Dodaj do ulubionych

Pierwsza IUI

17.06.04, 10:51
Hejka dziewczyny,
Nieśmiało tu juz od jakiegoś czasu przebywam, więc podzielę się się z wami
nową wiadomością. Wczoraj miałam pierwszą inseminację.
10 dc - poniedziałek, pęcherzyk miał 23mm, endometrium ponad 8mm i IUI w
środę. I wczoraj mężulek oddał żołnierzyki, 2 godz potem na foteliku
doktorek "podrasowane" podał. Okazało się że było już po pęknięciu
pęcherzyka, doktor powiedział że to w sumie ok, bo można zrobić insem przed
pęknięciem (wówczas zastrzyk z pregnylu, a następny dzień obserwacja czy
pękł) lub II wariant od razu po pęknięciu. W sumie nie wiem czy to było tak
od razu, może kilka godz. po, więc tak do końca nie wiem ile jest szans na
powodzenie tej IUI. Poszło szybko, trzeba przyznać ze dr był sympatyczny,
śmiał się, że mężczyźni często obawiają się że na zabiegu zostanie
zaaplikowany nie ich materiał. Muszę przyznać że wrażenia pozytywne. ALE TO
DOPIERO POCZĄTEK. TERAZ CZEKAM Z NIECIERPLIWOŚCIĄ NA EFEKT!!! Tak bardzo
chciałabym żeby się udało, że boję się że rozczarowanie będzie ogromne i
bolesne, gdy się okaże że nic z tego...
A jeszcze jedno, powiedziałam mężulkowi (takie małe kłamstewko) że po
zabiegu, muszę odpowczywać, poleżeć. A on wczoraj po przyjściu do
domu: "połuż się, zrobię obiad, co ci podać, nie zmywaj, zmykaj do łóżka,
itp" Jakie to było miłe.
Obserwuj wątek
    • kura17 Re: Pierwsza IUI 17.06.04, 10:57
      powodzenia smile

ja dostalam momentalny zakaz pracy w ogrodzie - bo jeszcze cos wam zrobisz... wink
      • andziak.k Re: Pierwsza IUI 18.06.04, 11:27
        Dzięki Kuro17 za słowa otuchy.
        Dziewczyny, zastanawiam się czy może któraś z was miała już inseminacje i jakie
        wrażenia. Kiedy podawane było nasienie, przed czy po pęknięciu pęcherzyka.
        Znacie może statystyki powodzeń. Napiszcie, proszę
    • ewazygmunt Re: Pierwsza IUI 18.06.04, 14:08
      hej,
      fajnie było przeczytać, że masz pierwszą IUI za soba (mam nadzieję, że
      ostatnią!!!). My w poniedziałek tez mamy pierwszą inseminację. Wczoraj lekarz
      podjął decyzję, byłam w lekkim szoku, trochę się załamałam, bo nie sądziłam, że
      nie daje mi większych szans na konwencjonalne sposby zaciążenia, ale po
      przemyśleniu zrozumiałam, że po prostu jest dobrym fachowcem i że nie chce
      tracić czasu (mam PCO i jestem po laparo). U mnie IUI będzie w 16 dc. Nie chcę
      za wiele o tym myśleć, ani się nastawiać. Mam zamiar po prostu jakoś zająć
      sobie mocno czas w przyszłym tygodniu i później, no a jeśli przyjdzie @, no to
      trudno (ale zgrywam luzarę, ale wiadomo o co chodzi - będę się modlić o dwie
      kreseczki). U ciebie i u mnie. Także od poniedziałku dołączę do ciebie!!
      • andziak.k Re: Pierwsza IUI 18.06.04, 15:32
        Dzięki Ewo,
        To w sumie była również moja decyzja, sama już powoli nie dawałam sobie szans
        na konwencjonalne sposoby zaciążenia, po ok.2-letnich próbach i monitorowaniu
        cykli i stymulacji...Jestem po HSG, jajowody drożne, ale długie i cieńkie, mam
        już 3 mięśniaki, dwa ok.2cmm, z mężulkiem wszystko ok. Jak rozmawialam z
        doktorkiem, to nasienie podawane do IUI, jest tak spreparowane, że jest 60%
        plemn. typu A i B, Daj znać w jakim momencie podane będziesz miała nasienie,
        przed czy po pęknięciu pęcherzyka? Oczywiście że mocno trzymam kciuki i za
        ciebie i za siebie...
        • ewazygmunt Re: Pierwsza IUI 20.06.04, 15:25
          dzięki,
          właśnie nie wiem dokładnie jak to jest z tymi pęcherzykami, byłam na USG w dc i
          było ich w sumie cztery albo nawet pięć różnej wielkości. Zobaczymy co pokarze
          USG jutro bezpośredio przed IUI. Sama już nie wiem o co chodzi bo FF wykrył mi
          owulację w 12 dc (czyli wtedy kiedy byłam u doca) myślę, że chyba jednak nie
          było owu (szczególnie że FF stwierdził owu na podstawie dwóch tempek 36,9 w 12
          i 14 dc). Mam zamęt w głowie. Ale trzymam kciuki i pisz jak sie czujesz, czy
          masz jakieś szczególne obserwacje!!
          • andziak.k Re: Pierwsza IUI 21.06.04, 20:17
            Ewo,
            Pisz, pisz jak najwięcej w jakim momencie bedziasz miała IUI, jakiej wielkości
            pęcherzyk(-ki), itd. Ja nie odczuwam niczego, ani na tak, ani na nie. Były już
            cykle, kiedy miałam "wszystkie objawy ciążowe", a oczywiście nie byłam w ciąży.
            Więc na razie czekam i odliczanie do przyszłego piatku. Pozdrowionka
            • andziak.k NIEUDANA Pierwsza IUI 04.07.04, 11:36
              Dziewczyny drogie, nie udało się. Czasem myślę, że nigdy się nie uda. Bo i jak?
              Przecież wszystko ok, a dzidzi nie ma w wyniku IUI, to jeszcze 2 IUI, jak
              nieudane, to in vitro? Przecież nie możemy z mężem wyjść z debetów na koncie,
              jakieś kredyty, to jak uzbierać 8 tys.? EwoZygmunt, Taniu75, inne babeczki,
              które robiły IUI w tym cyklu, trzymam kciuki. Może komuś się udasmile
              • ewazygmunt Re: NIEUDANA Pierwsza IUI 04.07.04, 14:01
                andziakk, nie martw się, u mnie niestety tez się nie udało. Dziś przyszła @.
                Nie jestem jakoś szczególnie załamana, bo czułam, że tak będzie. Nie miałam
                żadnych objawów, oprócz tych przedmiesiączkowych, a poza tym to jestem pewne że
                inseminacja była za późno. FF wykrył owu w 12 dc i możliwe, że faktycznie tak
                było. No trudno, zaczyna sie nowy miesiąc i nowe starania. Jestem dobrej myśli.
                Zakupię nowy zapas wiesołka. Trochę mnie martwi to, że mój lekarz przyjmuje
                tylko w pon. i czwartki a mi się wydaje, że powinnam mieć IUI 14 dc. czyli
                akurat w sobotę. W ogóle wolałabym żeby przed następnym IUI zrobił częstszy
                monitoring, żeby lepiej wiedzieć kiedy podać żołnierzyki. Teraz najważniejsza
                sprawa to, czy nie zrobił się torbiel. Andziu, nie martw się, głowa do góry.
                Razem zaczynamy kolejny cykl!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka