iskra23 30.08.04, 19:53 Witajcie! Mam pytanie. Słyszałam cos kiedys o wrogim sluzie, czy to sie leczy, czy pozostaje tylko in vitro??? odpowiedzcie peosze... pozdrawiam Iza Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdulka26 Re: wrogi śluz???? 30.08.04, 20:16 Z tego co wiem tego się nie leczy.Pozostaje inseminacja albo już in vitro.Pozdrawiam Magda. Chcę zajść tak jak słoneczko. Odpowiedz Link
pszczolka2 Re: wrogi śluz???? 30.08.04, 22:07 Magdulko, jeżeli chodzi o wrogi śluź to wiem coś o tym. Miałam robione badania, trafiłam na dobrego specjaliste i oczywiście, że jest możliwość leczenia. Mi akurat wyszło wszystko w porządku ale leczenie jest i to jak najbardziej!!! Pozdrawiam. Odpowiedz Link
iskra23 Re: wrogi śluz???? 31.08.04, 11:22 Powiedz mi Kochana jeszcze jakie sa przyczyny wrogiego sluzu i jak sie to bada.pozdrawiam Iza Odpowiedz Link
aquarius72 Re: wrogi śluz???? 31.08.04, 11:36 Bada się za pomocą post coitum test (testu po stosunku) - który polega na obserwacji, jak zachowują się plemniki w śluzie. Przyczyna to reakcja immunologiczna śluzu na plemniki (są traktowane jak "ciało obce" i organizm kobiety je zwalcza). Lekarze zalecają w celu "odczulenia" czasową wstrzemięźliwość płciową, ewentualnie współżycie z użyciem prezerwatyw. Odpowiedz Link
magdulka26 Re: wrogi śluz???? 31.08.04, 15:49 Oj to przepraszam że tak nawaliłam ,muszę sie poprawić na lepsze )))) Gdzies na necie wyczytałam że tego sie nie leczy ,co za bzdury wypisują ,nieładnie.Pozdrawiam Magda. Chcę zajść tak jak słoneczko Odpowiedz Link
aquarius72 Re: wrogi śluz???? 31.08.04, 18:52 Magdulko - trochę racji miałaś, bo to o czym pisałam (wstrzemięźliwość, prezerwatywy) takim stricte leczeniem nie jest. Ja też nie słyszałam o leczeniu tego jako takim. Na pewno "wrogi śluz" jest wskazaniem do inseminacji. Odpowiedz Link
agakra Re: wrogi śluz???? 01.09.04, 13:21 ja mialam dosyc gluga wstrzemiezliwosc (po zabiegu) potem byly grane prezerwatywy i niestety sluz sie nie wyleczyl. W dalszym ciagu nie moge naturalnie zajsc. Odpowiedz Link
iskra23 Re: wrogi śluz???? 01.09.04, 15:39 Ale jakie sa tego przyczyny?? Skiąd to sie bierze?? czy to jest jakos genetycznie czy co?? I czy sluz jest wrogi tylko dla plemników jednego partnera czy dla wszystkich??? juz sama nie wiem... Odpowiedz Link