01.09.11, 14:28
chcę dołączyć do wszystkich starających sięwinkNiedawno podjeliśmy z mężem ostateczną i nieodwolalną decyzje - chcemy miec trzecie dzieckosmile Wiem wiem..miec trzecie dziecko to podobno w obecnych czasach przejaw szalenstwa wiec..tak, jestesmy szaleniwink
Po prostu - jak nie teraz to juz nigdy, moj maz twierdzi ze nie chce byc starym ojcem (konczy 40 lat za kilka dniwink Ja mam 29 lat.
Początek oficjalnych starań - druga polowa wrzesnia. Pozdrawiam goraco wszystkie forumowiczki!
Obserwuj wątek
    • justyna3003 Re: Witam:))) 01.09.11, 18:22
      Kurczę gratuluję i zazdroszczę.Ja nie wiem czy mi się do 29 roku życia jedno uda wydać na świat!
      • bulinka35 Re: Witam:))) 01.09.11, 18:59
        rowniez gratuluje i zazdroszcze ale taka baaaardzo pozytywnie smile całej trojeczki smile ja coraz bardziej mysle nad tym ze chyba nie dane mi bedzie urodzic nawet jednego maluszka sad rok temu podjelismy decyzje o dziecku i tez mowilam wtedy "jak nie teraz to kiedy? to ostatni dzwonek bo mam 34 lata" teraz mam 35 i powoli "schodze na ziemie" z tymi moimi marzeniami z kazdą kolejną @ zamiast 2 kresek na tescie sad
    • taakawesola Re: Witam:))) 01.09.11, 22:10
      my z mężem jestesmy w trakcie drugiego cyklu staran o trzecie dziecko. Moj maz ma 44 ja 32 wiec zalezy nam na czasie wink o pierwszego synka staralismy sie 8 lat, kiedy juz sie poddalam - on sie pojawil, a po 2 latach wpadlismy smile))
      w poprzednim cyklu robilam testy owu. porazka jak dla mnie, w/g nich mialam 4 owu w jednym cyklu o_O
      mam problemy z kregoslupem, musialam isc na RTG wiec dosc wczesnie zaczelam robic testy ciazowe. jeden wyszedl pozytywny, nastepny po 4 dniach juz nie sad
      mąż twierdzi, ze to pewnie od paracetamolu ktory lykalam, ze on niedopuscil do zaplodniania- mysle ze taka teorie sobie zrobil, zeby jakos to sobie wytlumaczyc.
      on chyba bardziej niz ja przeja sie tym negatywnym testem, ale dzieki temu latwiej bylo mi zebrac sily na kolejny cykl
      w tym cyklu mierze temp zeby sprawdzic czy owu byla i placze z bolu bo nawet nie patrze w stronę lekow , nawet paracetamolu
    • mufinka07 Re: Witam:))) 02.09.11, 12:02
      Justyno, Bulinko...ufam i trzymam kciuki ze w koncu zobaczycie upragnione dwie kreseczki na tescie i doczekacie sie slodkich, wrzeszczacych bobasowwink
      Taakawesola...ja przed druga ciaza wspomagalam sie testami owu i w sumie byly pomocne, jednak mam do nich wiele zastrzezen - u mnie np. ta kreska testowa nie byla nigdy tak mocna jak kontrolna a jednak w ciaze zaszlam....Tym razem postanowilismy z mezem dzialac spontanicznie, kochac sie codziennie i starac nie myslec o tym ze oto wlasnie robimy dzieckowink (bo taka mysl mnie stresuje bardzo, wole niby "nieswiadomie" zajscwink.
      Na razie czekam na okres i pewnie zaczne o siebie bardziej dbac, lykac folik i jakies witaminki..Obawiam sie tej ciazy i jednoczesnie bardzo jej chce. Mam za soba dwie cesarki wiec i ta ciaza musialaby byc rozwiazana w ten sposob....
      • loko1977 Re: Witam:))) 02.09.11, 21:25
        mufinko witaj, ja też jestem szalona, staramy się o 3 dzieciątko - ja z toksoplazmozą, tak sobie myślę, że jak się uda i wszyscy się dowiedzą to napewno stwierdzą że nam odbiło ha,ha
        • taakawesola Re: Witam:))) 03.09.11, 11:15
          loko1977 napisała:

> mufinko witaj, ja też jestem szalona, staramy się o 3 dzieciątko - ja z toksopl
          > azmozą

widac zebrały sie tu same pozytywne wariatki smile
    • ganeta27 Re: Witam:))) 15.09.11, 19:56
      witam
      to i ja widocznie należę do tych wariatek - bo również staram się o 3 dziecko
      pozdrawiam i 3mam kciuki
      • aniutek.s Re: Witam:))) 17.09.11, 18:26
        To i ja tak nieśmiało dołączę do Waszego grona smile
        Też podjęliśmy z M "trudną" decyzję o trzecim dzieciątku i też jakby z tym tykającym zegarem biologicznym na karku wink
        Za kilka dni rozpoczynamy trzeci cykl starań, ale narazie nie liczę na cud ... o poprzednie dzieci staraliśmy się po kilkanaście miesięcy.
    • mamamareczka Re: Witam:))) 02.10.11, 22:09
      i ja chcę do was dołaczyć smile
      z zegarem biologicznym na karku staramy się o 3 dziecko jest to nasz 2 cykl starań z pomocą lekarza (biore clo a potem mam wziasc duphaston)
      życze Wam powodzenia smile
      pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka