Dodaj do ulubionych

Temperatura w ciąży

15.09.04, 15:47
Witam,
dzisiaj jest mój 22 d.c., cykl trwa 25-27 dni, czy temperatura 37,2 mierzona
pod pachą może oznaczać ciążę? smile czy to jest normalna temperatura przed
miesiączką? Pytam, bo nigdy nie zwracałam na to uwagi.
Z góry dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam - Lucyna.

Obserwuj wątek
    • hanka17 Re: Temperatura w ciąży 15.09.04, 15:54
      Hej, a masz jakieś jeszcze inne objawy?
      Bo ja podobnie, mam 37,2 już kilka dni, ale też możliwe że to przeziębienie
      mnie chwyta i czuję się jak w ciąży, mimo że test ciążowy nie wykazał nic sad
      Wczoraj to mało co nie usnęłam przy komputerze wieczorem, i nie mogę spać na
      brzuchu, bo bolą mnie piersi. Ale po tym teście nie nastawiam się pozytywnie.
      Wiesz może ile dni po zapłodnieniu etst ciążwoy od Ewy może wykazać ciążę. To
      mój 22 dzień cyklu. Pozdrawiam
      Hania
    • hanka17 Re: Temperatura w ciąży 15.09.04, 16:03
      Dla ścisłości ja mam 37, 1 i też mierze pod pachą ....

Pozdrawiam
      • lula11 Re: Temperatura w ciąży 15.09.04, 17:10
        W ulotce od Ewy jest napisane,że test można zrobić już 7 dni po owulacji, ale
        Ewa zaleca ( wg ulotki) wykonanie testu w dniu spodziewanej miesiączki.
        Jeśli chcesz zrobić wcześniej siusiu musi być z rana, jeśli czekasz na @ i wtedy
        robisz test siusiu nie musi być już poranne.
        Życzę II kreseczek.
        Co do tempki, podwyższona utrzymuje się do @, u niektórych kobiet spada dzień
        wcześnej, jeśli dojdzie do ciąży podwyższona tempka utrzymuje się po terminie @.
        Wg mojej wiedzy najlepiej jest mierzyć ją w ustach lub pochwie.
        Pozdrowionka.
      • lucka1 Re: Temperatura w ciąży 16.09.04, 08:04
        Moje inne objawy to bóle, uciskanie w dole brzucha, niewiem czy to jajniki czy
        coś innego, ale do tej pory nigdy takich bólów nie miałam. Poza tym też bolą
        mnie piersi, ale niewiem co o tym mysleć, bo zawsze mnie bolą przed @. Testu
        ciążowego jeszcze nie robiłam, bo w poprzednich m-cach (staramy sie od lipca)
        wydałam na nie zbyt dużo kasy, zrobię test dopiero w niedzielę, bo wtedy ma
        przyjść @. Też nie mam zbyt dużych nadzieji sad. Trochę jestem zrezygnowana.
        A od kiedy Ty się starasz?
        Pozdrawiam - Lucyna.
        • hanka17 Re: Temperatura w ciąży 16.09.04, 08:55
          Hej, miło mi że odpisałaś, dziękuję też za poprzednią wypowiedź smile
          ja jednak pozostanę przy mierzeniu pod pachą, choć wiem że to jest obarczone
          błędem, jak kupię sobie nowy termometr będę mierzyła po językiem wink

Co do starań, to dopiero w tym miesiącu je zaczęliśmy. Pora urlopowa, wyjazd i
          w sumie bardzo korzystne okoliczności do przywołania kogoś na ten świat... Ale
          generalnie nie nastawiam się na sukces gdyż było wiele okazji od dość dawna i w
          sumie mogłabym już dawno być w ciąży gdyby to było takie łatwe i bezproblemowe
          a nigdy jakoś nie byłam, mimo mojego strachu (kiedyś to sie tego bałam)

Teraz jestem przeziębiona i pewnie stąd ta temperatura, ale zanim chwyciło mnie
          przeziębienie tez ją miałam (mierzyłam z ciekawości) - stale utrzymuje się na
          poziomie 37, 1 - 2

Ponadto mam inne objawy (ból piersi, lekkie mdłości ale niekoniecznie ranne,
          ospałość, usypiam ok. 20 nawet na siedząco, "inne" samopoczucie, i jakiś dziwny
          stan brzucha, ból jajnika lewego też- obawiam sie że to zapalenie jajnika z
          lewym zawsze miałam problem, nie do końca zbadany.

Jednak te objawy myślę że bardziej korespondują z moja podświadomością niż są
          obiektywnymi objawami ciąży.

W każdym razie test wyszedł mi negatywny (ciażowy) a myślę że są na tyle czułe
          że wykazałby gdyby było inaczej. Na wszelki wypadek zrobię jeszcze raz, dziś
          albo jutro.

jestem przeziębiona, dość poważnie, i nie wiem czy można wziać np. polopirynę,
          (gdybym była w ciaży)

Napisz co Ci wyszło - z testu, ja mam ten sam etap cyklu co Ty choć moje są
          nieregularne i dość znacząco dłuższe od Twoich.

Ja nie nastawiam się na ciąże, choć taka myśl ciągle gdzieś się kłebi, bo czuję
          sie zupełnie inaczej niż zawsze.....

Pozdrawiam serdedcznie

Hania
          • lucka1 Re: Temperatura w ciąży 16.09.04, 09:53
            Na pewno napiszę jak już zrobię test ciążowy. Też mi sie wydaje, że te bóle
            brzucha, piersi to efekt mojej podświadomości, no ale zawsze mam nadzieję smile
            Pocieszę Cię, że negatywny wynik testu ciążowego nie zawsze oznacza brak ciązy,
            tym bardziej,że robiłaś go dość wcześnie i stężenie hcg mogło nie być
            wystarczająco duże. Napisz jak powtórnie zrobisz test.
            Pa, Lucyna.
            • hanka17 Re: Temperatura w ciąży 16.09.04, 11:27
              Hejka, to ja ponownie, u mnie niestety to była podświadomość w połączniu z
              jakimś choróbskiem, to niestety nie ciąża... sad ale cóż, może to i lepiej,
              bo jestem dość mocno przeziębiona i będę musiała wziąć tabletkę, bo już ledwie
              żyję. Dlatego zrobiłam ponownie test (dziś rano) i wyszedł negatywny, obdarło
              mnie to z wszelkich złudzeń, ale to dobrze, że nie będę z tym grzęznąć coraz
              głębiej, zaczne sobie teraz brać folik (wcześniej zapomniałam o tym) i
              wystartuję za neicały miesiac - już z testami od Ewy. Już liczę dni do
              kolejnej owulacji. Test zrobiałam dlatego że muszę już absolutnie muszę wziać
              tabletkę - a gdybym była w ciaży wolałabym tego nie robić, zwłaszcza że w ost.
              dniach ze względu na taką możliwość unikałam leków. Poza tym muszę iść w końcu
              do fryzjera bo wyglądam jak czupiradło a ze względu na możliwość ciazy też nie
              robiłam tego wcześniej.

Najbardziej optymistycznie jawi się dla mnie to że - wg. analiz i badań Ewy -
              październik to najbardzij płodny msc. roku, w którym poczynają się prawie sami
              chłopcy, a my celujemy właśnie w chłopaczka wiec myślę i mam głębokie
              przekonanie że w paźdź sie uda to na co z niepokojem duszy czekam.

Napisz jak u Ciebie będzie już coś wiadomo.
              Życzę Ci powodzenia. Pozdrawiam ciepło.
              Hania
    • ewa.analityk1 Re: Temperatura w ciąży 15.09.04, 20:50
      temperaturę nalezy mierzyć w ustach bądź w pochwie, podwyższona w okolicy
      miesiączki może wskazywać na ciążę, ale niekoniecznie bo to bardzo indywidulane
      najlepiej rano w dniu spodziewanej miesiączki zrobić test
      • lucka1 Re: Temperatura w ciąży 16.09.04, 07:58
        Dzięki za odpowiedź. Test ciążowy będę robiła w niedzielę, bo wtedy jest termin
        @. Na pewno w poniedziałek napiszę jak był wynik.
        Pozdrawiam - Lucyna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka