Dodaj do ulubionych

temperatura w ciązy

03.10.11, 08:12
czesc dziewczyny
wiem, ze tu sie starmy a nie zajmujemy ciążami, ale przywiązałam się do was i
dlatego do Was sie zwracam :

temperatura poszła mi nieco w dół 28dni.pl/cycles/171365
wciąz wysoka ale w doł

czy to ok?? czy to odstawienie Bromka? o co biega?
Obserwuj wątek
    • kotkowa Re: temperatura w ciązy 03.10.11, 08:59
      Migotko, ja mierzylam temp. w poprzedniej ciazy do 12 tygodnia i moge Ci szczerze powiedziec, ze ona nie jest zbyt miarodajna. Spadki moga byc, byle nie ponizej linii podstawowej, one nawet nie maja odzwierciedlenia w poziomie progesteronu. Ja go badalam bardzo regularnie i niekiedy tempka byla nizsza, a progesteron wysoki, a innym razem tempka byla wysoka, a progesteron spadl. Wiem tez, ze bywa tak, ze tempka w ciazy moze spasc ponizej linii podstawowej dopiero po poronieniu, a wczesniej nie ma zadnych oznak. Teraz zaczynam starania o drugiego bobaska i mierze tempke, bo musze brac Luteine od 3 dnia po skoku, ale mysle, ze nie bede w ciazy juz mierzyla dalej, bo to wiecej stresu, niz pozytku. Przynajmniej z moich obserwacji. Nie martw sie temperatura, jak masz jakies obawy to badaj sobie tylko bete hcg co 2 dni na poczatku i progesteron raz po raz. Nie stresuj sie tez usg w razie czego, bo na tym etapie moze jeszcze nic nie byc widac, a lekarze czasem niepotrzebnie strasza. Trzymam kciuki za Twoje malenstwo!
      • migotka.s Re: temperatura w ciązy 03.10.11, 09:02
        Kotkowa, dzieki troche mnie uspokoiłas...
        ja w 1. ciazy w 6 tc juz miałam wszystko widoczne na usg wiec licze ze i teraz tak bedzie .... ale wtedy w ogole sie nie stresowałam niczym - wydaje mi sie ze to rpzez poronienie chodze jak na rzesach

wczoraj mowie do meża -nie ciesz sie bo nawet nie wiez ile moze byc komplikacji-no i on tez mowi, ze nie powinnam tak myslec, no ale to silniejsze ode mnie.....
        • kotkowa Re: temperatura w ciązy 03.10.11, 09:06
          No wiem, ze tak jest. Ja mialam na poczatku ciazy problemy, plamienia, podejrzenie pustego jaja, dlugo nie mogli serduszka znalezc, nawet echa zarodka, w koncu okazalo sie, ze wszystko ok, bralam Luteine do 30 tc i mam syneczka, ale tez na poczatku balam sie cieszyc po prostu, balam sie przywiazywac do tej ciazy. Pewnie teraz tez tak bedzie, mozna probowac sie uspokajac, ale ten strach po prostu bedzie, przynajmniej na poczatku, przez te najtrudniejsze tygodnie.
        • annika23 Re: temperatura w ciązy 03.10.11, 09:10
          Migotko, teraz musisz się rozstać z termometrem - i kto to mówi? Ta sama baba co Ci go wciskała do rękismile Tak jak napisała kotkowa temp. w ciąży nie jest miarodajna, niczego już nie wnosi, a tylko może zestresować niepotrzebnie. Ja mierzyłam tak jeszcze ze 3 tyg po teście i to było zupełnie zbędne, bo się tylko nakręcałam i stresowałam jak była np. 1stopień w dół. Staraj się myśleć pozytywnie, uśmiechać i robić sobie małe przyjemności, a wszystko będzie dobrzesmile
          • migotka.s Re: temperatura w ciązy 03.10.11, 09:13
            Annika - ja mierze bo ty mierzyłas big_grin big_grin big_grin
            w sumie mze nie powinnam bo juz od rana jestem zestresowana a w sumie nic sie nie dzieje...
            troche mnie rano zemdliło ale zjadłam cos szybko i przeszło

ale do gina i tak sie wbije, niech daje skierowanie na bete big_grin
            • annika23 Rozkazuję Ci nie mierzyć!!! 03.10.11, 09:29
              Nie patrz na mnie- błagam!!!Teraz wiem,że robiłam to niepotrzebnie i dobrze, że w pewnym momencie pojechałyśmy nad morze z moją przyjaciółką i dziećmi, bo nie wiem ile czasu bym się jeszcze stresowała. Nad morzem po prostu wstydziłam się mierzyć tę temperaturę, bo moja przyjaciółka i tak mnie już nazywała "schizą ciążową"smile Ja przeżywałam każde wahnięcie tempki i już je traktowałam jako zwiastun poronienia, doszło do tego, że latałam bez przerwy, by sprawdzić czy krwawię czy plamię, a jak raz rozdarł mi się papier toalet. przy podcieraniu, to własne palce pomyliłam z krwią!!! Do 8 tyg. prawie nie spałam, ciągle uciskałam piersi czy aby na pewno mnie bolą i takie tam różne głupoty. A Ty masz trochę podobne skłonności do moich, więc boję się,żeby Ciebie też tak nie pogięłowink
              • migotka.s Re: Rozkazuję Ci nie mierzyć!!! 03.10.11, 09:42
                Annika - ja tez uciaskam big_grin big_grin tylko spac spie jak suseł i korzystam bo jak mi sie zrobi tak jak wtedy to nie bede spac w ogole uncertain

schiza ciążowa - to jest o mnie smile moj lekarz powiedział do mnie na ktorej wizycie - "chaiłbym zeby pani juz była w ciazy i boje się, bo jesli sie nie myle to bedzie pani sie zajwać u mnie na oddziale średnio raz na tydzien" big_grin big_grin
                • annika23 Re: Rozkazuję Ci nie mierzyć!!! 03.10.11, 10:18
                  Mi puszcza dopiero teraz trochę- ale jestem już po połowie ciąży. Oczywiście nadal jak nie czuję ruchów synka, to nie myślę,że śpi, tylko, że pewnie coś nie gra i od razu jem coś słodkiego, żeby zaczął kopaćsmile Mi na początku pomagała praca, potem dobrze zrobił mi wspomniany wyjazd nad morze, a teraz (po dwóch usg genetycznych!!!) 4 miesiące przed porodem czytam sobie np. od jakiej wagi wcześniaki przeżywają...Wiesz tak na wszelki wypadek- także pogrzana jestem zdrowo. Najlepsze jest to, że wszystkim na około radzę jak potrafię,co mają robić, jak postępować itd. a sobie samej jakoś nie potrafięsmile
                  • 1aleks1 migotka.s 03.10.11, 15:10
                    Normalnie chyba ci klapsa dam wink przecież mówiłam ze wszystko ok a ty sie dalej martwisz. Przecież organizm to nie maszyna temp ma prawo sie wahać jest powyżej podstawowej, 36.9 to na prawdę wysoko W dodatku krotko spałaś bylas przeziębiona moze trochę osłabiona jesteś to wszystko wpływa na temp
                    Na spacer uciekaj puki ładna pogoda, zrób sobie jakąś mala przyjemność i słuchaj sie aniki tongue_out
                    • migotka.s Re: migotka.s 03.10.11, 20:03
                      dzieki dziewczyny kiss dzowniłam do mojego lekarza i powiedziałam mu o swoich obawach a on mowi tak jak i Wy, ze jak poczekam do srody to mi sie nic nie stanie
                      Bromergonem mam sie nie przejmować czy biore czy nie nie ma znaczenia - mozna do konca 1. semestru brac a mozna i nie brać
                      mowi ze jak juz odstawiłam to niech tak zostanie
                      powiedział, ze mam przestać mierzyć temperaturę bo sie nakręcam
                      mam sobie brać tą luteinę bo mi to nie zaszkodzi i przyjść w środę po skierowanie na bete big_grin i nie wariowac smile powiedział ze jakby sie cos działo - bol krwawienie etc to wtedy dzownic albo jechac do szpitala
                      a ja poza tym co było na szyjce w dniu testu to czysto smile

chyba musze wyluzowac wink
                      • 1_ania_79 Re: migotka.s 07.10.11, 22:56
                        dziewczyny ja też z tych zeschizowanychsmile już 24 tydzień kończę a tempkę mierzę nadalsmile była przerwa tylko 8 dni jak bylam w szpitalu. i tak jak Annika mam zaliczone wszystkie chyba dane na temat przeżywalności wcześniaków, porodów przedwczesnych, skurczy, skracania szyjki.... no i właśńie z tego wszystkiego wylądowałam na IP z wzdęciami bo wydawało mi się ze rodzę. a mówią, ze ciaza to taki błogi stan...wink
                        a mój wykres temp. jest na 28dni.pl pod tym samym nickiemsmile juz 160 dni za mną smile wszystkie delikatne spadki w I trymestrze to był po prostu koszmar
                        • 1_ania_79 Re: migotka.s 07.10.11, 22:59
                          28dni.pl/cycles/168258
                          • annika23 Ania:) 08.10.11, 09:03
                            To mnie zaskoczyłaś!!! Ja myślałam,że drugiej takiej "korby" jak ja, to w całym necie nie ma, a tu proszę jedna z ulubionych "lutóweczek"smile
                          • pikka6 Re: migotka.s 08.10.11, 16:36
                            ania ale ta temperatura już nic nie wnosi. Przecież już nie jest tak wysoka jak na początku ciąży. Po co ją mierzysz???
    • migotka.s Re: temperatura w ciązy 08.10.11, 09:13
      zapanowałam nad soba i juz nie mierze temperatury big_grin co ma byc to bedzie smile

ale dzownili do mnie z laboratorium ze mi wyszły niskie białe leukocyty i czy nie mam wirusa
      no mam taki powracajacy katar czyli pewnie osłabienie, ale to chyba nie wirus.... i juz sie znowu martwie
    • migotka.s Re: temperatura w ciązy 08.10.11, 09:16
      a w ogole to powiem wam, ze poki co poza checia spania ciągłego i częstych boli głowy to nic mi nie jest - oby tak zostało smile o tej porze w poprzedniej ciazy juz wymiotowałam dwa razy dziennie a tu nic smile
      • annika23 Re: temperatura w ciązy 08.10.11, 09:54
        No nareszcie!!! Kochana herbatka z cytrynką i miodem i pod kocyk, a brak wymiotów, to chłopak murowany (tak mawia moja babcia, ale u mnie sprawdziło się tylko przy pierwszym synu, teraz miałam mdłości do 11 tyg. liczyłam na girl, a tu znowu siusiak wyrósł). Miłego weekendusmile
        • 1_ania_79 Re: temperatura w ciązy 08.10.11, 13:09
          ja też miałam mdłosci - do 15 tygodnia - no i równiez siusiaka posiadamwink)
        • migotka.s Re: temperatura w ciązy 08.10.11, 15:45
          annika23 napisała:

> No nareszcie!!! Kochana herbatka z cytrynką i miodem i pod kocyk, a brak wymiot
          > ów, to chłopak murowany (tak mawia moja babcia, ale u mnie sprawdziło się tylko
          > przy pierwszym synu, teraz miałam mdłości do 11 tyg. liczyłam na girl, a tu zn
          > owu siusiak wyrósł). Miłego weekendusmile

moja mama nie zygała w zadnej ciazy a ma i jedno i drugie smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka