04.08.11, 10:54
Hej mam cykle nieregularne wahające się od 38 do 56 dni, zeszły cykl o dziwo wyniósł 38 dni, może i się łudzę, ale biorę femifertil i może zadziałał. W zeszłym m-cu robiłam testy owu i tak się zastanawiam, czy jest możliwe, żeby na testach pokazywały sie dwie kreski ale o różnym natężeniu przez 14 dni? Bo tak na dobra sprawę wczoraj był 12 dzień cyklu, a licząc prawdopodobną owulację przy czyklu 38 dniowym, to powinna pojawić się około 20-24 dc, więc wczoraj test owu wykazał słabą drugą kreskę, jak to sie własnie ma do owulki i wyliczeń??? Śluzu nie zaobserwowałam jeszcze. Poza tym kiedyś pytałam lekarza z kliniki czy mogę się opierać na obserwacjach śluzu i na testach, to mi powiedział, że nie mam co na to liczyć, bo nie jest to wiarygodne, więc jak to w końcu z tym jest???
Obserwuj wątek
    • 1aleks1 Re: testy owu 04.08.11, 11:24
      To zalezy ktora kreske masz slabsza Pik jest wtedy kiedy kreska druga jest rownie mocna jak testowa albo od niej mocniejsza wtedy pierwszy taki wynik (pozytywny) swiadczy o tym ze owu powinna pojawic sie w zaleznosi od testu miedzy 24-36 nawet czasm do 48 ale to musisz na tescie wyczytać w instrukcji obslugi jest wszystko wypisane.
      Jesli druga kreska jest slabsza albo jej nie ma to test negatywny.
      Jezeli masz ogolnie podwyższony poziom badanego hormonu bo takie przypadki sie tez zdarzają to wtedy mogą wychodzić błędne testy pozytywne można ratowac sie kupując mniej czuly test chociaż czasem i to nie dziala przynajmniej tak pisaly dziewczyny z tym problemem.
      • zalamanalala81 Re: testy owu 04.08.11, 12:47
        No dobrze, więc jeśli druga kreska była prawie jak testowa ale nigdy nie była silniejsza od niej, to świadczy to o cyklu bezowulacyjnym?
        • annika23 Re: testy owu 04.08.11, 19:28
          Różnie to może być. W moim przypadku testy wychodziły tak jak u Ciebie przez dobrych parę miesięcy. W ciążę nie zachodziłam. Zbadałam hormony (wyszła za wysoka prolaktyna po obciążeniu- podstawowa była w normie) pobrałam leki, zaczęłam mierzyć temperaturę i zrobiłam testy owu (wtedy już inne - takie z Rossmana, bo wcześniej miałam paskowe z allegro) i faktycznie pojawiła się ta druga kreska mocniejsza od testowej. W ciążę zaszłamsmile
          • zalamanalala81 Re: testy owu 05.08.11, 07:50
            No ja jeszcze prolaktyny po obciążeniu nie miałam badanej, w którym dniu cyklu się to robi?
            Bo ogólnie ja mam wszystkie wartości w normie, a cykle mam takie jakie mam. Tzn androstendion miałam podwyższony, brałam dianę na zbicie go, przez 3 m-ce, no ale skoro chcę zajść w ciążę, to nie mogę być na antykach. Poziom trochę spadł, ale i tak został powyżej normy.
            • annika23 Re: testy owu 05.08.11, 09:50
              Bodajże 3-5 dc, ale serio polecam zapoznanie się z NPR - mi to szalenie pomogło, najpierw nie wierzyłam i uważałam, że to jakaś przedpotopowa metoda, ale jak zobaczyłam,że działa to przeżyłam szoksmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka