Dodaj do ulubionych

pomyłka testu ciązowego

10.12.12, 13:07
witam, dziewczyny jestem tu zupełnie nowa i mam pytanie czy test ciążowy może się mylić, ale w tę drugą stronę? tzn w sobotę i dziś pokazały się II kreski i sama oczom nie wierzę o!
Akurat w cyklu w którym przestałam się starać zaszłam w ciążę? dziwne. Mierzę temp. codziennie - podwyższona do 37,1 (wszystko wg zasad NPR) - boję się nakręcać bo to dopiero 30 dc przy moich zwykle krótkich 23 dniowych - biorę luteinę dopochwowo bo miałam zlecone na wydłużenie fl, ale że w tym cyklu nie starałam się to dopiero jak w sobotę zobaczyłam II kreskę to zaaplikowałam ponownie - do gina w następnym tyg. - kurcze dlaczego do tych lekarzy są takie kolejki !!!
Obserwuj wątek
    • bar-ta Re: pomyłka testu ciązowego 10.12.12, 13:22
      Nie, na szczęście w tę drugą raczej się nie mylą smile Także serdecznie gratulacje! A jak chcesz mieć pewność 100% to zrób betę z krwi. To się często zdarza, że jak ktoś sobie odpuści to się uda, szkoda że tak trudno sobie odpuścić tongue_out Powodzenia i odezwij się żeby się pochwalić.
      • guziczek10 Re: pomyłka testu ciązowego 10.12.12, 13:28
        no na betę poszłam dziś - ale wynik dopiero jutro - tak naprawdę to odpuściłam bo w styczniu miałam mieć zabieg chirurgiczny - a tu chyba niespodzianka wink zobaczymy co będzie czas pokaże - wszystko w ręku Boga
        • kotkowa Re: pomyłka testu ciązowego 10.12.12, 14:53
          Ale super smile testy bardzo rzadko mylą się w tą stronę smile
    • koralik00 Re: pomyłka testu ciązowego 10.12.12, 15:15
      Ogromne Gratulacje - tak jak dziewczyny pisza test ciazowy nie ma prawa sie mylic w ta stronesmile
      • guziczek10 Re: pomyłka testu ciązowego 10.12.12, 15:55
        dzięki ale gratulacje to chyba później zacznę przyjmować czekam na betę i jej przyrost po 48 h oraz na I usg - tylko kiedy najlepiej się wybrać żeby było coś widać? kiedy widać czy to nie ciąża pozamaciczna lub czy nie puste jajo? naczytałam się głupot w necie ... muszę sama sobie zrobić embargo na net crying bo będę się zadręczała ciążą biochemiczną lub innymi pesymistycznymi wersjami
        dam znać jutro jak wyszła beta wink
        • gkoz Re: pomyłka testu ciązowego 10.12.12, 18:45
          Na usg najwcześniej poszłabym w 8 tyg, chyba żeby wystąpiły plamienia to wcześniej
        • kotkowa Re: pomyłka testu ciązowego 11.12.12, 09:06
          Około 6 tc widać na pewno pęcherzyk ciążowy, czyli widać, gdzie umiejscowiona jest ciąża. Jednocześnie takie wczesne usg może być stresujące, bo zdarza się, że nie widać jeszcze echa zarodka, a tym bardziej bicia serca i wychodzi się z gabinetu czasem z diagnozą: podejrzenie pustego jaja. Najlepiej zrobić usg ok 8 tc - wtedy powinno być widać zarodek i serduszko. Jeśli nic się nie dzieje, nie ma plamienia, beta przyrasta prawidłowo, to możesz spokojnie poczekać do 8 tc.
          • guziczek10 wynik beta 11.12.12, 09:34
            dziś odebrałam wynik wczorajszej bety - 234 mlU/ml oraz progesteron 27,00 ng/ml - jutro idę na powtórkę - trochę za niska ta beta bo wg moich obliczeń to już wczoraj rozpoczął się 5 tydz. a wg norm na wyniku to 2-3 tydz ciąży, no i ten progesteron też nie powala - dobrze że mam luteinę - co prawda dopochwowo 50 2x2 ale zawsze to coś. W piątek do gina - niestety na usg nic nie będzie widać - oby beta dobrze przyrastała, jutro powtórka z rozrywki czyli przebijanie żył wink (nie wiem dlaczego ale zawsze mam ogromne siniaki po pobraniu krwi i bolącą rękę w tym miejscu przez tydzień - taka moja uroda wink ). Proszę trzymajcie kciuki - a tu link do mojego wykresu: enpr.pl/3875
            • swinka38 Re: wynik beta 11.12.12, 13:14
              Guziczek, trzymam kciuki... zobaczysz, będzie dobrze. Trzymaj się ciepło.big_grin
            • silvanana Re: wynik beta 11.12.12, 13:38
              bo ty liczysz ciążę od daty OM, a na wyniku masz suche tygodnie, od momemntu jakby połowy standardowego cyklu, stąd 2 tyg różnicy.
              • kotkowa Re: wynik beta 11.12.12, 13:50
                To jest dobry wynik bety, ważny jest oczywiście przyrost. Generalnie laboratoria liczą wiek ciąży od zapłodnienia, a my liczymy od daty ostatniej miesiączki, stąd różnica. Progesteron też jest w porządku.
            • malpkap Re: wynik beta 11.12.12, 13:57
              Gratuluję smile Moim zdaniem oba wyniki są ok.
              Co do żył też tak mam, plus dodatkowy "gratis" - uczulenie na wenflony.
              • guziczek10 Re: wynik beta 11.12.12, 14:06
                dzięki dziewczyny mocno wierzę w to że tym razem będzie dobrze - tym razem musi być wink
                nie wiedziałam że wyniki bety mają 2 tyg opóźnienie - dzięki bo już myślałam że ja coś źle wyliczyłam bo wg mnie to zaczął się 5 tydzień a wg bety to 3 - już się przestraszyłam bo myślałam że wynik będzie w tysiącach - oby do czwartku - będę miała wyniki z jutra i będzie coś wiadomo
                ps tak na marginesie to mam już synka - 6 lat i jeżeli wszystko pójdzie dobrze to mam termin dokładnie na ten sam dzień - bo okres ostatni i teraz i 7 lat temu miałam 11 listopada - może ja mam za zadanie jakiś patriotów rodzić? wink
                • milagros1977 Re: wynik beta 11.12.12, 17:35
                  serdecznie gratuluje, na pewno wszytsko bedzie dobrze smile a zeby nie bylo siniaka to wacik trzeba trzymac minimum 3 min i nie zagladac co chwila czy jeszcze leci krew-bo wtedy krew wylewa sie pod skore i siniak gotowy wink
                  • expecting Re: wynik beta 11.12.12, 19:14
                    Wynik jest ok smile Też początkowo miałam bardzo malusiol ale rosło.
                    I że mnie mąż się śmieje, że mam ruję raz do roku, bo OM przy poprzedniej ciąży i teraz był z różnicą 5 dni, choć o dziecko staraliśmy się za każdym razem kilka miesięcy...
                • beniutka_bo na siniaka... 12.12.12, 09:20
                  ja kiedyś wyczytałam, ze należy przycisnąć wacik do WYPROSTOWANEJ ręki i trzymać kilka minut (podobno "na wyproście lepiej przylega") Na mnie działa.
                  • guziczek10 Re: na siniaka... 12.12.12, 10:10
                    dziś byłam na becie drugi raz - miałam pobieraną krew z tzw żyły głębokiej - tzn ja o tej żyle nawet nie wiedziałam, kobieta jakoś ją znalazła, mało tego ona ją widziała ja nie - i...nie mam siniaka - podobno te żyły z wierzchu są narażone na zasinienie a te głębokie już nie, ale nikt nie chce szukać tych głębokich
                    Na razie czuję się oki, czekam z niecierpliwością na wyniki bety - ale to jutro dopiero buuu szkoda że u nas nie ma możliwości odbioru internetowego wyników wieczorem tego samego dnia.
            • jessica1986 Re: wynik beta 12.12.12, 08:22
              guziczku10 cichutko Tobie gratuluję i trzymam kciuki, by betaHcg ładnie przyrastała. Jeślu nie chcesz mieć siniaka po wkłuciu, to przytrzymuj/uciskaj miejsce po pobraniu jednostajnie-nieprzerwalnie przez co najmniej 3-4 minuty. Gwarantuję, że siniaczek nie wyjdzie!
              Pozdrawiam.
              • guziczek10 Re: wynik beta 12.12.12, 10:12
                dziękuję jessica też po cichutku, i też tak cicho, ale bardzo mocno trzymam kciuki za Ciebie - bo widzę że chyba Ty też możesz w tym miesiącu zaliczyć II kreski
                • jessica1986 Re: wynik beta 12.12.12, 10:29
                  dziękuję kiss
                  Och, bardzo bym chciała w końcu zaliczyć te dwa tłuścioszki kreseczkowe, ale jak będzie... to chyba tylko Ten u góry wie..
                  Już tyle razy się nakręcałam i "chciałam" i nic z tego nie wynikało, więc w tym cyklu staram się zachować spokój i cierpliwie czekawć do wtorku.
                  • guziczek10 Re: wynik beta 12.12.12, 10:46
                    oj święta cierpliwości - wiem o czym mówisz - ja już miałam dość, przez 6 lat od urodzenia syna nie uważaliśmy smile tzn co ma być to będzie - kiedy w sierpniu zdałam sobie sprawę, że mój syn skończył 6 lat a nam nic się nie przytrafiło to się dziwiłam. Tzn miałam problemy zdrowotne, nowotworowe w zeszłym roku ale to już mam nadzieję za nami, w styczniu umówiłam badanie kolonoskopię - i tak muszę raz na 6 miesięcy robić - a jak wszystko pójdzie dobrze to tego badanie nie będę miała wink
                    Wiem, że w moim przypadku sprawdziła się dieta bezglutenowa - w lipcu 2011 wyszło mi że w trakcie swojego życia uczuliłam się na gluten (przyczyniły się też do tego leki itp) - w zagranicznych badaniach przeczytałam iż uczulenie na gluten powoduje różne choroby, daje różne objawy - np niemożliwość zajścia w ciążę. Odstawiłam każdy możliwy rodzaj glutenu - przeszłam na kaszę, ryż, warzywa, owoce i mięso i wędlinę - wszystko robię sama (nawet jak czytam że gdzieś w produkcje jest skrobia a nie jest napisane jak nie jem). I chyba to zadziałało - przynajmniej tak myślę.
                    • tiktaktuk35 Re: wynik beta 12.12.12, 15:11
                      witam i gratuluję smile co do progesteronu, to ja myślałam, że wynik 27,00 ng/ml to dobry wynik. Gdzies czytałam, że najlepiej jak jest między 20 a 40ng/ml. Ja w 5 tyg. ciąży mialam 12,7ng/ml i ciągłe plamienia. Na szczęście po duphastonie (3xdziennie) ustaly.
                      3maj się cieplutko, dbaj o siebie i pięknego przyrostu bety życzę smile
                      a tak na marginesie, to potwierdza się teoria, że najłatwiej zajść w ciążę jak człowiek sobie odpuści i wyluzuje wink
                      • guziczek10 przyrost bety 151% 13.12.12, 08:22
                        hmmm dziś odebrałam wynik bety - po 48 h przyrost z 234 na 597? Czyli wszystko się rozwija tak? wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka