Dodaj do ulubionych

Dwurożna macica!!! Czy są duże roblemy............

08.09.04, 21:36
Dobry wieczór!!! Czy któraś z Was, ma może dwurożną macice? jeżeli tak to czy
przeszkadza w zajściu w ciąże? Okazało się, że Ja taką macice mam, lekarz
prowadzący powiedział, że nie powinno to być przeszkodą. Chciałabym się
jednak dowiedzieć coś więcej z waszych doświadczeń, za każdą odpowiedz bardzo
dziękuje. Pozdrawiam Wassmile))
Obserwuj wątek
    • lidek0 Nie jest tak źle 09.09.04, 08:22
      Ja mam taką macicę. W jaki sposób lekarz ją stwierdził? Ja miałam HSG, laparo,
      histeroskopię. Co do przyszłej ciąży to trudno jednoznacznie powiedziec bo
      każda macica jest patologiczna inaczej, przegrody róznie wyglądają. Z usuwaniem
      takich rzeczy byłabym bardzo ostrożna, ale odnosze wrażenie, że Twój lekarz Ci
      tego nie proponował. Ja zaciążyłam naturalnie i nie było problemów z ciążą. Czy
      Twój lekarz miał ciąże w takich macicach w swojej praktryce? Poród siłami
      natury sie nie udał, maciek przekręcił główkę i cc.
      jak masz jeszcze jakies pytania to pisz.
      pozdrawiam
    • daria75 Re: Dwurożna macica!!! Czy są duże roblemy....... 09.09.04, 13:00
      Ja też ją mam. Wyszło to dopiero po poronieniu , choć miałam przed ciążą
      robionych tysiące badań USG. Gin stwierdził, że jeśli jest duża przegroda to
      można mieć potem poronienia nawykowe. Też się boje czy to nie było przyczyną,
      choć podobno mam niewielką przegrodę. W każdym razie z zajściem w ciąże nie
      powinnaś mieć problemów, natomiast zapytaj się lekarza czy nie wpłynie to na
      donoszenie ciąży. Przeraszam, że Cię wystraszyłam, ale może zapobiegniesz temu
      czemu mi się nie udało.
    • pszczolka2 Re: Dwurożna macica!!! Czy są duże roblemy....... 09.09.04, 15:13
      Cześć dziewczyny!!! Powiem szczerze, że zadowolona wcale nie jestem z waszych
      wypowiedzi, no ale czego mogłam się spodziewać, przypuszczałam, że i tak może
      być, chociaż są pewnie jakieś wyjątki, że jest o.k. A teraz od początku; za
      każdym razem kiedy szłam do gina, a byłam u kilku, to pierwsze pytanie podczas
      badania było takie; czy miała pani robioną kiedyś operacje macicy? zawsze
      odpowiadałam nie!!! W końcu ostatnio a mam cykle monitorowane, latam jak głupia
      na usg, ten sam lekarz zadał to pytanie dwa razy w odstępie miesiąca i w końcu
      zapytałam-panie doktorze czy jest coś nie tak z moją macicą? bo każdy lekarz
      pyta o to samo!!! A on na to; pani macica wygląda tak, jakby brakowało jej
      kawałek części. Z początku myślałem, że to są jakieś blizny, ale teraz już
      jestem pewny, że ma pani dwurożną macice. Zrobił Mi wtedy taką specjalną
      głowicą usg i dokładnie pokazywał jak ona wygląda, powiem szczerze, że za dużo
      na tym monitorze nie widziałam, chociaż coś tam jednak dostrzegłam. Powiedział,
      że macica ma kształt gruszki odwróconej do góry nogami, a moja macica wygląda
      jak serce a może nawet jak uszy królika z przegrodą-nazwijmy to przepaść.
      Zapytałam oczywiście czy to może w czymś przeszkadzać? odpowiedział; dobrze by
      było gdyby jajeczko zagnieździło się na samym dole bo inaczej nie będzie
      miejsca i trzeba będzie brać leki na rozciągliwość macicy!!! To wszystko co się
      dowiedziałam i tyle wiem, dlatego prosiłam Was o pomoc, za co bardzo dziękuje.
      Pozdrawiam Was bardzo serdeczniesmile))
      • lidek0 Re: Dwurożna macica!!! Czy są duże roblemy....... 09.09.04, 21:47
        Wynikiem usg bym się tak bardzo nie sugerowała. Ja miała dziesiątki usg i każdy
        widział zrosty a nie macicę dwurożną. Ja bym zrobiła HSG i naważniejsze trafić
        do gina z doświadczeniem z ciążami w takich macicach. Twój takie ma?
        • pszczolka2 Re: do lidek0!!! 09.09.04, 21:57
          Jeżeli dostanę @ to wybieram się na hsg, rozmawiałam dzisiaj z moją profesorką
          i powiedziała, że jak najbardziej. A co do tego czy prowadziła takie ciąże, to
          tak. Mam nadzieje, że aż tak strasznie nie będzie?
          • lidek0 Re: do lidek0!!! 09.09.04, 22:14
            życzę powodzenia, będzie dobrze
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka