Dodaj do ulubionych

starania?!

10.04.12, 20:05
Witajcie,mam pytanie:staramy sie z mezem o malenstwo,sex byl 10 i 12 dc test owulacyjny pozytywny 13dc(czyli owul od 12 do 36 godz) a maz sie rozchorowal wiec nie bylo nic az do 15 dc.czy 1dzien po owulacji ktoras zaszla w ciaze?czy to mozliwe?prosze o wasze zdanie,jak myslicie?
Obserwuj wątek
    • aga430 Re: starania?! 10.04.12, 21:13
      ja tak nie zaszłam...ale jest to możliwe jak najbardziej smile POWODZENIA !!! smile smile
      • kotkowa Re: starania?! 11.04.12, 09:07
        1 dzień po owulacji to już małe szanse, komórka jest zdolna do zapłodnienia przez max 12h, niektórzy podają, że nawet tylko 6, a plemniki też mają ok 6h na dotarcie do komórki jajowej. Ale nigdy nie wiadomo kiedy dokładnie była owulacja, bez monitoringu się tego nie stwierdzi, testy i obserwacje wg npr pokazują tylko przymiarki do owulacji, skok temp. potwierdza tylko, że owulacja już się odbyła - w warunkach domowych nie ma możliwości wyznaczenia dnia owulacji. Bardziej bym obstawiała te starania przed owulacją, że zaowocują - albo tak jak mówię - w tym 15dc mogło nie być wcale po owulacji jeszcze. Generalnie najlepiej się starać właśnie przed owulacją, plemniki potrafią przeczekać kilka dni na komórkę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka