awomen2 10.09.04, 22:12 bardzo proeszę o informację na temat Heviranu, jak bardzo jest groźny dla płodu, czy mógł mieć wpływ na moje poronienie, łykałam w dawce 4x800 mg przez 2 tyg, bardzo dziękuję Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anuteczek Re: do anuteczka 11.09.04, 10:34 Sam lek nie jest tetragenny. Właściwie, to jeden z niewielu leków antywirusowych, jakie można stosować w ciąży. Największym zagrożeniem dla płodu był powód stosowania leku czyli choroba wirusowa - ospa wietrzna, półpasiec (wnioskuję z dawki, którą przyjmowałaś, bo przy opryszczce dawka jest inna) Sądzę, że raczej choroba była przyczyną poronienia, zwłaszcza jeśli to było przed 16 tygodniem andzia Odpowiedz Link
awomen2 Re: do anuteczka 11.09.04, 16:59 dzięki za odpowiedz tak lek ten stosowałam na półpaśćca,tak fatalnie się zbiegło, że choroba rozwinęła się w tym samym momencie, kiedy doszło do zapłodnienia ( Odpowiedz Link
anuteczek Re: do anuteczka 11.09.04, 20:19 Tak naprawdę to aby leczenie półpaśca było skuteczne trzeba brać 800mg co 4 godziny, inaczej skuteczność terapii jest wątpliwa a. Odpowiedz Link