Dodaj do ulubionych

Invicta, Invimed czy może inna klinika (Wrocław)?

07.05.17, 15:57
Dziewczyny, chyba znów potrzebuję porady... Parę tygodni temu zaliczyłam wizytę w klinice Invicta i wyszłam stamtąd dość negatywnie zaskoczona. Odniosłam wrażenie, że pacjent jest tam tylko kolejnym numerkiem w kolejce, czymś w rodzaju chodzącego bankomatu. Każde pytanie wywoływało mniejszą lub większą irytację czy to lekarza, czy osoby prowadzącej wywiad wstępny. Nie tego się spodziewałam. I teraz moje pytanie do was - czy Invimed traktuje pacjentki bardziej "po ludzku", a może jest jeszcze inna klinika we Wrocławiu, w której można wykonać inseminację  (a później ewentualnie in vitro)? Czy możecie polecić konkretną lekarkę (zależy mi, aby to była kobieta ), której można zaufać i czuć się przy niej jak człowiek? 
Obserwuj wątek
    • anetaszczepaniak13 Re: Invicta, Invimed czy może inna klinika (Wrocł 10.05.17, 11:49
      Jeżeli chodzi o kliniki na Śląsku, to Invimed jest moim zdaniem najlepszą kliniką. Z tego co śledziłam jeszcze rok temu to byli najlepsi w rankingu Ministerstwa Zdrowia, myślę że obecnie tez tak jest ale musisz sprawdzić. Byłam w Invicta na pierwszej wizycie niestety moje odczucia były podobne do Twoich, dlatego ostatecznie zdecydowałam się na Invimed. Leczyłam się u wielu lekarzy między innymi u Pani dr Wickiewicz, jest bardzo pogodą, ciepłą i życzliwą osobą. Zawsze szczegółowo odpowiadała na moje pytania, nigdy nie miałam wrażenia, że jestem niechciana w gabinecie. Mogłam dopytać o wszystko również po wizycie jeśli coś budziło moje watpliwości - wiesz sama, jak jest na takich wizytach człowiek się stresuję i niestety nie pamięta wielokrotnie o co chciał zapytać. Ja posiadałam numer do Pani koordynator, więc często o coś dopytywałam. Udało nam się za drugim podejściem do ivf, ale nie przeczę, że była to trudna droga i wcale nie była usłana różami.
      • greatbarrierreef Re: Invicta, Invimed czy może inna klinika (Wrocł 24.05.17, 19:34
        Dzięki za nazwisko lekarki, pewnie się do niej niedługo wybiorę. Zastanawiam się czy w ogóle podchodzić do inseminacji czy od razu iść w kierunku in vitro. Może lekarz coś doradzi, bo ja już sama nie wiem co robić... Czy w Invimedzie też na wejściu kazano ci odnowić wszystkie badania? Jak tam jest z dostępnością innych lekarzy? Mnie Invicta wysłała na usg piersi i do endokrynologa, ale u siebie ich w ofercie nie mają - kazali mi szukać we własnym zakresie. Leczyłam się wcześniej w Mediconcepcie i tam wszystko było na miejscu.
        • pol-smoczyca Re: Invicta, Invimed czy może inna klinika (Wrocł 31.05.17, 08:32
          Ja leczę się w Invicta i mam dobre doświadczenia z nimi, szczególnie, że wcześniej przez dwa lata próbowałam dojść do czegoś w luxmedzie (nie polecam!). Chodzę do dr Jakubowa we Wrocławiu i on jest ok, wizyty nigdy nie są pośpieszane, zawsze można zadać wszystkie pytania (co niestety wiąże się z tym, że kolejka się czasem przedłuża). Z invimedem nie miałam doświadczeń, więc nie mam porównania.
    • barbracok24 Re: Invicta, Invimed czy może inna klinika (Wrocł 12.07.17, 11:04
      Witaj pol-smoczyca. Z mężem również chodzimy do Jakubowa i też uważam że jest ok. Bardzo chętnie bym z Tobą popisała i wymieniła doświadczeniami, powspierała. Jeśli również byś chciała, to czekam na maila od Ciebie smile Mój mail to barbrakoc@wp.pl. Pozdrawiam smile
    • izakowalska976 Re: Invicta, Invimed czy może inna klinika (Wrocł 26.11.19, 19:45
      Hejka! Widzę, że w Invikcie teraz jest możliwość dofinansowania.Trzymajcie linka: www.wroclaw.pl/program-in-vitro-we-wroclawiu-najwazniejsze-informacje
    • magdalena.palarz Re: Invicta, Invimed czy może inna klinika (Wrocł 04.01.20, 15:28
      Invicta.. Invimed to naprawdę fajne kliniki. Miałam doświadczenia z tą pierwszą placówką. Polecam wam dziewczyny, jeśli szukacie świetnych specjalistów.
    • dorotanawrodska Re: Invicta, Invimed czy może inna klinika (Wrocł 01.04.20, 12:43
      Dziewczyny, jak sobie radzicie podczas kwarantanny?Ja ostatnio skorzystałam z konsultacji online u mojego lekarza. Nie chciałam jechać do kliniki. Wiem, że w Invikcie realizowane są tylko konsultacje bezwzględnie wymagające obecności osobistej. Jeśli już musicie pojawić się w placówce, to czytałam, że pacjenci umawiani na oddanie materiału do badań oraz badania USG na konkretną godzinę. Wszystko jest zrobione w ten sposób, aby zminimalizować ewentualne kontakty.Życzę wam dużo zdrowia! Trzymajcie się.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka