14.09.12, 11:37
Witajcie
Czy któraś z Was uzywała tego specyfiku? A moze polecicie coś innego (żel, lubrykant) co nie zabije "robaczków"
Prawie się juz zdecydowałam, ale jakoś opinie znalezione w internecie wylądają mi na reklamę producenta no i chcialam Was kochane zapytać o radę
No i jeszcze ta wysoka cena... jak myślicie warto?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • 1klara79 Re: Pre seed 14.09.12, 11:46
      Ja chciałam spróbować ale nie mogłam tego dostać. Mam problemy ze śluzem i też o tym czytałam, że jest dobre. Moja koleżanka (ale ona mieszka we Francji) stosowała i sobie chwaliła, ale jeszcze w ciąży nie jest, więc cieżko stwierdzic czy pomaga wink
      • natalia288 Re: Pre seed 14.09.12, 11:52
        Jest na allegro i kosztuje ok 90zł i starcza tylko na 9 aplikacji. Więc to chyba cena spora...
      • njut Re: Pre seed 14.09.12, 11:55
        Czytałam o tym żelu. Jest dostępny na Allegro, w każdym razie niedawno był.
        Był reklamowany na tym forum jako ułatwiający zajście w ciążę, tymczasem w opisie produktu jest tylko info, że nie zabija plemników tak jak inne tego typu żele.
        Nie sądzę żeby pomagał zajść. Zajrzałam do ulotki, bo byłam ciekawa składu - co niby ma z zewnątrz wpłynąć na nasienie czy śluz aby ułatwiło zajście... nic smile
        • natalia288 Re: Pre seed 14.09.12, 12:01
          Dziękuję. A ja myslalam że coś ma w sobie, co niby ułatwia.
          A możesz polecić coś innego co nie zaszkodzi.
          Kiedyś znalazłam wątek o tym (bardzo ciekawy)- ale wtedy mnie nie interesował - a teraz jak szukam to za chorobe nie moge go znaleźć...
          • njut Re: Pre seed 14.09.12, 12:55
            Gdzieś czytałam o domowym sposobie z białkiem jaja... ale osobiście nie próbowałam wink
    • kozica111 Re: Pre seed 14.09.12, 13:21
      Zaszłam w cyklu w którym stosowaliśmy żel /2 lata temu/, może był to zbieg okoliczności może nie.
      W obecnym cyklu tez zastosowaliśmy , na efekty na razie czekam.
      Z własnym śluzem problemu nie mam, chodziło bardziej o zmniejszenie kwasowości pochwy.
      • 1klara79 Re: Pre seed 14.09.12, 13:46
        Ja myśle, że producentowi nie chodziło o to, że ułatwia w sensie że ma jakiś składnik nadzwyczajny, tylko że ułatwia plemnikom przeżycie w momencie jak czekają na komórkę jajową, bo poprawia środowisko w pochwie (a to jest b ważne z punktu zachodzenia w ciążę). A jeśli nie ma dostatecznej ilości śluzu płodnego (tego który też stwarza odpowiednie warunki plemnikom do przeżycia) to wówczas taki specyfik zastępuje to. A ponoć większość żeli nawilżających jest szkodliwych dla nasienia i czytałam że ślina też...więc chyba chodzi o to że ten żel jest przyjazny jeśli się starasz. no ale taka cena, to jest mało przyjazna wink pewnie są lepsze zamienniki, tylko trzeba poszukać i dokładnie sprawdzać skład, żeby ni niszczyć żolnierzyków.
      • kropiatka Re: Pre seed 14.09.12, 14:10
        Uzywalismy w poprzednim cyklu mimo ze mialam ladny rozciagliwy sluz szyjkowy. Niestety jesli chodzi ostarania to w tym czasie sie stresuje i sa problemy z nawilzeniem w pochwie (a normalnie nie ma zadnych smile ) wiec kupilam pre-seed zachecona ponad 5000 pozytywnymi opiniami na amazonie. Rzeczywiscie tani nie jest, ale w koncu mozna go uzyc tylko w tym najbardziej plodnym okienku. W uzyciu zel jest super, maz stwierdzil ze genialny. Wiec jesli ktos potrzebuje nawilzenia to naprawde polecam bo normalne lubrykanty sie nie sprawdza a sliny absolutnie nie nalezy stosowac (dziala plemnikobojczo). Jesli ktos ma problemy ze sluzem plodnym (a to jest podobno czesty powod klopotow z zajsciem) to tez bym polecila. Generalnie, zel ma tworzyc podobne srodowisko i pH do tego w sluzie plodnym i zawiera antyoksydanty, ktore maja przedluzac zywotnosc plemnikow. Jest polecany przez kliniki leczenia nieplodnosci i uzywany przez nie przy niektorych procedurach. Tyle wiem smile
        • njut Re: Pre seed 14.09.12, 14:33
          Ej a o co chodzi z tą śliną? Że zabija plemniki?
          No bo teraz to się trochę przeraziłam wink
          • kopciuszek126 Re: Pre seed 14.09.12, 16:03
            jest jeszcze żel Conceive Plus-tańszy 69zł+koszt przesyłki.Ma to samo zastosowanie ;0ja tez o tym myślałam bo na prawde mam problem z tym śluzem odkąd zaczęlismy starania.Poczytaj sobie na en temat-tego żelu wink
            • mewa000 Re: Pre seed 15.09.12, 17:34
              Sorry ale śmiać mi sie chce jak czytam niektóre wypowiedzi wink

Ale na pocieszenie powiem, że sama podobnie fiksowałam jak nie mogłam zajść w pierwszą ciążę, więc jesteście usprawiedliwione tongue_out big_grin

A tak na poważne to Wam powiem, że nie ma co przesadzać.

W tamtym czasie stosowaliśmy żel Feminun na przemian z Durexem i to własnie w czasie stosowania Durexa zaszłam w ciążę-choc teraz na opakowaniu pisze że nie powinno sie go stosowac w czasie starań bo może upośledzać nasienie czy jakoś tak.

Obecnie, ponad 1,5 roku staramy sie o drugie dziecko (20 m-cy, dłużej jak o pierwsze) i używamy tylko Feminum. Jest ok jeśli chodzi o nawilżenie, a na tym nam zależy.

Nie wierze juz w żadne cuda-wianki o super żelach pomagających zajść w ciążę bo nie ma czegoś takiego.

Sprawa ze śliną tez jest mocno naciągnięta, bo po pierwsze nawet jakby to byla prawda to by tej śliny potrzebne byly ogromne ilości zeby te biedne plemniczki zabić tongue_out po drugie-tą teorię wysunął jakiś ksiądz/zakonnik-a dla mnie to na pewno nie jest osoba godna zaufania w takich sprawach, bo jak wiecie, niektórzy księża twierdzą, że nawet prezerwatywa czy stosunek przerywany mają działanie wczesnoporonne.

Tak wiec dziewczyny proponuję trochę więcej dystansu w "tych sprawach", nie dajcie sie zwariować bo sie psychicznie wykończycie wink
    • anusia_magda Re: Pre seed 20.09.12, 19:11
      w cyklu w którym go stosowałam zaszłam w ciążę, ale czy to jego zasługa to na 100% nie mogę stwierdzić bo byłam wtedy też na castagnusie...
    • njut Re: Pre seed 21.09.12, 08:42
      Zaryzykowałam i mimo, że nie wierzę do końca... kupiłam... reklama zrobiła swoje big_grin
    • natalia288 Re: Pre seed 21.09.12, 09:36
      Ja zamówiłam jednak sobie na allegro conceive plus wink w aplikatorach. Zobaczymy co z tego będzie.
      Mężowi kupiłam witaminki Selfazin, wit A+eE oraz wit C wink
      Dodatkowo zaopatrzyłam się oczywiście w testy owulacyjne i zaczęłam od tego cyklu mierzyć temke, no i zobaczymy...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka