Dodaj do ulubionych

OVITRELLE-zaburza cykl?

22.10.12, 18:54
Mam 38 lat, staramy sie o drugie dziecko. Pod koniec ubiegłego roku zaszłam w ciąże, ale w lutym ciąża obumarła. Od czerwca staramy się ponownie. Ponieważ rezultatów brak, udałam się do kliniki leczenia niepłodności, gdzie zbadano mi prolaktynę oraz zrobiono monitoring cyklu - wszytsko było w porządku. W odpowienim momencie podano mi też zastrzyk Ovitrelle. No i zaczęło się. W ciąże nie zaszłam, mimo intensywnych prób. Ale następny okres przyszedł w 21 dniu cyklu (wczęsnie, choć mam krótkie cykle 25 dni), był krótki i słaby. Po tym okresie wciąż miałam bóle brzucha jak na okres i bardzo wrażliwe piersi. Poszłam do lekarza (niestety tego z kliniki nie ma do końca miesiąca), lekarz w badaniu stwierdził, że macica jest rozpulchniona, coś się dzieje, ale on nie wie co. Zbadałam bHCG, wynik wykluczający ciąże. A teraz, po tygodniu od tej wizyty, mam 12 dzień cyklu i znów krwawię. Ja pierdzielę. Znów byłam u lekarza, który kazał mi tylko zrobić progesteron i stwierdził, ze to chyba Ovitrelle tak mi rozregulowało to wszytsko. Czy którejś z Was też się rozregulował cykl po Ovitrelle? Progesteron ma być jutro, i jutro pójdę na USG. Tak się martwię, chyba nie dane mi będzie zajść ponownie w ciążę... sad(
Obserwuj wątek
    • ekra35 Re: OVITRELLE-zaburza cykl? 23.10.12, 09:11
      ja dostałam ovitrelle w tym miesiącu po raz pierwszy. w 15stym dc. teraz jest 22 dc i na razie spokój. cykle mam zazwyczaj 31 dni. pewnie różnie można zareagować, jak na każdy lek.
      jakby nie daj Boże coś innego niż zazwyczaj zaczęło mi się dziać, to dam znać.
      powodzenia! smile
      • kim82 Re: OVITRELLE-zaburza cykl? 03.11.12, 18:31
        Ja zaszczyk ovitrelle dostałam w 14 dniu cyklu dziś jest 10 dzień. Test płytkowy z ciekawości zrobiłam w 2-im dniu i 2-ga kreska była bardzo słaba, Dziś znów zrobiłam test i jest negatywny. Czy w przeciągu tego okresu test zawsze wychodzi pozytywny czy też nie zawsze.... A oprócz tego miałam biegunki i do tej pory boli mnie brzuch jak chodze lub się schylam.
    • silvanana Re: OVITRELLE-zaburza cykl? 03.11.12, 20:15
      To nie byl okres, tylko krwawienie srodcykliczne zapewne.
      Wlasnie prez to przeszlam, w zeszlym cyklu, pierwszym na Clomifenie. W 14 dc - krwawienie, właściwie okres, trwało 4 dni. Potem - 27 dc, znowu okres. Lekarka wyjaśniła, że takie krwawienie śródcykliczne czasem się zdarza, są kobiety, które mają je codziennie.
      Nie było to fajne, bo nie mogliśmy się starać w najlepszym czasie... Teraz jestem drugi cykl na Clomifenie, jest 19 dc, nie było żadnych skutków ubocznych, ale ostatni raz brałam wspomagacze. grr.
    • kiecha3 Re: OVITRELLE-zaburza cykl? 05.11.12, 06:05
      ja miałam zastrzyk z Ovi już dwa razy.... dostaję go po stwierdzeniu na USG pęcherzyka dominującego (17-18mm).. nie zaobserwowałam żadnych skutków ubocznych... za pierwszym razem trochę mnie tylko jajnik pobolewał....
    • lidek0 Re: OVITRELLE-zaburza cykl? 05.11.12, 09:45
      Zbadali Ci tylko prolaktynę? A inne hormony? Nie trzeba być w klinice niepłodności, żeby być dobrze zdiagnozowanym. A badania hormonów robi się wszystkie w jednym i tym samym cyklu. Jakaś marna ta diagnostyka, pomyślałabym o dobrym lekarzu a takie zastrzyki mogą zaburzyć cykl, tym bardziej, że nie wiadomo jak z pozostałymi hormonami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka