Dodaj do ulubionych

Chyba jednak będę mamą ;-)

24.11.04, 20:05
Pamiętacie mój post z zeszłego tygodnia (dwie kreski, zaraz potem @)? Ale to
nie była @, tylko króciutkie krwawienie (teraz wiem, że pewnie zagnieżdżanie
w macicy).

Wieczorem pojechałam do lekarza, nie umiał nic stwierdzić, bo w badaniu gin.
jeszcze nic nie czuć, kazał zrobić betę.
29dc = 212,1 mIU/ml
32dc = 920,0 mIU/ml (robiłam po 3 dniach, bo w niedzielę laboratorium było
nieczynne).
Czy dobrze beta rośnie?

Emka

Obserwuj wątek
    • majka.majka Re: Chyba jednak będę mamą ;-) 24.11.04, 20:09
      Pięknie, cudownie.
      Pozwól że Ci serdecznie pogratuluję.
      Trzyjmaj się i dbaj o Siebie i dzidzie.
      Pozdrawiam
      • gagat100 Re: Chyba jednak będę mamą ;-) 24.11.04, 20:24
        Bardzo sie ciesze, ogromnie !!!!!!!!!!

Tego postu za zadne skarby nie skasuje !!!!!!!!
    • kalinosia Re: Chyba jednak będę mamą ;-) 24.11.04, 20:56
      superrrrrrrrrrrrrrrrrrr smile cieszę się razem z Tobą smile) przesyłaj fluidki!!!!
      Hmm, jednak ten listopad to chyba dosyc płodny miesiąc smile)
    • pszczolka2 Re: Chyba jednak będę mamą ;-) 24.11.04, 21:04
      Rośnie super!!!!!! Gratulacjeeeeeeeeeeeee, ciesz się ile możesz ale spokojniesmile
      Trzymaj się cieplutko i uważaj.
      Pozdrawiam.

29 cykl starań - jestem już zmęczonasad
      • emka1974 Re: Chyba jednak będę mamą ;-) 24.11.04, 21:51
        Właściwie to dopiero dziś zaczynamy się cieszyć z mężęm, tych kilka dni było
        okropnych. Do tego doszło zapalenie pęcherza, bakterie i furagin. Przeczytałam
        trochę postów o tym leku i się przeraziłam, że mogą zaszkodzić. Mąż na mnie
        nakrzyczał, zabronił czytac forum i powiedział, że lekarz by przecież nie
        naraził naszego dziecka. Dwóch lekarzy też kazało sie uspokoić. Zatem będę
        dobrej mysli.
    • gagat101 Re: Chyba jednak będę mamą ;-) 24.11.04, 22:23
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20515&w=17979597&v=2&s=0
      • tromysza Emka gratuluję, może... 24.11.04, 22:27
        Ty zgodzisz się być bohaterką mojego artykułu? O kobietach, które saię starały
        i im się udało? Oczywiście, anonimowego artykułu!!! Daj znac. pls. pozdrawiam
        ciepło. I dbaj o siebie i fasolkesmile))))))))))))))) tak miło czytać takie rzeczy
        • emka1974 Tromyszko 25.11.04, 00:16
          Tromyszko, dzisiaj jestem gotowa zgodzić się na wszystko wink!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • tromysza Re: Tromyszko 25.11.04, 18:08
            emka, odbierz maila gazetowego. Właśnie siadam, by Ci wszystko wyłuszczyć (no
            nie na wszystko,nie na wszystki...smile
      • emka1974 Re: Chyba jednak będę mamą ;-) 25.11.04, 00:15
        Gagatku, dzieki, ja to wszystko stosowałam, niestety bolało dalej i musiałam
        wziąć ten Furagin. Objawy przeszły. Ale cytrusy na potęgę to dobry pomysł wink
        • aquarius72 Re: Chyba jednak będę mamą ;-) 25.11.04, 07:50
          Emeczko
          otwieram dziś forum, a tu taka fantastyczna wiadomość!!!!
          Twoja historia jest naprawdę niesamowita i wyobrażam sobie, jakie nerwy
          musiałaś przeżyć. Oby dalsza część tej ciąży była spokojna i bezproblemowa -
          tego bardzo Ci życzę i proszę o porcję fluidków ciążowych smile))))))
          trzymaj się cieplutko - Ty i Maleństwo smile
          • aquarius72 PS. 25.11.04, 08:17
            Twoje miejsce na liście zaciążonych czekało na Ciebie - nikt go do tej pory nie
            zajął, więc z wielką radością wpisałam Cię tam z powrotem smile
            • emka1974 Re: PS. 25.11.04, 08:37
              Dziękuję, Kasiu. Było mi bardzo smutno, jak musiałam "spaść".

Pozdrawiam,
              Emka
          • emka1974 Re: Chyba jednak będę mamą ;-) 25.11.04, 08:53
            Fluidki wysyłam - mam nadzieję, że mocno zarażam wink
    • mamka22 Re: Chyba jednak będę mamą ;-) 25.11.04, 09:00
      Wieeeeeeeeelkie gratulacje!!!!!
      Ciesze sie ogromnie i trzymam kciuki za wspaniałe i bezproblemowe 9
      miesięcy!!!!!!!!!!
      Dbaj o siebie!!
      A jak Twoje objawy , symptomy????? Czy coś doszło przez te dni??
      Wiesz , my jesteśmy łase na takie nowinki.

Pozdrawiam,

mamka22
      • aquarius72 Re: Chyba jednak będę mamą ;-) 25.11.04, 09:07
        Emko - a jakie było to krwawienie (plamienie), które wzięłaś za @, tzn. czy
        mocne i ile trwało? Pisałaś, że wcześniej miałaś plamienia?
        • emka1974 Re: Chyba jednak będę mamą ;-) 25.11.04, 09:25
          Od 3 cykli miałam plamienia przed @ (2 dni), potem 5 dni @, a nastepnie 4-6 dni
          plamienia. Plus plamienie w owulację i tydzień po. Super, prawda? Przyczyna
          nieznana.
          Teraz tez miałam 2 dni plamienia, więc @ była oczekiwana, chociaż... Nie
          zrobiłabym testu tego dnia (w terminie @), ale szłam tego dnia do lekarza,
          mielismy się wziąć za bakterie, więc musiałam wiedzieć. Wyszły dwie kreski
          (ciążowa blada). Napisałam o tym na forum, przeczytałam pierwsze posty z
          gratulacjami, poszłam do łazienki - na papierze krew. Malutko, no ale tak się
          zaczyna @. Załamka. Zadzwoniłam do lekarza, powiedziałam o teście, ale ten
          lekarz jest zdania, że suplementacja II fazy nie ma sensu, bo ciąży, która sie
          nie chce utrzymać sie nie podtrzymuje, więc nie kazał brac duphastonu (zresztą
          ja i tak miałam dobry progesteron). No, ale do wieczora pojawiło się tylko raz
          plamienie. Nie chciałam nic pisać na forum, bo nie wiedziałam, co się dzieje.

W badaniu nic nie było czuć. Lekarz kazał zrobić 2x betę i wziąć duphaston
          (krwawienie się nie powtórzyło, więc na wszelki wypadek, nie zaszkodzi). Beta
          wyszła dobrze. Będę mamą!

Bolą mnie piersi, zaczynały już koło terminu @, ale mówiłam sobie, że to
          autosugestia i bolą od ciągłego sprawdzania. Raz przy jedzeniu zrobiło mi się
          niedobrze. Najważniejszym objawem jest budzenie się w nocy, codziennie, na 2
          godziny. Prawdę mówiąc, jeszcze przed testem, przypomniałam sobie, że z córką w
          ciązy też nie mogłam spać, więc może... No i czytałam, że zapalenia pęcherza są
          czeste w ciąży.

Pozdrawiam,
          Emka
          • aquarius72 Re: Chyba jednak będę mamą ;-) 25.11.04, 09:38
            Więc jednak ten wysoki PRG u Ciebie oznaczał ciążę smile
            Pytałam o te plamienia, bo u mnie teraz są już na 5 dni przed @, a dziś
            przyszła @ - kilka dni wczesniej, niż się spodziewałam. Zaczyna mnie to już
            wszystko porządnie wnerwiać, bo organizm mi sie kompletnie rozregulował.

Ale nie będę Ci Emeczko smęcić - ciesz się Waszym Szczęściem, życzę Ci
            cudownych świąt i dziękuję za ciążowe zarazki smile)))))))))))
            • emka1974 Re: Chyba jednak będę mamą ;-) 25.11.04, 09:51
              Auqariusku, smęcić to możemy sobie wzajemnie, ja mam mnóstwo strachów
              (bakterie, czy leki nie zaszkodzą, ale jak nie wezmę leków, to może być jeszcze
              gorzej, etc.). Po to jest forum. Do świąt spotkamy się tu wiele razy, bo mi tu
              dobrze i wy mnie zawsze pocieszycie. A ja zarażam wink
              • aquarius72 Re: Chyba jednak będę mamą ;-) 25.11.04, 10:00
                Dzięki Emko smile
                Aż się popłakałam (w radiu leci właśnie "wonderful world").
                Na pewno będzie dobrze, dziewczyny radziły sobie z naprawdę ciężkimi sytuacjami
                w ciąży i Tobie też na pewno się uda, wierzę w to smile Jeśli dzidzia utrzymała
                sie mimo tych plamień, to pewnie jest silna i z Twoją pomocą szczęśliwie
                przyjdzie na świat smile
    • magdulka26 Re: Chyba jednak będę mamą ;-) 25.11.04, 10:05
      To i ja spieszę z gratulacjami.Kochana Emeczko ,tak jak było mi smutno kiedy
      napisałaś że dostałaś @ ,tak teraz jest mi wesoło smile))Boże jak to super czytać
      takie posty !!!!
      Ta dzidzia jest naprawdę silna ,już mi sie płakać chce smile)).Dbaj o
      siebie ,ubieraj ciepłe galotki żeby pęcherzyka nie przeziębić.A i
      zarażaj,infekuj nas prze kabelki smile)))))))) Duża buźka słonko ...
    • kattrin1 Re: Chyba jednak będę mamą ;-) 25.11.04, 10:10
      Emeczko tak sie cieszęsmile))))))))))))))))))))))))))Mówiłam ze progesteron
      ciążowysmile))))))Olbrzymie gratulacjesmile))))Dbaj teraz o siebiesmile))Kasia
      • emka1974 Re: Chyba jednak będę mamą ;-) 25.11.04, 10:14
        Ojej dziewczynki, jak to miło być tą, której wszyscy piszą takie ciepłe słowa.
        Zobaczycie wink!!!
        • kingakw Re: Chyba jednak będę mamą ;-) 25.11.04, 10:18
          Kochana emeczko...gratulacje ogromne smile)))))))))))))) Buziaki dla waszej
          dwójki smile)))
          • szymma Re: Chyba jednak będę mamą ;-) 25.11.04, 18:26
            O kurcze ale wiadomość!!!!!!!!!
            EXTRA!!!!!SUPER GRATULACJE!!!!!!!!
            • laura73 Re: Chyba jednak będę mamą ;-) 25.11.04, 21:55
              Co za niespodzianka !!!
              dawno tu nie zaglądałam ,wlaściwie od ostatniej @ ( bo u mnie plamienie jednak
              przeszło w @ )Przestałam badać cokolwiek , mierzyć tempkę i liczyc dnibo
              zeświruję 1 Pamiętasz , że miałyśmy podobne problemy więc może i mnie się
              uda .Cieszę sie ,ze tu zajrzałam zyczę wszystkiego fasolkowego ! Buziaki
    • agadibi Re: Chyba jednak będę mamą ;-) 25.11.04, 21:29
      Emko, gratuluję z całego serca! Cieszę się bardzo, że tak się potoczyły sprawy.
      Hormonek rośnie pięknie!
      Wiesz, moja koleżanka też miała plamienia na samym początku (chyba nawet gorsze
      od tych, które opisujesz), a jest teraz nosicielką całkiem ładnego
      20-tygodniowego brzuszka i całkiem niedawno widziałam film z USG!!! Wszystko
      idzie popisowo!
      Tobie życzę tego samego! Trzymam kciuki i pozdrawiam gorąco Was wszystkich!
      Aga
      • emka1974 Re: Chyba jednak będę mamą ;-) 25.11.04, 21:36
        Dzięki, dziewczynki!

Ile moja dzidzia ma tutaj forumowych ciotek wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka