07.08.11, 14:34
        Ale masz fajnie,że jesteś pracownikiem laboratorium smile,pewnie jesteś światkiem szczęśliwych wyników i tych pewnie mniej lubianych,trzymam kciuki
        • justyna3003 Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 07.08.11, 15:41
          Z jednej strony mam fajnie, a z drugiej niekoniecznie, bo moje szukanie przyczyny po poronieniu urosło do absurdalnych rozmiarów i badań za kilkaset zł(niestety jako pracownik też musimy płacić-mamy tylko zniżkę na badania) a wcale przez to nie stałam się spokojniejsza...tylko bardziej nakręcona.
          Co do pracy lubię przekazywać dobre wyniki i cieszyć się razem z pacjentami, ale zaraz po poronieniu było ciężko codziennie spoglądać na panie z brzuszkami, a ja nie byłam ani dla na L4 więc bardzo na świeżo to przeżywałam, choc teraz uważam mimo wszystko że dobrze, bo w domu zapłakałabym się na amen, a w pracy zawsze trzeba się zmobilizować, skupić i czas szybciej zlatuje.
          Trzymam kciuki za nas wszystkie a jak coś to służę wiedzą w kwstii wyników badańsmile
      • gussia Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 08.08.11, 09:08
        Cześć. Mam pytanko kiedy najwcześniej mogę zrobić bhcg? W ten weekend miałam owulacje i ostro dzialalismy smile Jutro nasza 8 rocznica ślubu i bardzo bym chciała sprawić niespodziankę mężowi, ze drugi raz będzie tata smile)) Wiem, ze test z krwi jest najbardziej wiarygodny, bo test ciazowy teraz pewnie nic mi nie powie?
    • ambrozja08 Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 07.08.11, 15:53
      hmm dziecie z nocy poślubnej-super by byłosmilesmile tylko żeby nic Ci się bardziej nie rozregulowało,jeszcze stres itd.. ja Was od dawna podczytuję, u mnie owu miała być 04 a była wczoraj -chyba bo nie ejstem pewna, urlop antybiotyki i zwątpienieuncertain powodzenia!!
    • lili76 Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 10.08.11, 12:50
      no i na mnie pryzszla pora aby watek zmienic smile tym razem przygotowana bede jak na wyprawe wink : wykres i mierzenie temp, obserwacja sluzu, wiesiolek i robitusin na poprawe, testy owu, dodatkowe witakiny i do roboty codziennie do owu i chwile po wink a potem i tak nie bardzo da rade, bo Rodzicielka przyjezdza na 10 dni wink
      • migotka.s Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 10.08.11, 13:30
        to i ja zmieniam wątek

u mnie dni płodne wypadną jak bedziemy na wyjexdzie i to kątem u znajomych wiec z seksu nici uncertain koło 20 sierpnia

no ale taki lajf
        • annika23 Prolaktyna 10.08.11, 14:55
          Ja na zbicie prolaktyny brałam castagnus, parlodel, bromergon - oczywiście nie wszystkie razem, tylko tyle się tego uzbierało. Najlepiej tolerowałam bromergon i castagnus. Po parlodelu byłam nieprzytomna i miałam straszne mdłości. Objawów podwyższonej prolaktyny nie miałam jakiś szczególnych, poza plamieniem już po miesiączce.
          • migotka.s Re: Prolaktyna 10.08.11, 17:48
            ja ide jutro na prolakryne z obciazeniem bo jest podejrzenie ze po rpostu tu wyjdzie za wysoka
            zaraz po zabiegu brałam bromergon na mleko w piersiach i wtedy miałam owulacje jak złoto

a teraz lekarz mowi ze mimo ze normalna prolaktyna jest ok to progesterom mimo ze OK to jednak za niski jak na druga faze cyklu co zwiastuje brak owulacji....

kurde jak to sie mogło stac - przeciez przed ciazą wszystko było w idealnej normie sad

• lili76 Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 10.08.11, 15:20
          a mnie ze wzgledu na te 10 przesuniecie owu bedzie wypadac jak Rodzicielka bedzie wizytowac.... hm, to chyba beda najcichsze starania ever! wink
          • annika23 migotko 11.08.11, 08:52
            Ciąża, poronienie zawsze wpływają na nasz organizm, ja np. przed urodzeniem syna miałam cykle bardzo nieregularne, lekarze mówili mi, że będę miała problemy z zajściem, co oczywiście okazało się nieprawdą, bo problemy to owszem miałam, ale z donoszeniem ciąży. Po urodzeniu syna rok karmiłam piersią i wtedy żadnej owulacji, ani okresu- nic. Potem cykle jak w zegarku dosłownie, ale półtora roku temu miałam laparoskopię pęcherzyka żółciowego i zaczęły się jazdy z prolaktyną. Nie mam pojęcia co to miało ze sobą wspólnego, ale po prostu od tego momentu zaczęłam mieć takie plamienia po miesiączce brązowe. Kiedyś już Ci pisałam na poronieniu, że długo się starałam o kolejną ciążę (tę poronioną) i dopiero po lekach zbijających PRL zaszłam, dlatego też, gdy tylko w maju dostałam zielone światełko na starania, lekarz od razu włączył bromergon - jak zobaczyłam dwie kreski to padłam, bo myślałam,że znowu rok będę się starać bezskutecznie. Ja jestem w 100% przekonana, że u mnie te leki bardzo pomogły, bez nich po prostu nie miałam owulacji...no i oczywiście Palec Boży też miał w tym swój udziałsmile
            • migotka.s Re: migotko 11.08.11, 10:36
              ja byłam dzis rano na tej prolaktynie z obciązeniem no i czekam
              wszystko hormony wyszły mi super

ale np lekarz na widok progesteronu w 22 dc (8,89) stwierdził, ze powinna byc powyzej 10 zeby powiedz, ze owu była na pewno....

czyli moze byc cos z tą prolektyną nie tak

po poronieniu jak brałam bromerbon na mleko w piersiach to miałam piekna owulacje i tak sobie mysle ze ten zabieg mógł mi cos namieszac.... a czy castagnus sam wystarczy czy jednak to jest pic na wode... ?
    • migotka.s temperatura 12.08.11, 08:14
      dziewczyny od dzis zaczełam mierzyc temperature - nie wiem czy dobrze bo to 4 dzien cyklu ale czytałam ze w czasie okresu raczej sie nie mierzy-okres powoli sie konczy juz

w kazdym razie zmierzyłam rano przed wstaniem z łózka w pochwie
      i troche sie zszokowałam bo temperatura była 36,3
      czy to mozliwe ze taka niska jest ok ????
      • annika23 Re: temperatura 12.08.11, 08:31
        Castagnus - na pewno nie zaszkodzi, ja właśnie na nim zaszłam w tę ciążę w grudniu. Poza tym to ziółko, więc jakiś szczególnych efektów ubocznych nie ma, ale rzeczywiście, gdyby ta prl wyszła Ci wysoka, to myślę,że powinnaś jednak wziąć już coś bardziej inwazyjnego- np. wspomniany bromergon.
        Progesteron - rzeczywiście trochę niski, ale jak chcesz mieć 100% pewności, że owulka była to rzeczywiście mierz tę temperaturę. 4dc to dobry moment, żeby zacząćsmile Ja korzystałam z tej stronki : owulator.pl/- tam są gotowe wykresy, wpisujesz tylko tempkę i możesz dodać jakiś opis sobie, ustawić granicę wyższych temp. itddla mnie to było git. Poza tym skarbnica wiedzy odnośnie mierzenia temperatury i naturalnych metod jest tu:
        forum.gazeta.pl/forum/f,14906,Naturalne_Planowanie_Rodziny.html, ja początkowo nie wierzyłam w to mierzenie temperatury i samoobserwację, ale teraz wiem, że gdybym się za to wzięła np. w zeszłym roku, to już dawno byłabym mamą kolejnego malucha. Ja w tym cyklu w którym zaszłam robiłam tak:
        1. codziennie mierzenie temperatury +bromergon+olej z wiesiołka "Oeparol"(to na śluz, którego u mnie brak)
        2. Od 12 dc zaczęłam robić testu owu (kupiłam w rossmanie - moim zdaniem bdb) - pozytywny wyszedł w 15dc.
        3. Drugiego dnia od skoku temperatury (podstawową mam 36, 5, a skok jest u mnie przy 36,7) duphaston na wydłużenie fazy lutealnej i podniesienie poziomu progesteronu, który też mam za niski. Lekarz kazał brać duphaston od 14dc, ale wyczytałam na forum, że wzięty wcześniej tj. przed owu, może ją zablokować, toteż wyczekałam ten moment, gdy będę już po niej.
        3mam kciuki!
        • migotka.s Re: temperatura 12.08.11, 09:04
          Annika23 - bardzo dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz smile

ja po lekturze tego forum zdecydowałam sie wąłsnie na Castagnus ktory juz biore i olej z wiesiołka - co rpawda u mnie sluz zawsze był ale jak to ma poprawic jego jakosc to czemu nie smile

tylko powiedz mi - brac to cały cykl? i ile

na razie wziełam juz dwie tabletki C. (wczoraj i dzis) czyli 1. dziennie (waze 56 kg a tam napisali ze powyzej 60 barc dwie...) i po 1 tabletce 3 razy dziennie Oeparolu - wziełam juz od 1. dnia cyklu

dzis odbieram tą prolaktyne i sie dowiem

zaczełam tez mierzyc temperature i chetnie skorzystam ze stronki, ktorą podeslałas

ja w ciaze tą poroniona zaszłam w 2 cyklu porzucenia antykoncepcji - nie sadziłam wetdy ze taks zybko sie uda -nic nie ogladałam monitorowałam po ropstu był seks jak zwykle tyle ze bez gum

i moze dlatego teraz nie zachodze - bo poronienie i potem moj stres ze nie zaszłam odr azu a i chec posiadania dziecka jest teraz obsesyjna.... zaczelismy starania w kwietniu

a Ty masz juz dziecko?
          • annika23 Re: temperatura 12.08.11, 10:04
            Nie ma za co, wiem z czym się wiąże pragnienie posiadania dziecka, w zeszłym roku, niemal za każdym razem jak dostawałam okres...ryczałam, pomimo tego, że mam pięcioletniego syna i wydawałoby się,że będzie mi łatwiej. Jednak kobieca psychika to skomplikowany twór i ciężko za nią trafić. Najgorzej irytowało mnie jak ktoś mówił, że powinniśmy odpuścić, a wtedy dziecko przyjdzie samo. A tu g...prawda, jakbym nie drążyła, nie badała, nie mierzyła temp. i nie brała leków, to bym sobie mogła odpuszczać! U mnie sprawa była prosta - brak owulki=brak ciąży, ale do tego musiałam dochodzić przez ponad półtora roku...
            Ps. Zarówno castagnus jak i wiesiołek brałam dokładnie tak jak Ty (też ważyłam 56kgsmile )
            • migotka.s Re: temperatura 12.08.11, 10:20
              annika23 napisała:

> A tu g...p
              > rawda, jakbym nie drążyła, nie badała, nie mierzyła temp. i nie brała leków, to
              > bym sobie mogła odpuszczać! U mnie sprawa była prosta - brak owulki=brak ciąży
              > , ale do tego musiałam dochodzić przez ponad półtora roku...
              > Ps. Zarówno castagnus jak i wiesiołek brałam dokładnie tak jak Ty (też ważyłam
              > 56kgsmile )

ja tez uwazam,z e psychika psychika no ale bez przesady - jak widze ze cos sie po poronieniu zmeniło
              nie mam takiego sluzu jak kiedys i czuje ze ta owulacja nie przychodzi....

dlatego jak zaczełam w kwietniu i nic potem w maju nic i w czerwcu tez nic to stwierdziłam, ze psychika moze i szwankuje ale przede wszystkm cos sie nie halo dzieje w organizmie
              i faktycznie tej owulacji nie miałam w czerwcu
              w lipcu była - bo miałam wszelkie objawy ale w ciaze nie zaszłam....

ja nie chce czekac w mieskonczonosc, mam poł roku do 30 .....
              • annika23 Re: temperatura 12.08.11, 10:33
                Zgadza się - czas gra na naszą niekorzyść, ja mam skończone 31 i zdaję sobie sprawę, że pewnie każdy cykl stracony, to dla Ciebie trudne przeżycie, bo ja tak to właśnie przeżywałam. Moim zdaniem bardzo dobrze, że próbujesz dotrzeć co u Ciebie nie gra i nie daj się zbyć lekarzom, że wszystko jest ok, skoro Ty sama czujesz, że nie jest!
                • migotka.s Re: temperatura 12.08.11, 11:10
                  tak szukam szukam smile
                  choc na razie wszystko co robiłam (badania) wychodziło ok i stad teraz ta prolaktyna

i jeszcze zastanawiam sie nad zrobieniem HGS - bo po zabiegu trafiaja sie czasem zrosty.........
        • hortensja_1 Re: temperatura 12.08.11, 10:48
          Annika23 a w jakiej dawce brałaś duphaston? Brałaś go aż do @? czy 10 dni i czekalas na @ lub na dwie krechy?smile Wiesz może czy można badać progesteron zażywająć duphaston? Czytałam różne opinie i już sama nie wiem czy duphaston zaburza/ podnosi poziom prog?
          • annika23 Re: temperatura 12.08.11, 10:55
            Brałam jedną tabletkę duphastonu dziennie. Po 10 dniach odstawiłam go i czekałam na @, po jednym dniu dostałam jakieś plamienie zamiast normalnej @, od razu zrobiłam test ciążowy. Wyszedł pozytywny, więc natychmiast lekarz kazał mi włączyć luteinę 3X2. Teraz jestem w 13 tyg i biorę ją nadal, z tym, że w dawce 2x1. Na Twoje pytanie nie potrafię odpowiedzieć, gdyż zwyczajnie nie wiem.
            • migotka.s Re: temperatura 12.08.11, 11:09
              a z jakiego powodu brałas duphaston ?? kurde o to tez powinnam spytac lekarza czy i ja powinnam

• annika23 Re: temperatura 12.08.11, 16:27
                Duphaston brałam na wydłużenie fazy lutealnej, która jak się okazało dopiero po mierzeniu tempki, wynosiła 8-9 dni, a to za mało, bo w takiej sytuacji nawet zapłodnione jajeczko może nie dać rady się zagnieździć. Poza tym ja od zawsze miałam za niski progesteron i w tej ciąży dostałam końską dawkę jakby z automatu.
                • migotka.s Re: annika23 12.08.11, 16:54
                  Słuchaj - wiem ze zawracam gitare ale odbrałam wyniki tej prolaktyny
                  2 dc

poziom normalny - 6,64

po obicazeniu 134,00 !!!!!!!!!!!!!!!

to daje 20 x wiecej a nie przepisowe 5

a to ozncza ze mam problem

od 1. dnia cyklu biore ten castagnus 1 tabletke

ale kurde takie podwyzszenie to chyba ten castagnus za mało??? do lekarza ide dopiero w srode, teraz mielismy wyjechac (jutro rano, powrot we wtorek) i to juz chyba bedzie za pozno na ewentualny bromergon ???? kurde nic dziwnego ze miałam po tym owulacje przepiekną po poronieniu....
                  swoja drogą jak ja w porzednia ciaze zaszłam tak szybko (i miałam owu, bo byłam kilka razy na USG i za kazdym razem lekarz mowił ze była) i miałam tez objawy....

czy to mozliwe ze to sie uaktywniło po poronieniu ?
                  kurde czy to oznacza, ze ten cykl tez juz mam stracony ??
                  • annika23 Re: annika23 12.08.11, 17:18
                    Migotko, nie zawracasz gitary! Jak mogę w jakiś sposób pomóc, to zawsze staram się to robićsmile
                    Moim zdaniem castagnus to za mało, bromergonu nie trzeba brać od jakiegoś konkretnego dnia cyklu - to nie działa jak tabletki anty. Pamiętaj jednak, że szkoły leczenia hiperprolaktynemii czynnościowej są dwie - część lekarzy uważa, że się tego nie leczy!!! a druga część daje leki na obniżenie. Dlatego jak Ci lekarz nie przepisze, to nie poddawaj się i idź do drugiego. Koniecznie mierz też tę temperaturę - wtedy będziesz wiedzieć co jest grane najlepiej, bo tak naprawdę monitoring pokazuje Ci tylko, że pęcherzyki są, ale czy do owulki na 100% doszło, to powie Ci tylko podwyższona temperatura.
                    migotka.s napisała:

> czy to mozliwe ze to sie uaktywniło po poronieniu ?
                    > kurde czy to oznacza, ze ten cykl tez juz mam stracony ??

Jak najbardziej jest to możliwe, aby wszystko zmieniło się po poronieniu - w końcu masz prolaktynę, która wzrasta pod wpływem stresu- a poronienie jest ogromnym przeżyciem! Nie uważałabym tego cyklu za stracony - bierzesz cały czas castagnus,który trochę tę prl obniża, a w momencie, gdy dostaniesz już bromergon, to go nim zastąpisz.
                    3mam kciuki! Najważniejsze, że znasz przyczynę, teraz się podleczysz i w czerwcu/lipcu zostaniesz mamą!
                    • migotka.s Re: annika23 12.08.11, 17:36
                      Annika - normalnie jakbym mogła to bym Cie upiła smile))))))))))))
                      bardzo mi pomagasz wink

czyli ta prolaktyna jest na tyle wysoka, ze ten castagnus to za mało??? a moze brac dwie tabletki? w końcu wagowo jestem "na granicy"

moja koleżanka zaczęła brać leki na obniżenie prolaktyny po obciążeniu (mamy tego samego lekarza) w 6 dniu cyklu - ona miała tam wynik kilka tys...
                      zaszła w ciaze jeszcze w tym samym cyklu

ale ona brała jakis innym lek, chyba cos na N - i brała 1/4 tabletki
                      tez ma hashimoto jak ja
                      • annika23 Re: annika23 12.08.11, 18:56
                        Póki co to z picia nici, może dopiero w lutymsmile ale wtedy to pewnie Ty już nie będziesz mogławink
                        Moja gino/endo zaleciła mi odstawienie castagnusa i branie1/2 tabletki bromergonu na noc, gdyż w ciągu dnia może on powodować dolegliwości w postaci mdłości. Ja miałam po godzinie od podania metocrloplamidu coś k.300, a po dwóch godzinach k.200, ale w każdym labie mają trochę inne normy. Podstawową prl mam od zawsze w normie. Ja w zeszłym roku ( w listopadzie) brałam przez miesiąc parlodel na obniżenie prl, czułam się po nim strasznie- nie byłam w stanie funkcjonować, prowadzić samochodu- MASAKRA. Po miesiącu brania zastąpiłam go castagnusem i wtedy na castagnusie zaszłam w ciążę, tę poronioną. Teraz w maju od razu dostałam bromergon i udało się w pierwszym cyklu brania, także głowa do góry!
                        • dzieciusie3 Re: annika23 12.08.11, 22:03
                          A ja śmieje się teraz ze siebie i nie mogę uwierzyć jak to się stało bo wszystko to co wpisywałam-wpisywałam na forum lipcowo-sierpniowe testowanie smile
                          Masakra,na jakiś prochach chyba musiałam być albo ten wiesiołek którego biorę smile
                          • migotka.s Re: annika23 12.08.11, 23:05
                            ale jak to?? wink a co tam wypisywałaś takiego wink ??
                            • dzieciusie3 Re: annika23 12.08.11, 23:23
                              Nic takiego nie wpisywałam po prostu tak jak tu teraz nawet Ty tam byłaś i pisałyśmy smile
                              No nic smile przechodzę tu,sama nie wiem czy też nie zrobić sobie tej prolaktyny?
      • jomi81 Re: temperatura 18.08.11, 13:54
        Ja też zaczęłam mierzyć, ale od pierwszego dnia cyklu i też mam bardzo niską. Dziś mam 9ty dzień cyklu i do tej pory nawet raz mi nie wzrosła powyżej 36,40, a miałam raz nawet 36,10 i też się zastanawiam czy to normalne. Fakt że ostatnio pracuję po 14 godzin dziennie, więc może to jest jakieś osłabienie z tym związane?
    • mi-a6 Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 14.08.11, 23:58
      Cześć dziewczyny, w końcu się zebrałam i postanowiłam do Was dołączyć. Podczytuję od jakiegoś czasu, poznawałam Wasze historie i trzymałam kciuki.
      W wielkim skrócie, staramy się od ponad 10 lat, na koncie kilka poronień, ostatnie na początku lipca. Nic to, zabieram się od nowa za robienie wszystkich badań i szukanie przyczyny. Jak dobrze pójdzie może w kolejnym cyklu - optymistka ze mnie wink - zaczniemy coś działać. Spróbować nie wadzi. Chwilowo i tak sama siedzę w domu, bo P na "występach" zagranicznych.
      Po latach wróciłam do pomiaru temperatury, właśnie od tego cyklu, bo coś mi się kompletnie rozregulowało w organizmie. Od straty ciąży 2 lipca, 9 sierpnia zaczęło mi się trzecie krwawienie. Zgłupiałam totalnie, ale na razie wykres równy.
      Trzymam mocno kciuki za wszystkie starające się się. Mam nadzieję, że przynajmniej dla Was ten miesiąc będzie łaskawy.
      • dzieciusie3 Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 15.08.11, 18:40
        U mnie dziś 10 dzień cyklu,temperatura na razie zachowuje się spokojnie bez żadnych szaleństw,cieszę się bo śluz dziś jest i jest go dużo bo przyjmuje wiesiołek.Testy owulacyjne czekają w szafce razem z ciążowymi-niech sobie pogadają smile Nie pozostało nic innego jak tylko działać smile
        • pikka6 Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 15.08.11, 20:59
          u mnie 14 dc i nic uncertain kurde słuz biały lepki, tempka wraca do normy ale to z przeziębienia niestety skoczyła, nie owulka.... a gdzie wy ten wiesiołek kupujecie???
          • dzieciusie3 Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 15.08.11, 21:17
            W aptece smile
            • iwonamariusz Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 16.08.11, 02:23
              ja tez chyba się dołączę do was a mam pytanie ten castagnus pomaga w zajściu w ciąże?? bo lekarz trzy miesiące temu mi przepisał duphastop ponieważ po miesiące zaczęłam plami i brałam go przez 10 dni i czekałam na @ po trzech dniach przyszła. A teraz staram się wziąć sprawy swoje ręce.Proszę o odpowiedz i poradę.

pozdrawiam Iwona
              • dzieciusie3 Re: migotka.s 16.08.11, 08:38
                migotka.s... co u Ciebie?
                • annika23 catagnus 16.08.11, 11:34
                  Obniża nieco poziom prolaktyny i łagodzi pms, poza tym wydłuża też fazę lutealną. Czy pomaga w zajściu w ciążę? Trudno powiedzieć, chociaż mi w zeszłym roku pomógł, ale brany po kuracji lekami, więc nie wiem na 100% czy to on.
                  • leksi_106 witam 16.08.11, 11:52
                    Witajcie wszystkie staraczki smile
                    Zaglądam na forum od czasu, kiedy zaczęliśmy się starać z mężem o dzidziusia.
                    Wpisuję się na wrześniowe testowanie, bo wiem, że w tym miesiącu nie udało się. To będzie nasze 4 podejście. Mam nadzieję, że owocne tym razem.
                    • wiadro_z_woda Re: witam 16.08.11, 17:38
                      ten miesiąc chyba stracony, właśnie zaczynam plamić. Jutro lecę na wakacje, wezmę test ale jak się zacznie normalny okres to raczej odpuszczam...
                      • annika23 Re: witam 16.08.11, 19:02
                        Wiadro uważaj tak z tym plamieniem, bo ja na początku czerwca też zaczęłam plamić i nawet z żalu się z bratową nalewki śliwkowej napiłam...a okresu do tej pory nie mawink
                        • dzieciusie3 Re: witam 16.08.11, 19:24
                          Uwielbiam historie typu "negatywny test a jednak ciąża", "skąpy okres a ciąża" i cała reszta szczęśliwych zakończeń albo raczej szczęśliwych początków smile smile
                          Sama bym chciała być w takim gronie albo może zwyczajnie pozytywny test w dniu spodziewanej @ !!!!
                          • annika23 dzieciusie 16.08.11, 19:31
                            Ja jestem specjalistką od takich ciąż. Te dwie, które poroniłam były książkowe- czyli test i wszystko pięknie, ale do czasu. Natomiast z synem zaszłam w cyklu po poronieniu (wiem, wiem nieodpowiedzialne) - po prostu za dużo piwka i chyba nasze zabezpieczenie pękło, czy nie zadziałało- cholera wie. Grunt, że plamienia wzięłam za okres i zorientował się dopiero pan dr, jak byłam w 8 czy 9 tygodniusmile No, ale chłop ma już 5 lat. A teraz miałam wszystkie objawy okresu, ból brzucha, pms itd. więc jak zaczęłam plamić, to na 100% byłam pewna, że dostanę okres, a że i ja miałam chandrę i bratowa też, bo ją z czymś w pracy wkurzyli, to obróciłyśmy większą połowę nalewki śliwkowej (druga połowa jeszcze stoiwink Trochę byłam zdziwiona jak następnego dnia okres nie przyszedł...
                            • dzieciusie3 Re: dzieciusie 16.08.11, 19:36
                              Fajnie smile
                            • trinity84 Re: dzieciusie 16.08.11, 19:40
                              Oj, jak bym chciała, żeby u mnie tak było... Bo ten niby okres to jak nie okres, na razie test na -, ale powinnam jeszcze odczekać kilka dni i może rzeczywiście się uda...
                              Właśnie minął rok jak zobaczyłam na teście dwie krechy, którymi długo nie było dane mi się cieszyć... Cudownie byłoby mieć bobasa w podobnym terminie do tego wyliczanego wtedy...
                • migotka.s Re: migotka.s 17.08.11, 08:57
                  hej u mnie był krótki urlop nad morzem i własnie wrociłam smile mielismy pogode i było fajnie-ale droga powrotna dała nam w kośc tongue_out

dzis ide do lekarza po cos na ta porlaktyne bo biore tylko ten castagnus

sluzu mam od cholery po tym wiesiołku ale na razie niepłodny

A co u Ciebie?
                  • dzieciusie3 Re: migotka.s 17.08.11, 09:16
                    To Ty też na wiesiołku? U mnie też fajny śluz zważywszy,ze go nie miałam za wiele więc się cieszę.A tak to u mnie 12 dc.temperatura jeszcze nie skoczyła na górną granicę więc cierpliwie czekam smile A Ty w którym dc. jesteś?
                    • migotka.s Re: migotka.s 17.08.11, 09:29
                      dzieciusie3 napisała:

> To Ty też na wiesiołku? U mnie też fajny śluz zważywszy,ze go nie miałam za wie
                      > le więc się cieszę.A tak to u mnie 12 dc.temperatura jeszcze nie skoczyła na gó
                      > rną granicę więc cierpliwie czekam smile A Ty w którym dc. jesteś?

a wziełam ten wiesiołek - stwierdziłam,z e nie zaszkodzi
                      ale sluzu mam od cholery - chyba dlatego,z e wczesniej tez nie miałam z nim porblemu

u mnie dzis 8 dc i ide zobaczyc czy cos rosnie - mam nadzieje tez zamienic castagus na bromergon - bałam to po poronienieu i owu miałam jak złoto (to był efekt uboczny)

mam nadzieje ze to nie za pozno na zmiane wink
                      • dzieciusie3 Re: migotka.s 17.08.11, 09:38
                        No to trzymam kciuki żeby coś tam rosło i żeby zaskoczyło w tym miesiącu smile
                        • migotka.s Re: migotka.s 17.08.11, 09:40
                          ja sie obawiam tej prolaktyny no ale zobaczymy....

a ty juz sie zblizasz do owulacji, prawda?
                          • dzieciusie3 Re: migotka.s 17.08.11, 09:56
                            Ja mam wielką nadzieję,że w ogóle będzie !!!! Na razie tak jak pisałam 12 dc.i czekam na skok temp.testy owulacyjne zakupiłam zresztą ciążowy też i udało mi się czuły z Bobo Test kupić.
                            Ale wiesz co,teraz dopiero sobie uświadomiłam,że jeżeli by się udało to było by tak jak rok temu jak zaszłam,wtedy miałam @ 4.08,a teraz miałam 6.08 więc było by cudownie gdybym mogła w ten sposób dostać zadość uczynienie od życia i zobaczyć dwie kreski na teście jak rok temu-tylko oczywiście ze szczęśliwym finałem !!!!!
                            • migotka.s Re: migotka.s 17.08.11, 10:24
                              trzymam kciuki zeby sie udało w tym cyklu, fajnie by było jakby sie udało nam obu wink

ja mam nadzieje ze dostane cos na ta prolaktyne - troche sie boje ze lekarz uzna, ze nie trzeba...
                            • iwonamariusz Re: migotka.s 17.08.11, 11:07
                              Bobo test nie jest taki czuły bo moja siostra robiła ten test jak była z córka w ciazy a wszedł test negatywny. a teraz ma 4 letnia coreczkie
                              • dzieciusie3 Re: migotka.s 17.08.11, 11:33
                                Bo są dwa rodzaje bobo testów żółty i niebieski.Żółty ma czułość 25,a niebieski strumieniowy 10 !
                                • migotka.s Re: migotka.s 17.08.11, 11:35
                                  czyli polecasz ten niebieski? ja miałam jakis Quick czy cos takiego wink
                                  • wiadro_z_woda Re: migotka.s 17.08.11, 11:49
                                    Niestety dostałam @. Wracam z wakacji i idę do lekarza albo rybka albo...Wam życzę owocnego testowania wink
                                    • dzieciusie3 Re: migotka.s 17.08.11, 11:50
                                      Bardzo mi przykro sad
                                    • migotka.s Re: migotka.s 17.08.11, 11:51
                                      wiadro_z_woda napisał:

> Niestety dostałam @. Wracam z wakacji i idę do lekarza albo rybka albo...Wam ży
                                      > czę owocnego testowania wink
                                      Bardzo mi przykro....
                                      moze to jednak ta prolaktyna? no bo plamienia przed okresem to chyba nie jest ok?
                                  • dzieciusie3 Re: migotka.s 17.08.11, 11:50
                                    Wiesz co to nie chodzi o to,że coś polecam,albo inaczej polecać będę wtedy jak pokaże dwie kreski smile!
                                    A tak na serio to pierwszy raz go mam bo mówiły o tych czułych dziewczyny na forum,że te czułe to Bobo Test i Acon one maja czułość 10 mlU/ml,a reszta 25 mlU/ml
                                    • migotka.s Re: migotka.s 17.08.11, 11:53
                                      dzieciusie3 napisała:

> Wiesz co to nie chodzi o to,że coś polecam,albo inaczej polecać będę wtedy jak
                                      > pokaże dwie kreski smile!
                                      > A tak na serio to pierwszy raz go mam bo mówiły o tych czułych dziewczyny na fo
                                      > rum,że te czułe to Bobo Test i Acon one maja czułość 10 mlU/ml,a reszta 25 mlU/
                                      > ml

ja wtedy kiedy zaszam w ciaze zrobiłam test w 31 dc
                                      jakis z rosmana, około 9 zł kosztował
                                      wtedy nie miałam prolbemu zeby poczekac te kilka dni jak nie dostałam okresu wink

• dzieciusie3 Re: migotka.s 17.08.11, 12:04
                                        Oj podobnie jak ja zawsze byłam cierpliwa i wolałam poczekać kilka dni jak mi się spóźniała @ bo jest wtedy większa szansa,że jak się spóźnia to ciąża,a nie testować przed @ i być rozczarowanym mimo np.ciąży
                                        • migotka.s Re: migotka.s 17.08.11, 12:48
                                          dzieciusie3 napisała:

> Oj podobnie jak ja zawsze byłam cierpliwa i wolałam poczekać kilka dni jak mi s
                                          > ię spóźniała @ bo jest wtedy większa szansa,że jak się spóźnia to ciąża,a nie t
                                          > estować przed @ i być rozczarowanym mimo np.ciąży

i tak sie w sumie powinno robic - odczekac jeszcze chociaz te24 godziny od terminu spodziwanej miesiaczki wink
                                          kurcze - moze sie uda zrobic tego majwoego dzieciaczka - potem cała wiosna i lato na macierzyńskim - to nie boli tak jak zima wink

• dzieciusie3 Re: migotka.s 17.08.11, 13:05
                                            oj,marzy mi się smile
                                            • migotka.s Re: prolaktyna i bromergon 17.08.11, 17:07
                                              dostałam bromergon 1 tabl. na dobe

i mam ładny pęcherzyk w jajniku lewym smile
                                              • dzieciusie3 Re: prolaktyna i bromergon 17.08.11, 19:49
                                                No widzisz,a tyle gadania było-teraz niech tylko pęknie-wy pobaraszkujcie i dzidzia gotowa!
                                                • migotka.s Re: prolaktyna i bromergon 18.08.11, 13:27
                                                  żeby to takie proste było wink
                                • iwonamariusz Re: migotka.s 18.08.11, 21:37
                                  miała ten żółty
                                  • dzieciusie3 Re: migotka.s 18.08.11, 21:45
                                    Co u Ciebie iwonamariusz
                                    • iwonamariusz Re: migotka.s 18.08.11, 22:12
                                      a wszystko ok zbliża mi się dzień owulacyjny temp szaleje ale nie martwię się tym. Z mężem kochamy się co 2 dniem, zaczęłam brać castangus i zobaczymy co nam przyniesie ten miesiąc. Mam taka cichą nadzieje ze 2 kreseczki
                                      • migotka.s Re: iwonamariusz 18.08.11, 22:13
                                        czyli trzymamy kciuki smile i bedziemy sie obie testowac w mniej wiecje podobnym czasie wink
                                        • iwonamariusz Re: iwonamariusz 18.08.11, 22:20
                                          no to fajnie! Życze powodzonka
                                          Też będę trzymać kciuki
                                      • iwonamariusz Re: migotka.s 19.08.11, 23:03
                                        co tam migotka.s??
                                        pozdrawiam
                                    • iwonamariusz Re: dzieciusie3 18.08.11, 22:44
                                      dzieciusie3 a co tam u ciebie??
    • dzieciusie3 Re: martynauk-85 16.08.11, 19:35
      Nie ma Cię na forum,pewnie przygotowywania do ślubu pełną parą ! Wiesz co,życzę Ci z całego serca żeby mimo tak niedogodnych warunków około owulacyjnych smile wystarczył jeden złoty strzał i żeby ten miesiąc okazał się najpiękniejszym miesiącem Waszego życia!!!!
      • annika23 dzieciusie 16.08.11, 19:39
        A ty dzieciusie testy owu kupiłaś? plan działań masz opracowany? wink
        • dzieciusie3 Re: dzieciusie 16.08.11, 20:19
          Plan-jest,testy owulacyjne-są,testy ciążowe-są,wiesiołek-łykam,śluz ładny,i ból jajników od wczoraj,temperatura na razie jest spokojna tak więc wszystko na dobrej drodze smile
          • wiadro_z_woda Re: dzieciusie 16.08.11, 21:17
            byłoby fajnie wink, skłamała bym że gdzieś w głębi nie mam nadziei ale już tyle razy się zawiodłam raz okres spóźniał mi się tydzień, test zrobiłam rano kreski najpierw nie było potem na chwilę ( ok.30sek.) się pojawiła i znikła bezpowrotnie sad brzuch mnie pobolewa od czasu do czasu ...
            • dzieciusie3 Re: dzieciusie 16.08.11, 21:42
              Zaciskam kciuki smile
            • plustka32 Re: dzieciusie 17.08.11, 14:47
              Witam wszystkie starające się.
              Ja na testowanie zapisuję się na 21.08.To oczywiście będzie 10 dni po możliwej owulacji ale dłużej nie wytrzymam,taka jestem narwanasmile.W ciąży z córeczką 10 dpo wyszła mi blada kreska.Mam nadzieją,że teraz też może tak będzie.Pozdrawiam
              • dzieciusie3 Re: dzieciusie 17.08.11, 14:51
                To zaczynam trzymać kciuki smile
                • plustka32 Re: dzieciusie 17.08.11, 15:30
                  Dziękuję.A ja oczywiście zaczynam się nakręcać.Wkurzam się na siebie,że nie umiem wyluzować choć to będzie nasz trzeci maluchsmile).Pozdrawiam
                  • dzieciusie3 Re: dzieciusie 17.08.11, 15:35
                    TAK-trzeci ?! Ja też się staram o trzecią pociechę !!!!
                    • dzieciusie3 Re: migotka.s 18.08.11, 07:36
                      Wiesz co,mam czarne myśli i coś czuje,że nie mam owulacji uncertain
                      Tem.na razie nie drgnęła,śluz jest pół na pół-nie ma natomiast smaku kwaśnego.Boje się...
                      • justyna3003 Re: migotka.s 18.08.11, 09:41
                        a sprawdzasz PH śluzu?jak to sie robi?
                        Kurcze ja jestem po poronieniu w czerwcu, niby w poprzednich cyklach była owulacja aczkolwiek mocno spóźniona, a teraz nie wiem a chcemy już działać-tzn.działamy bo akurat jesteśmy na urlopie i uznałam że nie zaszkodzi działać co drugi dzień, bo nie wiadomo kiedy w tym cyklu i czy w ogóle będzie owu.Temp.u mnie skacze, ale nie a tyle żeby uznać to za skok tylko raczej przez zmianę klimatu, późną porę snu, śluz jest dużo, szklisty trochę rozciągliwy, ale to pewnie dzięki wiesiołkowismileZobaczymy co będzie.
                        • 1aleks1 justyna3003 18.08.11, 16:51
                          justyna3003 napisała:

> a sprawdzasz PH śluzu?jak to sie robi?

Najlepiej kupic odpowiednie paski wskaźnikowe pH (niebarwiące o zakresie ok. 4-7) czym wyższe pH tym śluz bardziej płodny smile

Pozdrawiam
                          • justyna3003 Re: justyna3003 19.08.11, 10:17
                            a myślałam że to jakąś "domową" czy "babciną" metodą robiszwink
                            a gdzie takie testy ph można kupić poza allegro? w aptece można?
                            • 1aleks1 Re: justyna3003 19.08.11, 23:04
                              Mozna zamowic tu:
                              www.merck-chemicals.com/poland/paski-wska%C5%BAnikowe-ph-ph-4-0-7-0-wska%C5%BAnik-specjalny/MDA_CHEM-109542/p_hCib.s1LSqIAAAEW5eAfVhTl?WFSimpleSearch_NameOrID=paski+pH&BackButtonText=search+results
                              A co do aptek nie sprawdzałam ale pewnie tez smile
                              Co do domowych sposobów to pamiętam z dzieciństwa jak robiłam papierki do mierzenia ph z soku kapusty czerwonej -mały chemik się to nazywało czy jakoś takwink - ale tego raczej nie polecam hehehe
                      • migotka.s Re: migotka.s 18.08.11, 11:44
                        dzieciusie3 napisała:

> Wiesz co,mam czarne myśli i coś czuje,że nie mam owulacji uncertain
                        > Tem.na razie nie drgnęła,śluz jest pół na pół-nie ma natomiast smaku kwaśnego.B
                        > oje się...

Kochana a ty tez na tych lekach na prolaktyne? a robiłas monitoring?
                        • dzieciusie3 Re: migotka.s 18.08.11, 14:38
                          Ja nie robiłam badania na prolaktynę i jeżeli teraz nie będzie rezultatu to w następnym cyklu zrobię.Monitoringu nie robiłam
                          • migotka.s Re: migotka.s 18.08.11, 14:43
                            dzieciusie3 napisała:

> Ja nie robiłam badania na prolaktynę i jeżeli teraz nie będzie rezultatu to w n
                            > astępnym cyklu zrobię.Monitoringu nie robiłam
                            kurde, mam nadzieje ze to nie bedzie konieczne! niemniej
                            wez sobie skierowanie od lekarza juz teraz - nawet prwyatnie musisz miec bo podaja ci tabletkę (to obciążenie) i to musi podpisac lekarz
                            zrob w poczatkowej fazie cyklu - ja robiłam w 2 dc
                            pobieraja ci najpierw norma,nie krew, podaja tabletkę i za godzine drugie pobranie
                            na czczo , po wyspanej nocy
                            • dzieciusie3 Re: migotka.s 18.08.11, 14:50
                              Wiem,wiem bo już takie badanie robiłam jak nie mogłam zajść w drugą ciąże ale było wszystko oki.
                              • migotka.s Re: migotka.s 18.08.11, 17:09
                                hmmmm no to moze jednak clo ?? sama nie wiem co CI poradzic, mam nadzieje ze ta owu bedzie jednak wink
                                • dzieciusie3 Re: migotka.s 18.08.11, 17:53
                                  No zobaczymy,nic innego nie wymodzę
    • justyna3003 Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 18.08.11, 23:10
      W intencji nas wszystkich starających się wypuściłam dziś z mężem 2 lampiony w nadmorskie niebo w Dźwirzynie pełne gwiazdsmilei życzyłam aby wszystkim nam spełniło się to jedno najważniejsze życzenie-marzenie.Musi zadziałać!!!
      • dzieciusie3 Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 18.08.11, 23:22
        Jesteś kochana smile dZIEKI
        • iwonamariusz Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 18.08.11, 23:28
          kochana jesteś dziękujemy
          • dzieciusie3 Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 19.08.11, 07:52
            14 dzień cyklu temperatura byle jaka,nie ma nadal skoku,ale cierpliwie czekam
            • dzieciusie3 Re: Wrześniowe testowanie :) 19.08.11, 08:03
              Dziś miałam minimalny spadek z 36,9 na 36,8-mam nadzieję,że to dobry znak smile Wczoraj pozytywny test owu.i wieczorne bóle jajnika-czyli nie jest tak źle.Jak u Was po nocy smile
              0-monka co u Ciebie bo my tak łeb w łeb idziemy smile
              • dzieciusie3 Re: Wrześniowe testowanie :) 19.08.11, 08:22
                Pomyłka 0-monka nie ma na tym forum ale też testuje we wrześniu
                • nozen888 Re: Wrześniowe testowanie :) 19.08.11, 09:30
                  ja miałam USG w środę i było po owu
                  Dzisiaj boli mnie lewy jajnik, na którym pękł pęcherzyk
                  Tak bardzo bym chciała żeby dzidziuś już się pojawił, że zaczynam dostawać nerwicy wink
                  • dzieciusie3 Re: Wrześniowe testowanie :) 19.08.11, 09:39
                    A mierzysz temperaturę ?
                    • nozen888 Re: Wrześniowe testowanie :) 19.08.11, 10:52
                      Niestety nie. Jestem za bardzo roztrzepana i po 5 dniach zapomniałam sad Ech
                      • migotka.s Re: Wrześniowe testowanie :) 19.08.11, 13:54
                        nozen888 napisała:

> Niestety nie. Jestem za bardzo roztrzepana i po 5 dniach zapomniałam sad Ech

hehehe
                        ja sie wstydziłam wam przyznac, ale tez mierzyłam tylko 3 dni - potem zapomniałam smile))))))))

ale robie ten monitoring u mojego gina to czuje sie rozgrzeszona big_grin
                        • dzieciusie3 Re: Wrześniowe testowanie :) 20.08.11, 13:25
                          A ja jestem w siódmym niebie bo dziś zaliczyłam skok temperatury na 37,1 smile
                          • justyna3003 Re: Wrześniowe testowanie :) 20.08.11, 14:12
                            super-to myślę , że wszystko będzie ok i się uda, kurcze a ja spadek do 36.2 po zdenerwowaniu i prawie nieprzespanej nocy...dziś to samo bo droga powrotna z urlopu, ale za to śluz jest fajny więc podziałąliśmy ranosmile
                            • pikka6 Re: Wrześniowe testowanie :) 24.08.11, 18:23
                              po urlopie mogło Ci się właśnie wszystko po przesuwać, poczekaj cierpliwie ze 3 dni, nie ma co jeszcze panikować
                              • justyna3003 Re: Wrześniowe testowanie :) 24.08.11, 18:30
                                Wiesz jak to ciężko kiedy się czeka i wsłuchuje w każde zakłócie brzucha i ogląda każdą nitkę śluzu...i jeszcze po niedawnej stracie ciąży.Bardzo bym chciała mieć w sobie spokój, cierpliwość itd ale nie da się!sad
                                • migotka.s Re: Wrześniowe testowanie :) 24.08.11, 19:58
                                  justyna3003 napisała:

> Wiesz jak to ciężko kiedy się czeka i wsłuchuje w każde zakłócie brzucha i oglą
                                  > da każdą nitkę śluzu...i jeszcze po niedawnej stracie ciąży.Bardzo bym chciała
                                  > mieć w sobie spokój, cierpliwość itd ale nie da się!sad

Kochana ale to wszystko takie swieze - jeszcze organizm moze nie doszedł do siebie
                                  daj sobie spokojną chwile a ciaza szybko sie pojawi smile
                                  • justyna3003 Re: Wrześniowe testowanie :) 24.08.11, 20:25
                                    W poprzednim cyklu po poronieniu była owulacja równe 20dc potwierdzona wynikiem progesteronu i wykresem temp., a ja nie muszę odczekiwać jakichś tam 6 mies bo to było poronienie samoistne całkowite bez żadnych powikłań.Dlatego tak mnie wierci na tą owulację w tym cyklu...że w tamtym była, więc chyba nie o hormony chodzi i dochodzenie do siebie organizmu.
                                    • migotka.s Re: Wrześniowe testowanie :) 24.08.11, 22:41
                                      justyna3003 napisała:

> W poprzednim cyklu po poronieniu była owulacja równe 20dc potwierdzona wynikiem
                                      > progesteronu i wykresem temp., a ja nie muszę odczekiwać jakichś tam 6 mies bo
                                      > to było poronienie samoistne całkowite bez żadnych powikłań.Dlatego tak mnie w
                                      > ierci na tą owulację w tym cyklu...że w tamtym była, więc chyba nie o hormony c
                                      > hodzi i dochodzenie do siebie organizmu.

u mnie poronienie cos rozregulowało i to zdecydowanie
                                      wcześniej miałam owu
                                      po poronieniu 1. cykl miałam potem nie wiem a potem nie miałam i nagle objawiły sie problemy z prolaktyną, ktorych wczesniej nie miałam....

teraz powoli wróciło to do normy smile
                • tojger Re: Wrześniowe testowanie :) 22.08.11, 09:53
                  Dzieciusie, ja widzę że Ty i ja też idziemy łeb w łeb.

Testów owu nie robiłam, ale z wyliczeń wychodziło mi właśnie na 19.08. W tym dniu pojawił się też dosyć silny ból, w każdym razie silniejszy niż normalnie. I bardziej przypominał mi skurcz jak na miesiączkę niż kłucie w jajniku. No ale nakłoniłam męża do działania, więc zobaczymy. Data miesiączki to 02.09.

Gorzej, że jakoś w ogóle nie mogę dopatrzyć się u siebie śluzu. Ale żeby było zabawnie, tylko od kiedy zaczęłam się tym interesować. Bo wcześniej wydawało mi się że był. Więc nie wiem, czy ja coś źle robię, czy po prostu mój organizm dał sobie akurat na wstrzymanie.

Także jakoś nie bardzo wierzę w powodzenie w tym miesiącu, ale staram się nie panikować. Jak nic się nie zmieni, przejdę się we wrześniu do gina, bo to i tak czas już na kontrolę.
                  • dzieciusie3 Re: Wrześniowe testowanie :) 22.08.11, 10:00
                    Ja też śluzu w tych dniach się nie mogłam dopatrzeć ale pocieszam się,że był tylko przy szyjce smile,natomiast dużo go było w dniach niepłodnych bo byłam na wiesiołku.
    • justyna3003 Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 19.08.11, 10:06
      Jak tam martynauk-85 na dzień przed ślubem?Jest stresik?od mojego minęło 5 lat już, ale wspomnienia piękne i wciąż świeżebig_grin
      może akurat odwrócenie uwagi od starań przyniesie odwrotny efekt i za 2 tyg będziesz już i żoną i matką-czego Ci na dzień przed ślubem życzęsmile
      • dzieciusie3 Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 21.08.11, 19:42
        Co tam dziewczyny u Was? weekend się kończy,a jak Wasze nastroje i plan działania.?
        Jesteście przed czy po staraniach? Ja już po i teraz ten najgorszy okres-NIESZCZĘSNE CZEKANIE uncertain ALE I TO TRZEBA PRZETRWAĆ...
        • justyna3003 Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 21.08.11, 20:01
          Ja w trakcie choć trochę niepocieszona-ból niby jak przed owulacją(ja mam kilkudniowe kłócie takie),śluz super, ale ani temp.ani test owu nie dał jednoznacznej odpowiedzi...dziś 16 dzień cyklu.W tym cyklu kiedy udało się zaciążyć właśnie 16 dc przytulaliśmy się, wzrost temp.był 19 dc i zaciążyłam więc teraz plan działania taki, że codziennie staranka, testy swoją drogą co pokażą to pokażą, temp.mierzę, ale zdaję się na Boga-jak ma być tak nich będzie, ja już nic więcej zrobić nie mogę, bardzo marzę aby się udało!
          • dzieciusie3 Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 21.08.11, 20:51
            Oj to podobnie jak u mnie tylko,że u mnie test owu.+,temperatura spadek i wzrost był,klucie jajnika było tylko śluzu jakoś dziwnie mało wręcz go nie widziałam chyba,że był w środku i tyle żeby pomogło plemnikom smile Też nic już więcej zrobić się nie da...
            • migotka.s Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 22.08.11, 08:54
              u mnie powinna byc owu ale bolu nie mam i sluz białawy...

dzis 12 dc i ide sie ogladac (monitoring)
              bo bromengorze mnie nosi - chyba op tym no bo po czym? jestem jak chmura gradowa

• dzieciusie3 Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 22.08.11, 09:39
                Wyprzedziłaś mnie bo własnie myślałam o tym co u Ciebie smile No ja już jestem w "POCZEKALNI",u Ciebie 12 dc. a ja ok.12 dni do @.Tak mi się marzy powtórka z rozrywki co do roku wstecz,że własnie wrzesień też był tym miesiącem szczęśliwym bo zobaczyłam dwie kreski-rozmarzyłam się smile Żeby temperatura się utrzymała taka ładna i @ nie nadeszła...
                • nozen888 Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 22.08.11, 09:45
                  Ja tracę nadzieję, bo niestety pomimo 20 dc brzuch mnie strasznie boli jak na @, piersi wcale sad i do tego jescze śluz bywa brązowy. Za wcześnie na testowanie, a czuję, że @ przyjdzie dużo wcześniej niż zwykle. Po poronieniu chyba straciłam swoją płodność sad
                  • dzieciusie3 Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 22.08.11, 09:47
                    NIE PODDAWAJ SIĘ !! do puki nie ma @ jest zawsze nadzieja smile
                    • nozen888 Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 22.08.11, 10:12
                      Jak to kurcze jest możliwe, że tak mi się cykl rozregulował sad Chyba dzisiaj dostanę, bo plamię już krwią mocno sad 20 dc! masakra. Pierwszy cykl po zabiegu miałam książkowy - jak zawsze 36d. a potem zaczęłam brać luteinę w 2 fazie i już poprzedni cykl się skrócił do 32 d. A teraz kazali mi brać bromergan i cykl skończy się na 21 d?! No o co chodzi?! Mam wrażenie, że lekarze dają leki na odczep się, nie sprawdzają niczego i teraz mi totalnie wszystko się rozregulowało sad
                      • migotka.s Re: nozen888 22.08.11, 10:27
                        A te leki to dostałas po badaniach czy tak sobie a muzą ?
                        • nozen888 Re: nozen888 22.08.11, 10:33
                          Miałam podwyższoną prolaktynę po lekach, ale do tej pory zachodziłam zawsze w 1cs więc raczej nie miałam z tym problemu sad Boże po co mi było chodzenie po tych lekarzach sad Płaczę sobię, bo nic mi już nie zostało.
                          • migotka.s Re: nozen888 22.08.11, 10:42
                            nozen888 napisała:

> Miałam podwyższoną prolaktynę po lekach, ale do tej pory zachodziłam zawsze w 1
                            > cs więc raczej nie miałam z tym problemu sad Boże po co mi było chodzenie po tyc
                            > h lekarzach sad Płaczę sobię, bo nic mi już nie zostało.

nozen ale spokojnie - nie nakrecaj sie kochana
                            moze to sie musi wszystko na tych lekach ustabilizowac i za miesiac z pewnoscią sie uda !
                            • nozen888 Re: nozen888 22.08.11, 10:52
                              Leki odstawiłam już i więcej ich brać nie będę. Po poronieniu mam wręcz obsesję na puncie zajścia w ciążę sad Wiem, że to brzmi źle, ale muszę zajść żeby wyluzować sad
                              • migotka.s Re: nozen888 22.08.11, 11:00
                                nozen888 napisała:

> Leki odstawiłam już i więcej ich brać nie będę. Po poronieniu mam wręcz obsesję
                                > na puncie zajścia w ciążę sad Wiem, że to brzmi źle, ale muszę zajść żeby wyluz
                                > ować sad

rozumiem Cie lepiej niz myslisz sad ja w 1. ciaze po rpostu sobie zaszłam - od razu, bez stresu
                                \zdecydowałam sie ze to jzu bo mi pikało ze trzydziestka na karku

wszystko sie zmieniło po poroneniu i utracie dziecka - teraz to moja mała obsesja choc kiedys potrafiłam powiedziec, ze wcale nie wiem czy chce byc matką....

jakas kara normalnie
                              • dzieciusie3 Re: nozen888 22.08.11, 11:00
                                Nie martw się bo to całkiem normalny objaw ! Ja chodziłam jak struta jak nie wiedziałam czy będziemy się starać,nie było we mnie życia i dla mnie własnie lekarstwem na to była ciąża smile o która się staram smile
                                • nozen888 Re: nozen888 22.08.11, 11:23
                                  tylko czemu bromergan tak mi zaburzył cykl? o co chodzi sad?
                                  brzuch mnie tak boli, że szok sad a plamienia coraz gęstsze
                                  • migotka.s Re: nozen888 22.08.11, 11:28
                                    nozen888 napisała:

> tylko czemu bromergan tak mi zaburzył cykl? o co chodzi sad?
                                    > brzuch mnie tak boli, że szok sad a plamienia coraz gęstsze

tez nie wiem jak to wytłumaczyc....
                        • dzieciusie3 Re: nozen888 22.08.11, 10:34
                          Kurczę,przykro mi sad Faktycznie wkurzające jest jak w cyklu jest coś nie tak
                • migotka.s Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 22.08.11, 09:54
                  Trzymam za ciebie Kicukismile oby wrzesien taki wąłsnie był smile

ja załuje ze porzuciłam to mierzenie temperatury - ale dzis ide na monitoring-jestem ciekawa co tam
                  • dzieciusie3 Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 22.08.11, 10:02
                    No to czekamy na wieści smile
                    • dzieciusie3 Re: martynauk-85 22.08.11, 10:47
                      Jak tam nowożeńcy smile !!!! Ale dajesz czadu nic się nie odezwałaś,musiałaś być bardzo zajęta tylko teraz nie wiem czym-mam nadzieję,że goście nie pokrzyżowali Wam planów smile
                      • dzieciusie3 Re: martynauk-85 22.08.11, 11:08
                        Ja dzisiaj jestem drugi dzień na duphastonie.Nie wiecie czy biorąc go bolą piersi ? Bo lekarz mi powiedział przy tej straconej ciąży,że piersi to mnie mogą boleć bo własnie biorę duphaston (bo wtedy mu mówiłam,że mam objawy ciążowe) więc nie wiem jak to jest bo pewnie jak mogą boleć to nie mogę się nakręcić,że bolą pewnie na ciąże jak nigdy nie bolą
                        • nozen888 Re: martynauk-85 22.08.11, 12:36
                          Duphaston podwyższa progesteron, a to progesteron powoduje ból piersi więc pewnie tak
                    • migotka.s moja owulacja 22.08.11, 17:36
                      dzieciusie3 napisała:

> No to czekamy na wieści smile

moja owulacja juz była !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mam dzis 13 dc i jajnik juz zapadnięty jak po
                      f....k !! ze tak powiem

nie wiadomo kiedy dokładnie bo w 8 dc pęcherzyk miał 20 mm a dzis juz jest po wszystkim
                      czyli 8 dc był w środę
                      seks w czwartek i sobotę rano

cos czuje ze za pozno, w srode ni było nic

ale numer

Lekarz twierdzi ze widocznie taka u mnie norma - w sumie pasuje bo moje cykle maja 26 dni....
                      • justyna3003 Re: moja owulacja 22.08.11, 19:08
                        a u mnie 17 dc i zero skoku temp.i blady cień tylko na teście owulacyjnymsad buu, niepocieszona jestem.
                        • migotka.s Re: moja owulacja 22.08.11, 19:31
                          justyna3003 napisała:

> a u mnie 17 dc i zero skoku temp.i blady cień tylko na teście owulacyjnymsad buu
                          > , niepocieszona jestem.
                          ja jestem w szoku ze ta owulacja była
                          sluz nie był jakis specjalny a bol był w okolicy prawej strony (owu z lewego)
                          nawet wiesiołek sobie radosnie brałam bo nie myslalam ze cos tak sie urodziło

teraz czekam czy cos z tego bedzie tongue_out
    • pikka6 Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 22.08.11, 15:51
      Dziewczyny czy możliwe że była owulacja przy kiepskim śluzie i tak małym wzroście temperatury???

tu mój wykres:
      enpr.pl/1566
      • annika23 Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 22.08.11, 19:44
        Będzie można to ocenić za jakieś 3-4 dni jak skok się pojawi i utrzymają się wyższe tempki.
        • dzieciusie3 Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 22.08.11, 21:49
          A ja jestem w niezłym szoku bo zalało mnie na wieczór śluzem,ból prawego jajnika i drugi raz wyszedł test owulacyjny dodatni !!!! Nic już z tego nie rozumie uncertain No to biedny mąż,znowu będzie maraton smile
          • migotka.s Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 22.08.11, 22:05
            Dzieciusie o to trzymma kciuki zeby sie udało !!!

• dzieciusie3 Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 22.08.11, 22:09
              O,jesteś,wiesz co wcale nie wiem czy się uda bo teraz to mój organizm robi sobie niezłe jaja ze mnie !!!
          • pikka6 Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 22.08.11, 22:10
            szansa na bliźniaki? big_grin wink
            • dzieciusie3 Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 22.08.11, 22:11
              pikka6 ale wiesz co aż strach się bać ale przeleciała mi tak myśl przez głowę smile
              • migotka.s Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 22.08.11, 22:29
                dzieciusie3 - nie wiem czy czytałas ale miałam juz ta owu wczesniej i hmmmm nie wiem czy sie nie spozniłam tongue_out w 8 dc był pecherzyk 20 mm jeszcze a dzis w 13 dc juz było po owulacji !!
                • dzieciusie3 Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 22.08.11, 22:33
                  Czytałam własnie.Może akurat,wiesz sama jak to jest jeden strzał i gol,kilka podejść i dupa zbita,więc czekamy teraz cierpliwie na testowanie smile
                  • migotka.s Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 22.08.11, 23:03
                    ja czekam do 5 wrzesnia tongue_out a Ty?
                    • dzieciusie3 Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 22.08.11, 23:07
                      Ja podobnie jak Ty smile
                      • migotka.s Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 22.08.11, 23:10
                        dzieciusie3 napisała:

> Ja podobnie jak Ty smile
                        >
                        no to sądny dzien wink ja wyczytałam w necie ze pęcherzyk pęka koło 20-22 wiec jak u mnie był 20 tzn ze pewnie zaraz z czwartek była owu
                        kurde jak sie te mężowe kijanki nie pospieszyły to bedzie lipa uncertain
                        • goni99 Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 23.08.11, 09:35
                          migotko ja bylam u lekarza w czwratke- 13dc, pecherzyk 20mm i lekarz powiedzial, ze w ciagu 48 godzin powinien peknac, bylam wczoraj i faktycznie pekl. Mam nadzieje, ze Wam sie uda tym razem.
                          • migotka.s Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 23.08.11, 09:52
                            goni99 napisała:

> migotko ja bylam u lekarza w czwratke- 13dc, pecherzyk 20mm i lekarz powiedzial
                            > , ze w ciagu 48 godzin powinien peknac, bylam wczoraj i faktycznie pekl. Mam na
                            > dzieje, ze Wam sie uda tym razem.

no wałsnie moj lekarz tez mowił ze owulacja mogła byc juz w czwartek piatek no najpozniej w sobote ale to juz watpi

a my seks w czwartek wieczorem i w sobote rano czyli jakby za pozno jednak...

kurde to az niemozliwe ze ta owulacjał była w okolicy 9 dc..........
                            • dzieciusie3 Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 23.08.11, 11:35
                              Wiesz co migotka-teraz to uwierzę chyba we wszystko smile
                  • loko1977 Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 22.08.11, 23:10
                    hej dziewczyny, ja po urlopie, wyjazdach z @ i gościach w domu, postaram się częściej do was zaglądać
                    • dzieciusie3 Re: migotka.s 22.08.11, 23:16
                      Żeby nam się udało smile
                      -
                      Dwa wspaniałe łobuzy i Aniołek

• jomi81 Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 23.08.11, 06:33
        Ja mam ten sam problem... Jestem zupełnie zdezorientowana pomiarami temp bo dziś mam 14ty dzień cyklu (cykl 28 dni), a temperatura rano .... 36,20! Porażka... W ogóle od pierwszego dnia cyklu mam temperaturę od 36,2 do 36,5 (codziennie inną żeby było ciekawiej), no ale dziś się spodziewałam w końcu jakiegoś wzrostu, a tu dupa. Nie wiem już sama co o tym myśleć, na piątek umówiłam się z gin, więc może coś mi rozjaśni. Niemniej boję się, że sierpień będzie kolejnym miesiącem bez efektu sad
        • nozen888 Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 23.08.11, 12:19
          a ja nadal plamię lekko i mam dość mocny ból brzucha jak na @, ale na razie nie nadchodzi, a to dopiero 21 dc i 7 dzień po owu ( miałam monitoring). Dziwne, b. dziwne
          • dzieciusie3 Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 23.08.11, 12:36
            A ja bardzo trzymam kciuki żeby to była implantacja smile
            • migotka.s Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 23.08.11, 12:53
              dzieciusie3 napisała:

> A ja bardzo trzymam kciuki żeby to była implantacja smile

i ja trzymam kciuki za to smile

i nie moge sie doczekac do tego 5 wrzesnia tongue_out
              • iwonamariusz Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 23.08.11, 16:12
                witam dziewczyny.
                Dziś w nocy biorę się ostro do pracy z mężem bo te kucia z jajniku prawym to chyba nie żarty... smile
                trzymam za was dziewczyny kciuki... wink
                • loko1977 Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 23.08.11, 16:33
                  iwonamariusz - powodzenia i dużo przyjemności,
                  • iwonamariusz Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 23.08.11, 16:35
                    a dziękuje...

• migotka.s Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 23.08.11, 16:52
                      NO właśnie dziewczyny - przede wszystkim bawcie sie dobrze, bo to najprzyjemniejsza część z tych 9 miesięcy big_grin
                    • justyna3003 Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 23.08.11, 16:57
                      ja sobie i Tobie życzę powodzenia, też dziś znów będziemy działać, ale nie wiem czy to ma jakiś sens.
                      Dziś 18dc- śluz praktycznie się skończył temperatura skacze przedwczoraj 36.65 wczoraj 36.30 dziś 36.60..., testy owu.bardzo słabe kreseczki od 3 dnisadzazwyczaj skok temp jest u mnie 20dc ale w takim ukłądzie dziś powinien już wyjść dodatni test owu.tyle że po tym poronieniu to różnie może być, jajniki mnie kłują już kilka dni...ehh i cały czas o tym myślę i się nakręcamsad
                      Ale kupiłam dziś sexy bieliznę i może to będzie dobra wóżba-moja siostra mi tak w żartach poradziła, że na nowe starania nowa bieliznasmile
                      • pikka6 Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 23.08.11, 19:05
                        a badasz sobie szyjkę?? bo jestem w szoku ile to badanie wnosi.
                        Ja robię to od kilku dni i ona nagle z dnia na dzień opadła i stała się twarda więc może się przydać jeśli tempka dziwnie skacze
                        • justyna3003 Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 23.08.11, 19:42
                          nie badałam i nie wiem za bardzo jak to ugryźćuncertainw sensie jak dokładnie to określić kiedy jest opadnięta, twarda, miękka, otwarta itd.i jaka dokładnie ma być na owulację?ale tak jak mówię u mnie po poronieniu to może być różnie...sadno i jeszcze kwestia samego badania w sensie jakichś możliwości uszkodzenia śluzówki paznokciami choćby czy kwestia czystości rąk i możliwości jakichś infekcji przez to.Ale chętnie bym się dowiedziała jeśli posiadasz teorię i doświadczenie w tej kwestiismile
                          • dzieciusie3 Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 23.08.11, 19:46
                            Ja jeszcze dziś w nocy i może nad ranem i koniec bo już mnie d....boli smile
                            • migotka.s Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 23.08.11, 21:55
                              dzieciusie3 napisała:

> Ja jeszcze dziś w nocy i może nad ranem i koniec bo już mnie d....boli smile

hahaha praca wre big_grin

ale wiesz - raz na 24 h powinno wystarczyc wink
                              • dzieciusie3 Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 24.08.11, 07:34
                                migotka.s napisała:

>
                                > hahaha praca wre big_grin
                                >
                                > ale wiesz - raz na 24 h powinno wystarczyc wink

U mnie raz na 24h nie bardzo może wystarczyć bo mamy takie zalecenie od lekarza "częsty seks",a to tylko dla tego,że mojemu mężowi po latach (jak każdemu pewnie facetowi)spadła jakość nasienia tzn.plemniki maja krótką żywotność i jest ich mało ! Więc jak sama widzisz smile
                                • migotka.s Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 24.08.11, 17:04
                                  dzieciusie3 napisała:

> U mnie raz na 24h nie bardzo może wystarczyć bo mamy takie zalecenie od lekarza
                                  > "częsty seks",a to tylko dla tego,że mojemu mężowi po latach (jak każdemu pewn
                                  > ie facetowi)spadła jakość nasienia tzn.plemniki maja krótką żywotność i jest ic
                                  > h mało ! Więc jak sama widzisz smile
                                  >
                                  >

hmmm ale czy własnie to sie nie zemści? bo jak czesty seks to tych plemników w spermie coraz mniej - bo jednak one sie muszą wytworzyć na nowo po ejakulacji

ja słyszałam wielokrotnie ze nie powinno sie czesciej niz raz dziennie (tzn jesli sie chce zajsc)

• dzieciusie3 Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 24.08.11, 17:21
                                    Ja dwa razy w ciąże zaszłam tym sposobem,a nasienie cały czas jest produkowane i jeżeli są słabe plemniki to przy częstym seksie na bieżąco są dostarczane smile nowe.
                                    • justyna3003 Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 24.08.11, 18:12
                                      Mi dziś znów nie wyszedł test owu tzn. kreska była ciut mocniejsza niż w poprzednie dni ale daleko jej do tej testowej a tu już 19 dc zawsze 20dc był skok temp....kurcze jak nie będzie skoku temp.to się załamię sad w sumie już jestem zdołowana na maxa, mąż ma mnie już dość i mojego jęczenia i nawijania cały czas w tym tylko temacie-kiedy ja nie umiem odpuścić, nie myśleć.Myślałam że po urlopie wysztko pójdzie gładko uncertain
                                    • migotka.s Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 24.08.11, 20:01
                                      dzieciusie3 napisała:

> Ja dwa razy w ciąże zaszłam tym sposobem,a nasienie cały czas jest produkowane
                                      > i jeżeli są słabe plemniki to przy częstym seksie na bieżąco są dostarczane smile
                                      > nowe.

a no to widzisz, co lekarz to teoria smile

• pikka6 Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 23.08.11, 22:21
                            ja też nic z tego nie wiedziałam do momentu kiedy się wyraźnie zmieniła. Z dnia na dzień z wysokiej stała się nisko i z miękkiej twarda. I to dokładnie wtedy kiedy trzebasmile Na razie próbuj smile znajdę jakiegoś linka to wkleję do instrukcji obsługi wink
                          • pikka6 Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 23.08.11, 22:27
                            www.jestemplodna.pl/11,jak_rozpoznac_dni_plodne.html
                            w czasie owulacji szyjka będzie wysoko, będzie miękka i otwarta. Zaraz po niej stanie się niska, twarda i zamknięta i myślę że to zauważyszsmile
                            • tojger Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 24.08.11, 10:09
                              Dobry link, trochę mi rozjaśnił.
                              W tym cyklu to chyba już po herbacie, ale jak nic sie nie wykluje, to w przyszłym będę się dokładniej obserwować.
                            • justyna3003 Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 24.08.11, 15:31
                              dzięki za linkasmilezapoznałam się ale jakoś mam opory z tym badaniem szyjki smile zobaczymy smile
                              Kurcze my się co 2 dni kochamy i liczę że się uda, no czasem co 24 godz, częściej bym nie dała chyba rady.Co ma być to będzie.Ostatnio kijanki po 4 dniach od współżycia zadziałały więc liczę że i tym razem posiedzą i poczekają na jajeczkosmile
    • pikka6 Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 24.08.11, 21:05
      Dziewczyny mogłybyście zerknąć na mój wykres bo nie wiem którego dnia ta owulacja mogłaby być jeśli była uncertain i czy przytulanie miało sens wink bardzo ładnie proszę.... smile
      • pikka6 Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 24.08.11, 21:15
        aaa jeszcze wykreswink

enpr.pl/1566
        • dzieciusie3 Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 24.08.11, 22:06
          Ciekawe jak tam Martyna po nocy poślubnej,pewnie nie dała żyć mężowi hihi smile Fajnie by było żeby dostała od życia prezent ślubny w postaci ciąży smile
          • migotka.s Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 25.08.11, 07:56
            dzieciusie3 napisała:

> Ciekawe jak tam Martyna po nocy poślubnej,pewnie nie dała żyć mężowi hihi smile Fa
            > jnie by było żeby dostała od życia prezent ślubny w postaci ciąży smile

fajnie by było powiedziec do dziecka po latach : kochanie , jestes owocem nocy poslubnej smile

a ja sie cały czas stresuje ze ejdnak nie trafiłam w tą owulacje i szlag trafi ten cykl sad kurde ze tez lekarz nie pożegnał mnie wtedy słowami - prosz dzis probowac
            tylko -widzimy sie w poniedziałek sad
            • dzieciusie3 Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 25.08.11, 08:15
              A no widzisz jak to jest migotka.s pozostaje nam czekać i myśleć pozytywnie albo nawet lepiej nie myśleć -tylko której z nas to się udaje uncertain
              • migotka.s Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 25.08.11, 08:28
                dzieciusie3 napisała:

> A no widzisz jak to jest migotka.s pozostaje nam czekać i myśleć pozytyw
                > nie albo nawet lepiej nie myśleć -tylko której z nas to się udaje uncertain

mnie sie w ogole nie udaje tongue_out a juz szczytem wszystkiego jest kopanie w necie - przy jakiej wielkosci pęka pęcherzyk smile))))))))) jestem chora na głowe smile)))))))))
                • dzieciusie3 Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 25.08.11, 08:37
                  Nie martw się to są objawy zdrowej kobiety smile też tak mam,szukam,szperam,a później dopatruje się w sobie albo doszukuje smile Widzisz jak ja miałam dziwny zakręt z owulacją.Już nic nie wymyślimy pozostaje nam czekać,a nóż się uda.Nie wiem czy to nie Ty pisałaś,że żołnierzyki męża przeczekały 4 dni i zaatakowały,a skutkiem tego było podbicie i zdobycie twojego jajeczka smile (ale wymyśliłam ) tak,że głowa do góry smile
                  • migotka.s Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 25.08.11, 10:18
                    dzieciusie3 napisała:

> Nie wiem c
                    > zy to nie Ty pisałaś,że żołnierzyki męża przeczekały 4 dni i zaatakowały,a skut
                    > kiem tego było podbicie i zdobycie twojego jajeczka smile (ale wymyśliłam ) tak,że
                    > głowa do góry smile

hahah
                    nie to nie ja smile

no nic pozostaje czekac cierpliwie wink
                • nozen888 Migotko 25.08.11, 09:38
                  Nie jesteś chora na głowę smile Ja mam teraz w wyszukiwarce 1000 dziennie - plamienie śródcykliczne. Chyba przejdę się zrobić dziś betę. Ale mam cykora.
                  • migotka.s Re: Migotko 25.08.11, 10:19
                    nozen888 napisała:

> Nie jesteś chora na głowę smile Ja mam teraz w wyszukiwarce 1000 dziennie - plamie
                    > nie śródcykliczne. Chyba przejdę się zrobić dziś betę. Ale mam cykora.

ufff czyli ze mna ok big_grin

ale podejrzewasz, ze jestes smile ??
                    • dzieciusie3 Re: nozen888 25.08.11, 10:25
                      Kiedy idziesz i kiedy wyniki będą? Daj znać
                      • dzieciusie3 Re: nozen888 25.08.11, 11:58
                        Migotka,a ty kiedy testujesz?
                        • migotka.s Re: nozen888 25.08.11, 14:29
                          dzieciusie3 napisała:

> Migotka,a ty kiedy testujesz?
                          >
                          koło 5 wrzesnia najwczesniej
                    • nozen888 Re: Migotko 25.08.11, 13:06
                      sama już nie wiem smile plamię od 5 dni i nic poza tym
                      • dzieciusie3 Re: Migotko 25.08.11, 13:18
                        A na betę idziesz?
                        • nozen888 Re: Migotko 25.08.11, 13:32
                          nie poszłam więc już pewnie nie pójdę
                          może jutro rano sad
                          • migotka.s Re: Migotko 25.08.11, 14:31
                            a test robiłas?????
                            rozumiem, ze plamisz choc powniem byc juz @ ??

nozen888 napisała:

> nie poszłam więc już pewnie nie pójdę
                            > może jutro rano sad
                            • nozen888 Re: Migotko 25.08.11, 14:41
                              Nie Migotko, ja mam dopiero 23 dc a do okresu jeszcze ho ho (z 10 dni minimum zgodnie z moimi długimi cyklami)
                              Plamię od 5 dni i zaczynam się stresować
                              • dzieciusie3 Re: Migotko 26.08.11, 09:26
                                Hej,hej staraczki smile
                                Jak tam samopoczucie? U mnie jeszcze ok 10 dni i wszystko się wyjaśni i u Ciebie migotko podobnie.Ale było by fajnie zaciążyć i porzucić pomiary,badanie śluzu,szyjki i czekanie na testowanie.
                                • migotka.s Re: 10 dni do testowania :D 26.08.11, 10:27
                                  dzieciusie3 napisała:

> Hej,hej staraczki smile
                                  > Jak tam samopoczucie? U mnie jeszcze ok 10 dni i wszystko się wyjaśni i u Ciebi
                                  > e migotko podobnie.Ale było by fajnie zaciążyć i porzucić pomiary,badanie śluzu
                                  > ,szyjki i czekanie na testowanie.

MARZE O TYM!!!!!!! ale oczywiscie im dłuzej mysle tym coraz bardziej utwierdzam sie w przekonaniu ze nie zdążyłam

Poza tym mam lekki spadek formy i wrocił taki troche "żal do losu" za to nieszczesne poronienie...

• dzieciusie3 Re: 10 dni do testowania :D 26.08.11, 11:13
                                    Wspaniale by był jak by się udało Tobie,Mi i reszcie dziewczyn smile Kurczę tak bym chciała zobaczyć dwie kreski takie piękne jak na teście owulacyjnym smile U mnie za tydzień w niedziele wypada 30 dc.i takie też regularne mam @ ostatnio była dzień wcześniej ale własnie za tydzień mam rodzinkę u siebie więc pewnie jak @ nie przyjdzie to test na spokojnie zrobię w poniedziałek
                                    • tojger występowanie śluzu po dniach płodnych 26.08.11, 14:36
                                      Jak w temacie. O ile w dniach podejrzewanych o płodność nie było nic widać, o tyle teraz nagle jest. Ale nie żeby płodny... Podobnie było w poprzednim cyklu - śluz się pojawił, po czym dostałam okres.
                                      Wytłumaczcie mi, zielonej w temacie: czy tak ma być?

P.S. Ja teoretycznie mogłabym testować już 2.9., ale jeśli @ się nie pojawi, to będe musiała się wstrzymać, bo mój M. akurat wyjeżdża i co ja bym robiła sama w domu z taką wiadomością ? wink
                                      • dzieciusie3 Re: występowanie śluzu po dniach płodnych 26.08.11, 14:40
                                        Jak to co-MY TU CZEKAMY NA TAKIE WŁAŚNIE WIADOMOŚCI wink!
                                        • tojger Re: występowanie śluzu po dniach płodnych 26.08.11, 15:10
                                          dzieciusie3 napisała:

> Jak to co-MY TU CZEKAMY NA TAKIE WŁAŚNIE WIADOMOŚCI wink!

No coś mi się obiło o uszy, że to może być TO. Ale jako że w poprzednim miesiącu było podobnie, to jakoś nie robię sobie nadziei wink
                                          • justyna3003 Re: występowanie śluzu po dniach płodnych 26.08.11, 15:45
                                            A mi dziś wyszedł test owulacyjny i jestem taka szczęśliwa jakby conajmniej to już ciążowy był smile ale przynajmniej wróciła nadzieja, że jeszcze nie wszystko w tym sierpniu stracone!W pon idę do lekarza, zobaczymy co powie czy pękł pęcherzyk, czy skok temp.będzie w końcu, ale już mi lżej i będę żyć nadzieją. Ehh mimo 37 st C w powietrzu czuję się cudownie i oby jutro najdalej w nd na moim wykresie pojawiło się 37 st big_grin
                                      • 1aleks1 tojger 26.08.11, 17:00
                                        Juz to pisalam na wrzesniowym testowaniu ale sie powtórzę
                                        Jesli to nie opozniona owu (bo tak tez moze byc zalezy od cyklu) a przed @ sa objawy wnikliwej obserwacji, a czasem nawet rozciągliwy śluz. Świadczy to tylko o tym, że pod koniec cyklu szybciej obniża poziom progesteronu niż estrogenów i chwilowo estrogeny przeważają. Takie objawy uprzedzają kobietę o tym, że za dzień lub dwa będzie miała @.
                                        cytuje za strona INER-u

Oczywiście zycze Ci żeby to byla opóźniona owu skoro sie starasz o dzidzie.
                                        • migotka.s Re: tojger 26.08.11, 18:11
                                          1aleks1 napisała:

) a przed @ sa o
                                          > bjawy wnikliwej obserwacji, a czasem nawet rozciągliwy śluz. Świadczy to tylko
                                          > o tym, że pod koniec cyklu szybciej obniża poziom progesteronu niż estrogenów i
                                          > chwilowo estrogeny przeważają. Takie objawy uprzedzają kobietę o tym, że za dz
                                          > ień lub dwa będzie miała @.
                                          U mnie sa to ojawy okresu
                                          zawsze przed okresem mam rozciągliwy śluz ale białawy a nie jak w owulacji przezroczysty.....
                                          • dzieciusie3 Re: tojger 26.08.11, 21:11
                                            Dziewczyny ale ja będąc w ciąży miałam przed @ bardzo dużo śluzu-niestety nie pamiętam jaka konsystując i kolor ale było go dużo.
                                            • 1aleks1 Re: tojger 26.08.11, 22:16
                                              Ja tam tylko cytuje wink wy sobie interpretujcie to moze by to o pisze ale nie musi w konu kazdy ma inny organizm
                                              • tojger Re: tojger 27.08.11, 14:02
                                                Dzięki za feedback. Pożyjemy, zobaczymy. Tymczasem dobrze by było skupić się na czymś innym. Szkoda tylko, że nic się takiego ciekawego u mnie nie dzieje.
    • justyna3003 II kreski na teście owul.poradźcie proszę:) 27.08.11, 09:22
      Dziś powtórzyłam test owulacyjny, bo wczoraj miałam cień wątpliwości czy 2kreska nie jest minimalnie jaśniejsza-więc dziś wyszła ciemniejsza od tej testowej i to prawie zaraz po wyjęciu z moczu wczoraj działaliśmy i dziś jeszcze muszę jakoś zwabić męża, bo już trochę osłabł jego zapał tylko temperatura nadal nie wzrosła...ale chyba ma wzrosnąć po owul.więc jeszcze może jutro skoczy.
      Mam teraz taką wątpliwość-bo umówiłam się na pon.do lekarza-myślałam że nic sama nie określę i chciałam, żeby mi powiedział czy będzie jajeczkowanie w tym cyklu, czy widzi jaki pęcherzyk, czy może cykl bezowulacyjny- to wtedy by mi dał luteinę na wywołanie.I teraz pytanie czy iść do niego i płacić 150zł(niestety prywatnie), czy nie - skoro już się conieco wyjaśniło i przypuszczam, że jednak owu będzie to odpuścić?
      Co byście zrobiły na moim miejscu?
      Bo jakby się udało zaciążyć, to czekają mnie częste wizyty i usg pewnie co tydz.lub dwa ze względu na poronienie więc pieniądze się przydadzą.Tyle, że jakbym poszła, to by mi powiedział czy pęcherzyk pękł, ale skoro wcześniej pękał to czemu teraz miałby nie pęknąć
      Poradźcie proszę
      • dzieciusie3 Re: II kreski na teście owul.poradźcie proszę:) 27.08.11, 10:03
        -Więc tak co do temperatury to tez się dowiedziałam,że temp.wzrasta po owulacji i tak też było u mnie chyba dwa dni po teście +.

-co do wizyty u ginekologa to ja bym nie szła bo po co żeby co zobaczyć -nic!!!,a 150 zł.nie leży na ulicy.

-zwerbować męża musisz żeby można było powiedzieć,że działaliście własnie w "te"dni
      • tojger Re: II kreski na teście owul.poradźcie proszę:) 27.08.11, 13:59
        Mi się wydaje, że lekarza możesz odpuścić. Najwyżej pójdź następnym razem przed spodziewaną owulacją. Ale oczywiście życzę Ci, żeby następny raz był min. za rok, jak już się zdecydujesz na starania o następne.

A teraz skup się na mężu smile
        • justyna3003 Re: II kreski na teście owul.poradźcie proszę:) 28.08.11, 08:51
          a ja już nic nie wiem...test LH wczoraj dodatni a skoku temp.brak... sad
          strasznie ten cykl pokręcony, a już myślałam, że coś się wyklarowało, zaczęłam sobie robić nadzieje, skupiłam się na mężu i przytulankach...i znowu załamka sad
          • dzieciusie3 Re: II kreski na teście owul.poradźcie proszę:) 28.08.11, 18:13
            Ale nie załamuj się bo to samo ja miałam i ktoś tu z forum mi wbił do głowy:
            najpierw dodatni test następnie-owulacja-skok.Ja miałam skok po 2 dniach od dodatniego testu
    • pikka6 Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 27.08.11, 15:14
      Z mojej wielkiej radości ze wzrostu temp. i dodatniego testu owu. nie wiele pozostało, chyba nawet nic. Co raz częściej myślę że nie zdążyliśmy z tym przytulaniem uncertain Jeśli ta owulka była ten cholerny pęcherzyk wreszcie pękł to co z tego sad(((
      I znowu następny miesiąc sad
      Kiedy testujecie, po jakim czasie od owulacji? bo @ bywa nie regularna.
      • dzieciusie3 Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 27.08.11, 16:15
        Ja będę testować 2-3 dni przed @ bo jestem na duphastonie więc jak będą dwie krechy biorę go dalej,jeżeli jedna odstawiam żeby małpa przyszła wtedy kiedy powinna
        • dzieciusie3 Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 28.08.11, 18:36
          Co tam dziewczyny u was,jak się trzymacie-mam nadzieję,ze jesteście dzielne i pełne pozytywnych myśli smile
          Ja jestem dziwnie spokojna-nie wiem czy to dobrze-do tej pory był to dobry znak,ale czy teraz...
          Chodziłam dziś po sklepie i patrzyłam kontem oka na ubranka rozmiar 56-jakie to maleńki i słodki smile
          • pikka6 Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 28.08.11, 19:33
            Mnie od wczoraj bolą jajniki uncertainjak co miesiąc zresztą. FUCK!
            • dzieciusie3 Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 28.08.11, 22:08
              Ile masz do testowania?
              • migotka.s Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 28.08.11, 22:42
                czesc dziewczyny
                ja po szalonym weekendzie nie mam siły nawet pamietac o testowaniach ;d
              • pikka6 Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 29.08.11, 06:09
                tydzień
                • dzieciusie3 Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 29.08.11, 07:21
                  No, to zaczął się u mnie sądny tydzień i wielkie odliczanie ! Testuje w piątek więc mam nadzieję,że koniec tygodnia będzie bardzo miłym początkiem 9 miesięcy smile
                  • migotka.s Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 29.08.11, 08:19
                    ja juz raczej sie nie nastawiam bo jestem pewna ze sie spoznilismy tongue_out zycie wink w niedziele pewnie dostane okres i bedzie po zawodwach wink
    • puwen Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 29.08.11, 08:09
      No to i ja się dopisuje... Jestem tutaj nowa, ale jestem też nowa jeśli chodzi o staranie się - od kilku miesięcy uprawiamy seks bez zabezpieczeń, ale też beż żadnego "ciśnienia" na zajście. Teraz zaczynam sobie liczyć dni płodne i biorę kwas foliowy. Jedyna moja wątpliwość dotyczy plamienia przed "właściwą" miesiączką. Ale nic, powinnam dostać okres jutro, albo pojutrze, jak nie dostanę to w weekend robię test. Chociaż czuję, że chyba nie tym razem... Nie wiem, ale wydaje mi się, że jak zajdę to jakoś "magicznie" to poczuję, a teraz nic takiego nie czuję sad Powodzenia dziewczyny, trzymam kciuki!!
      • tojger Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 29.08.11, 08:36
        puwen napisała:

> Nie wiem, ale wydaje mi się, że jak zajdę to jakoś "magicznie" to poczuję, a teraz nic takiego nie czuję sad Powodzenia dziewczyny, trzymam kciuki!!

Też mi się tak wydaje. Podobno są kobiety, które już na drugi dzień po stosunku "wiedzą". Ale podobno są też takie (pewnie większość), dla których pierwszym objawem był brak miesiączki i dwie kreski na teście.

A w ogóle, to ja też jestem nowa. Zabezpieczenia odłożyliśmy w lipcu, ale pewne przygotowania podjęliśmy już wcześniej (m.in. kwas foliowy, wyliczenie teoretycznych dni płodnych). Na razie bez skutków, ale aż takiego ciśnienia nie mam. Chociaż fajnie by było urodzić przed 30-tymi urodzinami (sierpień 2012).
        • puwen Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 29.08.11, 08:45
          Zazdroszczę dziewczynom, które nic nie czują, nic się nie martwią i nagle widzą dwie kreski... Ja co prawda dopiero zaczynam starania, ale już się tyle naczytałam o problemach z zajściem i utrzymaniem... i jeszcze to plamienie mnie martwi. A poza tym mam przeczucie, że u mnie nie będzie wcale tak łatwo sad
          • tojger Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 29.08.11, 08:53
            puwen napisała:

> Ja co prawda dopiero zaczynam starania, ale już się tyle naczytałam o problemach z zajściem i utrzymaniem...

Wiesz, może nie warto na razie nic czytać. Ja staram się nie panikować, ale jeśli zauważę, że jednak zaczyna mnie to obezwładniać, to chyba wyklikam się z forów o takiej tematyce. Też idę za ok. 3 tyg. do gina na przegląd i pogadam, czy potrzebne mi są jakieś dodatkowe badania (różyczkę i żółtaczkę już miałam badaną), ale wątpię, bo u mnie wszystko raczej książkowo. Natomiast te twoje plamienia na pewno zasługują na uwagę.
            • puwen Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 29.08.11, 09:26
              To może lepiej poczekam spokojnie do weekendu, jak nie dostanę @ to zrobię test, jak dostanę, to trochę sobie popłaczę i wrócę tu. Taaaak... żeby się tylko udało tak spokojnie poczekać do tego weekendu wink)
              • tojger Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 29.08.11, 09:31
                Ja czekam do piątku. Ale też nadziei wielkich nie mam.

Powodzenia!
                • migotka.s Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 29.08.11, 09:36
                  ja poczekam do 5 wrz. czyli do poniedziałku wink
                  • puwen Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 29.08.11, 09:38
                    Ja teoretycznie okres powinnam dostać jutro-pojutrze, ale wymyśliłam sobie, że jak poczekam do weekendu, to będzie większa pewność. Chyba oczywiście, że dostanę planowo okres w ciągu najbliższych dwóch dni, wtedy nie będę już miała na co czekać sad
                    • tojger Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 29.08.11, 10:43
                      Nie no, ja na okres czekam do piątku i nastawiona jestem, że przyjdzie.

Jeśli jednak nie przyjdzie, to nie wiem jeszcze kiedy będę testować. Być może dopiero w przyszły weekend.
                      • puwen Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 29.08.11, 10:58
                        Niestety, właśnie wróciłam z łazienki i zauważyłam brązowe plamienie, takie jak od kilku miesięcy pojawia się na dzień-dwa przed okresem sad I brzuch mnie zaczyna tak "okresowo" boleć sad Czyli jutro, pojutrze pewnie "chluśnie" sad(

Zapisałam się do gina, ale dopiero na 13 września, muszę sprawdzić o co chodzi z tym plamieniem, bo zaczyna mnie to poważnie martwić!
                        • puwen Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 30.08.11, 07:10
                          No i niestety, dziś rano zobaczyłam świeżą krew, żadne tam plamienie. Tampon poszedł w ruch sad Ale chyba teraz bez ciśnienia (bez nacisku na dni płodne itp.), a zacznę znów próbować po wizycie u lekarza i wyjaśnieniu o co chodzi z tymi plamieniami... Szkoda, bo iskierka nadziei się tliła sad
                          • migotka.s Re: Puwen 30.08.11, 07:21
                            Bardzo bardzo mi przykro i mocno przytulam
                            te rozczarowania co miesiac sa okropne....
                            kochana zbadaj ta prolaktyne jak najwszybciej
                            jesli uda Ci sie w tym cyklu (poczatek) to biorąc bromergon mozesz zajsc szybko bardzo

a na własną reke możesz brac Castagnus - on obniża prolaktynę niweluje PMS i plamienia a ze jest ziołowy jest również bezpieczny i nie na recepte - najlepiej juz od dzis smile
                            • puwen Re: Puwen 30.08.11, 07:24
                              Dziękuję za wsparcie!
                              A kiedy najlepiej jest badać prolaktynę? Bo wizytę u lekarza mam umówioną na 13 września, czyli 15 dc
                              • migotka.s Re: Puwen 30.08.11, 09:25

szczerze to ja bym na Twoim miejscu wbiła sie do lekarza jako ddatkowa pacjentka wzieła skierowanie na wszystkie hormony + prolaktyne z obciazeniem
                                najlepiej badac 2-4 dc
                                po co masz czekac cały cykl kolejny
                                jesli cos jest to juz w tym cyklu mozesz brac leki....

a i moze wez ten castagnus nie zaszkodzi wink

puwen napisała:

> Dziękuję za wsparcie!
                                > A kiedy najlepiej jest badać prolaktynę? Bo wizytę u lekarza mam umówioną na 13
                                > września, czyli 15 dc
                                • puwen Re: Puwen 30.08.11, 09:36
                                  Wpadnę dziś do apteki po ten castangus o którym mówisz, ale chyba jednak poczekam do swojego terminu wizyty u ginekologa - nie jestem jeszcze taką stałą pacjentką, żeby mnie lekarka poznawała i właściwie nie mam jeszcze aż takich powodów do paniki... Podzwonię tylko pod koniec tygodnia, a nuż się jakiś termin zwolni smile
                                  Dziękuję raz jeszcze!
                                  • migotka.s Re: Puwen 30.08.11, 09:38
                                    Puwen - ja sie wbijałam w Lux Medzie po skierowanie na badania do obcej zupełnie lekarki bo moj był na urlopie wink leczenie prolaktyny moze trwac 3 cykle albo i wiecej wink ale oczywiscie dopóki nie panikujesz, to i tak masz lepiej od nas , bo my tu juz jestesmy mocno spiete i nie chcemy tracic zadnego cyklu wink
                                    • puwen Re: Puwen 30.08.11, 09:44
                                      Ja to jestem trochę nieśmiała... Ale jak poczekam jeszcze kilka miesięcy, to mi pewnie nieśmiałość minie. Ja sobie po prostu wymyśliłam, że fajnie by było zajść na jesieni, żeby urodzić na wiosnę i chodzić na spacerki w ciepełku, a nie "opakowywać" dzidziusia w warstwy kołderek... Ale oczywiście życie pięknie weryfikuje moje plany wink
                                      • migotka.s Re: Puwen 30.08.11, 09:58
                                        moja droga , we wrzesniu zachodzisz juz na czerwiec, w pazdzierniku na lipiec i tak dalej wink wink ja tez chciałam urodzic na wiosne (miałam urodzic juz w tym roku latem, no ale... )
                                        • puwen Re: Puwen 30.08.11, 10:19
                                          No i lipiec to byłby piękny miesiąc na urodzenie dzidziusia... Ale teraz już wątpię, żeby się udało, chyba, że jakoś szybko dostanę od ginekolog coś na tę prolaktynę (jeśli to to) i uda mi się w październiku...
                                          Swoją drogą ironia losu - jeszcze nie tak dawno brałam pigułki i drżałam jak mi się okres o dzień spóźniał, a teraz... hehe wink
      • jomi81 Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 29.08.11, 11:20
        Ja jetem też raczej nowa, bo zaczęliśmy z mężem starania 3 miesiące temu. W tym miesiący zaczęłam mierzyć temperaturę i początkowo byłam nieco zdezorientowana, bo przez dłuższy czas temperatura była w granicach 36,00 - 36,20, ale w środę pięknie wzrosła do 36,90 i cały czas się taka utrzymuje. W środę miałam 15ty dzień 28-dniowego cyklu, poza tym w piątek byłam u gin, bo miałam pytanie dotyczące moich 2-dniowych plamień przed okresem i pani doktor potwierdziła mi, że owulacja była, więc mam nadzieję, że może tym razem się uda smile
        Teraz staram się za dużo nie myśleć, w piątek jadę z mężem na kilka dni nad morze, a po powrocie mam nadzieję, że będę testować.
        • puwen Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 29.08.11, 11:24
          A co Ci gin powiedziała o tych 2-dniowych plamieniach przed okresem?? Bo ja właśnie mam to samo od pewnego czasu - zawsze okres poprzedzają jedno-dwudniowe plamienia. Zapisałam się do gin, ale termin był dopiero 13 września i trochę się niepokoję...
          Trzymam kciuki!
          • jomi81 Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 29.08.11, 12:13
            Pytała mnie od kiedy mam te plamienia, a mam je odkąd odstawiłam plastry Evra (a naklejałam je dość długo, bo jakieś 2 lata), wczesniej takich plamień nie miałam. Pani doktor powiedziała, że w takim układzie na razie nie martwiłaby się tym faktem, bo takie plamienia ponoć mają prawo się zdarzyć po odstawieniu antykoncepcji i jeśli nie było ich wcześniej to najprawdopodobniej nie jest to nic niepokojącgo. Natomiast mogą one też oznaczać problem z przygotowaniem błony i wtedy rzeczywiście może być utrudnione zajście w ciążę, przy czym ona twierdzi, że w moim przypadku nie ma póki co podstaw do wysnuwania takich wniosków. Zaleciła mi żebym na wszelki wypadek od następnego cyklu (jesli teraz nie doszło do zapłodnienia) od 16tego dnia stosowała przez 10 dni duphaston. W związku z tym, że mam bardzo regularne cykle może to pomóc w zajściu w ciążę. A jak będzie to się okaże. Ja mam zaufanie do tej pani doktor, bo chodzę do niej już dość długo i zawsze byłam zadowolona z tego w jaki sposób podchodzi do pacjenta Fakt też, że wcześniej nie miałam żadnych problemów zdrowotnych, więc też były to tylko profilaktyczne wizyty. Ale jestem dobrej myśli i wzięłam sobie do serca jej zapewnienia, że wszystko jest ok, a potrzeba tylko trochę czasu i cierpliwości smile

• 1aleks1 puwen 29.08.11, 14:18
            Plamienia mogą świadczyć ze jest problem z prolaktyna można zrobic badania na zwykla jak wyjdzie ok to czasem gin zleca tez prolaktynę z obciążeniem ale jak pojdziesz do lekarza to i wszystko wytłumaczy wink
    • justyna3003 po wizycie:( 29.08.11, 20:56
      no ja już po wizycie i tak pół na pół.Lekarz powiedział że najprawdopodobniej owulacja była wczoraj, był płyn w zat.Duglasa szyjka jeszcze nie do końca zamknieta i śłuz płodny w szyjce.Gorzej z obrazem moich jajników...w prawym kilkanaście pęcherzyków-jajnik policystyczny...tak czułam, w maju tak mi powiedział inny lekarz a to było świeżo po osdtawieniu tabl.antykoncep.jeszcze więc teraz jest gorzej...no i ten ból prawie tydz przed owulacją.Mam zrobić progesteron za pare dni żeby potwierdzić jeszcze, no i jak coś to luteina na wywołanie i pół roku się starać a potem zobaczymy-a ja nie chcę czekać!Chciałabym wierzyć, że się teraz udało...ale nie umiem tak.Źle mi tak bardzo, z każdym miesiącem szanse będą mniejsze
      • dzieciusie3 Re: po wizycie:( 29.08.11, 22:52
        A ja do wszystkiego podchodziłam bardzo spokojnie do dziś kiedy w dzień dopadła mnie senność-czego nigdy nie mam-pojawiło się dużo śluzu i wieczorem zaczęły mnie boleć jajnikismile
        Liczę na pozytywne rozpatrzenie tych objawów smile
        • dzieciusie3 Re: po wizycie:( 30.08.11, 08:03
          Temperatura ładnie się utrzymuje,a dziś też ładnie jeszcze się podniosła smile Oj,oj,muszę obserwować i wsłuchiwać się w moje ciało,znaki,symptomy może coś odczytam smile
          • dzieciusie3 Re: po wizycie:( 30.08.11, 08:04
            migotka.s-co u Ciebie? Trzymasz się jakoś ?
    • migotka.s dziwne to 30.08.11, 09:24
      no to chyba u mnie by sie okres zaczyna - rano miałam delikatne plamienie - tylko to by był najkrotszy okres swiata 21 dni !!
      zawsze miałam 26-28 dni
      no ale zgadzało by się to wtedy z tym, ze w średe - 17.08 była owulacja (pamietacie jak byłam w srode wieczorem u gina i pisałam ze mam pecherzyk a w poniedziałek 22.08 juz było po owulacji....)
      gdyby było tak, ze on sobie pękł w nocy ze srody na czwartek to :
      1. nie zdarzylismy z seksem ktory był w czwartek wieczorem
      2. była bardzo wczesna owulacja
      3. czy to możliwe zeby castagnus a potem bromergon tak bardzo mi zmieniły cykl ?! toz to roznica 5 do 6 dni !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • dzieciusie3 Re: dziwne to 30.08.11, 10:06
        Nie wiem jak Bromergon,ale Castagnus mi strasznie cykle rozregulowywał !!!!
        • migotka.s Re: dziwne to 30.08.11, 10:10
          dzieciusie3 napisała:

> Nie wiem jak Bromergon,ale Castagnus mi strasznie cykle rozregulowywał !!!!

no w sumie ja ten castagnus brałam od poczatku cyklu i dzieki niemu miałam taki wyrosniety ten pecherzyk - bo bromergon juz poniej...
          i gdybym nie postanowiła meza przetrzymac dla lepszego efektu to by sie z pewnoscią udało, bo było i pękło i by sie pewnie zapłodniło gdbysmy sie kurdeeee nie spoznili sad
          kalendarz na googlach mi pokazał, ze to by było cykl 20 dniowy - jeszcze lepje sad
          • dzieciusie3 Re: dziwne to 30.08.11, 10:16
            Na każdą z nas wszystko działa inaczej uncertain
            • migotka.s Re: dziwne to 30.08.11, 10:19
              dzieciusie3 napisała:

> Na każdą z nas wszystko działa inaczej uncertain

niby godziłam sie z ta mysla juz od tygodnia jak sie dowiedziałam ze owu była wczesniej ale i tak mi przykro bo kurde wydwało mi sie ze juz teraz pojdzie szybko sad
              • dzieciusie3 Re: dziwne to 30.08.11, 10:34
                Wiem jak to jest, mimo,ze udajemy twarde babki rozklejamy się smile ale znowu podnosimy się szybko i walczymy dalej smile
                Ja się nie nastawiam na nic,czekam...ale wiem,że owulacja była, współżyliśmy wtedy,potem skok temp.,teraz ładnie się utrzymuje i niby jest pięknie i ładnie i można by rzec,że musiało się udać ale życie jest tak okrutne i potrafi czasami nieźle przywalić obuchem po głowie,wiec tez będę rozczarowana jak dostanę @
                • migotka.s Re: dziwne to 30.08.11, 10:44
                  trzymam kciuki zeby Ci sie jednak udało i zebys była w ciazy - chociaz Ty z nas dwóch smile

ja moge miec pretensje tylko do siebie ..........
                  • puwen Re: dziwne to 30.08.11, 10:46
                    Kurcze to okropne uczucie, że niby się nie nastawiasz, wiesz że raczej nie wyszło, ale jak przychodzi @ to się robi strasznie smutno, bo cień nadziei jednak był sad
                    Trzymam kciuki za Was i za siebie i tak sobie myślę, że październik to byłby piękny miesiąc, żeby zobaczyć dwie kreseczki wink)
                    • migotka.s Re: dziwne to 30.08.11, 11:05
                      ja mam nadzieje zobaczyc jeszcze we wrzesniu - i nie zamierzam jzu sei bawic w zadne przetrzymywanie meza - od 5 dc jedziemy tongue_out
                      • puwen Re: dziwne to 30.08.11, 11:49
                        I tych dwóch kreseczek wrześniowych Ci życzę! Ja też oczywiście będę próbować, ale pewnie dopiero po wizycie u lekarza się wyjaśni o co ze mną chodzi, więc nastawiam się na październik smile
                        • migotka.s Re: dziwne to 30.08.11, 13:13
                          no mam spadek formy... znowu do mnie wszystko wraca
                          ehhhh
                          w pierwsza ciaze zaszłam tak szybko, dlaczego teraz to sie tak wlecze....
                          • dzieciusie3 Re: dziwne to 30.08.11, 13:35
                            Nie martw się następny cykl jest Twój !!!! Wiesz,że owulacje masz,kup testy,mierz temp.czy monitoring i będzie "TRAFIONY ZATOPIONY smile"
                            • migotka.s Re: dziwne to 30.08.11, 13:47
                              dzieciusie3 napisała:

> Nie martw się następny cykl jest Twój !!!! Wiesz,że owulacje masz,kup testy,mie
                              > rz temp.czy monitoring i będzie "TRAFIONY ZATOPIONY smile"

wiesz co - co miesiac tak sobie mowie i co miesiac jest dupa

testy owulacyjne olewam - lekarze ktorych znam raczej je odradzaja wiec i ja nie zamierzam

temparature pewnie znowu bede usiłowac mierzyc choc mozliwe ze skonczy sie jak ostatnio
                              monitoring miałam i co z tego?
                              dzieciusie - tu chodzi o sytuacje taka, ze ja wiedziałam przeciez czarno na białym ze ejst pecherzyk i nie wrociłam do domu zbey zadziałas tylko odczekałam jeszcze 24 h - albo i troche wiecej tych godzin
                              i po prostu nie zdazylismy
                              • tojger Re: dziwne to 30.08.11, 13:51
                                Migotka, nie wyrzucaj sobie. Może to siła wyższa zadziałała, że jednak nie ten pęcherzyk i nie to jajeczko.

A na przyszłość może powinniście poprostu "działać" często.
                                • migotka.s Re: dziwne to 30.08.11, 13:59
                                  tojger napisała:

> Migotka, nie wyrzucaj sobie. Może to siła wyższa zadziałała, że jednak nie ten
                                  > pęcherzyk i nie to jajeczko.
                                  >
                                  > A na przyszłość może powinniście poprostu "działać" często.

do tej pory dzialaismy nawet bardzo czesto, nawet mi kekarz powiedział, zebym tak meza nie eksploatowała bo to jeszcze gorzej wink w tym cyklu bylismy na wyjezdzie u Babci kilka dni no i hmmm nie dało sie tongue_out wrocilismy i sroda padlismy po prostu-wiec "umowilismy" sie na czwartek
                                  i nawet robilismy sobie zarty ze wąłsnie takie przetrzymane kijanki beda jak znalazł

to nie był moj 1. monitoring ja zawsze miałam owulacje koło 12-13 dc a to był 8-9 !!!

• tojger oznaki 30.08.11, 13:48
                              A mnie coś pobolewa podbrzusze, co jest nieomylnym znakiem, że.....

...zaczynam się na tym punkcie zakręcać.
                              • dzieciusie3 Re: oznaki 30.08.11, 14:05
                                A ja za raz zasnę nad ta klawiaturą uncertain idę do roboty może się rozruszam
                                • migotka.s Re: oznaki 30.08.11, 14:07
                                  dzieciusie, licze ze to sa objawy wink
                                  • dzieciusie3 Re: oznaki 30.08.11, 14:22
                                    Nie mów nikomu ale ja też wink
                                    • migotka.s Re: oznaki 30.08.11, 14:24
                                      dzieciusie3 napisała:

> Nie mów nikomu ale ja też wink

haha smile obiecuje ze nie powiem smile
                                      • dzieciusie3 Re: oznaki 30.08.11, 21:54
                                        Jak tam dziewczynki na wieczór samopoczucie?
                                        • tojger Re: oznaki 30.08.11, 21:58
                                          dzieciusie3 napisała:

> Jak tam dziewczynki na wieczór samopoczucie?

Z lekka wredne, chyba mi się PMS zaczyna uncertain
                                          • dzieciusie3 Re: oznaki 30.08.11, 22:00
                                            Ja tak myślałam wczoraj bo szalałam jak w ściekła po domu ale dziś luz blues smile
                                        • migotka.s Re: oznaki 30.08.11, 21:59
                                          dzieciusie3 napisała:

> Jak tam dziewczynki na wieczór samopoczucie?
                                          po butelce wina z mezem nawet gut smile
                                          a TY?
                                          • dzieciusie3 Re: oznaki 30.08.11, 22:02
                                            Ja oki,trzymam się smilemam siostrę teraz z dzieciakami to pewnie zaprzątną mi trochę głowę -i dobrze
                                            • dzieciusie3 Re: oznaki 30.08.11, 22:06
                                              Jutro środa-może jakoś zleci,w czwartek rozpoczęcie roku szkolnego i przedszkolnego więc będę bardziej przejęta niż moje dzieci smile,później piątek- pierwszy raz córa pójdzie sama do szkoły ech...
                                              ...czy my kobiety nigdy nie przestaniemy się martwić...?
                                              • migotka.s Re: oznaki 30.08.11, 22:11
                                                zazdroszczę Ci dzieci dzieciusie3.....
                                                ja bede starą matką... jesli bede ....
                                            • migotka.s Re: oznaki 30.08.11, 22:10
                                              ja jak juz dostane okres ro mnie trafi
                                              na razie było plamienie i cisza - ale wiem jak to sie skonczy
                                              nie mam złudzen
                                              • dzieciusie3 Re: oznaki 30.08.11, 22:30
                                                Tak,plamienie i cisza...nie poddawaj się, myśl,że będzie dobrze,albo nie myśl w ogóle jak się da smile
                                                • migotka.s Re: oznaki 30.08.11, 22:51
                                                  mam jeszcze sluz podobny do płodnego...
                                                  okres bedzie jak nic
                              • pikka6 Re: oznaki 31.08.11, 06:11
                                A ja test zrobiłam... Oczywiście ujemny sad((((((((((((((((((((((((( sad sad sad
                                • dzieciusie3 Re: oznaki 31.08.11, 07:15
                                  pikka6 a kiedy @ miałaś dostać, pamiętaj,że ujemny test jeszcze o niczym nie świadczy smileDo puki nie ma @ jest nadzieja i tego się trzymajmy !

migotka.s Śluzem się nie przejmuj bo on może wiele znaczyć i pamiętaj tak jak napisałam wyżej nie ma @ jest nadzieja
                                  • tojger Re: oznaki 31.08.11, 07:25
                                    Ja też mam taki śluz i 2 dni do @. Korci mnie, żeby zrobić ten cholerny test i zająć myśli czymś innym przez następne kilka dni. Ale ponieważ siedzę (tzn. pracuję) w domu sama przez większość dnia, to chyba byłoby mi zbyt smutno, gdyby okazał się nagatywny (a jestem pewna, że tak by było). Więc byle do piątku.
                                  • migotka.s Re: oznaki 31.08.11, 07:55
                                    dziciusie3 - cały czas mam takie b. lekkie plamienia i to jasnorozowe wiec okres raczej przyjdzie - pytanie tylko kiedy sad
                                    • dzieciusie3 Re: oznaki 31.08.11, 08:05
                                      migotka.s napisała:

> dziciusie3 - cały czas mam takie b. lekkie plamienia i to jasnorozowe wiec okre
                                      > s raczej przyjdzie - pytanie tylko kiedy sad

Ale ile już te plamienia trwają? Bo jeszcze oki 2 dni przed @ ale jak dłużej...???
                                      • migotka.s Re: oznaki 31.08.11, 08:30
                                        zaczeły sie wczoraj rano - 20 dc
                                        teoretycznie okres powinien przyjsc dopiero w poniedziałek - czyli 5 wrz.
                                        dzis jest 21 dc i dalej takie b. lekkie
                                        w nocy nic nie było

moze ja mam cos z progesteronem rpzez tą prolaktyne?! ja piernicze.....
                                • migotka.s Re: oznaki 31.08.11, 07:54
                                  pikka6 napisała:

> A ja test zrobiłam... Oczywiście ujemny sad((((((((((((((((((((((((( sad sad :-
                                  > (

przykro mi sad a okres sie spoznia?
                                  • puwen Re: oznaki 31.08.11, 08:07
                                    Z moim okresem też jakoś dziwnie - wczoraj Wam pisałam, że dostałam @ i tampon poszedł w ruch, ale jednak to było nadal tylko plamienie. Czyli daje to trzy dni plamienia, dwa bardzo lekkiego, tak że prawie nic na wkładce i jeden dzień wczoraj trochę mocniejszego, a od wczorajszego wieczora zupełnie nic. I co dziwnie, zawsze przed okresem nawet przy plamieniu, charakterystycznie boli mnie brzuch, a tym razem nic. Nie chcę się głupio nastawiać i mówię sobie, że to jednak na pewno @ i lada chwila "poleci" normalnie, ale może.... Głupia nadzieja!
                                    • dzieciusie3 Re: oznaki 31.08.11, 08:13
                                      Nie przejmuj się bo każda z nas do końca ma nadzieję.Ja nie raz miałam @ ale i tak myślałam sobie,że dziewczyny czasami maja @ a ciąża jest więc czemu u mnie nie miałoby tak być i robiłam testy smile
                                      Poczekaj jeszcze dziś bo po nocy mogło nie zlecieć tylko w dzień się ruszy jak w pionie będziesz funkcjonować smile Ale i tak ja zaciskam mocno kciuki żeby to jednak było ostatnie plamienie przed porodem smile
                                      • puwen Re: oznaki 31.08.11, 08:17
                                        Czekam cierpliwe (na tyle na ile się da), postanowiłam, że choćby się waliło i paliło, to test zrobię dopiero w weekend (no chyba, że w końcu dostanę normalną @).
                                        Z tą @ w ciąży - też o tym myślałam, mój przyjaciel ma dziecko z wpadki (ironia losu - dziewczyna zaszła, mimo, że używali prezerwatywy...) i zorientowali się dopiero w 3 miesiącu, bo ona normalnie miesiączkowała i nie miała żadnych objawów...
                                        Dzięki za wsparcie, oczywiście podzielę się dalszymi objawami smile))
                                        • dzieciusie3 Re: oznaki 31.08.11, 08:24
                                          Trzymam kciuki mocno bo wiem ile takie czekania nerwów zjada ale czekać trzeba nie da się tego -niestety-przeskoczyć.A ile trwa już to plamienie? I to jest jakaś żywa krew czy bardziej brudny śluz?
                                          • puwen Re: oznaki 31.08.11, 08:27
                                            Więc to jest dziwna sprawa z tym moim plamieniem. Bo zwykle jest tak, że na dwa-trzy dni przed @ dostaję takiego brązowego plamienia i potem normalnej @.
                                            A w tym cyklu było tak, że nagle miałam dwa dni lekko-różowego, bardzo delikatnego plamienia w 23 i 24 dniu cyklu, a potem przerwa i znowu takie różowawe plamienie od 27 dnia cyklu (to było w niedzielę), do przedwczoraj, wczoraj trochę mocniejsze, ciemniejsze, a teraz znowu nic (na razie...)
                                            • dzieciusie3 Re: oznaki 31.08.11, 08:32
                                              No nic,pozostaje czekać na rozwój sytuacji,życzę jak najlepiej smile
                                              • puwen Re: oznaki 31.08.11, 08:52
                                                Latam teraz jak głupia co 5 minut do łazienki sprawdzić, na razie nic... Ale w pracy pomyślą, że się strułam wink
                                                • migotka.s Re: oznaki 31.08.11, 09:01
                                                  no u mnie cały czas sluz i lekkie plamienie - rozowe
                                                  raczej sie nie nastawiam, uwazam ze normalny okres rpzyjdzie najdalej dzis w nocy-jutro rano
                                                  • tojger Re: oznaki 31.08.11, 09:17
                                                    Ej, dziewczyny, coś dziwne te wasze plamienia.

Trzymam mocno kciuki, żeby to był dobry znak (bo właściwie, dlaczego nie?)!
                                                  • puwen Re: oznaki 31.08.11, 09:50
                                                    smile) Moja koleżanka mówiła, że pierwszym objawem ciąży jaki miała był ból kolana, więc wszystko jest możliwe wink Trzymam kciuki za Was i za siebie smile)
                                                  • paciaty Re: oznaki 31.08.11, 09:57
                                                    U mnie plamienia były spowodowane wariacjami hormonów,progesteron mi tak protestował...
                                                    Z kolei znajoma miała plamienia prawdopodobnie spowodowane zagnieżdżaniem się zarodka wink

> smile) Moja koleżanka mówiła, że pierwszym objawem ciąży jaki miała był ból kolana
                                                    > , więc wszystko jest możliwe wink Trzymam kciuki za Was i za siebie smile)

U mnie pierwszym "objawem"ciąży był sen, że jestem w ciąży i na okrągło mogłam spać. Nic więcej do 7 tc.
                                                    12 dc-śluzu płodnego brak ale profilaktycznie smile od kilku dni starania
                                                  • migotka.s Re: oznaki 31.08.11, 16:53
                                                    no ale nie dwa dni wraz ze sluzem....

i krew zywa - takie nitki w sluzie

zbadałam sobie szyjkę - jest długa nadal

nie noe albo niech idzie w ta albo w tą bo ja tak nie lubie wink
                                                  • pikka6 Re: oznaki 31.08.11, 18:37
                                                    Dziewczyny! ja 2 pierwsze miesiące ciąży miałam takie plamienie w terminie miesiączki! byłam na 100 % pewna że mi się coś pochrzaniło i tak o ciąży dowiedziałam się w 10 tyg big_grin big_grin

To dobry objaw, myślę że nawet bardzo smile)))
                                                  • migotka.s Re: oznaki 31.08.11, 18:41
                                                    Pikka - dajesz nadzieje ale jak znam zycie to skonczy sie to okresem sad

ps: Twoj synek ma dzis urodziny??? najlepszego smile
                                                  • pikka6 Re: oznaki 31.08.11, 18:54
                                                    nieeee, suwaka mi się nie chce zaktualizować wink ale dzięki, za 6 dni skończy 2,5 smile

Głowa do góry, musi być dobrze!ale rozumiem Cię, lepiej się miło zaskoczyć niż rozczarować....
                                                  • migotka.s Re: oznaki 31.08.11, 19:00
                                                    wiesz - bo to jakis kop od losu z ta ciaza
                                                    najpierw poronienie
                                                    teraz te problemy
                                                    pewnie u wielu osob sa plamienia a potem cyk i ciaza
                                                    ale z moim pechem w tym zakresie pewnie bedzie okres

dobra juz nie smęcę, musze sie zdrzemnąć bo strasznie chce mi sie spac
                                  • pikka6 Re: oznaki 31.08.11, 18:32
                                    nie, nie spóźnia jeszcze, zrobiłam przed, ale test bardzo czuły, więc jakby co było to by było... :-
                                    ( wiem kiedy owulacja mniej więcej była więc powinien już wyjść. W następnym cyklu idę do lekarza sad którego dnia badałyście prolaktynę z obciążeniem???
                                    • migotka.s Re: oznaki 31.08.11, 18:34
                                      ja badałam w 3 dc
                                      • pikka6 Re: oznaki 31.08.11, 18:39
                                        ok ,dziękismile
                                        nie wiem czy ja jakieś omamy miałam ale zdawało mi się że niektórzy robią w fazie lutealnej....
                                        • bulinka35 Re: oznaki 31.08.11, 19:34
                                          Witajcie,to i ja sie dolącze smile oczywiscie mam jakies schizy bo plamienia mialam dziwne i cisza ,zrobilam jeden tes tydz.temu ale wyszla baaaaaaaaaaaaaaaardzo slaba druga kreska-ledwo widoczna wiec pasowalo by odczekac i zrobic znowu ale cholera boje sie sad
                                          • migotka.s Re: oznaki 31.08.11, 20:08
                                            o kurde to rob znowu test smile
                              • puwen Re: oznaki 31.08.11, 20:08
                                Kurka blada, dziś cały dzień czekałam na normalną @, ale nie. Do popołudnia kompletnie nic, popołudniu delikatne plamienie, ale tak delikatne, że nawet nie widać go na wkładce, tylko dopiero na papierze toaletowym przy wycieraniu się... I teraz walczę ze sobą, żeby się nie wkręcić, ale co to może być - 2 dni super lekkiego plamienia (26 i 27dc), jeden dzień trochę mocniejszego (28dc) i teraz prawie nic (dziś 29dc)? Ja @ mam zawsze obfite, więc co to może być?
                                • bulinka35 Re: oznaki 31.08.11, 20:24
                                  ja zawsze @ mialam tez dosc obfite przez pierwsze 2 dni,a przed @ to zawsze z tydzien wczesniej baardzo bolaly mnie piersi i podbrzusze teraz zupelnie inaczej...w 33dc zupelnie bez jakichkolwiek bol˛acych dolegliwosci dostalam plamien tzn nie wiem co to bylo za malo na okres i bez krwi brązowe cos z malymi strzępkami czegos brązowego,trwalo to jeden dzien a pozniej z dnia na dzien coraz mniej wlasciwie to juz na drugi dzien prawie nie bylo,no cos tam jeszcze przez kilka dni ale sporadycznie.Po paru dniach zrobilam test i zostawilam go w lazience bo przyszla kolezanka,wynik dopiero sprawdzilam po jakiejs godz(i wlasnie nie wiem czy wynik jest wiarygodny bo pisalo ze do 10min) i byla ta bardzo blada druga kreska.Od wczoraj czuje sie tak jakbym zaraz miala dostac @,boli mnie podbrzusze i jakos tak dziwnie sie czuje jakby jakies chorubsko mnie łapało i pozatym nic nie boli,piersi tez nie,rano zmierze temp ,a z testem poczekam do soboty.

p.s ja bralam Bromergon i odstawilam i moze te objawy to przez to
                                  • puwen Re: oznaki 31.08.11, 22:02
                                    No ja podobnie - zawsze przed @ bolały mnie piersi i brzuch w pewien charakterystyczny sposób. Teraz piersi nic, a brzuch mnie pobolewa, ale zupełnie inaczej.. A nie chcę na razie robić testu, bo boję się że zapeszę... Wiem, głupie mityczne myślenie, ale boję się, że się nastawię i potem znowu będzie rozczarowanie.

A co do testu z drugą bladą kreską - chyba jest duże prawdopodobieństwo, że jesteś w ciąży, bo testy raczej mylą się w drugą stronę - mogą pokazać wynik negatywny, mimo że ciąża jest. Odwrotnie raczej zawsze pokazują prawdę, więc rób zaraz nowy test!! I trzymam kciuki!!
                                    • puwen Re: oznaki 01.09.11, 07:10
                                      I ciągle bez zmian u mnie... Nadal plamienie takie delikatne, że widać je tylko na papierze przy wycieraniu... Już by się mogło w jedną albo drugą - albo skończyć całkiem, albo zacząć normalna @, bo szósty dzień plamienia?? A ja teraz jak głupia latam do łazienki i doszukuję się dziwnych objawów u siebie uncertain
                                      • tojger Re: oznaki 01.09.11, 08:42
                                        Słuchaj, Puwen. Może Ty przedzwoń do swojej przychodni i powiedz, że masz takie plamienia i bardzo się martwisz, itd. itp. Może uda Ci się wbić do tego lekarza.

A tak w ogóle, to przypomniej mi, który to u Ciebie dzień cyklu?
                                        • puwen Re: oznaki 01.09.11, 08:45
                                          > A tak w ogóle, to przypomniej mi, który to u Ciebie dzień cyklu?
                                          Jeśli nie liczyć pierwszego dnia plamienia, jako 1dc, to 31. A zazwyczaj jest tak, że 26-27 dc mam plamienia, a dość regularnie 29-30 dostaję normalniej @.

• tojger Re: oznaki 01.09.11, 08:51
                                            puwen napisała:

> Jeśli nie liczyć pierwszego dnia plamienia, jako 1dc, to 31. A zazwyczaj jest tak, że 26-27 dc mam plamienia, a dość regularnie 29-30 dostaję normalniej @.

Acha, to może faktycznie jeszcze odczekaj. Weekend nadchodzi, może umów się z chłopakiem, że ma Cię czymś zająć, żebyś nie miała czasu myśleć za dużo. A jeśli nic się nie zmieni, w niedzielę machnijcie teścik.
                                        • dzieciusie3 Re: oznaki 01.09.11, 21:11
                                          Ale zrób test i wszystko się wyjaśni !!!!
                                      • migotka.s Re: oznaki-puwen 01.09.11, 08:44
                                        A ty który masz dzien cyklu? bo moze jednak warto strzelić sobie bete?????

u mnie dalej plamienia rowniez, zle przyznam sie, ze to nie sa plamienia "na bieliznę czy wkładkę" ale w srodku - odkryłam je te 3 dni temu bo badałam szyjkę - teraz sprawdzam co kilka godzin czy dalej jest ten sluz podbarwiony krwią....
                                        na wkładce zostaje tylko niewielki kremowo-żołtawy ślad

(nie wierze, ze to opisuje smile )

także do okresu jeszcze 5 dni razem z dzisiejszym ....
                                        • puwen Re: oznaki-puwen 01.09.11, 08:46
                                          > u mnie dalej plamienia rowniez, zle przyznam sie, ze to nie sa plamienia "na bi
                                          > eliznę czy wkładkę" ale w srodku - odkryłam je te 3 dni temu bo badałam szyjkę
                                          > - teraz sprawdzam co kilka godzin czy dalej jest ten sluz podbarwiony krwią....
                                          > na wkładce zostaje tylko niewielki kremowo-żołtawy ślad

U mnie właśnie wyglądają tak samo! Na zewnątrz ich nie widać... Tyle, że okres powinnam dostać przedwczoraj...
                                          • puwen Re: oznaki-puwen 01.09.11, 08:52
                                            I jeszcze czuję taki dziwny ból brzucha, delikatny, nie okresowy, nie umiem go za bardzo opisać słowami... Chyba, że się wkręcam. Ale dziewczyny, które już mają dziedziaczki - powiedzcie, czy wczesna ciąża może boleć?
                                            • dzieciusie3 Re: oznaki-puwen 01.09.11, 21:13
                                              Może boleć jak na okres smile Róbcie dziewczyny testy !!!!
                                          • migotka.s Re: oznaki-puwen 01.09.11, 08:55
                                            no to hmmm.... moze jednak ta beta?
                                            u mnie jeszcze kilka dni do okresu, ale czuje, ze nadejdzie
                                            • puwen Re: oznaki-puwen 01.09.11, 08:58
                                              Najpierw zrobię normalny teścik z apteki, ale już sobie postanowiłam, że poczekam do soboty, więc poczekam. Ten dziwny ból brzucha... może to jest wynik już mojej psychicznej wariacji wink
                                              • migotka.s Re: oznaki-puwen 01.09.11, 09:02
                                                ja nie pamietam oznak ciazy sprzed testu - zrobiłam go bo mi sie okres spozniał jakies 4 dni
                                                wyszła tedy mega blada i prawie niewidoczna kreska
                                                objawy zaczeły sie pozniej - ciagniecie w dole brzucha, mega zmeczenie , mdłości, wymioty etc
                                                chyba nie bolały mnie w ogole piersi - nie pamietam czegos takiego
                                                nie mogłam za to zasnac i wiecznie bolała mnie głowa
                                                po poronienieu wszystko ustało i fizycznie poczułam sie wyśmienicie sad
                                                • puwen Re: oznaki-puwen 01.09.11, 09:26
                                                  Mnie się wydaje, że właśnie coś takiego czuję - ciągnięcie w dole brzucha. I mam wrażenie, że dół brzucha jest dużo cieplejszy niż reszta. Ale na tym etapie nie jestem w stanie rozróżnić moich prawdziwych objawów, od tych psychicznych uncertain
                                                  • tojger Re: oznaki-puwen 01.09.11, 09:41
                                                    puwen napisała:

> Ale na tym etapie nie jestem w stanie rozróżnić moich prawdziwych objawów, od tych psychicznych uncertain

Mam podobnie. Też mi się sporo rzeczy wydaje, ale właśnie mam świadomość, że to może być złudzenie albo po prostu rzecz z tematem niezwiązana. Dlatego postanowiłam, że nic nie będę analizować dopóki okres się porządnie nie spóźni.
                                                    A teraz głęboki oddech i zajmijmy się przyjemnościami weekendowymi.
    • pikka6 Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 31.08.11, 22:27
      orientujecie się co się ma dziać z szyjką przed okresem??? bo mi coś świruje uncertain w połowie fazy lutealne ładnie się podniosła a teraz znowu nisko...
      • migotka.s Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 01.09.11, 08:45
        pikka6 napisała:

> orientujecie się co się ma dziać z szyjką przed okresem??? bo mi coś świruje :-
        > / w połowie fazy lutealne ładnie się podniosła a teraz znowu nisko...
        hmmm no rpzed okresem jest taka jak po owulacji - dopiero rpzed owulacją podnosi sie i otwiera....
    • tojger wrzesień 01.09.11, 08:47
      Wrzesień nadszedł i u mnie pogoda zrobiła się od razu jesienna.
      Kocham jesień i mam nadzieję, że ona kocha mnie równie mocno. Może nawet przyniesie mi prezent...
      Jutro ma przyjechać ciotka @. Na nieszczęście akurat w tym dniu mój M wybiera się na wesele do kolegi i zostanie u rodziców przez kilka dni. Jak ja to przeżyję, jeśli ciotka się spóźni a mnie ciekawość zacznie zżerać?
      • migotka.s Re: wrzesień 01.09.11, 08:57
        u mnie w zeszłym roku co przyniosła jesien to zima zabrała....

życze ci zebys ciotki nie dostała a test wyszedł pozytywnie smile i podziwam za silne nerwy ! zobacz jak ja głupieje wink
    • puwen Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 01.09.11, 09:44
      Ah dziewczyny, właśnie wróciłam z łazienki i widzę świeżą, normalną krew... Czyli po 6 dniach plamienia dostałam normalnej @. Szkoda, bo już się nastawiałam, że może może... sad(
      Więc znikam teraz, żeby nie zaśmiecać forum swoimi żalami, odezwę się jak będę po wizycie u ginekologa (13 września) i dowiem się o co chodzi z tymi plamieniami i czy to przez to jeszcze nam się nie udało...
      Trzymam kciuki za Was i będę po ciuchu obserwować, mam nadzieję, że będziecie miały więcej szczęścia!
      • migotka.s Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 01.09.11, 09:47
        Bardzo mi przykro sad u mnie niestety pewnie soknczy sie tak samo sad sciskam ! i zal sie jesli Tylko tego potrzebujeszsmile
      • migotka.s Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 01.09.11, 12:02
        puwen napisała:

>
        > Więc znikam teraz, żeby nie zaśmiecać forum swoimi żalami,

ja tez powinnam troche przystopowac z forum, bo niestety w kołko o tym mysle i sie nakrecam.....
        • puwen Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 01.09.11, 12:39
          Nie zniknę zupełnie, będę Was dyskretnie obserwować, ale wiem że u mnie już nie ma szans - mam teraz normalny, obfity okres, boli brzuch tak jak powinien na okres i mocno się leje sad Dam Wam znać co mi powie pani ginekolog 13.09, bo nie może być tak, że mam 6 dni plamienia i teraz @ pewnie z tydzień i wyjdzie na to, że 2 tygodnie w miesiącu krwawię! A kiedy czas na seks? A od kiedy liczyć początek cyklu, to już zupełnie nie wiem... Eh... Buziaki!
      • dzieciusie3 Re: puwen 01.09.11, 21:18
        Jest mi bardzo ale to bardzo przykro sad.To są tylko moje słowa które ukojenia nie dadzą ale jestem z Tobą
        • dzieciusie3 Re: puwen 01.09.11, 21:48
          Mocno bolą jajniki tak jak pisałam wieczorem,cieszę się-na razie smile,oby temperatura taka była cały czas,śluz biały i co najśmieszniejsze to zbliża się godzina 13 zaczynam spać,w kuchni,przy kompie,jak prasuje smile a tak to piersi nie bolą nawet przy duphastonie.
          • tojger dzieciusie 01.09.11, 21:53
            Brzmi dobrze. Ale czy Ty przypadkiem nie miałaś już testować?
      • tojger Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 01.09.11, 21:52
        Puwen, bardzo bardzo mi przykro. Miałam takie dobre przeczucia co do Ciebie a tu klops.

Ale... Na pewno wkrótce się Wam uda. Krwawienia omówić trzeba, ale być może to tylko kwestia rozruszania organizmu po okresie brania tabletek. Trzymam kciuki za 2 krechy na przełomie września i października!
        • dzieciusie3 Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 01.09.11, 22:53
          Tak miałam testować jutro ale zapomniałam,że owulacja mi się przesunęła więc muszę troszke poczekać
          • tojger Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 02.09.11, 07:38
            A ja dziś obudziłam się wcześniej niż zwykle, jakbym na coś czekała.
            Muszę wyprawić męża w podróż a potem się czymś zająć. Może do kina sobie pójdę a może do muzeum...
            • puwen Re: sieprpien/wrzesien i dwie kreski ??? :) 02.09.11, 07:43
              Dzięki dziewczyny za wsparcie! Dziś mi już lepiej, wczoraj miałam dołka, pokłóciłam się z narzeczonym, eh... Ale dziś już ok, dowiem się u gina co mi jest, zrobię wszystkie badania, może dostanę jakieś leki - i działamy! Jesień chłodna, będzie się trzeba jakoś rozgrzewać wink)
              • migotka.s i kto zakłada kolejny wątek? ;) 02.09.11, 09:38
                od wczesnego rana juz konkretny normalny okres
                czyli w sumie cykl 23 dni
                bosko nie ma co
          • migotka.s dzieciusie trzymam kciuki :) 02.09.11, 09:39
            i oby Twoje podejrzenia sie sprawdziły wink

na mnie usypiajaco działa ten Bromergon
            • bulinka35 Re: oznaki... 02.09.11, 10:42
              a ja dzisiaj rano wybralam sie normalnie do pracy..ale w domu jakos dziwnie sie czulam,sikanie co chwile i lekki bol..i tak stoje i czekam na autobus a tu jak mnie nie scisnie w dole brzucha az sobie kucłam,wiec sie wrocilam do domu i zaczęlo sie.. bol okropny przy oddawaniu moczu,dreszcze i uderzenia gorąca i do tego jeszcze klucie jajnika cholera nie wiem co to jest,wzielam no-spe i mi przeszlo,ale i tak poszlam do lekarza ogolnego ..dala jakies antybiotyki i kazala zrobic usg i badnie moczu,tylko ze ja juz mialam kilka razy zapalenie pecherza i to jest inny bol niz mialam teraz.Kupilam juz test ciąz. i rano robie,jesli nie licząc tych moich plamien 2tyg temu to dzisiaj jest 44dc,oby ta wciesniejsza blada kreska juz nie byla taka blada smile
              • migotka.s Re: Bulinka 02.09.11, 11:00
                Trzymam kciuki za krechy - dwie smile
                mam nadzieje ze sie udalo smile
                • bulinka35 Re: Bulinka 02.09.11, 11:13
                  dziekuje,ale ja juz raczej nie robie sobie nadzieji ..za dlugo to trwa wszystko, juz mi chyba siada psychika i powoli odpuszczam moze gdybym miala 30lat a tu czas tak szybko leci i jak czytam opinie lekarzy,ze po 35roku to juz wszystko "spada" w organizmie kobiety to tak sobie wtedy mysle ze ja to juz mam z gorki..żebym to chociaz miala zdiagnozowane tak na 100% czego za duzo a czego za malo to jakos inaczej by bylo a tak to zmieniam lekarzy i ciągle nic nie wiem,bo wg nich wyniki mam dobre(moj m tez) a ciązy jak nie bylo tak nie ma. Jeszcze na dodatek wczoraj dowiedzialam sie ze kolezanka z pracy zmarla na raka macicy,kurde zawsze taka wesola nic po niej nie bylo widac,nikomu sie nie zalila..miala 42lata ...sad(((((
                  • migotka.s Re: Bulinka 02.09.11, 11:21
                    Po pierwsze to moja kolezanka urodziła 1. dziecko jak miała 37 lat
                    teraz synek ma 3 latka i stara sie o kolejna ciaze - jest pod opieka swietnego lekarza i zna zagrozenia, ale bardzo pragnie rodzenstwa dla synka
                    nie poddawaj sie! znajdz dobrego lekarza i jesli tylko pragniesz dziecka to o nie walcz
                    dzieci rodza i czterdziestokilkulatki - zdrowe dzieci!

po drugie - skąd jestes? moze tu na forum ktos poleci Ci dobrego lekarza?
                    badalas prolaktyne z obciązeniem? hormony wszystkie? tarczyce, drożnośc etc? a moze warto pomyslec o inseminacji?
                    moja znajoma długo nie mogła zajsc w ciaze zaczeła myslec o in vitro była na kilku konsultacjach juz i nagle BUM ciaza - po rpostu zajeła sie czyms innym i jak sobie odpusciła to zaszła smile

po trzecie - ja mam 29 lat (jeszcze kilka miesiecy) i juz nie zdąże przed trzydziestką - i mam mega doła z tego powodu
                    pomysl sobie wiec jak zazdroszcza Ci tych 35 lat kobiety ktore maja juz prawie 40 i zaczynaja sie starac o dziecko wink
            • dzieciusie3 Re: migotka.s 02.09.11, 11:56
              Bromergon bież na noc nie w dzień tak bierze moja szwagierka bo jest usypiający smile
              • dzieciusie3 Re: migotka.s 02.09.11, 15:24
                Dziś dają mi znać jajniki przez cały dzień,teraz znowu jestem śpiąca...już bym chciała wiedzieć...
                • dzieciusie3 Re: migotka.s 02.09.11, 21:50
                  A tutaj widzę jakaś cisza zapadła-mam nadzieję,że nie przed burzą łez tylko przed wysypem dwóch kresek smile Ale mi jajniki dają popalić jasny gwint,masakra
                  • tojger Re: migotka.s 03.09.11, 08:38
                    Moja cioteczka wczoraj (30 dc) nie przyszła. Przyszedł za to ból głowy, który na ogół ją przepowiada. Chociaż muszę przyznać, że tym razem w wersji light.

No i próbuję się nastawić, że jednak przyjdzie, prawdopodobnie dziś lub jutro. Ale coś ciężko mi idzie do nastawianie się, więc upadek z chmur pewnie będzie bolesny.
                    • pikka6 Re: migotka.s 03.09.11, 09:34
                      u mnie drugi dzień plamienia, i temperatura leci na łeb na szyje tak więc czekam na @
                      • bulinka35 ??????????? 03.09.11, 10:55
                        a ja juz zglupialam i nic nie rozumiem...postanowilam ze dzisiaj robie test wiec wstalam o 7 rano i do lazienki,po 5 min na tescie byla baaardzo delikatna blada kreska podobnie jak na tym co robilam 10dni temu ,taka widoczna tylko pod swiatlem wiec pomyslalam sobie ze znowu klapa i poszlam spac,o 10 tej poszlam do lazienki zeby go wyrzucic a tam druga kreska blada ale juz normalnie widoczna bez kombinowania.Troche mnie wkurzają te testy,mozliwe ze daja niepotrzebna nadzieje,powinna byc albo jedna krecha wyrazna i biale tlo albo dwie i kazdy by wiedzial co i jak a nie jakies takie niewiadomo co.I teraz mam caly weekend do d... bo bede myslec,do lekarza dopiero w czwartek,Boze jak ja wytrzymam..
                        • pikka6 Re: ??????????? 03.09.11, 11:16
                          ale tej samej firmy byl ten test??? bo jeśli tak to powinna już być chyba wyraźniejsza sad
                          • bulinka35 Re: ??????????? 03.09.11, 11:57
                            robilam rozne testy Pink cos tam i teraz Pre-test ,dodam ze od miesiaca nie biore rzadnych lekow,moje cykle są od 27 do nawet 40.Dalej nic mnie nie boli ,no moze tak delikatnie podbrzusze,i mam jakis taki niesmak w ustaach. Dzisiaj jest 45dc czy jesli jestem w ciązy to mozliwe ze wyszla baaardzo blada kreska chyba powinna wyjsc juz mocna? No chyba ze to plamienie brązowe w 33dc to byla @ ....ale trwalo 2 dni i bez krwi i niczym nie przypominalo @ nawet nic mnie nie bolalo wtedy a przed @ boli zawsze.Kurcze zwariuje od tego myslenia
                            • bulinka35 Re: ??????????? 03.09.11, 12:36
                              kiedys czytalam o plamieniu srodcyklicznym i wydaje mi sie ze wlasnie ja tak mialam ale na sile doszukuje sie ciązy i jeszcze te testy sad
                              • dzieciusie3 Re: ??????????? 03.09.11, 21:54
                                Wykonałam dziś test ciążowy i wyszedł DODATNI smile smile smile czyli chyba jestem w ciąży...
                                • tojger Brawo Dzieciusie!!! 03.09.11, 22:04
                                  Yooooouuuhooooo!!!

Bardzo serdecznie gratuluję i cieszę się razem z Tobą!

Kiedy wybierasz się do lekarza po potwierdzenie?

P.S. Moja wredna @ też się chyba przestraszyła i nie może do mnie trafić. Tyle że już drugi dzień głowa mnie boli. Na razie to tylko 2 dni spóźnienia, co mi się zdarza, więc nie ma co szampana odkorkowywać. A z testem muszę zaczekać na powrót męża. Także to chyba będzie dla mnie najdłuższy weekend roku. Pozdrawiam!
                                  • dzieciusie3 Re: Brawo Dzieciusie!!! 03.09.11, 22:07
                                    Na razie do lekarza się nie wybieram,dopiero ok.6 tyg.o ile wszystko będzie dobrze,a musi być...!
                                    • dzieciusie3 Re: Brawo Dzieciusie!!! 03.09.11, 22:09
                                      To kiedy robisz test? Trzymam kciuki za kolejną testującą za Ciebie!!
                                      • tojger Re: Brawo Dzieciusie!!! 04.09.11, 09:41
                                        Nie wiem jeszcze, kiedy testuję i nie wiem czy w ogóle. Dziś czuję w lędźwiach (dosłownie), że @ jednak nadchodzi.
                                        Gdyby jednak zdarzył się cud... Mąż wraca jutro, czyli 2 dni wcześniej niż początkowo zaplanowane. Ale za to przywozi szwagra, więc i tak warunków może nie być. Także cierpliwość pożądana.

Tymczasem zmykam do kościółka. Życzę miłej niedzieli!
                                        • bulinka35 Re: Brawo Dzieciusie!!! 04.09.11, 10:21
                                          Serdecznie Gratuluje!!! Ja od 3 dni zaczęlam mierzyc temp. i 36,9 36,6 i 36,8 wiec nie ma stalej temp dlatego to nie ciąza nie ma co sie łudzic. Postanowilam ze odpuszczam ,nie mam juz sily ! nic nie daje zadnych rezultatow a leki zamiast pomagac coraz bardziej rozregulują mi organizm a pozniej jakies "cuda" sie dzieją,lekarze tez rozkladaja ręce bo "niby" wszystko ok
                                          • migotka.s Re: Brawo Dzieciusie!!! 05.09.11, 07:57
                                            Dzieciusie - napisze i tu bo nie wiem czy sie jeszcze pojawisz i ewentualnie gdzie smile
                                            strasznie Ci gratuluje i ciesze się przeogromnie smile
                                            Ile w sumie sie starałas?

u mnie 4 dc i ruszamy bo jak pamietasz w poprzednim cyklu owu była w 9 dc i sie spoznilismy tongue_out
                                            a i mam szanse JESZCZE zostac majową mamą - z ostatniego dania maja smile)))
    • tojger no i przyszła @ 04.09.11, 12:29
      Czyli przechodzę na wrzesień - październik.

Z tym że chyba zrezygnuję na razie z forum, bo jednak za bardzo się nakręcam.
      Wszystkim staraczkom życzę jak najszybszego spełnienia waszego wielkiego marzenia! A zaciążonym spokojnej ciąży i zdrowych bobasków!

Do usłyszenia!
      • bulinka35 Re: no i przyszła @ 04.09.11, 12:50
        tojger napisała:

> Czyli przechodzę na wrzesień - październik.
        >
        > Z tym że chyba zrezygnuję na razie z forum, bo jednak za bardzo się nakręcam.
        > Wszystkim staraczkom życzę jak najszybszego spełnienia waszego wielkiego marzen
        > ia! A zaciążonym spokojnej ciąży i zdrowych bobasków!
        >
        > Do usłyszenia!

sad(( szkoda ze @ przyszla,wiem co czujesz ale kilka dni "dolka"i dalej do "roboty" ,kurcze tylko ile razy mozna sad ja to nawet nie wiem kiedy teraz mam do tej "roboty"sie brac,46dc -normalnego okresu nie ma,temperatura skacze,testy ciązowe lipa ,dzisiaj zrobilam nawet test owulac i wyszla druga kreska ciut slabsza czyli co,owulacja sie zbliza? przeciez to niemozliwe. Mam dosc,mam wszystkie objawy PCO (nieregul.@,nadmierne owlos,wypadające wlosy,problemy z cerą ) a 3 lekarzy wykluczają to po jednym badaniu USG dopochwowym wiec od czego takie objawy...wkurza mnie wszystko,najchętniej to bym wyjechala gdzies w cholere...nie moge zniesc tej bezradnosci,moj facet zaczyna miec do mnie pretensje ze nie moge zajsc w ciąze. Dlaczego wszystko co zle spotyka wlasnie mnie,ciągle cos..smierc bliskich,rozstanie,wypadek,choroba co jeszcze los mi przyniesie,ile moze zniesc jedna osoba sad
        • 1aleks1 bulinka35 04.09.11, 14:58
          Hej ja tu tylko gościnne zaglądam. Chce Ci napisać żebyś sie nie zrażała. Ja w poprzednim cyklu swirowalam mial 41 dni wkurzałam sie strasznie bo nie wiedzialam o sie dzieje. W tym cyklu juz mierze temp badam szyjkę i sprawdzam sluz. Jest mi duzo łatwiej mimo ze to moj 78dc niskich temp wiec na @ jeszcze poczekam. W tym tygodniu bede miała pobierana krew zeby sprawdzić hormony i zobaczymy co bedzie dalej. Moze idz do gina zrób badania hormonów jesli gin sie nie sprawdza zmień gina możne trzeba przebadać twojego faceta jest wiele opji nie koniecznie musi by to twoja wina (ze stresu tez mogą sie cykle rozregulować) wiec sie nie zadręczaj uszy do gory smile Dasz rade big_grin
          Ps: Co do testow owu to trudno powiedziec bo albo sie zbliża owu albo juz po Testy najlepiej je robic razem z mierzeniem temp, badaniem sluzu i szyjki Chociaz jak dziewczyny maja regularne cykle to sprawsza sie to o pisze w ulotce żeby zacząć testować wtedy a wtedy. smile
          Zrob jeszcze jeden test dzis wieczorem albo jutro jesli kreska bedzie mocniejsza to znaczy ze sie zbliża a jak zblednie to juz po zawodach. Wtedy trzeba czeka na @ a jesli to byla przymiarka to na owu.
          • dzieciusie3 Re: bulinka35 04.09.11, 21:41
            tojger przykro mi uncertain
      • lili76 I ja spadam... 05.09.11, 23:33
        ... na kolejny staraniowy wątek sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka