Dodaj do ulubionych

Po duphastonie 10 Tabletek

11.07.12, 17:22
Staramy się o dziecko dostałam od lekarza dup.z zaleceniem by wziasc w 14 dniu cyklu do 23 dnia i robione były starania smile jednak zaraz po odstawieniu duphastonu dostałam plamienia a dzis to juz krwawienie i co znowu licze cykl od 1 troche krótki teraz mi wyszedł bo 24 dni a zwykle mam ok.33 / 34 dniowe. Nie wiem co o tym myśleć może miałyście podobne doświadczenia?
Obserwuj wątek
    • pyza31 Re: Po duphastonie 10 Tabletek 11.07.12, 17:25
      Zapomniałam dodac że mam DHEA - SO 4 672 a norma do 430 i Androstendion 6,07 a norma 3,5
      • kotkowa Re: Po duphastonie 10 Tabletek 12.07.12, 09:50
        Nie do konca wiem w jakim celu lekarz Ci przepisal Duphaston - jesli na poprawe fazy lutealnej, poowulacyjnej, to nie powinno byc w ciemno od 14 dc, tylko po upewnieniu sie, ze byla juz owulacja (trzeba mierzyc temp. lub miec monitoring) - wtedy bierze sie od 3 dnia po owu faktycznie przez 10 dni, jak odstawiasz to przychodzi @ w terminie. Ale moze Twoj lekarz mial inny cel? Moze masz Duphaston na wyregulowanie cykli, brak wlasnej owulacji? Chyba musisz jednak swojego lekarza zapytac. To normalne, ze po odstawieniu jest krwawienie, spadek progesteronu to powoduje wlasnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka