gromola A mój mąż mi dzisiaj powiedział, że czuje się, jak 27.09.12, 22:30 byk rozpłodowy po tym, jak nie wyraziłam chęci wyjechania na weekend do jego rodziców Kurcze, miał cały miesiąc na wyjazdy, a zachciało mu się teraz, kiedy mam (nadzieję) mieć owulację o czym wiedział od początku września. Pewnie, że bym wolała, żeby się udało bez specjalnych starań, obliczeń itp., ale skoro ponad rok się nie udawało to przyszedł czas na poważniejsze podejście do tematu, a tu taki zonk. Są momenty, kiedy mam wrażenie że go to cieszy, dopytuje się o różne rzeczy z tym związane, ja sama staram się za dużo nie gadać na ten temat i się "nie podniecać", ale po tym co usłyszałam, to już sama nie wiem... Niby zaraz zapewnił (chyba widząc moją minę), że żartuje, ale jak mam mieć jakiś problem to możemy nie jechać i tyle. A mówią, że to kobiety są skomplikowanymi istotami... No to się wygadałam :] Odpowiedz Link
njut Re: A mój mąż mi dzisiaj powiedział, że czuje się 28.09.12, 08:17 gromola faceci jak czują ciśnienie to często wymiekają - szczególnie jeśli chodzi o ich męskość. Mój też to ma i mimo, że mógłby non stop to jak przychodzę z wykazem od gin kiedy mamy działać... to on nie. I wcale nie ukrywam, że wyprowadza mnie to z równowagi. Ja o ten jeden dzień w cyklu walczę przez cały miesiąc (leki, temperaura i inne pomiary, dieta, brak alkoholu, nawet uważam, żeby nie skakać w pracy) a on nie może się zmobilizować w tym jednym dniu. Odpowiedz Link
gromola Re: A mój mąż mi dzisiaj powiedział, że czuje się 28.09.12, 11:25 No właśnie, generalnie niby wszystko ok, a w jednym momencie takie coś... i już mi się odechciało uprawiać seks w ten dzień, ale z drugiej strony to powinniśmy...ehh Chyba mnie łapie jesienny dól i do tego przeziębienie, które nie chce przejść Rutkam, plamienia przed miesiączką mogą sygnalizować problem z niedoborem progesteronu, nie wiem czy badałaś go? Ps. Chyba każdej z nas zdarzają się chwile zwątpienia, mnie np. co najmniej raz w miesiącu, jak mnie dopada PMS Ale nie jesteśmy same, damy radę Odpowiedz Link
jessica1986 Re: A mój mąż mi dzisiaj powiedział, że czuje się 01.10.12, 10:28 gromola nie jesteś sama, ja miałam wczoraj kryzys poglądów z moim mężem. Rozmawialiśmy o mojej siostrze (która wybiera się w przyszłym roku na invitro - ma niedrożne jajowody i 34 lata) martwię się o nią i powiedziałam, że mam nadzieję, że nas to nie dotknie...i tak od słowa do słowa, mój mąż wywalił z tekstem (którego NIE NAWIDZĘ!!) "może któreś z nas jest zablokowane psychicznie"... odebrałam te słowa, że są skierowane nie do Nas a do mnie! Wystrzeliłam, przeklinałam i na koniec się poryczałam, obrzuciłam go argumentami, że jestem bardzo ciekawa jak by się poczuł, gdyby miał słabe wyniki nasienia a ja bym mu powiedziała, że to pewnie blokada w jego psychice... Zaczęłam patrzeć na niego inaczej... Przecież są dziewczyny, które o tym myślą intensywnie i też zachodzą w ciążę. Czy poprzez zablokowanie psychiczne można np: obnizyć progesteron? Wątpię! Ehh smutno mi i nadzieja wygasa we mnie, bo jak ja mam do cholery - NIE MYŚLEĆ? Macie jakąś radę, jak nie myśleć? Odpowiedz Link
gromola Re: A mój mąż mi dzisiaj powiedział, że czuje się 02.10.12, 14:42 Nie da się nie myśleć... Tym bardziej, że bardzo chcemy, żeby się udało, a wszystko wszystko sprzeniewierza się przeciwko Na samym początku, gdy stwierdziliśmy, że przestajemy się zabezpieczać i jak się uda to fajnie, a jak nie to też ok. No i co? I tak za każdym razem wyglądałam objawów i myślałam, a w zasadzie marzyłam, jak to niebawem będzie fajnie. Tylko, że to niebawem nie nadchodziło... Co do samej kłótni, to mimo wszystko takie 'oczyszczenie atmosfery' może wyjdzie Wam na dobre? U nas raz tak było, już dawno temu, że się ostro pokłóciliśmy na temat min. dziecka. Przez kilka dni było kiepsko, ale potem chyba każde z nas przemyślało wszystko i naprawdę zaczęło się lepiej układać i lepiej się dogadywaliśmy. Ale co do facetów (a szczególnie jednego takiego) ,to dają czasami popalić ;] Mój czasami jest do rany przyłóż, sam się pyta, jaka była temperatura i czy np. blisko owulacji, a czasami mam wrażenie, że on sam nie chce dziecka, a tylko mi łaskę robi. Bardzo żałuję, że nie udało nam się "kontrolowanie wpaść" przez dwa lata nie zabezpieczania się, tylko teraz jest coraz większy stres i większe ciśnienie (dla mnie) Taki lajf Odpowiedz Link
jessica1986 Re: A mój mąż mi dzisiaj powiedział, że czuje się 02.10.12, 15:05 wiesz, masz racje, takie wyrzucenie z siebie tego wszystkiego, co ciąży na sercu jest dobre i zdrowe (raz na jakiś czas) jeśli nie dla oczyszczenia atmosfery w małżeństwie, to chociażby po to, by w końcu się porządnie wypłakać. Niby zwykła wymiana zdań między nami jak zawsze, a ja wybuchnęłam jak dziecko, nie mogłam się powstrzymać od płaczu, ryczałam jak bóbr i nie mogłam się uspokoić. Wiem, że to nie było dlatego, że mój mąż wyraził swoje zdanie (na temat blokady w psychice) tylko dlatego, że już się we mnie przelały wszystkie skrywane emocje i pękłam po prostu. Mój m. to był przerażony, już dawno u mnie takiego lamętu nie widział, aż się zanosiłam. Na szczęście utulił mnie i nie puszczał aż się wyciszyłam - i wszystko wróciło do normy. Ehhh, bywa ciężko i co zrobić... Spokojnego popołudnia życzę! Odpowiedz Link
rutkam Re: Październikowe testowanie :) 28.09.12, 10:54 gromola, nie jesteś sama, ja też ostatnio to stwierdzenie usłyszałam i w rezultacie praktycznie starań w tym cyklu nie było, bo co to jest raz i to dwa dni przed owu . A tak, w ogóle niby wiedziałam że nie mam na co liczyć, ale jak się czeka to ta iskierka nadziei jest, że może tym razem się uda, ale nie mam chyba na co liczyć bo od wczoraj pojawiło mi się plamienie, kurczę nie wiem co się dzieje to już drugi cykl mi się tak zaczyna, nigdy wcześniej nie miałam żadnych plamień, dziewczyny te z tą przypadłością, od czego te plamienia mogą być? zastanawia mnie też ta moja faza lutealna, czy nie jest za krótka? w 11 dfl pojawiło się plamienie, w poprzednim cyklu tak samo. Dziewczyny, powiem jedno, podziwiam te które starają się już tak długo, u mnie to 5 cs, a ja już mam chwile zwątpienia i czasami wymiękam, biję się z myślami, czy np. rok wcześniej też bym miała taki problem, ach życie... Pozdrawiam Odpowiedz Link
blackdahlia35 Re: Październikowe testowanie :) 28.09.12, 11:56 Witajcie dziewczyny! To dopiero moj 2 cykl staran, ale dziwne rzeczy sie ze mna dzieja. Przede wszystkim zamiast obfitej jak dotad @ jest bardzo lekkie plamienie i tylko przy wizycie w toalecie. Zalozylam, ze 1 dc byl 24 go, kiedy plamienie sie zaczelo. Mysle, ze podswiadomie boje sie tej ciazy ( przystalam na starania, ale caly koncept wyszedl od partnera), bo moj syn ma 13 lat i jest bardzo niezalezny i znowu musialabym zaczynac wszystko od poczatku. Wybaczcie mi marudzenie, wiem ze to forum jest dla starajacych sie, bardzo pragnacych dzidziusia. Tez sie zaliczam do starajacych, ale chyba dopadly mnie watpliwosci na samym starcie. Martwie sie swoim zdrowiem-okresowo cierpie na nerwice i depresje. Do tej pory radzilam sobie bez antydepresantow, wiadomo byly lepsze i gorsze dni ale ogolnie ok. Od kiedy zaczelismy sie starac, zrobilam sie bardzo nerwowa, mam problemy ze spaniem itd. Boje sie silnego nawrotu choroby podczas ciazy i po porodzie, kiedy to hormony szaleja. Nie wiem co robic . Jutro porozmawiam o tym z Nm i podejme decyzje co dalej. Musialam sie wygadac. rutkam, chyba to planowanie jest w tym wszystkim najgorsze. Do pierwszych rozczarowan dochodzi stres co afektuje cykl i zaburzenia gotowe. Akurat co do stresu to ekspertem nie jestem, wiem co czulam przez ten ostatni miesiac ( nie mowiac o 5ciu jak u Ciebie) z wszystkimi objawami ciazy, brakiem @ do 39dc i negatywnym testem na koncu. Moj syn byl poczety przypadkowo. Tobie, oraz wszystkim pozostalym starajacym sie zycze planowanej ''wpadki" . Buziaki Odpowiedz Link
rutkam Re: Październikowe testowanie :) 28.09.12, 11:33 Badałam właśnie w tym miesiącu w 22 dc, mój wynik : 14,39 ng/ml 3,28 - 38,63 (normy dla fazy lutealnej) Odpowiedz Link
gromola Re: Październikowe testowanie :) 28.09.12, 11:47 No to chyba jest ok Jeśli to pierwsze i jednorazowe plamienie to bym się nie niepokoiła, chyba że się powtórzy. Pozdrawiam Odpowiedz Link
kobietaznadmorza Re: Październikowe testowanie :) 28.09.12, 16:17 Najbardziej to, ja się boję, że kolejna ciąża przyniesie rozczarowanie, u mnie to taka niechlubna reguła. Staram się jak najmniej angażować mojego męża, niestety jeśli zmienię lekarza, to ten pewnie i dla niego zleci jakieś badania;/ W poprzednim cyklu od dnia owulacji bolał mnie brzuch a w tym piersi, sama nie wiem, czy mi się tam znów coś nie rozregulowało. Odpowiedz Link
butelkowa_mama Re: Październikowe testowanie :) 29.09.12, 08:56 Pozwolę sobie dołączyć, mimo całego optymizmu @ przyszła ((( Będę testować 3listopada.....2cs, ale ponieważ na listopad nikogo nie ma, popodczytuję sobie tymczasem Was Odpowiedz Link
gromola Re: Październikowe testowanie :) 29.09.12, 10:35 Ja chyba też przechodzę na listopad, bo mój cykl zapowiada się bezowulacyjny Odpowiedz Link
aneczkaaa111985 Re: Październikowe testowanie :) 29.09.12, 10:40 Witam. Jestem tu nowa przez ponad rok cały czas śledzę różne fora i w końcu odważyłam się napisać. Staramy się już ponad 2 lata. Zaczęliśmy się martwić że coś jest nie tak po roku starań i wtedy to wybrałam się do lekarza i się zaczęło najpierw podstawowe badania wszystko w porządku ( u mojego M również wyniki dobre) później okazało się że mam niby zwiększoną prolaktynę ginek przepisała bromergon brałam leki przez 3 miesiące nic się nie działo prolaktyna spadła ale coś nie dawało mi spokoju i wybrałam się do innego lekarza speca od niepłodności zerknął na moje wyniki i się za głowę złapał powiedział że wszystkie wyniki są w porządku i nie powinnam brać tych tabletek- no normalnie ręce opadają- Zaproponował mi hsg u niego w gabinecie za 500 zł jakimś specjalnym preparatem albo w szpitalu sola fizjologiczną- usg- to badanie nie zawsze wychodzi więc poszperałam podzwoniłam (znowu zmieniłam lekarza i załatwiłam sobie hsg kontrast + rentgen w innym mieście w szpitalu. W sierpniu pojechałam na badanie bóóóóóól nieziemski ale to pewnie dlatego że miałam lewy niedrożny prawy podobno coś tam przepuszczał. Kamień z serca bo w końcu coś się zaczęło dziać (mam nadzieję że to była przyczyna). Zabronili mi działać w tym cyklu z hsg ( badanie było 10 dc) ale od przyszłego działać wczoraj byłam u ginka 10 dc i pęcherzyk 20 mm szok więc kazał się przytulać w nocy tak też zrobiliśmy(nie wiem czy nie za wcześnie) - dzisiaj wieczorem jeszcze poprawimy i później tez pewnie . A więc podsumowując to mój 27 cs a testować będę 17.10. Przepraszam dziewczyny że tak przynudzam swoja historią ale musiałam się wygadać. Odpowiedz Link
aneczkaaa111985 Re: Październikowe testowanie :) 29.09.12, 11:06 zapomniałam napisać że oba jajowody zostały "przepchane". a zrosty miałam prawdopodobnie po operacji wyrostka w wieku 13 lat Odpowiedz Link
aneczkaaa111985 Re: Październikowe testowanie :) 29.09.12, 12:08 kopciuszek126.......10cs.............01.10 rutkam..................5cs..............01.10 ban_na_forum........6cs.............02.10 nik.men.................3cs..............06.10 somuelson.............5cs..............06.10 ona2804................14cs............06.10 mel-a28.................6cs.............07.10 malpkap...............12cs.............07.10 lilka26lipiec.............12cs...........08.10 kobietaznadmorza....17cs..........10.10 malenstwo2013.......3cs.............10.10 tralala81..................4cs............12.10 natalia288................4cs............13.10 gromola...................13cs..........14.10 bombaa0..................6cs...........14.10 ilidan1111.................1cs...........17.10 silvanana...................6cs..........17.10 aneczkaaa111985.......27cs.........17.10 ka_si_ca....................23cs........22.10 jessica1986..............16cs..........22.10 blackdahlia35..............2cs.........23.10 zoja86.......................3cs..........24.10 Odpowiedz Link
kobietaznadmorza Re: Październikowe testowanie :) 29.09.12, 15:47 aneczkaaa111985, ale historia, teraz to już nic Tobie nie stoi na przeszkodzie Staram się pozytywnie motywować, ale średnio mi to wychodzi, cieszę się z mojego szalonego dwulatka a jednocześnie czuję się jak wybrakowana;/ No, ale dziś u mnie pogoda piękna więc na smęcenie nie ma miejsca, pół dnia spędziliśmy na plaży i jeszcze gdzieś poszalejemy w plenerze Odpowiedz Link
ban_na_forum Re: Październikowe testowanie :) 29.09.12, 20:14 Ja sie wypisuje z 02.10..@ przyszla wczesniej .. Odpowiedz Link
rutkam Re: Październikowe testowanie :) 30.09.12, 12:24 Niestety i u mnie pojawiła się w nocy @, ale przenoszę się jeszcze na październik, u mnie cykle 27 dniowe więc będę testowała znowu w październiku. kopciuszek126.......10cs.............01.10 rutkam..................5cs..............01.10 ban_na_forum........6cs.............02.10 nik.men.................3cs..............06.10 somuelson.............5cs..............06.10 ona2804................14cs............06.10 mel-a28.................6cs.............07.10 malpkap...............12cs.............07.10 lilka26lipiec.............12cs...........08.10 kobietaznadmorza....17cs..........10.10 malenstwo2013.......3cs.............10.10 tralala81..................4cs............12.10 natalia288................4cs............13.10 gromola...................13cs..........14.10 bombaa0..................6cs...........14.10 ilidan1111.................1cs...........17.10 silvanana...................6cs..........17.10 aneczkaaa111985.......27cs.........17.10 ka_si_ca....................23cs........22.10 jessica1986..............16cs..........22.10 blackdahlia35..............2cs.........23.10 zoja86.......................3cs..........24.10 rutkam.......................6cs..........27.10 Odpowiedz Link
njut Aktualizacja listy 01.10.2012 01.10.12, 14:25 Po dwóch rozczarowaniach we wrześniu zapisuję się na październik. Testowanie w zależności od długości cyklu gdzieś w okolicach 26-30.10. W zeszłym roku zaszłam w październiku więc nadzieja rośnie kopciuszek126.......10cs.............01.10 rutkam..................5cs..............01.10..... ban_na_forum........6cs.............02.10 nik.men.................3cs..............06.10 somuelson.............5cs..............06.10 ona2804................14cs............06.10 mel-a28.................6cs.............07.10 malpkap...............12cs.............07.10 lilka26lipiec.............12cs...........08.10 kobietaznadmorza....17cs..........10.10 malenstwo2013.......3cs.............10.10 tralala81..................4cs............12.10 natalia288................4cs............13.10 gromola...................13cs..........14.10 bombaa0..................6cs...........14.10 ilidan1111.................1cs...........17.10 silvanana...................6cs..........17.10 aneczkaaa111985.......27cs.........17.10 ka_si_ca....................23cs........22.10 jessica1986..............16cs..........22.10 blackdahlia35..............2cs.........23.10 zoja86.......................3cs..........24.10 rutkam.......................6cs..........27.10 njut.........................41cs..........30.10 Odpowiedz Link
jessica1986 Re: Aktualizacja listy 01.10.2012 02.10.12, 13:13 Njut szkoda, że znowu nie wyszło, kibicowałam Tobie, bo wykresik ładny miałaś... No i monitoring też miałaś nie? Kurczę, kiedy w końcu się uda!? Odpowiedz Link
jessica1986 Re: kopciuszku126, testujesz już? 02.10.12, 13:24 Halo? Kopciuszku czy nie czas na Twoje testowanie? Siedzisz tak cichutko, nie dajesz naków, co słychać? Umieram z ciekawości Odpowiedz Link
kobietaznadmorza Re: kopciuszku126, testujesz już? 02.10.12, 14:11 Njut Bardzo Bardzo Ci kibicuję, niech ta jesień zaskoczy nas w końcu czymś pozytywnym. W czwartek mam fryzjera to i postanowiłam podejść do kliniki i umówić się jeszcze na październik. Wtedy mam szansę na zrobienie badań z początkiem kolejnego cyklu. Odpowiedz Link
kopciuszek126 Re: kopciuszku126, testujesz już? 02.10.12, 23:11 no hej Kochane moje Laseczki niestety ,ale się znowu nie udało choć @ jeszcze nie przyszła,ale temp. dziś spadła do 37* i szyjka się obniża i otwiera.Wg ovu okres powinien być w czwartek.A i dziś zrobiłam sobie test tak z ciekawosci i z nadzieją,że moze wreszcie mi sie udałao?i nawet zero cienia cienia.jestem podlamana bo miałam nadzieję-miałam wesele u brata męza i zero alkoholu-bo miałam właśnie tą nadzieję,ze może jest jakaś fasolka we mnie i po co jej szkodzić?a tu dupaaaaaaaaaaa.nie wiem co teraz robić? rzuce w pieron termometr i muszę zacząć żyć własnym dawnym rytmem. Muszę iść do ginki z wynikami-zobaczymy co powie?pewnie teraz kolej na męza...mamy czas do końca roku.powiedzcie mi proszę czy ospa w wieku dorosłym moze spowodować u mężczyzny bezpłodność/niepłodność?bo mąż przechodził ospę jak synuś byl malutki.wiem,że świnka tak,ale czy ospa też?moze tu leży przyczyna? Odpowiedz Link
jessica1986 Re: kopciuszku126, testujesz już? 03.10.12, 08:19 kopciuszku nie wiem jak to jest z ospą więdz nic nie doradzę... Wiem za to, jak to jest nie pić alko. bo madzieja się tli. W poprzendim cyklu dwie imprezy tak przesiedziałam, ściemniając, że nie piję, bo mam zapalenie pęcherza i biorę na to mocne leki Wiesz, jak nie masz jeszcze miesiączki, to ja jednak trzymam kciuki, by ten spadek okazał się TYLKO jednorazowy i żeby jednak się udało!! Życzę Ci tego i zaciskam mocno! Odpowiedz Link
kopciuszek126 Re: kopciuszku126, testujesz już? 03.10.12, 11:19 jessika jestes kochana,że mnie tak podtrzymujesz na duchu ,ale niestety pozycja szyjki świadczy o wszystkim...dziś jeszcze temp. 37* o 6 rano a jutro @ ma przyjść!Tak się z męzem zastanawiamy-gdzie może tkwić przyczyna?mąż twierdzi,ze stres i psychika!!!mąż ma teraz okropne stresy i newrówkę-ale mówię mu,że o jego stres tu raczej nie chodzi tylko o mnie-bo on to tylko jest "dawcą nasienia ".Mi wydaje się,ze ja też już się tak bardzo nie stresuje-najgorsze były pierwsze cykle a ten pierwszy to w ogóle stresior mialam niesamowity.Po tylu cyklach przestałam się stresować-tak mi się bynajmniej wydaje.myśleć ,myslę sporo-tym bardziej jak się dowiem,ze ktoś znów jest w ciąży-planowanej czy z wpadki.Ja myślę,ze u mnie psychika zablokowała wszystko!!!no chyba ,że ten mój mąż ma jakiś feler po tej ospie?wczoraj do męza mówię-a moze nam jest dane mieć 1 dziecko,albo drugie dopiero za jakieś 10 lat-jak będę mieć ze 40-stkę-i wtedy wpadkę zaliczymy ! jessika ja myślę,że u Ciebie jest szansa jeszcze jak tą lutealną podreperujesz troszkę-wydłużyć ją,zlikwidować plamienia-tu trzeba chyba luteiną zadziałać.Kiedy idziesz do lekarza?czy już byłaś z tymi wynikami?ja muszę zadzwonić i zapytać kiedy przyjmuje moja,bo kazała przyjść z wynikami-między pacjentkami-nie umawiać się na wizytę-bo po co kase wydawać?w sumie racja.który masz dziś dzien cyklu? Odpowiedz Link
jessica1986 Re: kopciuszku126, testujesz już? 03.10.12, 14:54 U mnie jest dziś 9dc. Do lekarza jadę w piątek, (z wynikami) dziś odbieram jeszcze ten nieszczęsny progesteron na którego wynik musiałam czekać OKRĄGŁE 2 tygodnie! Paranoja jakaś. Mam nadzieję, że na podstawie tych badań które zrobiłam i wywiadu ogólnego, będzie mógł mi ten doktor coś powiedzieć sensownego, bo ja to już totalnie nie wiem co może być przyczyną. Modlę się, by była to jakaś pierdoła, którą można uregulować jakimiś tabsami. Jak narazie działamy, działamy i jeszcze raz działamy - Najczęściej jak jest to możliwe!! Odpowiedz Link
jessica1986 Re: Odebrałam PROGESTERON i co ?! :| 03.10.12, 17:16 Dziewczyny, co sądzicie?? Proszę o Wasze opinie... Wynosi 7, 1 ng/ml - norma0,72-17,8) Lekarz mówił, że idealny dla utrzymania ciąży to 15. więc moje wyniki z poprzedniego cyklu wyglądają następująco: Badania zrobione w 2dc. (31.08.2012) -Testosteron: 48,2 ng/dl (0-80) -Prolaktyna: 13,89 ng/ml (4,79-23,30) -LH: 2,88 mIU/mL (2,4-12,6) -FSH: 5,47 mIU/ml (3,5-12,5) -TSH-3: 1,950 uIU/ml (0,27-4,2) Badania zrobione w 21 dc (7 dpo) -Estradiol: 150 pg/Ml (44-211) -Progesteron: 7,1 ng/ml (0,72-17,8) Odpowiedz Link
silvanana Re: Odebrałam PROGESTERON i co ?! :| 03.10.12, 18:18 o LH i FSH już ci pisałam w poprzednim wątku. Progesteron faktycznie niski, może by ci się jakieś wspomaganie przydało? Ale czy przez te wszystkie miesiące starań nie miałaś NIC? Żadnych leków? Ani luteiny, ani duphastonu, ani clomifenu?? Możliwe, że masz jakąś niewydolność przysadki/podwzgórza, ale to chyba lekarz będzie wiedział lepiej. Odpowiedz Link
jessica1986 Re: Odebrałam PROGESTERON i co ?! :| 03.10.12, 19:09 tak, o LH:FSH pisałyśmy Chodzi mi głównie o opinie Wasze dot. progesteronu teraz, bo to ostatni wynik który dopiero teraz odebrałam i dla zestawienia podałam tu całość dla zobrazowania. Leków żadnych do tej pory nie brałam, bo takiego miałam lekarza, który mi mówił, że wszystko ok, badania hormonów zrobiłam sama, bez jego zaleceń. Czułam, że coś jest nie halo. Dlatego teraz jadę do innego miasta w piątek, zmieniam lekarza. Trzymajcie kciuki, by ten okazał się konkretnym faciem. Odpowiedz Link
kopciuszek126 Re: Odebrałam PROGESTERON i co ?! :| 03.10.12, 20:49 jessika tak czułam,ze możesz mieć za niski ten progesteron...jakieś tableteczki i moze wkrótce zostaniesz mamusia a ja chyba mam jednak za niski ten estradiol i lekko za wysokie tsh.Boże dlaczego takie schody mam przed sobą!? Odpowiedz Link
kotkowa Re: Odebrałam PROGESTERON i co ?! :| 09.10.12, 15:34 Jessica, progesteron za niski zdecydowanie - potwierdza owulację (poziom powyżej 3 ją potwierdza), ale jeśli badanie było zrobione w 7 dniu po owulacji, to poziom dużo za niski jak na starania, powinno być powyżej 18 - to ideał, powiedzmy 15 da się przyjąć. Jeśli nie był to 7 dzień po owulacji, to poziom mógł jeszcze nie wzrosnąć odpowiednio, albo już spaść. Odpowiedz Link
jessica1986 Re: Odebrałam PROGESTERON i co ?! :| 09.10.12, 19:48 kotkowa tak progesteron robiłam DOKŁADNIE siódmego dpo. (miałam wtedy monitoring i dość precyzyjnie wiem kiedy była owu.) Mam też do Ciebie takie pytanie: od 3 dni mam przejrzysty - rozciągliwy śluz (dziś najwięcej i najładniejszy ), około godziny temu zrobiłam test owulacyjny i wyszedł mocno pozytywny (dwie mocne krechy - obie bordowe), dziś jest 15dc. Czy jeśli do owulacji dojdzie np: jutro - a wizytę u gina mam pojutrze (17 dc) to czy jest sens badania? Czy lekarz może ocenić, że owulacja była, mimo, że nie było wizyty w celu oceny czy pęcherzyk dojrzewał... (przez zepsute auto nie pojechałam na wizytę do innego lekarza, a nikt u mnie nie miał terminu, żeby mnie wcisnąć z dnia na dzień, dlatego dopiero w czwartek.) ... i jeszcze- czy w 17dc, będzie jeszcze sens wprowadzać jakieś tabletki wspomagające progesteron?? Odpowiedz Link
malpkap Re: Odebrałam PROGESTERON i co ?! :| 04.10.12, 12:17 Progesteron zdecydowanie za niski, powinien być co najmniej 15, a idealnie powyżej 18 Odpowiedz Link
jessica1986 Re: Odebrałam PROGESTERON i co ?! :| 04.10.12, 12:43 Dziękuję za odpowiedzi kobietki kochane! Jutro jadę do lekarza, też będzie to u mnie 11 dc oby usg pokazało jakiś dominujący pęcherzyk, liczę na to, bo pojawił się dziś wodnisty śluz, minimalnie się rozciąga, ale naprawdę minimalnie, oby owulacja była podobnie jak miesiąc temu w 14dc No i jestem pełna nadziei, że ten lekarz przepisze coś sensownego, co mi pomoże. Pozdrowienia Dziołchy i miłego dnia Odpowiedz Link
ally80 Re: Październikowe testowanie :) 30.09.12, 21:04 i ja się dopisuej ,ale na Listopad -testowanie 4.11.2013 Mam na imię Magda i mam córke ponad 2 letnią-wtedy wyszło w 4 cs , mam nadzieję,że teraz bedzie podobnie albo szybciej Odpowiedz Link
expecting hej ally80 :D i witam wszystkich! 30.09.12, 21:55 Fajnie cię widzieć hej ho Mam 27 lat i 2 letniego synka. Około 16.10 powinnam testować. Odpowiedz Link
ally80 Re: hej ally80 :D i witam wszystkich! 01.10.12, 11:17 hej Expecting Fajnie znowu się spotkać Będę trzymała kciuki za Ciebie !!! Odpowiedz Link
ally80 Expecting i jak testowanie? 16.10.12, 10:49 Expecting i jak testowanie? My jutro zaczynamy starania i 2 Listopada test, to dopiero 1 cs , więc bardzo się nie nastawiam, ostatnio udalo się w 4 cs Odpowiedz Link
butelkowa_mama Re: Październikowe testowanie :) 30.09.12, 23:18 Ha! to testujemy podobnie - ja 3.11 pozytywnym testem oczywiście. Odpowiedz Link
ally80 Re: Październikowe testowanie :) 01.10.12, 11:18 butelkowa trzymam kciuki jesli nam się uda to termin na Lipiec Odpowiedz Link
canila Re: Październikowe testowanie :) 01.10.12, 12:21 Witajcie dziewczyny, jestem tutaj pierwszy raz i niewiem zbytnio czy w dobrym temacie pisze...wiec z gory przepraszam. Chcialam sie was poradzic...Ja wlasnie wyczekuje czy sie @ pojawi czy tez nie.. Ja od 11dc mialam okropne bole podbrzusza jakby na @ ale troszeczke inne. Wiec zaraz pomyslalam, ze to pewnie bole przed owulacyja... bo cykle moje tak trwaja od 30 do 34 dni. Podejrzewam iz owulacje mialam w 14dc bo wszystko na to wskazywalo(sluz tylko w tym dniu byl tak przejrzysty i az tak rozciagliwy nawet troszenke krwi sie pojawilo) Od 20dc troszke sa mniej dokuczliwe ale boli praktycznie caly czas to podbrzusze i juz sama niewiem czy ciaza jest mozliwa tempka wacha mi sie miedzy 37,1 a 39,9. To dopiero moj 27dc wiec na test musze poczekac jeszcze pare dni. Od wczoraj bole znow sie nasilily ale znow w pochwie raczej sucho mam, szyjak jakby wysoko i miekka...juz sama niewiem co o tym myslec. Odpowiedz Link
aneczkaaa111985 brać tabletki???? 01.10.12, 09:43 Dziewczyny nie wiem co robić ginek przepisał mi duphaston mam brać od 16 dc na nie odrzucenie zarodka mam brac 1 tabletkę przez 10 dni odstawic i czekać na @ jak nie przyjdzie to brac dalej. Ale troche się peniam bo skończę brać w 27 dc a cykle mam 29 dniowe -dwa dni przerwy a naczytałam się że po odstawieniu może dojść do poronienia. Jakie wy macie doświadczenia z tymi tabletkami ?? Nie wiem czy brać te leki ..... Pomóżcie Odpowiedz Link
silvanana Re: brać tabletki???? 01.10.12, 14:02 no brac, czemu nie. w 28 dniu cyklu rano zrobisz test, jeden dzien przed terminem okresu juz ci prawde raczej powie, jesli bedzie ujemny odstawisz, jesli dodatni - wemiesz dalej. ja w poprzedniej ciazy tez bralam duphaston w schemacie 16-25 dc, w 26 dniu test mialam ujemny, wiec duphaston odstawilam, w 28 test pozytywny, wiec znowu go zaczelam brac. Odpowiedz Link
aneczkaaa111985 Re: brać tabletki???? 01.10.12, 15:25 Takie głupie myślenie się włącza może mi się uda bez tych tabletek... ale cóż jeżeli mogą pomóc a nie zaszkodzić to czemu nie... a jeśli się uda to przez jaki czas musiałabym się później nimi faszerować żeby nie było zagrożenia poronienia?? Odpowiedz Link
aneczkaaa111985 Re: brać tabletki???? 01.10.12, 16:06 Dodam że wszystkie wyniki hormonków mam w porządku a tabletki mi zapisał tak zapobiegawczo( spytałam poprostu czy mogę jakoś pomóc organizmowi więc mi je przepisał) - dlatego mam taki dylemat. To mój pierwszy cykl staranek po badaniu drożności podobno zostałam "przepchana" więc nie wiem czy nie zaczekać jeszcze z lekami może uda się bez Odpowiedz Link
silvanana Re: brać tabletki???? 01.10.12, 16:07 Ja bym zaczekała Może się uda bez, a pakujesz się w kolejny stały wydatek (dla porrtfela i wątroby ) Odpowiedz Link
silvanana Re: brać tabletki???? 01.10.12, 16:06 Powiem ci, że ja je kiedyś brałam 4 cykle i wcale to nie było tak, że pomogły od kopa. Teraz w poprzednim cyklu brałam - nic, w tymteż biorę (bo przy stymulacji Clomifenem muszę). Nie wierzę w to, że każdemu pomagają. Jak ktoś ma konkretny problem, to może pomogą (a i tak wtedy lepsza jest luteina dopochwowo). Jeśli to nie było twarde zalecenie lekarza, zawsze możesz się jeszcze jeden cykl wstrzymać. Do kiedy brać - zależy od lekarza. Badania mówią, że po 12 tygodniu nie ma sensu, ale znam lekarzy, którzy każą nawet do końca ciąży (!!!). Odpowiedz Link
aneczkaaa111985 Re: brać tabletki???? 01.10.12, 16:22 Dziękuję bardzo mi pomogłaś Chyba się wstrzymam jeśli się teraz nie uda to wezmę od następnego cyklu. Tylko to czekanie ..... Odpowiedz Link
mel-a28 Re: październikowe testowanie 02.10.12, 14:27 HEj dziewczynki, jak tam efekty starań-no już 3 dziewczyny powinny wiedzieć....aktualizujcie listę bo jestem ciekawa Ja wczoraj robiłam test-23dc (28 dni cykl)oczywiście wyszedł negatyw....ale może to trochę za wcześnie? Odpowiedz Link
kotkowa Re: październikowe testowanie 02.10.12, 15:45 Hej dziewczyny, mam tu duże zaległości, bo miałam urlop, a potem zapiernicz w pracy. Ja testuję ok 17.10. Badałam w tym cyklu estradiol przed owu i jest b ładny - w 14 dc wynosił 315 pg/ml. To by znaczyło, że komórka dobrze dojrzewa. Tylko dlaczego kurcze tak bardzo spada po owulacji Tego nie rozumiem, wygląda na to, że moja słaba faza lutealna nie ma specjalnie związku z jakością owulacji, a tym samym nie wiem jak jeszcze można podnieść ten estradiol. Większa stymulacja owu nie ma sensu, bo estradiol rośnie b dobrze i owulacja jest dobra, a fl nadal kiepska Odpowiedz Link
ryynanena Re: październikowe testowanie 02.10.12, 15:51 Hej Kotkowa A jak ub. cykl? Bo pisałaś, że rozmijacie się z mężem (delegacja?) Nie martw sie estradiolem, jak ma byc ciąża, to będzie, kwestia czasu i cierpliwości! A miałaś stymulację w tym cyklu? Clo? Odpowiedz Link
silvanana kto czeka niecierpliwie? :D 02.10.12, 18:06 Jeszcze 13 dni do pierwszego testu!! Jestem dziś w 13 dniu cyklu i już się nie mogę doczekać. Poza tym ostro działamy, żeby wynik był pozytywny! (no i dla przyjemności też) I podjęliśmy decyzję, że jeśli się nie uda teraz, to mąż robi badanie nasienia, ja max 2 cykle na Clo, a potem odpuszczamy na kilka miesięcy, i będziemy liczyć na wpadkę. Bieganie po lekarzach i monitoring cyklu jest nie dla mnie, ja mam zawsze takiego stresa, że prędzej jajeczko ucieknie, niż zostanie w takiej zestresowanej babie Odpowiedz Link
ona2804 Re: kto czeka niecierpliwie? :D 02.10.12, 19:25 Mi zostały 4 dni i dopiero to jest niecierpliwe czekanie ;P fajne stwierdzenie czekamy na wpadke, w takim razie ja 14 cykli czekam na wpadkę i jakoś nie udało się, a z pierwszym dzieckiem nawet nie czekałam na tą wpadkę i była, także życie lub płatać figle... Wydawało się że skoro przy pierwszym nie trzeba było się starać to drugie też żaden problem a tu takie zaskoczenie... Odpowiedz Link
aneczkaaa111985 Re: kto czeka niecierpliwie? :D 02.10.12, 19:59 kolejny cykl ....... to czekanie i wielka nadzieja że może tym razem się uda i jak na złość wszyscy w około chodzą z pięknymi brzuchami. Miesiąc temu siostra mojego męża urodziła piękną córeczkę (oczywiście wpadka). Mieszkamy w jednym domu więc przez całe 9 miesięcy obserwowałam jak jej brzuszek rośnie .... a jak się dowiedziałam że jest w ciąży to ryczałam i ryczałam oczywiście cieszyłam się że jest szczęśliwa ale bolało mnie to że ja się staram już ponad dwa lata i nic. Teraz mam wielkie nadzieje co do tego cyklu bo pod koniec sierpnia miałam hsg. A teraz jeszcze 15 dni do testowania ależ te dni się dłużą........ Odpowiedz Link
silvanana Re: kto czeka niecierpliwie? :D 02.10.12, 20:03 Nam z pierwszym poszło szybciej (4 cykl?), ale wtedy strasznie panikowałam, że nie mogę mieć dzieci i że to się nie uda nigdy (miałam złe wyniki hormonów, cykle bardzo nieregularne i w ogóle cyrki). Teraz jakoś jestem bardziej na luzie, po wspomożenie Clomifenem poszłam dopiero teraz (6 cykl), a wtedy to już po 2-3. I wkoło mnie też każdy oczekuje dziecka. Ale myślę sobie, że to ma jakiś sens i cel. Odpowiedz Link
kotkowa Re: październikowe testowanie 03.10.12, 15:19 Ech, poprzedni cykl to był dziwoląg. Mężowi udało się wrócić na czas, więc szansa była. Jednak w tamtym cyklu od początku miałam podwyższone temperatury jak na ff. Po objawach owulacji nie nastąpił wzrost temp, ale objawy zmieniły się wyraźnie na fl. Gin napisał, że skoro nie było wzrostu, to mam brać tylko Luteinę, a zastrzyki odpuścić. Tak zrobiłam - zbadałam progesteron w 7 dpo i był 14,5 na 4 Luteinach, nie za wysoko, ale to jest poziom potwierdzający owulację, a estradiol załamka - 49 pg/ml Wiedziałam, że z tego ciąży być nie może i się nie zawiodłam, okres przyszedł szybciej, w 12 dfl, nie zdążyłam nawet Luteiny całej wybrać. Dlatego postanowiłam zbadać w tym cyklu jeszcze estradiol tuż przed owulacją, żeby zobaczyć jak stymulacja na niego wpływa i czy problem z niskimi hormonami w fl ma związek z poziomem w fazie okołoowulacyjnej - no i zagadka jest naprawdę trudna, bo estradiol przed owulacją jest bez zarzutu - 315 pg/ml. Zaraz po owulacji mam plamienie, kt. trwa kilka-kilkanaście dni i chociaż gin mówi, że to fizjologia, to ja podejrzewam, że to ma związek z tak dużym spadkiem estradiolu i znów moja nadzieja na ciążę w tym cyklu słabnie. Od dzisiaj włączyłam Luteinę i zastrzyki z Choragonu, w pon., w 7 dpo zbadam znów prg i estradiol i zgłoszę się do gina co o tym sądzi, co jeszcze można zmienić, bo ja już nie mam pomysłu o co chodzi z tym estradiolem. Odpowiedz Link
fenyloalanina5 Re: październikowe testowanie 03.10.12, 22:51 kotkowa napisała: > Ech, poprzedni cykl to był dziwoląg. Mężowi udało się wrócić na czas, więc szan > sa była. Ale mieliście szczęście! Nam parę cykli w ciągu tych ponad 2 lat starań odpadło wlasnie z powodu wyjazdów męża! Jednak w tamtym cyklu od początku miałam podwyższone temperatury jak n > a ff. Po objawach owulacji nie nastąpił wzrost temp, ale objawy zmieniły się wy > raźnie na fl. Gin napisał, że skoro nie było wzrostu, to mam brać tylko Luteinę > , a zastrzyki odpuścić. Tak zrobiłam - zbadałam progesteron w 7 dpo i był 14,5 > na 4 Luteinach, nie za wysoko, ale to jest poziom potwierdzający owulację, a es > tradiol załamka - 49 pg/ml Wiedziałam, że z tego ciąży być nie może i się ni > e zawiodłam, okres przyszedł szybciej, w 12 dfl, nie zdążyłam nawet Luteiny cał > ej wybrać. Dlatego postanowiłam zbadać w tym cyklu jeszcze estradiol tuż przed > owulacją, żeby zobaczyć jak stymulacja na niego wpływa i czy problem z niskimi > hormonami w fl ma związek z poziomem w fazie okołoowulacyjnej - no i zagadka je > st naprawdę trudna, bo estradiol przed owulacją jest bez zarzutu - 315 pg/ml. Z > araz po owulacji mam plamienie, kt. trwa kilka-kilkanaście dni i chociaż gin mó > wi, że to fizjologia, to ja podejrzewam, że to ma związek z tak dużym spadkiem > estradiolu i znów moja nadzieja na ciążę w tym cyklu słabnie. Od dzisiaj włączy > łam Luteinę i zastrzyki z Choragonu, w pon., w 7 dpo zbadam znów prg i estradio > l i zgłoszę się do gina co o tym sądzi, co jeszcze można zmienić, bo ja już nie > mam pomysłu o co chodzi z tym estradiolem. A może jakiś dobry endokrynolog doradziłby w tej skomplikowanej sytuacji hormonalnej? Bo w sumie ginekolog niekoniecznie musi wnikać aż w takie niuanse, bynajmniej nie każdy! Ale powodzenia! Odpowiedz Link
kobietaznadmorza Re: październikowe testowanie 03.10.12, 23:50 Najlepiej jakiś ginekolog-endokrynolog, bo tacy zawsze są ukierunkowani na cel:ciążą i są większe szanse, że wiedzą, gdzie szukać. Piszę z własnego doświadczenia, chodzę do ginekologa-endokrynologa i samego endokrynologa ze względu na moją zmianę na tarczycy, to ten pierwszy wysłał mnie do tego drugiego. Czy wszystkie prowadzicie taki higieniczny tryb życia- zero alkoholu, sama zdrowa żywność? Ja to nie jestem taka radykalna, wiadomo, że uważam co jem i piję, ale bez radykalizmów. Ciągle nie dają za wygrana i nie chcę, aby starania o dziecko zdominowały moje życie. Odpowiedz Link
15wiki15 Re: Październikowe testowanie :) 02.10.12, 20:00 ja też się dopisuję mam nadzieje że w tym miesiącu mi się uda Odpowiedz Link
15wiki15 Re: Październikowe testowanie :) 02.10.12, 20:13 Dziewczyny ja we wrześniu zrobiłam 4 testy ciążowe i nic piątego nie zdąrzyłam bo dostałam okresu mój mąż stwierdził żę za bardzo chcę i dlatego nam się nie udaje mam nadzieje że w tym miesiącu się uda 13 zabieramy się do pracy i przyjemności w końcu nasza córeczka musi mieć rodzeństwo A swoją drogą chyba coś w tym jest że nasza psychika też odpowiada za zapłodnienie. Odpowiedz Link
kobietaznadmorza Re: Październikowe testowanie :) 02.10.12, 20:58 Przy pierwszej ciąży bałam się, że ze mną coś nie tak może być, ale udało się za drugim razem, przy drugiej ciąży za pierwszym podejściem, za trzecim po pół roku a teraz diabli wiedzą kiedy... jeśli tendencja jest wzrostowa to sobie poczekam! Odpowiedz Link
skrytapiromanka Re: Październikowe testowanie :) 03.10.12, 01:08 witajcie, na tym forum jeszcze nie zapisywałam się na testowanie to mój 9 cs, testuję 16 października. zapraszam wszystkie z Was - jeśli macie ochotę, poświęćcie kilka minut na opisanie lekarza/lekarzy, do których warto/nie warto się wybierać. imię, nazwisko i ze trzy zdania uzasadnienia. chciałabym stworzyć taką bazę na blogu. chodzi głównie o lekarzy zajmujących się niepłodnością, specjalistów, ale jeśli macie do polecenia jakiegoś niespecjalistę ginekologa, również chętnie przyjmę opinie. klinikaplodnosci@gmail.com ściskam Odpowiedz Link
ka_si_ca Re: Październikowe testowanie :) 04.10.12, 11:39 hej dziewczyny... dzis mam 11dc, ide dzis na monitoring, i do tego jeszcze mam odebrac wyniki mojego m, zobaczymy co to bedzie... to moj drugi cykl z CLO i trzeci po laparoskopii. trzymajcie za mnie kciuki, bo i ja za was wszystkie trzymam Odpowiedz Link
silvanana u mnie horror :( 04.10.12, 13:29 nie wiem, co się stało, ale dostałam okres. w 15 dniu cyklu. wczoraj było plamienie, a dziś krwawię. zaraz biegnę do lekarza (nie swojego, bo go dziś niet). nie wiem, co będzie dalej, miałam od jutra brać duphaston, jestem po stymulacji Clo. Tempka w pon i wtorek i srode 37,1 (czyli na mnie - wyzsza), dzis 36.6 - czyli z tych nizszych i jest okres. wszystko ladnie, ale w 15 dniu?? boje sie bardzo, trzese sie i nie wiem, co robic. psychicznie fatalnie sie czuje... Odpowiedz Link
kotkowa Re: u mnie horror :( 04.10.12, 13:51 o rany trzymam kciuki - nie wiem co to moze byc, moze przestymulowana bylas, zrobila sie torbiel, czy co? Daj znac co gin powie, nie zamartwiaj sie, pewnie to jakis incydent. Odpowiedz Link
niunka221 Re: Październikowe testowanie :) 04.10.12, 15:02 hej dziewczyny mam pytanie . Dzis mam 14dc w czoraj bylo przytulanko dzis mnustwo ciagnacego sie na maxa przezroczystego sluzu az bielizne mam mokra i o to moje pytanie : * czy to oznaka zbizajacej sie owulacji ? *czy to owulacja? *czy to wydobywajace sie resztki spermy ? *czy sama juz nie wiem co Jakas godz temu zaczelam odczuwac pokuwanie jajnika lewego . Ostatnio miesiaczka mi sie opuznila o 4 dni czyli przyszla po 34dniach . Odpowiedz Link
jessica1986 Re: Październikowe testowanie :) 04.10.12, 15:15 Hej. Moim zdaniem Klucie jajnika oznacza zbliżającą sie owulkę (może jest taki duży pęcherzyk, że aż cisnie i stąd odczucie dyskomfortu) i rozciągliwy śluz wg. mnie jest również oznaką owulki "za rogiem", w takim przecież plemniki mają najlepsze warunki do szybkiego poruszania się. Jeśli nie wiesz czy to sperma czy śluz, to mój sprawdzony sposób jest taki, że mocno przyciskam papierem toaletowym i chwilę czekam, sperma jest takim płynem rzadszym, który papier wchłonie a śluz jest innej konsystencji i utrzymuje się na papierze (nie wchcłania się tak szybko). Odpowiedz Link
jessica1986 Re: Październikowe testowanie :) 04.10.12, 15:17 Ja bym taki śluz wykorzystała na maxa Jak macie możliwość to poprawcie jeszcze dzisiaj, bo taki mooocno rozciągliwy śluz to na prawdę super warunki dla plemniczków Odpowiedz Link
niunka221 Re: Październikowe testowanie :) 04.10.12, 15:22 jessica1986 napisała: > Ja bym taki śluz wykorzystała na maxa Jak macie możliwość to poprawcie jeszc > ze dzisiaj, bo taki mooocno rozciągliwy śluz to na prawdę super warunki dla ple > mniczków no oczywiscie ze mamy warunki z tym ze dopiero wieczorkiem jak corcia pojdzie lulu teraz bd meza molestowac co dzien he he :d 3maj kciuki Odpowiedz Link
jessica1986 Re: Październikowe testowanie :) 04.10.12, 15:25 trzymam - trzymam mocno kochana, działajcie, powodzenia!! Tak nawet te wczorajsze w takim śluzie dadzą radę Odpowiedz Link
niunka221 Re: Październikowe testowanie :) 04.10.12, 15:28 jessica1986 napisała: > trzymam - trzymam mocno kochana, działajcie, powodzenia!! > Tak nawet te wczorajsze w takim śluzie dadzą radę oby daly bo juz nawet meza faszeruje kwasem foliowym he he a ty dlugo sie juz starasz?? Odpowiedz Link
kopciuszek126 Re: Październikowe testowanie :) 04.10.12, 16:57 do mnie dziś @ przyszła w południe...i tempka mi nawet rano nie spadła-miałam 37.i głowa mnie nie boli jak zawsze!!!!po prostu znowu wszystko inaczej!w poniedziałek idę do ginki z wynikami Odpowiedz Link
jessica1986 Re: Październikowe testowanie :) 05.10.12, 10:05 Kopciuszku, szkoda No! nie pamiętam, czy też robiłaś progesteron 7 dpo.? Odpowiedz Link
kopciuszek126 Re: Październikowe testowanie :) 05.10.12, 16:40 tak jessiko robiłam progesteron 7dpo i miałam piękny wynik bo 27,26 ale martwi mnie to moje TSH -2,28. w poniedziałek pojade do ginki z wynikami-jestem bardzo ciekawa czy taki zwykły ginekolog-położnik wie o tym,że TSH u starającej się powinno być w okolicach 1-1,5?Bardzo się boję i przeżywam ten poniedziałek czy coś jednak wypatrzy w tych wynikach moja pani dr?nie chciałabym zeby podeszła do tej sprawy obojętnie bo bardzo ją lubię i chciałabym do niej cały czas chodzić,ale jak oleje sprawę to się zniechęce do niej!!!bo kto inny ma mi pomóc jak nie ona na tym etapie???do endokrynologa jestem zapisana dopiero na styczen 15.To szmat czasu i raczej nie uda mi się zajść-tak czuję...do tego stycznia!!!A nawet jakbym zaszła to bym bardzo się bała Jestem bardzo ciekawa co Tobie dziś powie lekarz? i zapytaj o Twoje TSH-też miałaś coś ok.1,95 prawda?Będę czekać na info od Ciebie i trzymam kciuki kochana jessiko za Ciebie! Odpowiedz Link
jessica1986 Re: Jak pech to pech!! 07.10.12, 21:09 dobry wieczór kobietki. Jak się sypie to na całego, w piątek zwolniłam się szybciej z pracy i mąż też żeby pojechać do umówionego lekarza i spieprzyło nam się auto, w ogóle nie chciało odpalić, mąż wezwał elektro-mechanika i zholowali nas do warsztatu, okazało się, że nie ma iskry i mamy zrąbany aparat zapłonowy, nasz gracik został na weekend w warsztacie a ja nie miałam jak się dostać 100 km dalej do gina. poza tym i tak bym nie zdążyła, bo straciliśmy godzinę więc smutno mi, i muszę jakoś jutro w moim mieście umówić się do kogoś. śluz od dwóch dni u mnie jest rozciągliwy (wczoraj i dziś) więc okres płodny w pełni, seks codziennie, zobaczymy co przyniosą kolejne dni. Dobranoc, spokojnego niedzielnego wieczoru! Odpowiedz Link
silvanana Re: Jak pech to pech!! 07.10.12, 22:07 U, to faktycznie... Pecha nadmiar! Ale może cykl zakończy się happy endem? Odpowiedz Link
jessica1986 Re: Jak pech to pech!! 08.10.12, 07:48 Oby! Mam taką nadzieję, pociągnęła nas naprawa 260 zł. (nie przelewa nam się i każda odłożona stówka to dla mnie sukces ) Były by ze dwie wizyty monitorowane, a teraz muszę się skrobać z kasą znow. ehhh, łudzę się trochę, bo dwa dni temu skończyłam ostatnie (z trzech) opakowanie Castagnusa, może zdziała cuda Choć nie będę się nakręcać z takim poziomem prog. oby dziś udało mi się gdzieś zapisać i wyprosić jakiś wspomagacz. Odpowiedz Link
jessica1986 Re: rutkam 08.10.12, 14:33 jessica1986 napisała: > dobry wieczór kobietki. > Jak się sypie to na całego, w piątek zwolniłam się szybciej z pracy i mąż też ż > eby pojechać do umówionego lekarza i spieprzyło nam się auto, w ogóle nie chcia > ło odpalić, mąż wezwał elektro-mechanika i zholowali nas do warsztatu, okazało > się, że nie ma iskry i mamy zrąbany aparat zapłonowy, nasz gracik został na wee > kend w warsztacie a ja nie miałam jak się dostać 100 km dalej do gina. poza tym > i tak bym nie zdążyła, bo straciliśmy godzinę więc smutno mi, i muszę jakoś > jutro w moim mieście umówić się do kogoś. śluz od dwóch dni u mnie jest rozcią > gliwy (wczoraj i dziś) więc okres płodny w pełni, seks codziennie, zobaczymy co > przyniosą kolejne dni. > Dobranoc, spokojnego niedzielnego wieczoru! Dzisiaj dzwoniłam do dwóch ginów i nik mnie nie przyjmie tak z dnia na dzień - najszybciej w czwartek, więc się umówiłam... to będzie u mnie 17dc dziś jest 14dc śluz mam mocno rozciągliwy dziś i przezroczysty, więc jeśli w ogóle owu wystąpi, to 17dc będzie już musztarda po obiedzie. Kij wie, czy lekarz będzie mógł ocenić, czy do owulki w ogóle doszło, i czy w ogóle od tego cyyklu będzie sens brać jakiś duphaston czy inny pogesteron...? Działamy, ale nie liczę na nic, bo przez to pieprzone auto, przepadła mi wizyta u dobrego specjalisty i wszystko się teraz rozjechało w czasie!! Szlag! Odpowiedz Link
kobietaznadmorza Re: rutkam 08.10.12, 15:33 Ja to już bym nie szła w tym 17 dniu, bo lekarz nic nie zobaczy, ani czy była owulacja, ani czy jest ciąża, no chyba, że masz wyniki do omówienia, leki itp. Lepiej odłożyć tą kasę na następną wizytę i pójść do lekarza do którego miałaś iść zanim auto się rozkraczyło. Mnie bolą ciągle cycki, chodzę ubrana jak na siarczysty mróz, najchętniej to bym je watą obłożyła Odpowiedz Link
kopciuszek126 Re: Jak pech to pech!! 08.10.12, 21:36 przykro mi bardzo jessiko ja byłam dziś u mojej giny z wynikami-i wyszło to czego się obawiałam....tzn. ona uważa ,że moje wyniki są idealne wszystkie!!! A ja mam TSH -2,28 ona twierdzi,że prawidlowe!!!!bo po środku normy i nie wiem teraz co robić?miałam okazję zapisać się dziś na wizytę prywatną do enokrynologa...bo na NFZ dopiero na styczeń i nie zapisałam się...Dziewczyny co mi radzicie?Iść do endo?myslicie,ze endo mi pomoże?przepisze coś na to moje TSH?Powiedziałam mojej gin,że słyszałam,że u starającej lepiej jakby TSH było w okolicach 1-a ona na to?Ciekawe gdzie takie rzeczy pani słyszała?pewnie w internecie się Pani naczytała!!!Powiedziała,ze 2,28 to bardzo dobry wynik-i teraz to ja już zgłupiałam!!!!!!!!!!!!!!!!!!Jak mówicie iść wcześniej do endo?nie czekać do stycznia?w tym cyklu nie mierze tempki i nie będę nic łykać oprócz kwasu foliowego-i nie będę się często udzielać na forum-poprostu będę jeździć na zbiory jabłek i czasu na to wszystko nie będę mieć-zawieszam starania-seks będzie od czasu do czasu-jak bedę miała ochotę-bo po całym dniu pracy na dworze to wątpię czy mi się cokolwiek będzie chciało?!!!uciekam się kapać i idę spać bo jutro zaczynam Odpowiedz Link
jessica1986 Re: Jak pech to pech!! 09.10.12, 08:21 Kopciuszku Przykro mi, że spełniły się Twoje obawy co do Twojej ginki. Widzisz, bo są lekarze i lekarze. Jedni są od tego by wykonać rutynowe badanie, pobrać wyzaz na cytologię, pobrać opłatę i "do widzenia", to, że wyniki są w sztwnych normach to sama to widzisz, ale w kwestii oceny pod kątem starania się o maleństwo, to przecież kto ma nam pomóc jak nie lekarz??? Mi też jest przykro, bo ten do którego chodziłam to bardzo fajny i miły lekarz ale co z tego jak na fakt, że zrobiłam badania na własną rękę, był zdziwiony, że nie potrzebnie wydałam kasę, bo mam super wyniki "w normie"; "plamienia się zdarzają i to normalne"; "progesteron jak pani chce to można zrobić" wszystko takie u niego było na pół gwizdka. Wg. mnie to TSH są różne opinie, jedni piszą, że powinno nie przekraczać 2.0, a jeszcze gdzieś czytałam, że do 2,5 jest prawidłowo. więc nie wiem, najlepiej to takie rzeczy konsultować z lekarzem endokr. Myślę, że oni też mają wiedzę jakie TSH powinno być podczas starań. Choć pewna tego nie jestem, bo też może Tobie powiedzieć, że "ogólnie" TSH masz w normie... Ja mam umówioną wizytę do innego gina w moim mieście na czwartek, nie będę się badać, bo raczej nie będzie sensu (17dc), jednak postaram się z nim na spokojnie skonsultować moje wyniki, popytać (również o TSH zapytam i napiszę Tobie co mi powiedział, jak to jest w końcu z tymi normami), obczaić gościa ogólnie. Jak wzbudzi moje zaufanie i będzie gadał konkretnie i na temat, to zostanę u niego na dłużej. Jak nie umówię się do tego, do którego miałam jeschać ostatnio i w nowym cyklu pojadę do Niego. Odpowiedz Link
aneczkaaa111985 październikowe testowanie..... 09.10.12, 09:45 oj dziewczyny ja już powoli łapie doła dzisiaj 21 dc zaczęły się objawy ale przedmiesiączkowe piersi powiększyły się o rozmiar, bolą cholernie ( wiem że przed ciążą też mogą boleć) ale mam jakieś takie dziwne przeczucie że znowu się nie udało. Po prostu już tyle razy przychodziła ta niechciana @ że już nie wierze że zobaczę te II wyczekiwane kreseczki. Cały czas doszukuję się objawów ciążowych i nie mogę ich znaleźć wariuję powoli. Kopciuszku a miałaś robione hsg?? może masz niedrożne jajowody. Ja mam taką samą sytuację jak ty niby jestem zdrowa ale ...... ciąży jak nie było tak niema. Może to nasza psychika nas blokuje ale jak tu nie myśleć....... pozdrawiam was dziewczyny życzę wam wytrwałości i tych II kresek Odpowiedz Link
jessica1986 Re: październikowe testowanie..... 09.10.12, 09:55 aneczko111985 nie smuć się i nie denerwuj, (bo stres podwyższa prolaktynę ) my wszystkie wiemy co czujesz jak miesiączka przychodzi po raz kolejny... Mnie dziś normalnie zalewa rozciągliwy, przejrzysty śluz jest go tak dużo, że mam wrażenie jakbym miała ciągle potok kisielowy w majtkach (nie obrzydzając nikogo ) dzisiaj zaatakuję ponownie mojego mężulka! od dwóch dni tempka 36, 09-36,08*C oby jutro już skoczyła, to może jeszcze po konsultacji z lekarzem będę mogła już w tym cyklu wdrozyć jakieś tableteczki na II fazę! Odpowiedz Link
jessica1986 Re: październikowe testowanie..... 09.10.12, 09:58 aneczko111985 a to Twoje starania o pierwsze dziecko? Odpowiedz Link
aneczkaaa111985 Re: październikowe testowanie..... 09.10.12, 10:19 tak pierwsze już ponad 2 lata się staramy.... ty również starasz się o pierwsze dzieciątko?? Te nasze 2 połówki to się mają z nami w tych naszych dniach płodnych Wykorzystujemy do końca do ostatniej "kropli" hehe jessico taki śluz to super imprezka dla plemników wiec wykorzystuj swojego M ile się da Odpowiedz Link
jessica1986 Re: październikowe testowanie..... 09.10.12, 11:04 tak, my też staramy się o pierwszego bejbolka Już ponad rok, ale od niedawna wzięłam się za badania i jestem na tropie niedługo z pomocą (mam nadzieję) dobrego lekarza będzie jakiś punkt o który się zahaczę, za niski progesteron. Więc tli się we mnie nadzieja, że może już niedługo zostanę mamą tak upragnionego małego człowieka! Jeny, aż mnie w sercu ściska jak sobie pomyślę, ehh rozmarzyłam się znowu Odpowiedz Link
niunka221 Re: Październikowe testowanie :) 04.10.12, 15:21 jessica1986 napisała: > Hej. > Moim zdaniem Klucie jajnika oznacza zbliżającą sie owulkę (może jest taki duży > pęcherzyk, że aż cisnie i stąd odczucie dyskomfortu) i rozciągliwy śluz wg. mni > e jest również oznaką owulki "za rogiem", w takim przecież plemniki mają najlep > sze warunki do szybkiego poruszania się. > Jeśli nie wiesz czy to sperma czy śluz, to mój sprawdzony sposób jest taki, że > mocno przyciskam papierem toaletowym i chwilę czekam, sperma jest takim płynem > rzadszym, który papier wchłonie a śluz jest innej konsystencji i utrzymuje się > na papierze (nie wchcłania się tak szybko). oki dzieki za odp zobaczymy co z tego bd. Jezeli to bylaby oznaka zblizajacek sie owu to rozumiem ze plemniki juz maja szanse na przetrwanie w tym oto sluzie .Zawsze boje sie ze przegapiam owulacje chodz staramy sie kochac co 2 dni z tym ze narazie nic z tego nie wychodzi .Gdy staralismy sie o corcie pamietam ze z rad giny kochalismy sie od 12dc co 2 dni do 20dc.I zaszlam odrazu .No ale teraz cos te rady nie przydawaja sie Odpowiedz Link
nik.men Postanowilam odlozyc starania :) 04.10.12, 15:29 Hey Dziewczyny a ja musze sie z Wami pozegnac, gdyz odkladamy starania na kilka miesiecy. Mysle ze nawet do roku. A wszystko przez zmiany sluzbowe Na ktore sie mimo wszystko bardzo ciesze utworzylam listopadowy watek zanim dowiedzialam sie o tych zmianach Bede tu zagladac, bo starania tylko odkladam na jakis czas a nie rezygnuje na zawsze A poza tym jeszcze to dorwalo mnie jakies chorobsko grypopodobne... sama nie wiem co to.... wiec i tak bym sie w pazdziernku juz nie starala. Zycze Wam powodzenia i trzymam mocno kciuki!!! Odpowiedz Link
gosiablada silvanna 05.10.12, 08:09 jAk po wizycie? Nie zapisywalam się na październikowe bo czekam aż TSH spadnie. Ogólnie mam bardzo ciężki okres w życiu z powodu umierającego Taty. Ucze się mierzenia temp. Trzymam za Was kciuki! Odpowiedz Link
silvanana po wizycie 05.10.12, 08:22 tak sobie. lekarka byla jakas dziwna i stwierdzila, ze to na pewno nie okres, tylko krwawienie owulacyjne (???????). i zebym od dzis normalnie brala duphaston. przy czym ani mnie nie zbadala, ani usg nie zrobila, oraz nie mogla uwierzyc, ze to na pewno cos wiecej, niz plamienie. dodala takze, e ona by mi clomifenu nie dala, bo jestem za mloda (= moge sobie czekac rok przynajmniej bezskutecznie), byla zdziwiona, ze malzonek nie zostal przebadany (no ale wycofala sie troche z tego, kiedy dowiedziala sie, ze mamy juz dziecko). ogolnie: dalej nic nie wiem. zaczelam brac duphaston, bo dzis 16 dc, temp niska, krwawienia w nocy nie bylo, ale teraz znowu chyba sie zaczyna. jesli macie jakies pojecie, co to moze byc, blagam napiszcie, pocieszcie... Odpowiedz Link
kozica111 Re: po wizycie 05.10.12, 08:42 Ja poczekałabym do wzrostu temperatury z tym duphastonem, możliwe ze zareagowałaś na nowy lek takim krwawieniem. Odpowiedz Link
malenstwo2013 Re: po wizycie 05.10.12, 08:47 Witam wszystkich pisze i nie wierze. Zrobiłam dzisiaj test ciążowy w 24 dc a 11 dpo i jest druga kreska wyszła po ok. 3 minutach. Jest bledsza bo różowa a nie bordowa ale uważam to i tak za sukces w bo jeszcze mam 3-4 dni do ewentualnej(oby nie) @. Jeżeli Was to interesuje to podam pare objawów które u siebie zauważyłam, bo troche sie obserwowałam. 1) bolące piersi ale nie po bokach tylko bardziej od środka promieniuje, 2) biały sluz w dość dużej ilości ale nie jak nieraz pisze cały czas tylko wypływał raz do kilku razy dziennie, a tak był w środku. 3) pobolewające jajniki. Mam nadzieje że za pare dni bedą mocniejsze kreseczki. Ps. jakby się udało to jest to pierwszy cykl z testami owulacyjnymi. I tylko raz wyszedł pozytywnie w 13 dc rano. Życzę samych dwóch kreseczek Odpowiedz Link
natalia288 Re: po wizycie 05.10.12, 10:01 malenstwo2013 cieszę się bardzo,że Wam się udało Blada kreska to już wielki sukces Gratuluję!!! Odpowiedz Link
jessica1986 Re: po wizycie 05.10.12, 10:03 malenstwo2013 no pewnie, że nas interesujeee! Pocichutku i nieśmiało gratuluję! Silvanana, ja też nie raz miałam plamienie okołoowulacyjne, ale była to jednorazowa krewka raz lub dwa razy w jednym dniu, ale tylko (po wizycie w toalecie) na papierze. Nie było to mocne krwawienie jak u Ciebie, szkoda, że ta Twoja Pani dr nie zrobiła Tobie usg, żeby chociaż ocenić czy już po owulce, mimo wszystko trzymam kciuki, żeby jednak dziś już się to nie powtórzyło. Niuńka my z mężem od 16 cykli działamy, w poprzednim zrobiłam badania hormonów i nie są najładniejsze, dziś mam wizytę u nowego gina, 11dc, zobaczę co mi powie. My się staramy o piwrwsze maleństwo. Więc wiele emocji w sercu! Odpowiedz Link
silvanana Re: po wizycie 05.10.12, 10:14 niestety, dzis sie ze mnie leje jak z kranu. to na pewno nie jest plamienie, nie wiem co mi jest... tempke mialam w pon i wtorek 37,1, czyli "wyzsza", a w czwartek i dzis 36,6, czyli "nizsza", wiec dla mnie to jest po prostu okres. posluchalam jednak lekarki i dzis rano uraczylam sie duphastonem. rozwazam, czy nie isc na kolejna wizyte do jakiegos innego gina. ale dzis to juz mi na pewno nikt usg nie zrobi, skoro tak mocno krwawie, bo podczas okresu sie chyba nie robi? wczoraj by sie jeszcze dalo. Odpowiedz Link
jessica1986 Re: po wizycie 05.10.12, 10:32 o kurczę! No to nie wiem, no myślę, że przy mocnym krwawieniu obraz usg nie będzie jednoznaczny, a może zadzwoń na komórkę do swojego gina i mu przez telefon powiedz i zapytaj co on o Tej sytuacji myśli. No kurczę okres w 15dc, to naprawdę dziwne... Odpowiedz Link
kotkowa Re: po wizycie 05.10.12, 10:48 Silvanna, usg mozna robic podczas krwawienia, ja bym poszla do innego gina. To nie jest normalne, moze taka reakcja na Clo, nie wiem, warto sprawdzic czy jestes po owulce, czy cos sie zadzialo innego typu torbiel i czy na pewno dobrze brac w tej sytuacji Duphaston skoro nie wiemy o co chodzi. Moze cos z hormonami sie popierniczylo, bez badan to gdybanie. Ja tez miewam plamienia owulacyjne, ale w sumie one mnie niepokoja, bo nigdy ich nie mialam - nie sa to krwawienia, tylko faktycznie plamienia, ale trwaja dlugo jak na owulacyjne - kilka, nawet kilkanascie dni. Ale ja mam teorie, ze to wina moich hormonow, ktore mam zaklocone w fazie lutealnej. Odpowiedz Link
kotkowa Re: po wizycie 05.10.12, 10:50 Malenstwo super! Bardzo sie ciesze i ogromne gratulacje! Odpowiedz Link
rutkam Re: Październikowe testowanie :) 05.10.12, 11:06 silvana koniecznie zadzwoń albo wybierz się do gina, bo zawsze lepiej sprawdzić co może być przyczyną krwawienia. U mnie @ ma się ku końcowi, ale dzisiaj dopadła mnie chyba jelitówka bo nie wychodzę z toalety, a tak mnie bolał brzuch że prawie zasłabłam z tego bólu , mam nadzieję że w miarę szybko mi to minie, bo dzisiaj umieram... Pozdrawiam Odpowiedz Link
silvanana Re: Październikowe testowanie :) 05.10.12, 11:17 tyle ze ja nie mam namiarow na te ginke, do ktorej zwykle chodze, a ona w LuxMedzie jest tylko w czwartki i srody... Musialabym isc znowu do jakiegos obcego gina, tak jak wczoraj, ktory mi powie, ze ja na pewno mam plamienie... to bez sensu. umowilam sie na przyszly czwratek do mojej, mam nadzieje, ze do wtedy krwawienie ustanie i zrobi mi usg. bo dzis to juz nie za bardzo mam gdzie isc, w LuxMedzie moze byc brak terminow... Tylko ze jak ja teraz wezme ten duphaston i potem za 9 dni odstawie, to znowu bede miec okres, nie? wykrwawie sie na smierc. i wiecie co? zbadamy nasienie malzonka i przestaje chodzic do jakichkolwiek lekarzy. poki nie poszlam, owulacjabyla, skok byl. potem mi wsadzili leki i sie zaczely cyrki: cykl bez owu, cykl ten zrabany na maksa. to za taka pomoc to ja dziekuje. sama se to dziecko zrobie. Odpowiedz Link
jessica1986 Re: Październikowe testowanie :) 05.10.12, 11:24 Silvanana, to Ty wcześniej miałaś normalnie owulacje a ten cykl był stymulowany CLO? Nie kumam po co. No chyba, że juz wczesniej pisałaś a nie doczytałam, to sorki. Odpowiedz Link
silvanana Re: Październikowe testowanie :) 05.10.12, 11:42 no mialam owulacje, raczej - ale tak na moje oko tylko, bo nie mialam monitoringu. 1 cykl temu mialam pierwszy raz duphaston i monitoring w 30 dniu cyklu wykazal, ze nie bylo owu, pecherzyk nie pekl (lekarka mi nie powiedizala, ale prawdopodobnie dlatego, ze duphaston mialam od 16 dnia, a ja mam owulacje poznej, kolo 18-20 dnia, wiec duphaston zatrzymal ją!! bo pecherzyk byl, ale nie pekl). zatem od tego cyklu lekarka wprowadzila Clo, bo stwierdzila, ze skoro poprzednia ciaza byla po Clo (albo moze to przypadek, ze akurat sie wtedy udalo w I cyklu z Clo). w 8 dc mialam sliczny pecherzyk 12 mm, no alecykl byl wyjatkowo krotki. chociaz wg drugiej lekarki to na pewno nie okres (ona ma chyba rentgen w oczach, dla mnie to 100% okres). tak wiec moja historia jest bardzo kurde budujaca. Odpowiedz Link
jessica1986 Re: Październikowe testowanie :) 05.10.12, 11:56 aha, już teraz wszystko się układa w logiczna całość. No jak mnie wkurza takie polecenie brania właśnie duph. od 16 dc. przecież nie każdy ma owulację dokladnie 14dc czytałam o tym duphastonie dużo i wiele dziewczyn się właśnie wypowiadało, że niejednokrotnie blokował owulację, bo zaczęły łykać przed owulką nie wiedząc, że jej nie bylo Ehh, współczuję silvanana, jednak trzeba ostrożnie, bo te wszystkie leki mogą gorzej Popierdzielić niż pomóc. Ehh Odpowiedz Link
niunka221 Re: Październikowe testowanie :) 05.10.12, 12:44 hej w czoraj pisalam a raczej pytalam czy to juz owu sie zbliza bo duzo mialam sluzu .Przytulanka byly ale dzis sucho nic ze mnie nie wyplywa.Dzis 16dc dziwne to wszystko .O co chodzi ? Odpowiedz Link
jessica1986 Re: Październikowe testowanie :) 05.10.12, 14:01 chodzi o to, że po owulacji, może się zdażyć susza lub śluz zamienia się w kremowy- i to całkiem normalne, bo nie musi on Tobie zawsze "wypływać" a utrzymywać się wysoko na szyjce . czyli mogłaś mieć owulke wczoraj po południu lub w nocy albo nad ranem dziś jednak niestety Możemy tylko przypuszczać, bo to czy ona na 100 wystąpiła, to monitoring może potwierdzić. Same możemy tylko się domyślać ale nie przejmuj się tym śluzem, ważne, że płodny był Odpowiedz Link
niunka221 Re: Październikowe testowanie :) 05.10.12, 14:09 no nie wiem nie wiem mialam sie nie przejmowac w tym cyklu ale to jednak sie tak do konca nie da. no nic bd czekac i zobacze jak wszystko dalej sie pooczy .Bo patrzac sobie lustereczkiem widze bialy sluz wlasnie wyplywajacy delikatnie . Ale ten duzy nalot sluzu o ktorym w czoraj pisalam mialam tylko w czoraj w poprzednie dni rowniez mialam dosc sucho . Wkurza mnie to cale staranie sie Im bardziej probuje cos u siebie zauwazyc to bardziej mi to nie wychodzi . Odpowiedz Link
jessica1986 Re: Październikowe testowanie :) 05.10.12, 14:14 Ja wiem kochana, bo ja tak samo się wszystkim niepojoję, ale niestety nie pozostaje nam po owulce, nic tylko czekać. Widzisz jak zauważasz "z lustereczkiem " kremowy śluz to Bardzo dobrze, oby tylko nie szczypało i nie piekło, bo kremowy śluz czasem może być z infekcją jakąś, ale jak nie to super. Spokojnie, wszystko się wyjaśni w swoim czasie, za jakieś dwa tyg Trzymam kciuki, głowa do góry, spokojnego weekendu, zaraz śmigam z pracy i jadę do lekarza, takrze też trzymaj kciuki za moją wizytę!!! Odpowiedz Link
niunka221 Re: Październikowe testowanie :) 05.10.12, 14:18 jessica1986 napisała: > Ja wiem kochana, bo ja tak samo się wszystkim niepojoję, ale niestety nie pozos > taje nam po owulce, nic tylko czekać. > Widzisz jak zauważasz "z lustereczkiem " kremowy śluz to Bardzo dobrze, oby t > ylko nie szczypało i nie piekło, bo kremowy śluz czasem może być z infekcją jak > ąś, ale jak nie to super. > Spokojnie, wszystko się wyjaśni w swoim czasie, za jakieś dwa tyg > Trzymam kciuki, głowa do góry, spokojnego weekendu, zaraz śmigam z pracy i jadę > do lekarza, takrze też trzymaj kciuki za moją wizytę!!! oki 3mamdaj znac jak po ja urlopuje w sumie koncze juz urlop ,corcia chorowala teraz mnie lapie cos juz smaram sie Odpowiedz Link
malenstwo2013 Re: Październikowe testowanie :) 05.10.12, 14:31 Niunka223 dla pocieszenia też tak miałam owulacja w 13dc a na nastepny dzień nagle susza i tak przez dwa dni. A później kremowy śluz różnym natężeniem, a teraz chyba sie udało bo test wyszedł pozytywny. Oby się wszystko utrzymało i bedę mamą po raz drugi w czerwcu 2013 Ps. na moje oko teraz możesz sobie odliczyć od dzisiaj ok. 12 dni i zrobić teścik oczywiście pozytywny, czego Ci życzę "NIE" dziękuje wszystkim za gratulacje żeby nie zapeszać. Podziekuje jak wstreciucha nie przyjdzie. Odpowiedz Link
niunka221 Re: Październikowe testowanie :) 05.10.12, 15:19 malenstwo2013 napisał(a): > Niunka223 dla pocieszenia też tak miałam owulacja w 13dc a na nastepny dzień na > gle susza i tak przez dwa dni. A później kremowy śluz różnym natężeniem, a tera > z chyba sie udało bo test wyszedł pozytywny. Oby się wszystko utrzymało i bedę > mamą po raz drugi w czerwcu 2013 Ps. na moje oko teraz możesz sobie odliczyć > od dzisiaj ok. 12 dni i zrobić teścik oczywiście pozytywny, czego Ci życzę "N > IE" dziękuje wszystkim za gratulacje żeby nie zapeszać. Podziekuje jak wstreci > ucha nie przyjdzie. dzieki i tobie za odp a ilu dniowe masz mialas cykle ??ja ogulnie 30to wiec troche za wczesnie chyba na owulacje ??! no ale nie wiem z pierwsza ciaza tak nie zwracalam uwagi na sluz dni plodne poprostu kochalismy sie co 2 dzien od 12tego dnia cyklu . Nie bd odliczac bo mysle ze to znowu cykl mi psikusa robi A tobie z calego serca gratuluje i napewno bd dobrze Odpowiedz Link
kobietaznadmorza Re: Październikowe testowanie :) 05.10.12, 15:22 A mnie udało się dziś zapisać do nowego lekarza w klinice leczenia niepłodności, na 8 listopada, dobra data, bo będę tuż przed miesiączką lub na początku, więc będę mogła jeszcze załapać się na badania. Wchodzę dziś do tej kliniki a tam siedzi kilku facetów, wszyscy wyglądają jak zbite psy, żaden głowy nie podnosi;/ Odpowiedz Link
silvanana Lista - aktualizacja 5.10 05.10.12, 17:24 No to ja już wypadam, przechodzę chyba na listopad. kopciuszek126.......10cs.............01.10 rutkam..................5cs..............01.10..... ban_na_forum........6cs.............02.10 nik.men.................3cs..............06.10 somuelson.............5cs..............06.10 ona2804................14cs............06.10 mel-a28.................6cs.............07.10 malpkap...............12cs.............07.10 lilka26lipiec.............12cs...........08.10 kobietaznadmorza....17cs..........10.10 malenstwo2013.......3cs.............10.10 tralala81..................4cs............12.10 natalia288................4cs............13.10 gromola...................13cs..........14.10 bombaa0..................6cs...........14.10 ilidan1111.................1cs...........17.10 aneczkaaa111985.......27cs.........17.10 ka_si_ca....................23cs........22.10 jessica1986..............16cs..........22.10 blackdahlia35..............2cs.........23.10 zoja86.......................3cs..........24.10 rutkam.......................6cs..........27.10 njut.........................41cs..........30.10 Odpowiedz Link
niunka221 Re: Lista - aktualizacja 5.10 05.10.12, 17:32 to ja tez sie dopisze do listy . mysle ze termin na 21.10 oczywiscie termin II kresek Odpowiedz Link
nik.men Re: Lista - aktualizacja 5.10 05.10.12, 19:44 kopciuszek126.......10cs.............01.10 rutkam..................5cs..............01.10..... ban_na_forum........6cs.............02.10 somuelson.............5cs..............06.10 ona2804................14cs............06.10 mel-a28.................6cs.............07.10 malpkap...............12cs.............07.10 lilka26lipiec.............12cs...........08.10 kobietaznadmorza....17cs..........10.10 malenstwo2013.......3cs.............10.10 smile tralala81..................4cs............12.10 natalia288................4cs............13.10 gromola...................13cs..........14.10 bombaa0..................6cs...........14.10 ilidan1111.................1cs...........17.10 aneczkaaa111985.......27cs.........17.10 niunka221................................. 21.10 ka_si_ca....................23cs........22.10 jessica1986..............16cs..........22.10 blackdahlia35..............2cs.........23.10 zoja86.......................3cs..........24.10 rutkam.......................6cs..........27.10 njut.........................41cs..........30.10 Odpowiedz Link
andzia207 Re: Lista - aktualizacja 5.10 05.10.12, 21:42 niestety we wrześniu się nie udało, więc pozwolę sobie wpisać się na październik. Powodzenia dziewczyny. kopciuszek126.......10cs.............01.10 rutkam..................5cs..............01.10..... ban_na_forum........6cs.............02.10 somuelson.............5cs..............06.10 ona2804................14cs............06.10 mel-a28.................6cs.............07.10 malpkap...............12cs.............07.10 lilka26lipiec.............12cs...........08.10 kobietaznadmorza....17cs..........10.10 malenstwo2013.......3cs.............10.10 smile tralala81..................4cs............12.10 natalia288................4cs............13.10 gromola...................13cs..........14.10 bombaa0..................6cs...........14.10 ilidan1111.................1cs...........17.10 aneczkaaa111985.......27cs.........17.10 niunka221................................. 21.10 ka_si_ca....................23cs........22.10 jessica1986..............16cs..........22.10 blackdahlia35..............2cs.........23.10 zoja86.......................3cs..........24.10 rutkam.......................6cs..........27.10 njut.........................41cs..........30.10 andzia207 .................5 cs.........30.10 Odpowiedz Link
niunka221 Re: Lista - aktualizacja 5.10 07.10.12, 11:59 patrzac na liste dzis 2 dziewczyny mialy terminy nie chcianej i jak tam ??co u was?? Odpowiedz Link
lilka26lipiec Lista - aktualizacja 09.10.12, 08:18 Troche juz sie pogubilam komu sie udalo, a komu nie wiec aktualizuje tylko swoja sytuacje i mam nadzieje, ze u reszty tak jak u Malenstwa pojawi sie usmiechnieta buzka! kopciuszek126.......10cs.............01.10 rutkam..................5cs..............01.10..... ban_na_forum........6cs.............02.10 somuelson.............5cs..............06.10 ona2804................14cs............06.10 mel-a28.................6cs.............07.10 malpkap...............12cs.............07.10 lilka26lipiec.............12cs...........08.10 > kobietaznadmorza....17cs..........10.10 > malenstwo2013.......3cs.............10.10 smile > tralala81..................4cs............12.10 > natalia288................4cs............13.10 > gromola...................13cs..........14.10 > bombaa0..................6cs...........14.10 > ilidan1111.................1cs...........17.10 > aneczkaaa111985.......27cs.........17.10 > niunka221................................. 21.10 > ka_si_ca....................23cs........22.10 > jessica1986..............16cs..........22.10 > blackdahlia35..............2cs.........23.10 > zoja86.......................3cs..........24.10 > rutkam.......................6cs..........27.10 > njut.........................41cs..........30.10 > andzia207 .................5 cs.........30.10 Odpowiedz Link
niunka221 Re: Październikowe testowanie :) 05.10.12, 20:20 no i kolejne moje pytanie . W pon bedzie u mnie 19dc musze jechac po moj wynik cytologi do giny no i tak przy okazji chcialabym aby luknela we mnie tzn usg zroila No i wlasnie tu chcialam zapytac czy robiac usg w tym dniu cyklu mozna cos ciekawego zobaczyc mianowicie czy owu byla czy jest badz bedzie po niej jakis znac .Jak to wyglada?Jezeli sa tu babeczki bardzo zrjetowane w tej kwestji to bardzo bym prosila o dokladne wyjasnienie mi tego wszystkiego . 2m temu gdy bylam u innej giny bylam w 9dc powiedziala ze jajeczkowanie bd z prawego jajnika ale gdy zapytalam czy mogla by mi mniejwiecej powiedziec za ile moze byc to nie umiala tego okreslic .No wiec mozna okreslic czy nie mozna?? W poprzednim cyklu gdy spoznial mi sie okres bylam u innej giny bylam po terminie @ pytalam czy widac zblizajaca sie @ czy moze ciaze tez nic nie okreslila . A mam znajoma co mowila mi ze gdy byla u swojej giny gdy spozniala jej sie @ ta okreslila jej poprzez usg ze za kilka dni dostanie @ i dostala ,No wiec jak to jest z tym robieniem usg .Czy lekazowi sie nei chce czy raczej ni kazdy umie?? Odpowiedz Link
veevaa Re: Październikowe testowanie :) 05.10.12, 21:26 mozna zobaczyc, ze owu byla, albo ze pecherzyk nie pekl. jesli nie pekl, to bedzie widac, jaki jest duzy i czy ma szasne jeszcze peknac w tym cyklu. tuz po owulacji bedzie widac plyn w zatoce Douglasa. kilka dni po owulacji tez to bedzie w jakis sposob widoczne (dokladnie nie pamietam, ale cialko zolte na jajniku widac chyba). jednak wielu lekarzy jest sceptycznych do czestych ingerencji w organizm, bo taki "stres" moze zablokowac zajscie w ciaze... nie mozna okreslic, kiedy dokladnie bedzie owulacja po jednym usg. nawet jak ci zmierzy pecherzyk i powie, ze ma 10 mm, to one pekaja przy 15-18 mm, (mowi sie, ze nawet do 20 mm) a rosnac moga 1-2 mm na dzien - tak wiec mozesz miec owulacje albo za 3 dni, albo za 2 dni, albo za 5 dni... musialabys chodzic na monitoring max co 2 dni, zeby stwierdzic, kiedy to dokadnie bylo. ciazy od okresu tez sie nie da odroznic, bo zmiany sa podobne: blona sluzowa macicy jest gruba. moze byc widac swiatlo w jamie macicy, ale to trzeba miec dobry sprzet i szczescie, nie zawsze to widac (przy bardzo wczesnej ciazy). wszystko jest kwestia indywidualna, bo zalezy, ile ci sie okres spoznial, czy to faktycznie bylo spoznianie, czy moze owulacja byla w tym cyklu pozniej... Odpowiedz Link
niunka221 Re: Październikowe testowanie :) 05.10.12, 22:11 veevaa dzieki za wyczerpujaca odp .jak mis ie uda pojechac w pon do giny to powiem jej aby sprawdzila mi czy byla owulacja czy w ogule cos widac .Zapewne nie bd chciala nic zrobic Odpowiedz Link
niunka221 Re: Październikowe testowanie :) 06.10.12, 08:39 Spiochy wstawac!! A u mnie jednak chyba teraz bd owulka bo w nocy czulam juz sluz a rano wyraznie jak bialko kurze z tym ze mam nadzieje ze owulacja nie byla w nocy bo akurat sie nie przytulalismy tylko przedwczoraj .Kurcze teraz bd sobie"pluc w twarz"ze nie bylo przytulanka .Juz jestem zdolowana ehh wszystko na przekur Odpowiedz Link
malenstwo2013 Re: Październikowe testowanie :) 06.10.12, 11:17 Witam Ja cykle mam 28 dniowe. Ku mojemu zdziwieniu owulacje miałam 13 dnia cyklu co potwierdziły testy owu oraz moje spostrzeżenia dot. śluzu. Może się powtórze ale co do tego twojego dzisiejszego śluzu, to nie jest on przypadkiem delikatnie biały, bo ja właśnie tak miałam i już się zaczęłam schizować że owulacja się opóźniła(a my też straliśmy się do tego 13 dc włącznie a poźniej nic), a to był już ten po zapłodnieniu. Weź zwróć na to uwagę, tym bardziej że wczoraj miałaś przestój ze śluzem więc wygląda to całkiem jak u mnie. A ja miałam przyjemność zobaczenia dwóch kresek na teście, czego życzę Tobie i wszystkim staraczką Odpowiedz Link
niunka221 Re: Październikowe testowanie :) 06.10.12, 11:28 malenstwo2013 napisał(a): > Witam Ja cykle mam 28 dniowe. Ku mojemu zdziwieniu owulacje miałam 13 dnia cy > klu co potwierdziły testy owu oraz moje spostrzeżenia dot. śluzu. Może się powt > órze ale co do tego twojego dzisiejszego śluzu, to nie jest on przypadkiem deli > katnie biały, bo ja właśnie tak miałam i już się zaczęłam schizować że owulacja > się opóźniła(a my też straliśmy się do tego 13 dc włącznie a poźniej nic), a t > o był już ten po zapłodnieniu. Weź zwróć na to uwagę, tym bardziej że wczora > j miałaś przestój ze śluzem więc wygląda to całkiem jak u mnie. A ja miałam prz > yjemność zobaczenia dwóch kresek na teście, czego życzę Tobie i wszystkim stara > czką Witaj no wlasnie nie ..to byl przejzysty sluz jak rozlane bialko kurze i to mnie zadziwia z tym ze znowu to bylo jednorazowe i teraz znowu susza nic nie wydobywa sie na bielizne .Masakra porabane to wszytsko mam juz dosc .!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
niunka221 Re: Październikowe testowanie :) 06.10.12, 12:17 wlasnie postanowilam zbadac sobie szyjke.A wiec na moje wyczucie jest bardzo wysoko mieciutka i na czubku czuje cos takiego jak by byl taki precelek z zapascia w srodku . Umiecie sobie to wyobrazic moje porownanie?? Odpowiedz Link
iva331 Re: Październikowe testowanie :) 11.10.12, 12:45 Witajcie dziewczyny-ja tez testuję 17.10-oczywiście nie mogłam sie doczekać ..i 21 dc zrobiłam test-ale negatywny i mam obawy że znowu tak zostanie. To moja ostatnia próba przed HSG i inseminacja ze wzgl.na wiek. Trzymajcie kciuki i pozdrawiam. Gratuluje szcześliwym przyszłym mamą Odpowiedz Link
aneczkaaa111985 Re: Październikowe testowanie :) 11.10.12, 13:51 iva331 napisał(a): > Witajcie dziewczyny-ja tez testuję 17.10-oczywiście nie mogłam sie doczekać ..i > 21 dc zrobiłam test-ale negatywny i mam obawy że znowu tak zostanie. To moja > ostatnia próba przed HSG i inseminacja ze wzgl.na wiek. Trzymajcie kciuki i poz > drawiam. Gratuluje szcześliwym przyszłym mamą Ja również testuję 17.10 teściki leża w szafce też mnie kusi żeby sprawdzić czy się udało ale wiem że w 23 dc nie ma to sensu bo testy pewnie pokazały by tylko I kreseczkę. Ty również się nie przejmuj bo 21 dc to za szybko ... najlepiej jest wykonać test w dniu spodziewanej miesiączki ( ale z doświadczenia wiem że jest ciężko tak długo czekać ) U mnie też wszystko wskazuję na to że @ znowu przyjdzie bo zaczęły się wszystkie objawy przedmiesiączkowe jestem juz po hsg i lekarz powiedział że przez 3 miesiące mam największe szanse zajścia bo jajowody są przepchane i trochę rozciągnięte przez kontrast -później niby mają się zwężać ale czuję że znowu się nie udało...... Odpowiedz Link
iva331 Re: Październikowe testowanie :) 11.10.12, 14:30 aneczkaa widać jesteśmy na podobnej fali..oby na gornej wierzyć trzeba. Ja juz nawet nie mam czasu na nic innego (wiek) jak poszło Ci badanie HSG ? troche mnie martwi bo opinie tak rózne.Miałam histeroskopie operacyjna i wspomnam mile bo spałam Pozdrawiam Odpowiedz Link
aneczkaaa111985 Re: Październikowe testowanie :) 11.10.12, 15:25 hsg......... no cóż ogromniasty ból wspominam bardzo źle prawie zemdlałam na stole- gdyby nie ta maszyna pare centymetrów nad moim brzuchem to pewnie próbowałabym uciekać nie chcę straszyć bo opinie są faktycznie bardzo różne i ja mam naprawdę niski próg bólu ale może bolało tak dlatego że jeden jajowód był wogóle niedrożny drugi zaś był przytkany - ale udało się oba udrożnić mam nadzieje że nie nadarmo cierpiałam i niedługo zostanę mamą czego również życzę Tobie i innym starającym się Odpowiedz Link
silvanana Re: Październikowe testowanie :) 11.10.12, 16:13 Ja tez testuje 17.10. Jutro 23 dc, ale testowac bede najwczesniej w poniedzialek rano ze wzgledu na duphaston... Odpowiedz Link
jessica1986 Re: Październikowe testowanie :) 11.10.12, 18:13 u mnie kosmos, dziś popołudniu zrobiłam test ovu i wyszedł pozytywny (17 dc) gdzie 15 dc był pozytywny, a wczoraj był negatywny już sama nie wiem, poproszę dziś tego gina, żeby jednak zrobiłmi usg, może jeszcze owulacji u mnie nie było... ale dziś już śluz nie tak płodny jak przez ostatnie dni... ehh, mam mętlik. Odpowiedz Link
silvanana Re: Październikowe testowanie :) 11.10.12, 19:41 no bo owulacja wcale nie musi bc wtedy, co najwiecej sluzu... ja bym ci radzila nie robis usg - ingerencja w organizm, niepotrzebny stres... Odpowiedz Link
silvanana Re: Październikowe testowanie :) 07.10.12, 14:49 w niedziele i wieczorami ogolnie forum jest strasznie ciche ja ide w czwartek do lekarki swojej, zobacze, co na usg widac i czy jednak kontynuuje cykl czy zaczelam nowy (jestem albo w 18 dc albo w 4 dc, hehe). W kazdym razie raczej nic z tego nie bedzie, bo nawet jesli to ten sam cykl, to dni plodne byly w czasie krwawienia, a ciezko wtedy wspolzyc Przymierzamy sie do badania nasienia (zeby je zaniesc kolo piatku najblizszego) Odpowiedz Link
blackdahlia35 Re: Październikowe testowanie :) 08.10.12, 16:04 silvanana, co za dziwny zbieg oklicznosci. Dostalam @ w piatek w 14 dc! Wczoraj mimo to bylo przytulanko, krwawienie niewielkie ale byl rozciagliwy sluz! Dzisiaj znowu puscilo sie na calego. Chyba musze sie wybrac na USG, zeby sprawdzic co sie do diabla ze mna dzieje. Odpowiedz Link
silvanana blackdhalia 08.10.12, 17:16 Poczytaj o krwawieniu śródcyklicznym.Szczególnie, jeśli prowadzisz obserwacje metodą termiczną (jeśli temp miałaś całyczas niższą, to prawdopodobnie nie okres). U mnie od czwartku żadnego seksu, bo ja nie lubię podczas krwawienia. Ale za to dziś Będzie (o ile chory starszak pozwoli) Odpowiedz Link
niunka221 Re: Październikowe testowanie :) 08.10.12, 10:56 witam .u mnie dzis 18dc i rano pojawil sie kremowy sluz czyli juz sie poguilam ,nie wiem czy owulacja byla czy niei znowu stracony cykl nawet juz n ie mysle ze moglo sie udac bo niby jak . dzis jest 1dniem kiedy zauwarzylam duza ilosc tego sluzu w czoraj byl jeszcze przezroczysty wiec coo jednak moglam miec owulke nie zauwazajac jej ?? czy 1dzien kremowego sluzu jest czegos wyznacznikiem??o czyms swiadczy ? do giny nie mam jednak jak jechac bo musialabym z mala jechac bo na 12,20do przedszkola ja zaworze .kurcze a moze chociaz by mi powiedziala czy owu byla ( Odpowiedz Link
somuelson Re: Październikowe testowanie :) 08.10.12, 13:05 Niestety ale znowu się nie udało,lecę zapisać się na Listopad Odpowiedz Link
rutkam Re: Październikowe testowanie :) 08.10.12, 13:26 Hejka. U mnie 9 dc czekam na pojawienie się płodnych dni, mój mąż ma cały ten tydzień urlop więc idealnie się składa będzie sporo okazji do działania . Wizytę u nowego gina mam pojutrze, chcę mu pokazać moje wyniki i przy okazji niech zerknie czy widać jakieś jajeczko chętne do zagnieżdżenia , nie wiem czemu ale mam dobry nastrój i jakoś tak pozytywnie jestem w tym miesiącu nastawiona. jessica co tam u ciebie, co ci powiedział lekarz? Pozdrawiam Odpowiedz Link
kotkowa Re: Październikowe testowanie :) 09.10.12, 15:45 Hej, a ja po badaniach w 7 dpo na zastrzykach z Choragonu i Luteinie. Jest kiepsko z estradiolem jak zwykle - tylko 87 pg/ml. Progesteron ładny - 26,20. JUż sama nie wiem o co chodzi, napisałam do gina i przejdę się na konsultacje. Chyba chciałabym, żeby mi zrobił stymulację na maxa, a nie taką delikatną, z monitoringiem i zastrzykiem na pęknięcie, żeby wszystko było pewne, że się udało, że owulacja była prawidłowa. Niektórzy lekarze na forach piszą, że te zastrzyki w fazie lutealnej są bez sensu, że powinno się poprawiać jakość ciałka żółtego przez stymulację owulacji, bo z dobrego pęcherzyka powstanie dobre ciałko żółte. Ja tam sama już nie wiem, ale jedynym wyjściem w mojej sytuacji wydaje mi się jeszcze zwiększenie stymulacji, nie ma już chyba innych metod. Można jeszcze zmienić leki stymulujące z Letrozolu na Clomifen. Zobaczymy co gin zaproponuje, ale ja tradycyjnie mogę się pożegnać z ciążą w tym cyklu pewnie. Odpowiedz Link
jessica1986 Re: Październikowe testowanie :) 10.10.12, 08:08 kotkowa tylko uważaj kochana, żeby w drugą stronę nie przesadzić i nie przestymulować. Czy badanie estradiolu robiłaś tylko raz, czy np: dwa cykle z rzędu ten estradiol jest niższy od prog. Jeśli to jednorazowe, to może w tym cyklu zareaguje lepiej? Kurczę nie wiem, ja bym się bała właśnie przestymulowania. Trzymam kciuki! Daj znać co Ci lekarz doradzi. Ciekawa jestem, bo Twój przypadek jest intrygujący, bo skoro prog. idzie w parze z estr. to dlaczego taka rozbieżność między nimi??. Ja wcześniej nie wiedziałam, że ten estradiol jest taki ważny, zawsze gdzieś tylko słyszałam tylko,: prolaktyna-progesteron Dopiero po zalogowaniu na to forum zdałam sobie sprawę, że to wszystko jest bardziej skomplikowane. Odpowiedz Link
gosiablada Re: Październikowe testowanie :) 10.10.12, 08:34 Dziewczyny co tu tak cicho? Juz kilka z Was po testowaniu! Wpisujcie uśmiechnięte buzki Odpowiedz Link
monik-pw Re: Październikowe testowanie :) 10.10.12, 08:56 cześć! dawno się nie odzywałam ani nie wpisywałam na listę (odpuściłam sobie to bo się nakręcałam i schizowałam aż za bardzo) W tym miesiącu testuję dwa razy, właśnie jestem po miesiączce, a kolejną mam dostać 30.10 (cykle 28 dni). To będzie mój 6 cykl starań i przed każdą miesiączka występuje plamienie 5-dniowe. Poszłam do swojego lekarza, zbadał mnie i nie widzi nic nie pokojącego, endometrium ok jajniki tez ok. NA te plamienia przepisał mi tabletki LESINE aby brać 3 cykle i z odstawienia później będzie szybciej zaciążyć. Szczerze bylam zaskoczona i spytałam się czy nie ma innej możliwości leczenia itp. mówi ze nie musze go posłuchać mam przemysleć z mężem, ale w klinikach niepłodności w taki sposób m.in. leczą. mam mętlik w głowie i raczej jestem na nie stosowanie tych tabletech bo boje się ze w trakcie brania bedzie oki, ale po może mi sie rozlegulować wszystko i nie mam pewności ze po odstawieniu od razu zajdę. Z drugiej strony byłby to czas na wyciszenie się i uspokojenie nabrania dystansu aczkolwiek już mam nastawienie co ma byc to będzie i nic na siłę. CZy któraś z Was miała podobną sytuację? Odpowiedz Link
kobietaznadmorza Re: Październikowe testowanie :) 10.10.12, 10:06 Ja brałam po drugiej ciąży Lesine, choć też nie byłam przekonana, to lekarz zarówno w Polsce jak i zagranicą doradzał mi taką metodę leczenia, dlatego się zdecydowałam. Sam lek bardzo dobrze tolerowałam, nawet udało mi się schudnąć parę kilo. Mi lekarz zalecił brać 2-3 cykle bez przerwy, co nawet mi odpowiadało, bo zbiegło się to z wyjazdem wakacyjnym. Nie obawiaj się zamętu hormonów, musiałabyś brać nieprzerwanie lata, aby takie ryzyko wystąpiło. A jest to lek najnowszej generacji, więc bez obaw. Odpowiedz Link
monik-pw Re: Październikowe testowanie :) 10.10.12, 10:35 dzięki za odp. i faktycznie było oki po odstawieniu ? czy tez starałaś sie o dziecko po odstawieniu? Odpowiedz Link
kobietaznadmorza Re: Październikowe testowanie :) 10.10.12, 11:10 Zaczęliśmy starania od razu po odstawieniu, wyniki hormonów miałam w normie, robiłam badania, tylko tsh podwyższone, ale na pewno nie przez tabletki a zmianę na tarczycy. Nie miałam też żadnych nieregularnych cykli, choć brałam 3 opakowania pod rząd. Odpowiedz Link
monik-pw Re: Październikowe testowanie :) 10.10.12, 11:50 aha czyli strach ma wielkie oczy ! ostatnie pytanie na rozwianie moich wątpliwości w którym cyklu udało Ci się zajść w ciąże ? Odpowiedz Link
ka_si_ca wyniki badan 10.10.12, 12:14 bylam wczoraj u gin na monitoringu w 15dc peklo jajeczko 2,4, endomertium 1,2, to chyba dobrze? odebralam wczoraj wyniki badan z 15dc, jesli moglbyscie cos mi na ten temat powiedziec, bylabym wdzieczna dodam ze bylam stymulowana CLO i choruje na endometrioze TSH.......................0,824...............0,27-4,2 Prolaktyna.............16,33................2,7-26 Testosteron...........0,64..................0,06-0,82 Estradiol........................................918,18 interpretacja wyniku: f.f. - 12,5-166,0 f.o.- 85,8-498,0 f.l. - 43,8-211,0 ciaza 1 try. - 215,0 - >4300,0 menop. - <5,0-54,7 Odpowiedz Link
kotkowa Re: wyniki badan 10.10.12, 15:15 Generalnie wszystko ok, tylko estradiol bardzo wysoki, dobrze, ze pekl pecherzyk, bo przy tym wyniku mogl przerosnac z tego co wiem. Odpowiedz Link
ka_si_ca Re: wyniki badan 10.10.12, 17:01 no zobaczymy co z tego wyniknie za niecale 2 tyg... bo staranko bylo intensywne Odpowiedz Link
kobietaznadmorza Re: wyniki badan 10.10.12, 17:41 Zaszłam w ciążę w 5 cyklu po tabletkach, ale w drugim leczącym tarczyce, gdyby nie to, udałoby się pewnie szybciej. Odpowiedz Link
kotkowa Re: Październikowe testowanie :) 10.10.12, 13:30 No więc lekarz mi odpisal, ze moj estradiol przed owu jest prawidlowy, wiec nie bedziemy zwiekszac stymulacji, mam wrecz wrocic do 1 tabletki, bo zwiekszenie dawki nie wplynelo na nic, zwlaszcza na faze lutealna. Mam przyjsc na monitoring w nastepnym cyklu i zobaczymy czy podac zastrzyk na pekniecie pecherzyka, przyjrzymy sie dokladnie jak pecherzyk dojrzewa itp. Prawdopodobnie dostane tez dodatkowo estradiol, bo to jedyny hormon, ktorego wynik jest nieprawidlowy po owulacji. No zobaczymy co z tego wyniknie, kurcze jak ci lekarze inaczej mowia - na forum jakis lekarz pisal, ze powinno sie jedynie stymulowac owulacje, bo dojrzaly pecherzyk to dobre cialko zolte, ale moj gin uwaza, ze ja mam wszystkie parametry owulacji dobre - monitoring ja potwierdzil, wynik estradiolu przed owu tez calkowicie dobry. Odpowiedz Link
malpkap Re: Październikowe testowanie :) 10.10.12, 15:01 kotkowa napisała: > No zobaczymy co z tego wyniknie, kurcze jak ci lekarze inaczej mowia - na forum > jakis lekarz pisal, ze powinno sie jedynie stymulowac owulacje, bo dojrzaly pe > cherzyk to dobre cialko zolte, ale moj gin uwaza, ze ja mam wszystkie parametry > owulacji dobre - monitoring ja potwierdzil, wynik estradiolu przed owu tez cal > kowicie dobry. > > Dlatego, moim zdaniem, warto konsultować, ale finalnie zdecydować się na jednego lekarza i jemu ufać (i to nie chodzi tylko o gin), bo inaczej można zgłupieć Z tego co piszesz, Twój gin jest sensowny i masz do niego zaufanie, odpuśc może czytanie co w tej sytuacji robią inni, bo to tylko wprowadza zamęt... Odpowiedz Link
mel-a28 Re: Październikowe testowanie :) 10.10.12, 20:02 mel-a28............6cs.........07.10 /2 cykl na CLO-w lipcu poronienie samoistne/ Odpowiedz Link
silvanana A co powiecie na takie wyniki? 10.10.12, 20:11 2/3 dc: Progesteron 0,7 ng/ml (normy Ffolik - 0,1-0,3; Fluteal - 1,2-15,9; po menopauzie - 0,1-0,2) Estradiol 55 pg/ml (normy Ffolik - 21-251; Fluteal - 21-312; po menopauzie - 10-28, środek cyklu: 38-649) FSH 6,96 mIU/ml LH 17,27 mIU/ml TSH 0,688uIU/ml (norma 0,35-4,94) Testosteron 85 ng/dl (normy okres rozrodczy: 9-109, po menopauzie 12-130) Prolaktyna 3,61 ng/ml (normy 1,9-25) Odpowiedz Link
kotkowa Re: A co powiecie na takie wyniki? 11.10.12, 11:29 Silvanna, jedno co mi się w oczy rzuciło, to za wysokie LH, zdecydowanie. Ale nie wiem niestety co to znaczy i co się z tym robi. Stosunek LH do FSH jest też za wysoki, wiem tylko, że należy się wtedy przyjrzeć, czy nie ma policystycznych jajników, bo to jeden z objawów. Odpowiedz Link
rutkam Po wizycie u nowego gina 10.10.12, 21:15 Dziewczyny, byłam dziś na wizycie u nowego gina, jestem zadowolona po tej wizycie chociaż sam gin z bardzo specyficznym poczuciem humoru i bardzo bezpośredni od razy przechodzi na Ty( ale byłam na to przygotowana - zostałam uprzedzona ). Zbadał mnie, zrobił usg, ogólnie wszystko wygląda ok, endometrium grube 10, pęcherzyk piękny 20mm w prawym jajniku, zapytałam czy dziś może pęknąć, stwierdził że pewnie jutro, zalecił starania, a jeśli się nie uda to na następny cykl rozpisał cały plan działania , marzę żeby się udało bo nie bardzo chcę się szpikować tymi lekami, ale jak nie będzie wyboru... A, stwierdził że mój niski estradiol to napewno błąd w laboratorium, bo endometrium nie było by takie ładne przy tak niskim estradiolu. W 4 dc wynik był 31 ng/ml. Pozdrawiam Odpowiedz Link
jessica1986 Re: Po wizycie u nowego gina 11.10.12, 08:14 Rutkam jejciu jak Tobie zazdroszczę, że trafiłaś na gina, który ma plan! Ten mój poprzedni nie miał, żadnego planu. Trzymajcie kciuki, żeby dzis nowy gin wysłuchał i, żebyśmy wspólnie ustalili jakiś plan działania. nie chcę latać co rusz do innego lekarza i opowiadać od początku to samo. Chciałabym zadomowić się u jednego i już się nie martwić. ehh Silvanana LH:FSH na pewno nie jest ok.! Odpowiedz Link
silvanana Re: Po wizycie u nowego gina 11.10.12, 14:15 LH:FSh to wiem, ale PCOs nie mam, na usg jajniki wyglądają ok. więc nie wiem, skąd ten stosunek i czemu mi tyle tego LH wybiło przeciez ono jest wysokie przed owulacją, a cykl wtedy miałam 27 dni... Odpowiedz Link
silvanana WRACAM na październik:) 11.10.12, 14:16 Okazało się, że to było środcykliczne krwawienie. Tak więc jestem w 22dc, testuję za około tydzien, Sądząc po tempce - nic z tego No i współżycia w gorącym okresie nie było, bo było krwawienie... ech Odpowiedz Link
kotkowa Re: Po wizycie u nowego gina 11.10.12, 11:27 No to super, że jest plan. Jedynie co do estradiolu to nie wydaje mi się, żeby to był błąd w wyniku. Ja w 2 dc miałam estradiol 26, więc jeszcze niższy, a potem urósł do ponad 250 przed owulacją, owulacja była, a endometrium też prawidłowe. Ważne jest jak estradiol rośnie przed owulacją, jak dobrze, to i endometrium narośnie odpowiednio. Odpowiedz Link
jessica1986 Re: Po wizycie u nowego gina 12.10.12, 08:44 Hej laski. Szczerze Wam powiem, że nie wiem od czego zacząć po wczorajszej wizycie . Może od pozytywu: Lekarz - starszy Pan Wydawał się doświadczony (jest ordynatorem w naszym szpitalu) bardzo miły, spokojny i pierwsze wrażenie bardzo dobre, a jak przyszło do rozmowy (po mojej opowieści dot. naszych problemów) usłyszałam,: "Wyniki męża, że się tak wyrażę nie rzucają o glebę. Proponowałbym Państwu inseminację" ja szok?!? tu link gdzie pisałam Wam o wynikach męża: ( forum.gazeta.pl/forum/w,19585,138464003,138859033,Re_Wyniki_meza_zna_sie_ktos_.html?wv.x=1 ) Pytam: "Ale jak to inseminację? Może jednak mógłby Pan doktor chociaż zerknąć również na moje wyniki... Martwi mnie poziom progesteronu. Czy nie powinien on być wyższy, żeby mogło się cokolwiek u mnie zagnieździć, utrzymać?" a on: "Pani wyniki są w normie-progesteron też: nie doszło do zapłodnienia - to progest. jest niski, gdyby doszło, to wtedy on by wzrósł." Nic nie powiedziałam, bo przecież on wie lepiej... (?) Więc pytam, no dobrze więc co wskazuje na to, że wyniki męża są złe? On do mnie, że ilość plemników jest dość niska. Ale po odpowiednim odwirowaniu i zagęszczeniu spermy byłaby możliwa inseminacja. Podał mi nr telefonu to jakiegoś dr z innego miasta z którym powinnam skonsultować wyniki męża, bo ten lekarz zajmuje się niepłodnością u mężczyzn. Powiedział, że więcej w tym temacie mi nie pomoże, bo moje wyniki są dobre. Skasował 30 zł. za konsultację i kwit. Wyszłam i wracając do domu powstrzymywałam się, żeby się nie poryczeć z bezsilności. Odpowiedz Link
jessica1986 Re: Po wizycie u nowego gina 12.10.12, 08:57 wychodzi na to, że w moim mieście (za-dupiu) nie ma lekarza, który mógłby mi pomóc. muszę jeżdzić do innego miasta, ale chrzanię, szukać... lekarzy, doktorków, którzy może mi pomogą. Mój mąż namawia mnie, żebyśmy umówili się na konsultację do kliniki leczenia niepłodności, tam gdzie robił badanie nasienia. Tam zajmują się prami z problemami i, że na pewno znajdziemy tam pomoc, że nie ma sensu latać po lekarzach i mieć nadzieję, że jak nie ten to inny. Odpowiedz Link
lilka26lipiec Re: Po wizycie u nowego gina 12.10.12, 09:47 Jess, zgadzam sie z Twoim mezem. Ten lekarz to jakas sciema, ma pewnie cichy kontrakt z jakas klinika i im podrzuca pacjentow. Pierwsza rzecz na podstawie jednego badnia nasienia prawdziwy specialista od nieplodnosci nigdy nie postawi diagnozy a tym bardziej nie zakwalifikuje na inseminacje, co za bzdura...My bedziemy mieli 3 analize i dopiero wtedy klinika zadecyduje, bo chca wiedziec jak sie zachowuje nasienie a tego absolutnie nie mozna stwierdzic po jednym badaniu!! Druga rzecz, wyniki twojego M wygladaly na dobre za to Twoj progesteron na niski i tu znowu to samo, jeszcze raz badanie progesteronu bo moze w tym cyklu nie mialas owulacji stad niski progesteron ale w nastepnym juz bedzie ok. Zasada ta sama- na podstawie jednego wyniku nie stawia sie diagnozy. Idzcie jak najszybciej do kliniki zanim stres was wykonczy. Odpowiedz Link
jessica1986 Re: Po wizycie u nowego gina 12.10.12, 10:22 kochana dzięki za słowa otuchy. Gdy miałam badany ten prog: w 7dpo w poprzednim cyklu, miałam stwierdzoną owulację monitoringiem, i był właśnie na poziomie 7,1. Dziś jestem wg. wykresu 3dpo. (18dc) według mnie wczoraj mogło nastąpić jajeczkowanie, okropnie po południu nawalał mnie prawy jajnik, czułam go wręcz pod skórą nawet podczas chodzenia zwykłego czułam dyskomfort. wieczorem ból całkowicie ustał. Zbadam prog. jeszcze raz w tym cyklu w środę. zobaczymy jak w tym cyklu się kreuje razem z estradiolem. Odpowiedz Link
kotkowa Re: Po wizycie u nowego gina 12.10.12, 11:02 Ech, no niestety mi tez wyglada na to, ze doktor ma jakis interes w tym, zeby proponowac inseminiacje. No i bzdura kompletna z tym progesteronem. Twoj wynik wskazuje na owulacje (powyzej 3 ng/ml wskazuje juz na owu), ale jest po prostu zdecydowanie za niski, cialko zolte nie produkuje prawidlowej ilosci. Fakt, ze powinno sie badanie powtarzac kilka razy, bo nie w kazdym cyklu musi byc tak samo, wazna jest tendencja. Progesteron w 7 dpo nawet jesli nie ma ciazy, powinien wynosic powyzej 18 ng/ml. Nawet gdyby doszlo do zaplodnienia, to w 7 dpo zarodek nie musi sie jeszcze zagniezdzic, progesteron nawet w ciazy w tym dniu nie musi byc wyzszy. Po prostu powinien byc powyzej 18, jakbys miala 15-16 to tez jeszcze nie tragedia, ale 7 to jest bardzo nisko. A jak dluga masz faze lutealna? Masz plamienia przed okresem? Odpowiedz Link
jessica1986 Re: Po wizycie u nowego gina 12.10.12, 11:32 kotkowa tak mam plamienia dwa czasem trzy dni przed miesiączką. W lipcu np: fl trwała tylko 11dni z czego 9,10 i 11 dpo były plamienia i okres (12dpo-1dc) Cykl w sierpniu, w 13dpo miałam plamienie i następnego okres, Cykl wrześniowy tez fl 13 dni z czego już od 11 dpo plamienia. Mówiłam lekarzowi, a on dalej swoje o wynikach męża, jestem bezsilna. umówię się do tej kliniki i już, posłucham ukochanego. Odpowiedz Link
rutkam Re: Październikowe testowanie :) 12.10.12, 13:04 jessica rzeczywiście coś z tym lekarzem nie tak, dobrze że przynajmniej nie skasował kupę kasy za nic nie wnoszącą wizytę. U mnie dziś 13 dc i od wczoraj strasznie boli mnie prawy jajnik czyli ten w którym dojrzewał pęcherzyk, podejrzewam że dziś będzie owulacja bo krecha na teście owulacyjnym jest prawie bordowa, wczoraj już była ciemna ale dziś ma jeszcze bardziej intensywny kolor, więc rano zawiozłam dziecko do szkoły, wróciłam do domu i wskoczyłam do łóżka do śpiącego męża...dodam tylko że szybko się obudził . Jeśli chodzi o moją wizytę u lekarza to tak jak pisałam od razu zaproponował konkretny plan działania: 1-3 dc mam brać Norpolac, 3-7 dc CLO, potem w 12 dc przyjść na monitoring żeby sprawdzić czy pęka pęcherzyk jeśli nie to mam dostać zastrzyki z Pregnylu i potem luteina, ale szczegóły dopiero w dniu monitoringu. Oczywiście w tym czasie musi zbadać się mąż, no i tu pojawia się problem, bo rozmawiałam z mężem i jest przeciwny , przede wszystkim temu żebym faszerowała się hormonami, powiedział że powinniśmy się zdać na naturę i cierpliwie poczekać, przynajmniej na tym etapie bo staramy się 6 m-cy. I wiecie co dziewczyny, na początku się na niego wkurzyłam, bo to jednak ja będę musiała się temu wszystkiemu poddać itd, ale potem przemyślałam to wszystko na spokojnie i stwierdziłam że ma rację, poczekamy przynajmniej do końca roku i zobaczymy co będzie dalej. Pozdrawiam Odpowiedz Link
kobietaznadmorza Re: Październikowe testowanie :) 12.10.12, 13:13 U mnie ani ciąży ani miesiączki, załamuje mnie tylko, to, że muszę mieć totalnie pochrzanione hormony. Zobaczymy, kiedy przylezie. Do końca roku jeszcze się przebadam a później rzucam to w pierony. Odpowiedz Link
niunka221 Re: Październikowe testowanie :) 12.10.12, 14:01 Hej widze ze nadal rak II kresek na forum u mnie 22 dc bialego sluzu fulll ale chyba jakies zapalenie sie przyplatalo o tak dziwnie mi tam.. no i jakas tak jak by mam biala krostke tzn ialy dziubek jest jak by sefek co to moze byc?!zawsze cos W czoraj widzialam sie z zona kumpla mojego meza ,kobitka jest w ciazy mysle ze gdzein pod koniec tego roku rodzi bo brzeuszek duzy a najlepesze to ze maja juz synka teraz jakos konczy roczek ,Twierdza ze nie ma na co czekac .Kurcze to jest podejscie ... Odpowiedz Link
kobietaznadmorza Re: Październikowe testowanie :) 12.10.12, 14:12 Ja też miałam i mam takie podejście, staramy się o drugie odkąd mały skończył 4 miesiące, a za kilka dni kończy dwa lata. No, cóż, ale chcieć nie znaczy mieć. Już dawno nie byłam taka rozklejona, cały tydzień tylko płakać mi się chce i zajadam smutki słodyczami, na normalne jedzenie mam wstręt Odpowiedz Link
jessica1986 Re: Październikowe testowanie :) 12.10.12, 14:26 kobietaznadmorza przyłączam się do Ciebie, też się dziś rozpadam na drobne, siedzę w pracy i powstrzymuję co jakiś czas łzy, aż mam gula w gardle. Odpowiedz Link
aneczkaaa111985 Re: Październikowe testowanie :) 13.10.12, 09:48 oczywiście nie wytrzymałam dzisiaj 25 dc zrobiłam rano test i wyszła piękna I krecha Odpowiedz Link
iva331 Re: Październikowe testowanie :) 14.10.12, 11:32 Tak mi przykro..ale moze za wcześnie ten test? Ja czekam-muszę mam tylko 1test i dziś ból pleców w nocy..jak przed okresem. Nie tracę wiary. Odpowiedz Link
niunka221 Re: Październikowe testowanie :) 12.10.12, 16:17 Wlasnie doczytalam ze to moze byc grzybica .Podmylam sie rumiankiem i po glębrzym ogladnieciu mam kilka takich krosteczkek.Kurde pewnie od badania szyjki a tak dokladnie lapki mylam!! Czym mam sie teraz tego pozbyc??w pon jade dopiero do giny . Ostatnie jakiekolwiek zapalenie mialam w ciazy od tego czasu spokoj byl . Niby teraz mi to nie przeszkadza bo mnie nie piecze nie swedzi tylko rano tak dziwnie poczulam sie tam i zajrzalam a tam wyprysk . Co mi teraz doradzicie ??? Odpowiedz Link
malajolka2 Re: Październikowe testowanie :) 13.10.12, 10:26 Może łykaj przez kilka dni Lacibios Femina, żeby przywrócić dobrą florę i podmywaj sie płynem z kwasem mlekowym? Takim o niższym pH, może być też LF, bo widziałam że sie pojawił taki A te krosteczki to nie wiem.. może Sudocrem? Na pewno noś bawełnianą, miękką bieliznę... Odpowiedz Link
natalia288 Re: Październikowe testowanie :) 13.10.12, 10:15 i niestety nie udało się i u mnie Od wczoraj przechodzę załamanie psychiczne buuuu Odpowiedz Link
niunka221 Re: Październikowe testowanie :) 13.10.12, 11:22 sudokremem nie da rady bo one sa w srodku pojde dzis do apteki moze jakies globulki mi da . Odpowiedz Link
gkoz Re: Październikowe testowanie :) 14.10.12, 20:00 Mam dwoje dzieci, jedno poronienie pomiędzy ,teraz jeszcze karmie piersią, cykle 28, kochalismy się w dni plodne, test za tydzień, ew. 22.10, pierwszy syn 1 cykl starań, druga ciąża to wpadka w trakcie karmienia, lyzeczkowanie w 12 tyg, drugi w 10 cyklu, w ciąży niedoczynność tarczycy, teraz chciałbym żeby się udało choć planu nie było Odpowiedz Link
bombaa0 Październikowe testowanie, DRUGA KRECHA i lista 15.10.12, 07:33 Dziewczyny, No więc ..... nie zapisuję się na listopad! Udało się pomimo praktycznie bezowulacyjnego cyklu na wykresie! Dzień, dwa, trzy po domniemanym owu cały czas 36,5 (dla mnie niska) aż przestałam mierzyć. A tu dzisiaj mało widoczna ale ewidentna DRUGA KRECHA! Tylko żeby tym razem wszystko było dobrze... Pozdrawiam was, poniżej ostatnia lista, którą znalazłam i mój kopciuszek126.......10cs.............01.10 rutkam..................5cs..............01.10 ban_na_forum........6cs.............02.10 somuelson.............5cs..............06.10 ona2804................14cs............06.10 mel-a28.................6cs.............07.10 malpkap...............12cs.............07.10 lilka26lipiec.............12cs...........08.10 > kobietaznadmorza....17cs..........10.10 > malenstwo2013.......3cs.............10.10 > tralala81..................4cs............12.10 > natalia288................4cs............13.10 > gromola...................13cs..........14.10 > bombaa0..................6cs...........14.10 > ilidan1111.................1cs...........17.10 > aneczkaaa111985.......27cs.........17.10 > niunka221................................. 21.10 > ka_si_ca....................23cs........22.10 > jessica1986..............16cs..........22.10 > blackdahlia35..............2cs.........23.10 > zoja86.......................3cs..........24.10 > rutkam.......................6cs..........27.10 > njut.........................41cs..........30.10 > andzia207 .................5 cs.........30.10 Odpowiedz Link
silvanana bomba 15.10.12, 07:58 gratulacje! prześlij nam wirusy ciążowe ja jednak testuję za jakieś 2-3 dni, sama nie wiem, kiedy... ale szału się nie spodziewam... Odpowiedz Link
bombaa0 Re: bomba 15.10.12, 08:35 Chyba nigdy się nie wie... Ja testowałam tylko dlatego, że przedłużał mi się cykl, stwierdziłem że umawiam się do gina, bo to przecież niemożliwe żeby lutealna trwała dłużej niż 14 dni i to po owu, które wyznaczały tylko testy lh, żadnych innych objawów potwierdzających. A że miałam test w domu.... Szok. A poprzedni cykl - książkowy. Może w ciążę zachodzi się wtedy właśnie kiedy coś się pozaburza...? Odpowiedz Link
bombaa0 Re: bomba 15.10.12, 09:03 Mam nadzieję, że zadziała: ovufriend.pl/graph/a1fb04c597f2fb8c2df840c0f6fb760b Odpowiedz Link
nik.men Re: bomba 15.10.12, 09:30 no rzeczywiście wygląda na bezowulacyjny ale super, że jesteś w ciąży Odpowiedz Link
miau0 Re: bomba 15.10.12, 10:16 Bomba, serdecznie gratuluje i dopisuje sie na liste: kopciuszek126.......10cs.............01.10 rutkam..................5cs..............01.10 ban_na_forum........6cs.............02.10 somuelson.............5cs..............06.10 ona2804................14cs............06.10 mel-a28.................6cs.............07.10 malpkap...............12cs.............07.10 lilka26lipiec.............12cs...........08.10 > kobietaznadmorza....17cs..........10.10 > malenstwo2013.......3cs.............10.10 > tralala81..................4cs............12.10 > natalia288................4cs............13.10 > gromola...................13cs..........14.10 > bombaa0..................6cs...........14.10 > ilidan1111.................1cs...........17.10 > aneczkaaa111985.......27cs.........17.10 miau0......................1cs..............18.10 > niunka221................................. 21.10 > ka_si_ca....................23cs........22.10 > jessica1986..............16cs..........22.10 > blackdahlia35..............2cs.........23.10 > zoja86.......................3cs..........24.10 > rutkam.......................6cs..........27.10 > njut.........................41cs..........30.10 > andzia207 .................5 cs.........30.10 Odpowiedz Link
jessica1986 Re: Październikowe testowanie :) 16.10.12, 08:06 Widzę kolejna szczęśliwa przyszła mama w naszym gronie Serdecznie gratuluję kobietko i spokojnej ciąży Tobie Życzę! U mnie dziś 22 dc. 5/6 dpo, tempka dziś podskoczyła w czwartek śmigam ponownie zbadać progesteron, a w piątek po pracy mam umówioną wizytę konsultacyjną w Klinice Leczenia Niepłodności (aż się boję, bo to brzmi jak ostateczność), zastanawiam się czy karzą zrobić dodatkowe badania, dlatego idę tam przed miesiączką, żeby ewentualnie od nowego cyklu działać, czyli od przyszłego tygodnia. Choć trzymam kciuki, że może się u mnie cudownie wszystko samoistnie uregulowało i już okresu nie dostanę Odpowiedz Link
rutkam Re: Październikowe testowanie :) 15.10.12, 13:48 kopciuszek126.......10cs.............01.10 ban_na_forum........6cs.............02.10 somuelson.............5cs..............06.10 ona2804................14cs............06.10 mel-a28.................6cs.............07.10 malpkap...............12cs.............07.10 lilka26lipiec.............12cs...........08.10 > kobietaznadmorza....17cs..........10.10 > malenstwo2013.......3cs.............10.10 smile > tralala81..................4cs............12.10 > natalia288................4cs............13.10 > gromola...................13cs..........14.10 > bombaa0..................6cs...........14.10 smile > ilidan1111.................1cs...........17.10 > aneczkaaa111985.......27cs.........17.10 > niunka221................................. 21.10 > ka_si_ca....................23cs........22.10 > jessica1986..............16cs..........22.10 > blackdahlia35..............2cs.........23.10 > zoja86.......................3cs..........24.10 > rutkam.......................6cs..........27.10 > njut.........................41cs..........30.10 > andzia207 .................5 cs.........30.10 Odpowiedz Link
kotkowa Re: Październikowe testowanie :) 15.10.12, 13:51 Bombaa, gratulacje serdeczne! U mnie jak zwykle, czyli ciazy brak Dzisiejsza beta - 35, to po Choragonie, juz wiem jakie to sa poziomy. W kolejnym cyklu ponowny monitoring i chyba dojdzie estradiol w II fazie, chociaz boje sie tego leku, ponoc ma negatywny wplyw na plod, ale z drugiej strony z takim moim estradiolem nie zajde w ciaze, wiec mam nadzieje, ze gin wie co robi i bedzie mial reke na pulsie co do dawki i odstawienia w ciazy. Ale jakas zrezygnowana juz jestem. Na dodatek zapalenie pecherza mi sie przyplatalo z krwiomoczem, wiec jutro lekarz, jakis mocniejszy lek i pewnie L4. Odpowiedz Link
miau0 Re: Październikowe testowanie :) 15.10.12, 14:17 I ja, i ja.... kopciuszek126.......10cs.............01.10 ban_na_forum........6cs.............02.10 somuelson.............5cs..............06.10 ona2804................14cs............06.10 mel-a28.................6cs.............07.10 malpkap...............12cs.............07.10 lilka26lipiec.............12cs...........08.10 > kobietaznadmorza....17cs..........10.10 > malenstwo2013.......3cs.............10.10 smile > tralala81..................4cs............12.10 > natalia288................4cs............13.10 > gromola...................13cs..........14.10 > bombaa0..................6cs...........14.10 smile > ilidan1111.................1cs...........17.10 > aneczkaaa111985.......27cs.........17.10 miau@................1cs.................18.10 > niunka221................................. 21.10 > ka_si_ca....................23cs........22.10 > jessica1986..............16cs..........22.10 > blackdahlia35..............2cs.........23.10 > zoja86.......................3cs..........24.10 > rutkam.......................6cs..........27.10 > njut.........................41cs..........30.10 > andzia207 .................5 cs.........30.10 Odpowiedz Link
gromola I u mnie niestety klapa 15.10.12, 20:53 w tym cyklu... Następny też będzie stracony z powodu leków, więc jak dobrze pójdzie, to wrócę na testowanie w grudniu. Odpowiedz Link
iva331 Re:kolejna porażka 16.10.12, 08:15 Zrobiłam test i kolejny cios..niestety Teraz HSG i inseminacja. Sił brak Odpowiedz Link
shi.raz aktualizacja listy 16.10 16.10.12, 09:17 Też dopisuję się na październik. Powinnam jeszcze zdążyć: owulator.pl/3087 kopciuszek126.......10cs.............01.10 ban_na_forum........6cs.............02.10 somuelson.............5cs..............06.10 ona2804................14cs............06.10 mel-a28.................6cs.............07.10 malpkap...............12cs.............07.10 lilka26lipiec.............12cs...........08.10 kobietaznadmorza....17cs..........10.10 malenstwo2013.......3cs.............10.10 tralala81..................4cs............12.10 natalia288................4cs............13.10 gromola...................13cs..........14.10 bombaa0..................6cs...........14.10 ilidan1111.................1cs...........17.10 aneczkaaa111985.......27cs.........17.10 miau@................1cs.................18.10 niunka221................................. 21.10 ka_si_ca....................23cs..........22.10 jessica1986..............16cs...........22.10 blackdahlia35..............2cs...........23.10 zoja86.......................3cs............24.10 rutkam.......................6cs............27.10 shi.raz..........................12 cs.......27.10 njut.........................41cs.............30.10 andzia207 .................5 cs............30.10 Odpowiedz Link
silvanana Kolejna porażka :( 16.10.12, 14:41 I u mnie nic z tego. Temp spadła, 27 dzień cyklu, test negatywny. Jesli któraś z Was ma siłę zerknąć na mój wykres i powiedzieć mi, co widzi: www.fertilityfriend.com/home/deee007 Będę bardzo wdzięczna Odpowiedz Link
aneczkaaa111985 niestety się nie udało :-( 16.10.12, 15:19 do mnie przed chwila przyszła wstrętna @ w tym cyklu chyba spróbuje z duphastonem może to coś da.... już nie mam siły . Gratuluję dziewczynom którym się udało i trzymam kciuki żeby wszystko było ok Odpowiedz Link
poziomka_84 Re: aktualizacja listy 16.10 16.10.12, 19:59 hej dziewczyny! dopiszcie i mnie. debiutuję u was, ale podczytuję od niedawna. trzymam za was kciuki. to mój piąty cykl starań, pierwszy z mierzeniem temperatury, ale dopiero od 10 dnia cyklu. zerknijcie proszę na mój wykres, czy wszystko gra: enpr.pl/4329 . serduszek mało, ale jakoś tak... może jednak to jedno sobotnie serduszko coś zdziała? jak myślicie? pozdrawiam was wszystkie! Odpowiedz Link
jessica1986 Re: aktualizacja listy 16.10 16.10.12, 22:10 hej, wykres jak na razie bardzo ładny, działajcie jeszcze dziś Która to będzie u Ciebie ciąża? Skopiuj ostatnią listę i się dopisz, wpisz kiedy testowanie, bo nie wiem gdzie Cię dodać, żeby było chronologicznie. Odpowiedz Link
ekra35 aktualizacja listy 17.10 17.10.12, 15:48 to i ja się dopiszę. wczoraj zastrzyk z ovitrellu i mizianko wczoraj i dziś, więc może się uda. czego i sobie i Wam życzę kopciuszek126.......10cs.............01.10 ban_na_forum........6cs.............02.10 somuelson.............5cs..............06.10 ona2804................14cs............06.10 mel-a28.................6cs.............07.10 malpkap...............12cs.............07.10 lilka26lipiec.............12cs...........08.10 kobietaznadmorza....17cs..........10.10 malenstwo2013.......3cs.............10.10 tralala81..................4cs............12.10 natalia288................4cs............13.10 gromola...................13cs..........14.10 bombaa0..................6cs...........14.10 ilidan1111.................1cs...........17.10 aneczkaaa111985.......27cs.........17.10 miau@................1cs.................18.10 niunka221................................. 21.10 ka_si_ca....................23cs..........22.10 jessica1986..............16cs...........22.10 blackdahlia35..............2cs...........23.10 zoja86.......................3cs............24.10 rutkam.......................6cs............27.10 shi.raz..........................12 cs.......27.10 njut.........................41cs.............30.10 andzia207 .................5 cs............30.10 ekra35 ....................12 cs........... 30.10 Odpowiedz Link
poziomka_84 aktualizacja listy 18.10 18.10.12, 10:58 Dopisuję się i ja u mnie tempka idzie w górę, oby to był dobry cykl... tak bym chciała. staramy się o pierwsze dziecko. testować będę 31-10, ostatnio cykl mi się wydłużył do 30 dni, więc nie będę sobie robić nadziei przed 31-10. zobaczymy! kopciuszek126.......10cs.............01.10 ban_na_forum........6cs.............02.10 somuelson.............5cs..............06.10 ona2804................14cs............06.10 mel-a28.................6cs.............07.10 malpkap...............12cs.............07.10 lilka26lipiec.............12cs...........08.10 kobietaznadmorza....17cs..........10.10 malenstwo2013.......3cs.............10.10 smile tralala81..................4cs............12.10 natalia288................4cs............13.10 gromola...................13cs..........14.10 bombaa0..................6cs...........14.10 smile ilidan1111.................1cs...........17.10 aneczkaaa111985.......27cs.........17.10 miau@................1cs.................18.10 niunka221................................. 21.10 ka_si_ca....................23cs..........22.10 jessica1986..............16cs...........22.10 blackdahlia35..............2cs...........23.10 zoja86.......................3cs............24.10 rutkam.......................6cs............27.10 shi.raz..........................12 cs.......27.10 njut.........................41cs.............30.10 andzia207 .................5 cs............30.10 ekra35 ....................12 cs........... 30.10 poziomka_84.............5 cs.............31.10 Odpowiedz Link
niunka221 Re: aktualizacja listy 18.10 24.10.12, 13:49 kopciuszek126.......10cs.............01.10 ban_na_forum........6cs.............02.10 somuelson.............5cs..............06.10 ona2804................14cs............06.10 mel-a28.................6cs.............07.10 malpkap...............12cs.............07.10 lilka26lipiec.............12cs...........08.10 kobietaznadmorza....17cs..........10.10 malenstwo2013.......3cs.............10.10 smile tralala81..................4cs............12.10 natalia288................4cs............13.10 gromola...................13cs..........14.10 bombaa0..................6cs...........14.10 smile ilidan1111.................1cs...........17.10 aneczkaaa111985.......27cs.........17.10 miau@................1cs.................18.10 niunka221................................. 21.10 ka_si_ca....................23cs..........22.10 jessica1986..............16cs...........22.10 blackdahlia35..............2cs...........23.10 zoja86.......................3cs............24.10 rutkam.......................6cs............27.10 shi.raz..........................12 cs.......27.10 njut.........................41cs.............30.10 andzia207 .................5 cs............30.10 ekra35 ....................12 cs........... 30.10 poziomka_84.............5 cs.............31.10 mimo ze od jakiegos czasu nikt nie chial mi odp na moje posty to chcialam sie i tak wam pochwalic ze dzis tak od niechcenia zrobilam test i pkazal piekne II tluste krechy mam nadzieje ze mnie nie oszukal .! Odpowiedz Link
jessica1986 Re: niunka221 24.10.12, 15:06 niunka221 serdecznie i z całego serca Tobie gratuluje, czasami nikt nie odpisuje, bo nie wiemy co napisać i nie chcemy głupot doradzać nic się nie przejmuj!! Zaglądaj do nas i wysyłaj ciążowe fluidy. Ściskam!!! Odpowiedz Link
niunka221 Re: niunka221 24.10.12, 15:26 jessica1986 napisała: > niunka221 serdecznie i z całego serca Tobie gratuluje, czasami nikt nie > odpisuje, bo nie wiemy co napisać i nie chcemy głupot doradzać nic się nie > przejmuj!! Zaglądaj do nas i wysyłaj ciążowe fluidy. Ściskam!!! dzieki kochana no i oczywiscie wysylam fluidy .................. Odpowiedz Link
aneczkaaa111985 Re: niunka221 24.10.12, 17:26 niunka221 gratulacje. Lista wygląda coraz lepiej to już trzecia zafasolkowana suuuper oby tak dalej Trzymam kciuki żeby wszystko było ok. Odpowiedz Link
lilka26lipiec Re:kolejna porażka 16.10.12, 11:53 iva, nie zalamuj sie, tez bede miec w listopadzie HSG i jak sie uda to na grudzien inseminacja. Przykro mi jest bardzo, ze musze przez to przejsc i czasem jak jest kryzys mam ochote nawrzucac M ze to przez niego to wszystko bo ja przeciez jestem zdrowa..ale co to da...denerwuje sie tylko wtedy kiedy mi wyskakuje z pomyslami typu dajmy sobie spokoj, dzialajmy naturalnie przeciez za 2-3 lata sie uda..tylko facet moze powiedziec cos takiego Odpowiedz Link
iva331 Re:kolejna porażka 16.10.12, 13:14 lilka26lipiec to nie jestem sama-smutne to. U mnie tylko 2 szanse jeżeli chodzi o inseminacje . Póki co na HSG umowic się nie jest łatwo bo staram się drugi raz. Jeżeli cos jest bezplatne (szpital) to dramat. Życzę Ci powodzenia ja wciąż wierzę Odpowiedz Link