Dodaj do ulubionych

@ w ciąży?

06.09.11, 07:36
Hej dziewczyny, ja wszędzie czytam, że zdarza się, że kobieta na początku ciąży ma coś przypominającego miesiączkę. Czy którejś z Was to się kiedyś przytrafiło? Ja wiem, ze już świruję, ale ta moja @ w tym miesiącu była jakaś dziwna, najpierw kilka dni plamienia, po którym zazwyczaj przychodziła dość obfita @, a tym razem trzy dni, bardzo skąpo jak na mnie... Pewnie to i tak nic, ale ciekawi mnie jak to może wyglądać z tymi miesiączkami w ciąży...?
Obserwuj wątek
    • annika23 Re: @ w ciąży? 06.09.11, 07:46
      Ja miałam przez dwa miesiące @ będąc w ciąży - oczywiście nie zakapowałam,że jestem, a, że były to "cykle" po łyżeczkowaniu, to wydawało mi się,że mogą być trochę mniej obfite...Chłopak w czerwcu skończył 5 latwink
      • mikusia_k Re: @ w ciąży? 06.09.11, 08:11
        a nie łatwiej zrobić betę z krwi i sprawdzić czy się jest w ciąży niż się zastanawiać,czy jak mniej obfita @ to ciąża czy nie???
        • puwen Re: @ w ciąży? 06.09.11, 08:14
          Pewnie bardziej będzie to wiarygodne i zrobię, ale siedząc w pracy o godz. 8:13 łatwiej jest mi zapytać Was, jakie macie doświadczenie w tej sprawie... Zresztą po prostu mnie to ciekawi.

Annika - a to była "żywa" krew, czy tylko plamienie?
          • ca.melia Re: @ w ciąży? 06.09.11, 08:32
            Moja przyjaciółka do 4 m-ca miała krwawienia. Były na tyle "normalne" w kolorze i ilości, że wcale nie wpadła na to, ze jest w ciązy. Po 4 m-cu juz nie dostała i wtedy poszła do gina i przeżyła lekki szok smile
          • annika23 Re: @ w ciąży? 06.09.11, 08:32
            To były @ takie dwudniowe (normalnie miałam coś k.5dni), stosowałam wtedy tampony, żeby było weselej i za cholerę nie wiem jaka to była krew. Ja byłam na 100% przekonana,że w ciąży nie jestem, zresztą się o nią nie starałam będąc świeżo po poronieniu - zabezpieczałam się...Bolały mnie jednak masakrycznie piersi i to zaprowadziło mnie do ginekologa, który po badaniu usg orzekł bodajże 8/9 tc i pokazał serduszko. Kopara mi opadła, tym bardziej,że kwasu foliowego nie brałam, fajkę czasem zapaliłam, a nawet raz pobalowałam na imprezce z koleżankami...
            • puwen Re: @ w ciąży? 06.09.11, 08:35
              o kurcze! to niezła niespodzianka smile) Ja raczej jestem przekonana, że nie. Zrobię oczywiście sobie test, ale pytałam też z czystej ciekawości - czy to naprawdę się zdarza. Dzięki dziewczyny!
              • bulinka35 Re: @ w ciąży? 06.09.11, 10:25
                ja w tamtym mies tak mialam,mniej wiecej w dniach kiedy mialam dostac @ przyszlo plamienie..tzn wyglądalo to tak jak zazwyczaj @ w ostatnich dniach czyli zero krwi tylko brązowe cuś.Takie mocniejsze bylo przez ok 1,5dnia a pozniej przez kilka dni niewielka ilosc na wkladce.Narazie czekam,w czwartek ide do lekarza ciekawe co powie
    • vandikia Re: @ w ciąży? 06.09.11, 10:45
      u mnie niestety @ była zwiastunek ciąży pozamacicznej
      rozmawiałam w tym czasie ze starszą lekarką i ona twierdziłą, że plamienie czy lekkie podkrwawianie ok ale obfity okres nazwała patologią zwiastującą wlasnie cp lub poronienie
      • kotkowa Re: @ w ciąży? 06.09.11, 11:53
        Osobiście miałam w terminie @ tylko lekkie plamienie, ale znam 2 osoby, które miały normalne krwawienie. Jedna nie wiedziała, że jest w ciąży i zorientowała się dopiero za jakiś czas po mdłościach, bolesnych piersiach, druga wiedziała o ciąży i strasznie się martwiła. Obie ciąże szczęśliwie donoszone smile
    • pikka6 Re: @ w ciąży? 06.09.11, 16:22
      tak miałam przez 2 miesiące dokładnie w terminie miesiączki. Tym sposobem zeżarłam 1 paczkę antyków i poszłam do gina po receptę na nowe. A ten w badaniu gin stwierdził konkretnie powiększoną macicę a później to już rączki i nóżki na usg big_grin To był 10 tydzień. Dodam że kończyłam Uniwersytet medyczny więc podstawy fizjo miałamwink i za cholerę nie wymyśliłam że to to smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka