Dodaj do ulubionych

Ciąża obumarła?

10.09.11, 10:48
Licząc od ostatniej miesiączki dziś zaczynam 6 tydz. Ostatni test robiony wczoraj pokazał bardzo wyrażną drugą kreskę, znacznie wyraźniejszą niż tydzień temu.
Martwi mnie jednak brak objawów ciąży. Jeszcze kilka dni temu pobolewały mnie delikatnie piesi, czasami było mi niedobrze i bardzo szybko się męczyłam. Teraz wszystko ustąpiło, czuję się świetnie, jestem pełna energii, piersi nie bolą nawet przy silnym ściskaniu, temperatura wcześniej lekko podwyższona, teraz spadła,zupełnie inaczej niż w dwóch poprzednich ciążach.
Od samego początku boli mnie brzuch, na szczęście delikatnie ale mam jeszcze bóle krzyża, które czasami promnieniują aż do bioder, czasami do łopatek i utrzymują się cały czas. Czy wszystkie te objawy mogą wskazywać , że ciąża nie rozwija się prawidłowo?
Jak było u was? Wizytę u lekarza mam umówioną dopiero za 2 tyg.
Obserwuj wątek
    • mewa000 Re: Ciąża obumarła? 10.09.11, 14:30
      2-marinka napisała:

> temperatura wcześniej lekko podwyższona, teraz spadła

Spadła poniżej poziomu linii podstawowej? Ile dni temu? Przypuszczam, że mierzysz sobie temperaturę ot tak, np w dzień, byle jak. A jeśli nie, tylko stosujesz zasady NPR to idź do lekarza
      • 2-marinka Re: Ciąża obumarła? 10.09.11, 14:49
        mewo, masz rację. Temperatura mierzona w ciągu dnia i byle jak ale w poprzednich ciążach też tak mierzyłam i cały czas utrzymywała się pow. 37 . Teraz jakieś 2, 3 dni temu po prostu czułam, że jest już niższa i dopiero wtedy zaczęłam mierzyć i jest na poziomie 36.6-36,9.
        Wiem, że takie mierzenie nie jest miarodajne, ale i tak bardzo mnie to niepokoi.
        • pikka6 Re: Ciąża obumarła? 10.09.11, 15:20
          no to zmierz rano tak jak trza to się przekonasz, nic innego i tak nikt nie wymyśli.
          • ambrozja08 Re: Ciąża obumarła? 10.09.11, 16:05
            przecież każda ciąża jest inna...wiesz przecież że mdłości któe odczuwałaś w 5 tygodniu ciąży mogły być bardziej spowodowane myślą o ciąży (tzn psychiką) i po prostu nie były do końca "miarodajne" jak na tak wczesną ciążę. Jak moja ciąża obumarła-dokładniej 2 dni przed poronieniem test ciążowy któy zrobiłam bo został mi ostatni pokazał już bardzo słabiutką drugą kreskę. Może warto iść do lekarza jak najszybciej zeby rozwiać wątpliwości wszystkie niz się tak martwić! nie wywołuj wilka z lasu! Ja np w pierwszej ciąży od razu myślałam ze mi niedobrze bo za dużo o tym myślałam;p a w drugiej jak byłam pewna ze nic z tego to wszystkie objawy były przeze mnie lekceważone i dopiero w 8 tyg. zaczął się dramat wymiotów;p a piersi też nie muszą Cię boleć. mnie np bolały czasami nie non stop i to też bardzo delikatnie a najmocniej na samym początku przez pare dni.
            • bialasek75 Re: Ciąża obumarła? 10.09.11, 22:23
              Mdłościami i innymi objawami ciąży nie ma co się przejmować. Ja miałam mdłości do 10tc, piersi obolałe, talię poszerzoną, na USG okazało się, że płód nie rozwija się od 5-6 tc.
              • bialasek75 Re: Ciąża obumarła? 10.09.11, 22:24
                Aha, dodam, że po zabiegu miałam jeszcze mdłości przez kolejnych kilka dni.
              • trinity84 Re: Ciąża obumarła? 11.09.11, 13:26
                a ja akurat odwrotnie, wszystkie objawy ciążowe "zeszły" ze mnie w dniu zabiegu. co prawda byłam jeszcze otumaniona narkozą, ale następnego dnia czułam się już zupełnie normalnie, jak przed ciążą
                • migotka.s Re: Ciąża obumarła? 12.09.11, 08:52
                  u mnie było tak samo - b. zle sie czułam w ciazy - a zaraz po ustąpieniu narkozy poczułas sie fizycznie swietnie - psychicznie to wiadomo sad

trinity84 napisała:

> a ja akurat odwrotnie, wszystkie objawy ciążowe "zeszły" ze mnie w dniu zabiegu
                  > . co prawda byłam jeszcze otumaniona narkozą, ale następnego dnia czułam się ju
                  > ż zupełnie normalnie, jak przed ciążą
                  • 2-marinka Re: Ciąża obumarła? 13.09.11, 20:21
                    Byłam wczoraj u lekarza, dostałam duphaston bo przyczyną braku objawów może być podobno niski progesteron. W przyszłym tyg idę na usg, będzie to 6t4d ciąży, myślicie, że będzie już coś widać? Martwi mnie jeszcze ta nieszczęsna temperatura, wczoraj i przedwczoraj, mierzona w ustach po przebudzeniu 36,8, dziś 36,5.Objawów w dalszym ciągu brak.
                    • ambrozja08 Re: Ciąża obumarła? 14.09.11, 12:46
                      idź spokojnie na to usg i nie wmawiaj sobie już niczego!!!!!!!!!!!!a najlepiej to nie patrz w komputer bo mozna się nieźle wystraszyć czytając różne rzeczy...a o objawach to porozmawiamy za 2 tygodnie! zobaczymy czy dalej nic nie bedzie czy będziesz z nad toalety do nas pisaćwink skoro lekarz powiedział ze jest ok to trzeba czekać...co chcesz wiecej wymyślić?wydaje mi się ze tak malutki skok temperatury mierzonej w ustach o niczym nie świadczy...ja mam tak różne skoki że nawet nie mierzę już bo nie ma sensu, w ciąży było podobnie..
                      • martynauk-85 Re: Ciąża obumarła? 14.09.11, 19:36
                        przestan sie martwic temperatura bo jak wczesniej nie mierzylas to rowniedobrze mozesz zmierzyc swojemu psu a nie sobie, szkoda nerwow dziewczyno, tempka ci moze cos wskazac jesli wiesz jaka mialas na poczatku cyklu, ja w jednym cyklu mialam w 1 fazie 36.9 a w 2 fazie 37.3 a innego miesiaca w 1 fazie 36.2 a po owu w 2 fazie 36.9 wiec twoje mierzenie jest niemiarodajne!!!!!!!!!!

jesli chodzi o objawy to ja do 6/7 tyg nie mialam zadnych, zero piersi zero wymiotow, jedynie zmeczenie ale myslalam ze to stres w pracy... pojawily sie ok 7 tyg straszne zmeczenie i lekkie mdlosci, w 9 tyg pojawilo sie mleko co mnie zdziwilo no ale coz... testy pozytywne w 11 tyg gruba krecha objawy zniknely tj zmeczenie, wlasnie ok 9 tyg, tempka w 11tyg 37+ i w 11tyg sie okazlo ze ciaza obumarla w 8.5tyg, wiec naprawde objawy i testy i temperatura nic nie znacza!! wyluzujsmile
                        • 2-marinka Re: Chyba nie jest dobrze:( 18.09.11, 19:38
                          Dziś w nocy nasilił się ból brzucha i krzyża, pojawił się śluz z krwią. W szpitalu zrobili mi betę- 10 070, na usg widoczny pęcherzyk 10,2 mm, brak echa zarodka. Wg OM jest dziś 6t1d ciąży. Pani doktor robiąca usg powiedziała, że przy takiej becie zarodek już powinien być. Najprowdopodobniej jest to puste jajo płodowe, tym bardziej, że wszystkie objawy ciąży ustąpiłysad Mam jeszcze za kilka dni powtórzyć usg, a w razie krwawienia jechać do szpitala. Czy przy takich wynikach jest szansa, że ciąża rozwija sie prawidłowo?
                          • martaaa123 Re: Chyba nie jest dobrze:( 19.09.11, 18:39
                            Nie wiem czy Cię pocieszę, ale patrząc na Twój wynik przypomniał mi się mój sprzed 4 latsmile i odkopałam kartę ciąży. W dniu kiedy badałam betę, wynik: 10 000 byłam na USG i to był 6.0 tc i cytuję: "W jamie macicy 3 mm przestrzeń płynowa mogąca odpowiadać pęcherzykowi ciążowemu. W obrębie prawego jajnika 17 mm struktura sugerująca ciałko żółte" i tyle. A mam 3,5 letnią córeczkę z tego właśnie pęcherzykasmile. Także sama widzisz, że u mnie też zarodka nie było widać na tym etapie i przy dokładnie takiej samej becie, a wszystko skończyło się dobrze.
                            Martwiące jest to plamienie, a dali Ci progesteron na podtrzymanie??
                          • kotkowa Re: Chyba nie jest dobrze:( 30.09.11, 13:14
                            Daj znac co i jak, z wlasnego doswiadczenia powiem Ci, że JEST SZANSA. U mnie przy wyzszej becie lekarz na IP nie widzial zarodka ani nie bylo serca, tez w 6 tc+1! Wyszlam zalamana, tym bardziej, ze pojechalam z plamieniem. Lekarz kazal odstawic luteine, ja tego nie zrobilam! Badalam dalej bete, a ona przyrastala, nie ksiazkowo, ale dosc ladnie. Po 2 tyg. na usg byl juz moj zdrowy, duzy dzieciaczek z pieknie bijacym serduszkiem. Ciaza szczesliwie donoszona smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka