Dodaj do ulubionych

Starania.....c.d.

21.01.05, 18:13
Taka szkoda portka cóż Ci mogę powiedzieć- próbujemy aż do skutku

p.s. zaczełam starania c.d. bo juz zle sie tam pisało i trudno otwierałosad
no i dlatego ze zaczynamy wszystkie od nowa.....
Obserwuj wątek
    • izutek Re: Starania.....c.d. 21.01.05, 23:39
      portka... Ty tez.. kurcze! tego samego dnia nas dopadla!

Jola - ciesze sie strasznie ze juz jestes! dziewczynki - u nie caly czas doll
      jedyne pocieszenie, ze egzamin mi dzisiaj b dobrze poszedl.. hura hura..
      przynajmniej tyle dobrego! Ale nie umim sobie wytlumaczyc dlaczego dzidzia ne
      przyszla... sad tak sobie mysle, ze ona wie ze ja jestem strasznie niecierpliwa
      osoba (taka jest prawda!).. i pomyslala, ze ona mnie tej cierpliwosci w zyciu
      nauczy..

trudno.. stramy sie, dalej razem!
      buziaczki!
      • portka1 Re: Starania.....c.d. 22.01.05, 09:21
        cze, tak przyszla@ i myslalam w dodatku ze oszaleje z bólu! Jak odstawilam
        tabletki to mam strasznie bolace@... buuu, ochyda! Wiecie ja w sumie naprawde
        sie trzymam, mysle ze dlatego ze juz nastawilam sie 19 ze przyjdzie... A w
        dodatku jak powiedzialam mezowi ze dostalam i sie rozryczalam, to ten
        stwierdzil ze do konca nie rozumie, przeciaz nikt nie powiedzial ze to ten
        miesiac mialo juz byc, czy e te dwa poprzednie, stwierdzenie ze "bo bym
        chciala" swiadczy tylko o tym ze jestem rozpieszczona baba smile Przeciaz staramy
        sie i jak dzidzia uzna ze dooslismy do niej to wkoncu przyjdzie. W zyciu nie
        zawsze wszysko jest tak jak chcemy a szczegolnie dzidzi, to ze moim mazeniem
        jest urzodzenie w tym roku wcale tak nie musi byc. wazne ze nie odpuszczamy i
        robimy swoje wink No i tym gadaniem smile doprowadzil mnie do pionu. Musze zamowiec
        testy u Ewy, pewnie kupie z tyzin smile i staramy sie dalej, mamy czas....

Buziaki dziewczynki i glowy do góry. Izutek faktycznie w leb,leb smile ale ja
        mialam cykl 27dniowy , w 28 @... ta cholera wink

Jola dobry pomysl z tym cd.... wink

------
        pozdr., smile
      • portka1 Re: Starania.....c.d. 22.01.05, 09:22
        IZUTEK : GRATULUJE ZAKOCCZENIA SESJI!!!! I SZCZEGÓLENIE TEGO EGZAMINU.TAK
        TRZYMAJ smile
    • ewa.analityk1 Re: Starania.....c.d. 24.01.05, 00:25
      przy bardzo bolących miesiączkach warto zbadać prolaktynę
      • jolanta8 Re: Starania.....c.d. 24.01.05, 13:39
        Witam Was ,byłam na weselu 2 dni więc nie mogłam pisać ale juz jestem.
        Izutko gratulacje z zaliczonych egzaminów,portka może powinaś iść do ginka z
        tymi bólami @
        A ja dziewczynki jutro wyjeżdżam znowu uuuuu...będe w piątek i od razu starania
        bo wtedy wupada owulationssmile
        Wiecie co,ja poporządkowuję teraz swoją pracę pod wzgl. owu, starań
        itd...,gdyby moja szefunia to wiedziałasmile
    • jolanta8 Re: Starania.....c.d. 24.01.05, 13:47
      cześć siuba79 witaj w klubie starającychsmile
      • izutek Re: Starania.....c.d. 24.01.05, 19:15
        dziewczynki... nie wiem co mam robic. moja ginka zaproponowala mi, ze mozemy
        zrobic podgladanie cyklu (monitoring plus badania hormonow dla tego cyklu). Nie
        ma podstaw do tego, zeby cos zlego podejrzewac, bo wszystki badania jakie do
        tej pory robilam byly ok. (us, prl ths, i inne podstawowe badania). Cykle mam
        bardzo regularne, faza lutealna wystarczajaca - 13 dni, testy owu okazuja
        wszystko wzorowo. podgladanie wiec mialoby za zadanie wyczcie najlepszego
        momentu.. I teraz sie tak zastanawiam.. z jednej strony tak bardzo bym chciala,
        zeby dzidzia JUZ byla, a z drugiej mam juz dosyc liczenia, obliczania,
        przytulanek zgodnych z obliczeniami niemal wyliczonymi komputerowo.. co do
        dnia, godziny itp... najpozniej jutro musze zrobic rano pierwsze badania,
        jezeli tego nie zrobie, to dalsze badania dla tego cyklu nie mja sensu. i
        wiecie co.. rozmawialam z moim mezem i on tez twierdzi, ze moze jednak
        sprobowac.. tak.. spontanicznie - przytulac sie po prostu w tym czasie
        okoloowulacyjnym... a ja juz sama nie wiem,.. moze faktycznie sprobowac???...

buziaki!
        Jola... znowu??? powodzenia.

portka - zawze mialas takie bolesne @?
        • jolanta8 Re: Starania.....c.d. 24.01.05, 19:24
          Wiesz Izutko ja bym spróbowała z tym monitoringiem myślę,że to SUPER rzecz
          ale oczywiście decyzja należy do Was.....
          Jeżeli ginka Ci to zaproponowała to myslę ,że jej też zależy na tym abyś zaszła
          w ciąże....
          Zresztą chyba nic na tym nie tracisz...a kosztowny jest bardzo taki monitoring?
          • izutek Re: Starania.....c.d. 24.01.05, 19:37
            jola, ja za to wszystko nic nie place - moja praca pokrywa koszty..

ale boje si po raz kolejn mocno sie rozczarowac po WIELKICH SZUMNYCH
            podejsciach.. ostatni na prawde bylo mi ciezko... wiesz, chyba w tym cklu
            odpuszcze ten monitoring - zostawie na nastepny, jezeli tym razem nic nie
            wyjdzie..
            • portka1 Re: Starania.....c.d. 24.01.05, 19:48
              Izutek odpowiedzialam nie tam gdzie trzeba, patrz nowy post smile tak to jest
              pisac na lezaco, ciapa ze mnie!!! Przepraszamsmile
            • jolanta8 Re: Starania.....c.d. 24.01.05, 19:48
              Ja znowu spróbuję tylko z testami,jeżeli nic z tego nie wyjdzie pójde na taki
              monitoring.....
              Mam też niedoczynność tarczycy i myslę,że to też może byc przyczyną.
              Mój lekarz stweirdzil,że jak podrośnie kiedys tam większa to się ją
              chirurgicznie usunie już sama nie wiem co o tym mysleć.
              • portka1 Re: Starania.....c.d. 24.01.05, 19:51
                Uff wkleiłm ... sorki, ciapa ze mnie.. za dużo ctrl V i CtrlC buuuu

cze, Izutek zawsze pierwszy dzien miałam taki do bani... po odtawieniu tab.

Jeśli chodzi o monitoring to naprawde trudno doradzać... Wiem że u mnie mąż
                podchodzi do całej sprawy podobnie, oni zawsze jakoś są bardziej
                optymistyczni smile Ciekawe dlaczego smile Pisałaś ze te badanka masz w ramach
                pracy taże dlaczego nie spróbować, chociaż z drugiej strony skoro wszystko
                jest ok może wystarczy faktycznie wrzucić na luz smile Z tego co wiem starasz
                sie niedługo, także Izutku decyzja naeży do ciebie/was. Często czytam o
                osobach którym jak odpóściły, czytaj. odstresowały się, udało się. Wierz mi
                sama mam podobne rozterki także dobrze was rozumiem. My z męzem podchodzimy
                do tych "staran" z humorem, poważnie, jak dwie krechy mi wychodzą to pędzimy
                do domu bo "jajeczko" (tak to pieszczotliwie nazywamy)nam ucieknie , hi, hi

Izutek źle bym sie czuła jakbym napisała ci nie idź a później by nie wyszło,
                pfluu (wyplułam) rozumiesz? Prawda? A może jeszcze próbuj "normaly" a
                później... buziaki
                • izutek Re: Starania.....c.d. 24.01.05, 19:55
                  portka - odpowiedziala tam gdzie napisalas... wink
                  ale uz wracamy do siebie.
                  Jola - robilas wszystkie badanka przed? morfologia, tarczyca, usgitp. Nie mam
                  na mysli wszystkich hormonow - tylko takie podstawowe badania dla starajacych
                  sie..
                • portka1 Re: Starania.....c.d. 24.01.05, 20:03
                  Izutek pisze tu aby nie zaczynac po kilka postów smile

Jeśli chodzi o nakrecanie to tez w tym miesiacu przesadziłam. Teraz kupuje
                  testy owul. ale już z pełnym luzikiem... smile Paradoks, ale ja wczesniej nie
                  myślałam o dzidzi, ani ja ani mój mż, była mowa że kiedyś, ale na tym koniec,
                  bralam tableki i tyle, takie proste mi sie to wydawało, i mysle ze faktycznie
                  ze jest ale na to potrzeba czasu -juz sie o tym przekonałam wink i co ważniejsze
                  cierpliwosci a nie obsesji... Ważne że odstawiłam tableki, to naprawde u mnie
                  sie przedłużało, uważałam ze mam czas, praca, studia, dom ... i bym tysiac
                  rzeczy uzbierała. o, to sie rozpisałam smile
                  Jola: jak po weselu?? ale ci dbrze tez bym poszła.. smile
                  • jolanta8 Re: Starania.....c.d. 24.01.05, 21:00
                    portka dzięki za pamięć wesele super kuzynka wyglądała jak księzniczka była
                    piękna

Izutko napisz jak się robi takie badania? trzeba mieć skierowanie od ginka lub
                    lekarza ogólnego?

nawet nie mam kiedy zrobic te badanie

a na dodatek zaczynam studia od lutego wszystko na mojej głowiesad
                    pozdr
                    • izutek Re: Starania.....c.d. 24.01.05, 21:36
                      jola - dostalam skierowanie od mojej gin - bo zauwazyla, ze chce JUZ(!!!).
                      przez caly miesiac dla jednego cyklu robisz najpierw miedzy 3-5dc LH, PRL, TSH.
                      Pozniej 11-13dc E2 i progesteron opmiedzy 21-23 dc. Do tego wszystkigo przez
                      kilka dni pomiedzy 11-16dc ( w zaleznosci od potrzeby - tle razy) usg -
                      onitorowanie jajeczkowania czyli jak pecherzyki rosna) i ocene endometrium.
                      Wtedy wiadomo czy hormonki sa ok, czy cykl w zwiazku z tym tez i wiadomo kiedy
                      sie "wstrzelic" w odpowiedni czas..
                      nie wiem dokladnie ile to by kosztowalo, u mnie w klinice - ok 500 PLN (ja mam
                      szczescie - nie place).

co do wesel - w przeciag ostatniego polrocza.. milam ich 6... i na razie
                      wystarczy wink
                      • jolanta8 Re: Starania.....c.d. 24.01.05, 22:01
                        ok dzieki Izutek chyba sie wybiore w pon w przyszłym tygodniu zobaczymy co mi
                        powie
                        zasugeruję jej te badania o których piszesz>>>>>>>>>>

<<<<<<pasmile>>>>>>
                        Czekam na Ciebie kruszynko
      • siuba79 Re: Starania.....c.d. 25.01.05, 04:41
        Dzieki smile
        Dzisiaj rano robilam sobie test i nic sad
        Ale nie zalamuje sie jeszcze, bo @tez nie ma (wiec moze jednak sie udalo). Sama
        nie wiem juz co myslec, a do tego jeszcze ten sluz (mokro i mokro) nie wiem co
        to znaczy. Przecież powinien byc nieplodny. Poradzcie dziewczyny co mam myslec.
        Dodam tylko ze cykle mam nieregularne.
        Pozdrawiam wszystkich starajacych sie i trzymam za Was kciuki smile
      • claudiak Re: Starania.....c.d. 01.02.05, 11:55
        Czesc dziewczynki !
        Ja juz na glowe dostaje z tej niemocy. Juz nawet nie chce mi sie chodzic do
        gina.
    • jolanta8 Re: Starania.....c.d. 24.01.05, 21:25
      A moja koleżanka w 5tc teraz sie dowiedziałam ma juz 1 dziecko i jest w moim
      wieku
      idę popłakac do łózkasad
      dobranoc do piątkusmile
      • izutek Re: Starania.....c.d. 24.01.05, 23:04
        nie placz Kochana - przeciez to nic nie da... tylko si zolujesz i po co Ci to!?
        na Cibie tez przyjdzie czas.. do tej pory przezylas tyle fajnych zeczy, a eraz
        nastepne sa juz w drodze.. usmiechnij sie i szerokiej drogi! papa
    • izutek Re: Starania.....c.d. 26.01.05, 12:37
      heja dziewczynki.. nie odzywacie sie. portka, co u Ciebie?
      Ja na nic nie mam czasu... praca, praca, praca... szkola.. moze to i dobrze bo
      zapominam o stresowaniu sie.. wiesz..
      • portka1 Re: Starania.....c.d. 26.01.05, 13:42
        Izutek widze ze podobną taktyke obrałaś smile Też poświeciłam sie pracy jasna
        sprawa by sie wyłączyć z liczenia, sprawdzania, itp. I co więcej narazie mi to
        wychodzi smile Nawet złapałam sie na tym że nie wiedziałam który dzień cyklu mam,
        ale łatwo sprawdzić wink Zamówiłam testy, mam zamiar testowac, żeby nie
        przegapic wink Co wiecej? U nas ZIMA!!! Tak zasypało że nie mogę uwierzyć jak
        patrze przez okno, a jak mam wsiadac do samochodu to nogi jak z waty!! Ciekawe
        gdzie na świecie jest najcieplej o tej porze roku, może by sobie zafundowac
        wakacje ?? Marzenie... Hi,hi
        • izutek Re: Starania.....c.d. 26.01.05, 14:55
          u nas tez troszke przysypalo... ale wole to niz ta ponura jesienna chlape crying
          tak jest lepiej.. i troszke wyluzowalam.. podobnie jak Ty - te same objawy wink
          tez zamówilam testy, ale coś się Ewa nie odzywa...
          • portka1 Re: Starania.....c.d. 27.01.05, 21:49
            Izutek, nie uwierzysz ruszyłam tyłek i poszłam na aerbic i nawet karnet
            wykupiłam smile hi,hi, Yuppiii Stwierdziłam ze jak bede siedziec i czekac to nic
            mi nie da a zdołuje. Jutro sie nie rusze, tak pylo jak zapielam narty w tym
            roku po raz pierwszy, na drugi dzien -tragediasmile Polecam, swietnie zabija
            czas smile A co u ciebie, jesli starasz sie wylączyc to sie nie dziwie, ale
            stwierdzilam ze chociaz dam znac ze istnieje smile i staram sie nadal wink zaczynam
            testowac 30 testy juz mam. I właśnie testownia, pisałąs ze testowalas 2 razy
            dziennie, jak to ci si udało? z rannego także można? ciekawe....

PS. Gdzie jest Jolanta8 wink pozdr
            • izutek Re: Starania.....c.d. 28.01.05, 09:19
              cześć portka,
              aerobic mowisz? wink ja jestem instruktorem aerobicu smile wiec szkoda, ze nie
              miaeszkasz w wawie..suuuper sposob na relax! po porstu dla mnioe lepszego nie
              ma!!!
              ja tez zamowilam testy, ale jeszcze ich nie dostalam. zazynam testowac 31.. no -
              my to tak razem "lecimy", zobaczymy jak bedzie tym razem...
              portka ja testowalam dwa razy dziennie wtedy, kiedy po raz pierwszy zobaczylam
              jasna kreske testowa. ale tak na prawde to ostatnio od 14 czy 15 dc, bo wiem,
              ze owu zwykle mam 16 dc.. testowalam ok 10-11:00 i 19:00. Mialam dokladnie taka
              sytuacje jak na zdjeciu zamieszczonym na tej stronce przez Ewe - to samo (nawet
              dni mi sie zgadzały smile ).

Jola pisala, ze wyjezdza i wraca w piatek - czyli dzisiaj. pracuje.

A ja wczoraj bylam na superowej imprezie "slużbowej" - żegnaliśmy mojego
              prezesa bo odchodzi z banku... ach.. co to bylo za szalenstwo wink

buzka!
              • portka1 Re: Starania.....c.d. 28.01.05, 10:16
                Izutek: zaskoczyłaś mnie totalnie z tym instruktorem wink, ja dzisiaj ledwo sie
                ruszam poważnie, a jeszcze rano musiałam pójść na spacer z psem, w dodatku
                zaspy po kolana, także jestem padnięta!!! To musisz być nieźle wysportowana smile
                aż mi głupio. U mnie ruch jedynie w postaci: spacery z psem całoroczne, lato-
                rower czasmi..., zima: narty-sezonowo wink

Tragedia!

PS. Głowa boli po imprezie?? wink

------
                pozdr., smile
                • jolanta8 Re: Starania.....c.d. 28.01.05, 15:24
                  witam Was słodziutkie1 stęskniłam sie za Wami....smile
                  Dzisiaj mam 1 dzień prób jestem troszkę chyba przed Wami z owu,juz czuję,że
                  zaczynam "pływać" ,ale najlepsze jest to,że zamówiłam testy u Ewy w pon przed
                  moim wyjazdem i do tej pory nie dostała no i mam tylko 4!!!!!może starczy
                  zobaczymy....
                  Jestem tak zmęczona tymi wyjazdamisadwtorek znowu wypad na 4 dni
                  pozdr
                  • izutek Re: Starania.....c.d. 28.01.05, 21:21
                    czesc jola! jak bylo? jejku... chyba by mi bylo ciezko pracowac w tekim
                    charakerze jak Ty.. podzwiam cie ze tak dzilnie znosisz takie dlugi rozstania z
                    domkiem..

no.. ja mialam szczescie, bo na testy czekalam tylko 2 dni. wa musi miec jakies
                    problemy.. wlasni dzisiaj je dostalam wink

portka, glowka spoko, ale susza okropna i spac mi sie chcialo caaaaly dzien smile
                    no, ale warto bylo, bo imprezka byla urocza! A Ty cwicz pomimo obolalych miesni
                    bo w przeciwnym razie jeszcze bardziej beda bolaly sad niestety tak to jest -
                    trzeba je rozgrzac.. mozesz tez sprobowac goracej kompieli... ale wiesz, ruch
                    to zdrowie wink

jola - powodzenia! - nie dziekuj...

ja w tym cyklu odczowam ZNACZNA roznice.. jest tak spokojnie, nie nakrecam sie
                    nie przezywam... mam nadzieje, ze to nie zmieni sie w drugiej polowie.. wiecie,
                    jakie pozniej, przed testowaniem jest szalenstwo...

buziaczki!
    • jolanta8 Re: Starania.....c.d. 29.01.05, 09:59
      Tak to trudne takie rozstanie z domem no ale jak narazie póki moge będe jeździć
      później i tak będe musiała zmienić pracę....
      poza tym jak narazie robiłam testy i nie wyszła mi owu i boję się ,że do wtorku
      nie wyjdzie i będzie cykl zmarnowany dzisiaj mam 11 dc więc jeszcze 3 dni będe
      testowac ostrosmileaha< testy przyszły na szczęscie>, mój kochany sąsiad je zabrał
      bo nie było mnie w domu i dał wieczorkiemsmileuff....mogę sie odstresowac bez
      testów mogłoby być trudnosmile
      a Wy od kiedy zaczynacie?
      • siuba79 Re: Starania.....c.d. 29.01.05, 10:21
        Witam smile
        Siedzę sobie w pracy i dzisiaj mija 40 dzień cyklu, już miałam nadzieję, że @
        się nie pojawi w tym miesiącu, niestety chyba jednak pojawi się. A już z mężem
        wybieraliśmy imiona dla maluszka. sad
        • jolanta8 Re: Starania.....c.d. 29.01.05, 11:02
          Ja już sie sama siuba przekonałam ,że nie warto za wcześnie się cieszyć>>>>>>
          Mam nadzieje,że nie dostaniesz jednak @ przynakmniej ty zreszta barzdo późno
          ostałabyś po 40???
          powodzenia
          A tak propos..ja już i tak mam wybrane imionka>>>>>>
          • siuba79 Re: Starania.....c.d. 29.01.05, 13:36
            Wiem że nie powinnam się tak wcześnie cieszyć, ale wszystkie gwiazdy na niebie
            mówiły, że tym razem będzie ok., ale sama wiesz jak to jest człowiek w pewnym
            momencie zaczyna sobie wmawiać wszystkie objawy ciąży o których kiedykolwiek
            słyszał i czytał i wszystko interpretuje jako oznakę tego upragnionego stanu (i
            tak co miesiąc). Mam nadzieję, że kiedyś mile się zaskoczę (kiedyś w znaczeniu
            w najbliższej przyszłości, a najlepiej teraz bądź za miesiąc). Kupiłam testy od
            Ewy, może one pomogą mi trafić w ten moment. Pozdrawiam i życzę miłego dzionka.
            Za chwilę idę do domu, bo ileż można siedzieć w pracy, tymbardziej że jutro
            powtórka z rozrywki (od 6:00 rano). Koszmar.
            - Siuba79 -
            • izutek Re: Starania.....c.d. 29.01.05, 17:47
              siuba.. spokjnie... plisss bo wszystkie wemy, ze nie jest to takie proste...
    • jolanta8 Re: Starania.....c.d. 29.01.05, 17:27
      Wiem Siuba79 najgorsze to nakręcanie się i wmawianie sobie objawów,u mnie o
      nawert test owu wyszedł pozytywnie w 25dc i juz myslałam,że to będzie ciąza ale
      później tylko rozczarowaniesad
      Dzisiaj mam 11dc i zaczynam starania może tym razem...ale już nie bede czekać
      na objawy i wyliczac dni,wdaje się w wir pracy.....a mam taka prace,że naprawdę
      nie ma czasu na myslenie o sobiesmile
    • izutek Re: Starania.....c.d. 29.01.05, 17:46
      czesc czesc smile
      jola trzyma kciuki, zeby Ci sie udalo pogodzic prace, testowanie i staranka...

ja zaczynam testowanie w poniedzialek lub wt, owu pewnie kolo 4 lutego.. i
      znowu sie zacznie. ale na spokojnie (ciekawe czy tak sie da...). w ogole to
      tyle sie u mnie w pacy dzieje, ze chyba mi to teraz tak srednio by pasowlo zeby
      wyszlo - chociaz nie mowie, ze bym nie chciala.. bo o niczym innym bardziej nie
      marze!!!
      • portka1 Re: Starania.....c.d. 29.01.05, 20:16
        czesc dziewcznki, wyobraźcie sobie ze byłam dziś na kuligu, ale zamiast być
        ciągnieta ..ciągnełam smile Spanikowałam i siadłam za kierownią, chociaż wyjatkowo
        nie znosze tej "krowy" prowdzić smile Ale było super, bowiem dawałąm popalić
        szczególnie na zakrętah, Yupii smile
        Jeśli chodzi o starania, to u mnie nie ma mowy by tzw. przytlanko zaczynało się
        w okreie pozytywnych testów owu. wink wiec juz zaczełam sie starac, hi, hi -
        chociaz przyznacie ze z tego wszyskiego to jednak jest najbardziej pozytywna
        stroną zabiegań wink To w ramach pocieszenia wink...
        Jola z mojej ubogiej wiedzy ,aczkolwiek wzbogaconejpo forum smile plemniczki żyja
        sobie jakies , hmmm chyba nawet 5 dni, także głowa do góry !!!

Izutek, jak przeprowadzka/?
        ------
        pozdr., smile
    • jolanta8 Re: Starania.....c.d. 29.01.05, 21:39
      no właśnie gdzie iZutek sie podziewa nie odzywa sie byc może ta przeprowadzka
      jej zajmuje duzo czasu.....
      portka dzieki za piocieszenie z tymi plemniczkami ale ja itak sie denerwuje,że
      mogę nie zdązyć...chyba bym się załamała a na moich kierowców nie mam
      ochotysmilesmilesmile
      pozdrawiam
      • siuba79 Re: Starania.....c.d. 30.01.05, 07:18
        Cześć Dziewczyny smile
        Mam do Was wielką prośbę, pomóżcie mi proszę wyznaczyć dzień kiedy powinnam
        zacząć testowanie, bo to jest mój pierwszy cykl z testami (więc jestem jeszcze
        zielona), a patrząc na Wasze doświadczenia ufam, że będziecie w stanie mi pomóc.
        Dodam tylko (jeśli to ma jakieś znaczenie), że pracuję głównie nocą a ostatnie
        cykle trwały: 38, 37, 23, 30, 28, 28, 32, 43, 35, 30, 34, no i ten który trwa
        41. Kiedy najlepiej zacząć testowanie, by szanse na poczęcie były największe
        (nie zależy mi na płci dziecka)? No i pytanko czy przy moim systemie pracy od
        godz.6:00 do 18:00, od godz. 14:00 do 2:00 (w nocy), od godz. 16:00 do 4:00 (w
        nocy) i od godz. 18:00 do 6:00 (rano), mierzenie temperatury ma jakiś sens.
        Jeśli tak to o której godzinie najlepiej. Z góry dziękuję za odpowiedź, bo te
        pytania dręczą mnie od dawna.
        Pozdrawiam - siuba79 -
        • jolanta8 Re: Starania.....c.d. 30.01.05, 10:50
          siuba78 masz bardzo długie cykle czy to normalne? czy są jakieś zaburzenia?
          Myślę,że mozesz spokojnie zacząć od 13dc testowanie,żeby nie tracić testów ja
          mam 28dc i testuje od 10dc,natomiast jeżeli chodzi o mierzenie tempki to w
          takiej sytuacji jaką ty masz stopnie sie dodaje i odejmuje w zalezności ile
          godz wczesniej mierzysz lub ile godz później ale ja nigdy nie mierzyłam tempki
          więc zaczekaj na dziewczyny moze one będa wiedzieć,ja jestem mało
          zdyscyplinowana do mierzenia
          pozdrawiam
          Jola
          • siuba79 Re: Starania.....c.d. 30.01.05, 13:37
            Dzięki jolanta8
            Trochę mnie wystraszyłaś z tą długością cykli. Mój gin nigdy nie zwracał na to
            uwagi, ale przy najbliższej wizycie nie omieszkam mu o tym powiedzieć. Może
            rzeczywiście coś jest nie tak. Dzięki bardzo
            • jolanta8 Re: Starania.....c.d. 30.01.05, 16:13
              siuba niektóre dziewczyny tak mają po 40dc i wszytsko jest oksmile nie chciałam
              Cię przestraszyć ale tak mi sie nasunęło to pytanie bo przeważnie cykle są do
              30 dni rzadziej do 35 przeważnie 28dni,jeżeli masz tak od "zawsze"to może jest
              wszystko w porządku ale zapytać się zawsze mozna to nic nie kosztuje a
              przynajmniej sie upewnisz co jest granesmile
              • siuba79 Re: Starania.....c.d. 30.01.05, 17:30
                Masz rację, kto pyta nie błądzi, więc spytam moją gin, co z tym fantem. Może
                rzeczywiście wszystko będzie ok. A cykle to naprawdę mam różne (od 24 do 40, a
                nawet i dłużej). Pozdrawiam i mam nadzieję, że jak zacznę testowanko testami od
                Ewy, to mi się wkońcu uda, bo przy tych moich nieregularnych cyklach naprawdę
                trudno jest się "wstrzelić" w ten odpowiedni moment.
                • izutek Re: Starania.....c.d. 31.01.05, 01:07
                  heja!

siuba - porozmwiaj na ten temat z gin, bo cykle uwaza sie za reularne (z ego co
                  pamietam..) jezeli roznia sie dlugoscia do 5-7 dni... a u Ciebie to duuuzo
                  wicej.. no i faktycznie wstrzelic sie trudno! wow..

a u mnie.. nic.. staranka od przyszlego tygodnia plna para ruszaja.. plus do
                  tego testowanko!

Jola, plemniczki zyja do 72 godz, takze zbierz zapas przed wyjazdem!!!
                  koniecznie! wink

pozdr
                  • jolanta8 Re: Starania.....c.d. 31.01.05, 10:16
                    dziewczyny ja w tym miesiącu chyba nie mam owulacjisad((( jestem w 13dc i ani
                    bladej kreseczkisad miałam tylko bardzo słabiutką w 11 dc i myslałam,ze będzie
                    ciemniejsza na drugi dzień a tutaj już 2 dni mineły i nic!!!!! miże wtedy juz
                    była SZOK!!!! zawszze testuję od 10dc bo w sumie wcześniej myślała,ze nie ma
                    potrzebysad
                    sama nie wiem co o tym mysleć....
                    A poza tym 11dc rano robiłam i nic a wieczorkirm słaba kreseczka i od tego
                    czasu znowu nic!!!!
                    moje ciało szaleje,chyba nic z tego w tym cyklusad(((
                    • portka1 Re: Starania.....c.d. 31.01.05, 10:39
                      Jola, ja testowałam wczoraj (10dc) i miałam taki cien krechy, ostatnio II
                      krechy miałam w 13dc. Ja jak mam ow (to już wywnioskowałam) zawsze bolą mnie
                      jajniki na zmiane i pod brzuchem, przynajmniej tak było dotychczas, a dzięki
                      testom sprawdziłam że te bule są w czasie owulacji. Masz może jakieś podobne
                      objawy? Czytałam że ow. zdarza sie różnie, może tak jest i u Ciebie? A Ty jutro
                      jeziesz?

Siuba, moje cykle po odtawieniu tab, także nie regularne: 37, 27,40 (byłam
                      chora),27 testuj, mam nadzieje ze sie uda. Nie jestem ekspertem ale sie nie
                      załamuj, jak gin. nic sie nie dziwił na takie cykle to myśle że nie powinnaś
                      sie ty przejmować, a następnym razem warto zapytać.

pozdr. Izutek mówisz że zaczynasz działać w temacie ??
                      • portka1 Re: Starania.....c.d. 31.01.05, 10:40
                        oczywiście BÓLE smile
                        • jolanta8 Re: Starania.....c.d. 31.01.05, 10:58
                          no tak mam tzw.bóle owu ale nic mi testy nie wykazują ,więc być może ,że mam
                          cykl bezowulacyjny albo owujuż była około 10 dc
                          no tak jutro wyjeżdżam mojego męża zawsze mogę profilaktycznie jeszcze jutro
                          wykorzystać ranosmile
                          szkoda,tak nie lubię takich niejasnych sytuacji
                          • portka1 Re: Starania.....c.d. 31.01.05, 11:28
                            Jola-tak na pocieszenie- często z takich niejasnych sytuacji COŚ jest (jak
                            czytam forum to do takiego wniosku dochodze) czego i Tobie życze z całego
                            serca! smile
    • jolanta8 Re: Starania.....c.d. 31.01.05, 19:02
      No i się dowiedziałam,czego nie chciałam wiedzieć-owulacja powinna przyjść za
      około 2 dni no to pech!!!!
      Będe wtenczas daaaaaleko od mojego męża no cóz licze na tą żywotność plemników
      ale jakos w to nie wierze do końca
      dzisiaj przytulanko i jutro rano -zobaczymy
      za to Wy macie luksus!!!smile
      pozdrówka
      • izutek Re: Starania.....c.d. 31.01.05, 19:36
        Jola, nic sie nie martw - a juz na pewno nie martw sie na zapas.. bo nigdy nic
        nie wiadomo! takze glowa do gory! co do owu... to wiesz, faza folikularna cyklu
        moze miec rozna dlugosc i roznymi czynnikami moze to byc spowodowane.. dla tego
        cyklu wlasnie tak sie stalo i tyle.. ale spokojnie...

portka.. zaczynam dzilac, a co sobie bede zalowac wink zaczynam testowac od
        jutra.. to bedze 12 dc. no i do boju! smile daj znac jak u Ciebie bedzie kraecha..
        ciekawe czy u mnie pojawi sie w tym samym czasie smile

papatki!
        • jolanta8 Re: Starania.....c.d. 31.01.05, 19:46
          życzę Wam dziewczynki upojnych nocysmile
          Ja jutro wyjeżdżam odwiedzę Was w piątek
          Izutko,portko,siuba w tym miesiącu musi się Wam udać!!!Ja na całego pójdę w
          nastepnym cyklu ten już straconysad ale tak jak mówisz Izutko jest jeszcze jakas
          nadzieja
          trzymam za Was moooooooocno kciuki
          pasmile
          • jolanta8 Re: Starania.....c.d. 31.01.05, 20:31
            i jeszcze jedno-robiłam test no iiiii kreska blada jutro owu może zdążę oj ale
            Wam zazdroszczę
            papa
            • portka1 Re: Starania.....c.d. 31.01.05, 21:08
              Jola jak co to sie wstrzelicie w dziewczynke smile Glowa do góry, im mniej stresu
              tym podobno lepiej
              Izutk u mnie 11dc, dzisiaj robilam test i "cien" krechy, w ostatnim wyszly II
              13dc, zobaczymy, aha ostatni cykl 27dni. Tez staram sie na calego, a maz moj
              przeczytal ze po aerobiku ma sie wieksza ochote na przytulanie/staranie hi, hi,
              ciekawe gdzie znalazl takia teze, jakos nie chcial mi powiedziec..wink jasne ze
              napisze jak beda II (narazie stracilam dwa testy). Jakos nie moge zmobilizowac
              sie do testowania 2x (chociaz kupilam tyle testów), co mi z tego jesli
              zatestuje o godz.10 w pracy a tutaj brak polówki? Jak Wy rozwazalyscie ta
              kwestie wink

Jola naprawde nie martw sie na zapas!
              • izutek Re: Starania.....c.d. 31.01.05, 23:00
                Jola - to b dobrze! zdazycie na pewno!!! smile

portka, przeiez ja zobaczysz II o 10 rano, to akurat do wecorka przyjdzi TEN
                czas! i akurat sie wstrzelicie, nobo jak by nie patrzec Ewcia osttnio zalecala
                od ok 8 godz po... takz jest ok. No a owu po II jest w przeciagu 24-36 godz. Po
                prostu jak testujez 2 razy dziennie, to z wieksza dokladnoscia wiesz kiedy owu
                bedzie bo widzisz roznice w zabarwieniu kreseczek.

powodzenia!
                • portka1 Re: Starania.....c.d. 31.01.05, 23:13
                  aaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhaaaa aa, bo juz sie zaczelam zastanawiac co miałobyni
                  dać testowanie 2x. Izutek jak tak piszesz to wydaje się to takie PROSTE smile
                  wiesz wyrażne krechy, staranka , owu, staranka -rewelka jak dla mnie, tylko
                  szkoda ze rzeczywistosc jest inna.
                  Nie sądzisz że byłoby super w sytuacji gdy dorastasz do decyzji o Dzidzi i
                  poprostu pstryk i... widomo kiedy jesteś w ciąży... marzenia hi, hi .Teraz już
                  to wiem ........ Rzeczywistość zweryfikowała moje pojecie o staraniach....hmmmm
                  • izutek Re: Starania.....c.d. 01.02.05, 09:29
                    portka.. zbyt pięknie by było, gdyby było to takie proste...
                    ale moze dzieki temu, jak juz sie uda, to bedzie wiecej radosci wink NA PEWNO!
                    ja to nie wiem.. moze tym razem uda nam sie sprobowac walczyc po porstu
                    codziennie.. ale wiesz..z naszym trybem pracy, to troche jestemsmy (mam na
                    mysli bardziej mojego mezusie Kochanego) zmeczeni i nie wiem po porostu czy to
                    bedzie realne.. juz samam nie wiem co robic ??? od jutra dokladnie zaczyna sie
                    stan podwyzszonego ryzyka..

kurcze wczoraj bylam u mojej szwagierki.. maja dwojke malych dzieci - 2 latka i
                    3 miesiace.. rozkosz pelna! no i znowu zachorowalam... wiesz.. jejku, to takie
                    trudne...

buziaki!
                    • portka1 Re: Starania.....c.d. 01.02.05, 21:19
                      Izutek niestety wiem ze to nie jest tak proste...niestety, już wiem... A
                      jeślichodzi o prace i zmeczenie z nia zwiazane to doskonale rozumie, prowadzimy
                      z mezem wlasna firme i wierz mi daje nam to nie raz w "tyłek" konkretnie, ale
                      ważne robić coś co sie lubi smile
                      Byłam dzis u siostry która ma 5m-czną córke cudna pyza smile i synka 5letniego.
                      Także Izutek doskonale cie rozumie, aż sciska w sercu... Ale jestem dobrej
                      mysli, jak nie w tym cyklu, następnym, następnym ..aż w końcu sie uda, nie dam
                      za wygraną!!!
                      • izutek Re: Starania.....c.d. 02.02.05, 09:46
                        portka - i to jest właściwe podjscie do sprawy! bedziemy dzialac do skutku...

a propos pracy.. to u mnie podwojny bol - bo i firme mamy wlasną -zajmuje się
                        nią mąż - i jeszcze moja praca dodatkowo... takze podwojny mlyn, ale co zrobic -
                        life! wink

a czym sie zajmujecie z mezem, jezeli moge zapytac??? smile

pozdr i milego dnia!
                        • portka1 Re: Starania.....c.d. 02.02.05, 10:13
                          Izutek robiłam wczoraj test i dzisiaj i nawet bladej krechy brak, a jest 13dc.
                          W ostatnim miałam w 13dc juz od rana bóle jajnika i o 18 II krechy, dziwna
                          sprawa...Ale nic testuje nadal, zobaczymy i mam nadzieje ze cykl bede miała
                          27/28 dni (bo u mnie to różnie).
                          Zajmujemy się GSM'emem, i co wiecej pracujemy razem ale ja w innym dziale i nie
                          wchodze za czesto do jego gabinetu smile Jakis odpoczynek od siebie musi być hi, hi

------
                          pozdr., smile
    • izutek Re: Starania.....c.d. 02.02.05, 12:30
      portka, nic sie nie martw... jeszce masz czas, owu na pewno jest juz za rogiem.
      Umnie tez jeszcze nic, no ale to dopiero 13dc... ja owu mam koło 16.. wiec
      jeszcze jest czas, co nie oznacza, ze od dzisiaj wzmozone dzilanie zostanie
      podjete wink

bużka!
      • portka1 Re: Starania.....c.d. 02.02.05, 19:23
        w ramach statystyki: godz.18 jedna krecha...ciekawe ile bedzie trwał ten cykl?
        hmm, a juz myslalam ze bedzie 27/28 . Izutek a u Ciebie?
        • izutek Re: Starania.....c.d. 03.02.05, 09:38
          portka, jak na razie u mni kresek brak.. ale jeszcze dzisiaj nie testowalam,
          wiec się okaże. Ostatnio krechy pojawiły sie 15dc, więc spokojnie czekam.. może
          dzisiaj??? W każdym razie działamy! wink
          szczerze powiedziawszy, to jestem w szoku, bo od 2 lat już tak bardzo chcę,
          żebyśmy milei dzidiusia, tylko, że do tej pory mój mąż nie czuł jeszcze tego
          pędu.. a teraz.. jestem w szoku - zaraził się na MAXA!! przezywa, tak jak ja...
          smile co mnie oczywiście bardzo cieszy!!! smile bo zawsze byłam sama ze swoim
          pragnieniem..

cdn..

buziaczki!
        • izutek Re: Starania.....c.d. 03.02.05, 09:40
          aha - jeeli wiesz ile trwa woja faza lutealna, to ma opna zawsze taką samą
          długość - odpowiedź na to - ile będzie trwał ten cykl smile zawsze od owu do @ ta
          sama liczba dni - co miesiąc, bez zmian.
          • portka1 Re: Starania.....c.d. 03.02.05, 10:22
            Izutek na szczescie mamy świetnych facetów, ja też nie czuje się osamotniona w
            tym całym testowaniu i staraniu wink U mnie ta faza wychodzi ze trwa 15dni
            zakładając ze owu była nastepny dzien od II krech, ale to w ostatnim cyklu,
            pierwszy z testmi, wczesniej nawet nie wiedziałam ze cykle sie dzieli, hi, hi
            No i wkurza mnie to ze nie ma II krech bo jak znowu zaczną mi sie nieregularne
            to mnie cos trafi, naprawde nie ma nic gorszego, zastanawiasz sie czy czasem
            nie jestes w ciazy a tu jednak tylko ci sie spóżnia, bezzasadna nadzieja. Także
            to powód dla którego martwie sie o te dwie krechy.

tak pozaty powiem ci ze sie sama sobie dziwie ze zachowuje taki spokój smile
            pa, pa
            • izutek Re: Starania.....c.d. 03.02.05, 16:37
              no... mi też jest teraz jakos latwiej...
              ale teraz wiesz - jeżeli dzisiaj masz owu, to za 15 dni @. dlugość cyklu może
              się róznić tylko z powodu różnej długości pierwszej fazy - do owu. a to może
              być spowodowane różnymi czynnikami... chociazby stresem i przemeczeniem.. takze
              ja np nie zdziwie sie, jezeli w tym cyklu rozne dziwne rzeczy sie beda ze mna
              dialy... bo zmeczona juz jestem na maxa... duuuzo pracy + ta sesja sad jeszce
              jeden egz w środę, a ja nawet nie mam sily sie uczyc.. nie ucze sie i tym razem
              nie moge wziac urlopu sad bo duzo sie tutaj dzieje... o matko... mowie Ci - az
              mi sie ryczec ze zmeczenia chce..

buźka!
              • portka1 Re: Starania.....c.d. 03.02.05, 17:28
                Izutek, wiem o czym piszesz nawet nie wiesz jak dobrze, czasami z pracy
                przychodzimy ok22, w domu zdarza sie ze tylko spimy...

Robilam test, wyszla mi II krecha, widoczna ale ciut jasniejsza od kontrolnej,
                pewnie jutro rano bedzie silniejsza? Sama nie wiem. Myslalam czy jest sens
                zrobic test ok 23 , nigdy o tej porze nie spie takze zaden problem ale nie wiem
                czy jest sens(testów mam na tyle ).Mysle ze spróbuje, bo ostatnim razem testowa
                miaBam zdecydowanie silniejsza od kontr. Uciekam bo Lapek mi papcai zabral,
                zbój !! winkNapisz co myslisz, dzieki smile
                • izutek Re: Starania.....c.d. 03.02.05, 18:58
                  Portka, jeżeli to pierwsza wytropiona przez Ciebie krecha i testowałąś po
                  południu, to zatestowałambym jutro rano.. ale wisz, tak experymentalnie - why
                  not??? wink

ja wyobraź sobie jeszcze w pracy sad - wychodzę za jakieś 30 min... UMIERAM>>>
    • an282 Re: Starania.....c.d. 04.02.05, 10:33
      cześć kobiałki!!! my włśnie z mężem zaczynamy się starać o drugiego brzdąca. z
      pierwszym mimo tego że ciąża byłą zaplanowana nie mielismy problemów.
      teraz tak naprawde zaczęliśmy sie starać dopierow tym miesiącu, ale wciąz
      chodzi mi po głowie pytanie czy nie będzie problemów. 5 miesięcy temu
      odstawiłam tabletki, mój okres tak naprawde jest mało regularny. mój cykl
      grudniu trwał 30 dni w styczniu 23. boję się czy wszytsko zemną jest w
      porządku, dodam że w zeszłym miesiącu robiłąm podstawowe badania + usg
      wewnętrzne i wyszło że wszystko jest w porządku. wczoraj robiłam pierwszy test
      owuklacyjny teoretycznie 10 dnia cyklu, wyszła kreseczka ciemna a druga ledwie
      widoczna. mam wrazenie że śluzu jest wciąż maluitko. czy nie za wcześnie
      zaczełam robić ten test???????

• czekajacaa Re: Starania.....c.d. 04.02.05, 12:02
      Pomózcie prosze. Chce bardzo zajsc w ciaze. Piec miesiecy temu przestalam brac pigulki, okres mam co 40 dni. Kupilam testy od Pani Ewy, ale 5 to za malo, nie trafilam na owulacje. Jak mam liczyc pierwszy dzien testowania.?? I co moga oznaczac takie biale jakby skorki zamiast sluzu?? Czasem sluz sie pojawia, ale nie wyglada na plodny, czesciej sa w sporej ilosci takie zlepione skorki?? Pomozcie prosze, bardzo mi zalezy. Dzieki za pomoc
      • an282 Re: Starania.....c.d. 04.02.05, 12:10
        wiesz ja też odstawiłam tabletki pięć miesięcy temu, dwa miesiące temu zaczłeło
        mi się coś takiego jak tobie, nic nie bolało piekło ani swędziało, a słuz
        wyglądał jak zważony serek. poszłam do lekarza i powiedził mi że to jakiś objaw
        grzybicy, dał super lekarstwo jedną pastylkę wziełam ja druga mój mąz i jest
        juz super
        • czekajacaa Re: Starania.....c.d. 04.02.05, 14:16
          Dzieki za odpowiedz...tyle, ze u mnie ta sytuacja trwa jakies 4 miesiacesad Mam jeszcze pytanie. Dizewczyny pomozcie. Jak mam okres po tabletkach co 40-45 dni, teraz jest juz 46 i go nie ma, to kiedy powinnam zaczac testowanie i czy owulacja moze wystapic np w 30 dniu cyklu?? Jesli ktos wie prosze o porade. Dzieki z gory smile
          • an282 Re: Starania.....c.d. 04.02.05, 15:02
            to moze trwać i pięć miesięcy, ale wydaje mi się że to jest to
            • jolanta8 Re: Starania.....c.d. 04.02.05, 18:52
              Witam Was dziewuszki i to znowu jasmile
              widzę,że Wam fajnie idą testowanka a u mnie była owu około 15dnia na kursie a
              ostatnie przytulanie w 13dc ranosad
              może plemniczki mojego męża przezyły tak długo......

czekajaca przy takich cyklach zacznij testować około 15dc wcześniej chyba nie
              ma sensu tylko szkoda testów

jutro znowu jadę z Kielc idę spać
              dobranoc i do wtorku..
              pozdrawiam nowe dziewczyny na naszym forum

pa......
              • portka1 Re: Starania.....c.d. 04.02.05, 19:55
                Witam nowe kobietki wink U mnie DZISIAJ II krechy na t.ow. o 16, w koncu...
                spozniła mi sie dwa dni.

Izutek jak u Ciebie? Miałaś II, jak tak to pewnie walczysz wink Napisz!

Dziewczynki nie potrafie wam odpowiedziec na pytania, bo powiem szczerze ze od
                miesiaca dowiaduje sie o sobie (czytaj organizmie) rzeczy o których nie miałam
                zielonego pojecia. Tak to juz jest, tez tabletki odstawiłam we wrzesniu i cykle
                miałam nie regularne, chociaz ostatnie dwa m-ce jest po 27/28.

Jola witam Cie z powrotem wink Przynajmniej masz pewność że czas ze sobą
                wykorzystaliscie na maxa, takze nadzieja zawsze jest. Zreszta pamętasz jak
                ostanio niby idealnie każda z nas trafiała w owu a nic nie wyszło, także jak
                wiesz nie ma reguły.Głowa do góry!Mocno trzymam kciuki smile
                • izutek Re: Starania.....c.d. 04.02.05, 20:43
                  heja! cześć dziewczynki smile

portka, u mnie caly czas nic.. sad w statnim cyklu II pojawily sie w 15 dc.. ale
                  w przedostatnim w 16, takze zobacze jutro.. hmmm... dreszczyk emocji.. to moja
                  droga dzisiaj masz pewnie romantyczna noc wink ja sie troche zaczynam martwic...

dziewczyny, przy tak dlugich i niezbyt regularnych cyklach faktycznie 5 testow
                  moze nie wystrczyc.. zwlaszcza, jezeli nie znacie jeszcze do konca swoich
                  organizmow po odstawieniu pigulek. co do wszystkich innych dolegliwosci, hmm...
                  sama nie wiem co Wam napisac, wiec nie chce was wrowadzic w blad, ale
                  skorzystalabym z porady gin. zawsze to fachowa pomoc. ja nie mialam z czyms
                  takim stycznosci, wiec nie chce czarowac..

jola - czlowieku w drodze... powodzenia, wiesz.. chlopczaki mogą nawet wiecej
                  dni przezyc niz dwa dni - wiec dlowa do gory! smile

buzka
                  • jolanta8 Re: Starania.....c.d. 04.02.05, 21:18
                    Izutek ,portka macie taką samą "chyba" sytuacje jak ja:w poprzednich cyklach
                    owu wczesniej teraz dwa do trzech dni poźniej,w tym miesiacu miałam piękną owu
                    no ale cóżsad(((((
                    jak pech to pech,ale rzeczywiscie moze przeżyli chłopczyki)))))))leżałam 1 godz
                    z poduszką pod pupkąsmile))ale ze mnie świr.....
                    całuski
                    • portka1 Re: Starania.....c.d. 04.02.05, 21:51
                      Jola naprawde przestan sie zamartwiać, nie ma sensu a przede wszyskim powodu smile

Te moje krechy strasznie mnie zaskoczyły bo testowałam rano i wyszedł cien
                      testowej, no a o 16 gruba krecha smile Ale powiem wam ze dzisiaj strasznie mnie w
                      kosciach "łupało" nawet z pracy się urwałam i bez zadnych ekscesów wink Czego sie
                      nie robi smile

Izutek też sie zaczynałam zastanawiać co znowu z tym moim cyklem bo uwierzcie
                      takie nieregularne cykle bywają zdecydowanie bardziej stresujące. I powiem ci
                      ze stras robi swoje, a pisałaś ze jestes też zawalona praca, studiami, także
                      wszysko mozliwe, widzisz po mnie też 2 dni odstepu od ostatniej, mówie Ci coś w
                      Tym jest smile
                      A tak z innej beczki: macie może psiaki? smile Powiem wam ze my dzieki psiakowi
                      nauczylismy sie obowiązkowości : spacerki, regularne jedzonko, niezła zaprawka-
                      uwierzcie smile
                      • portka1 Re: Starania.....c.d. 04.02.05, 21:56
                        i jeszcze jedno: Izutek, Jolanta - widziałam wasze zdjęcia (w końcu wiem z kim
                        pisze) i.....niezłe "LASKI" z Was kobietki ...smile

• izutek Re: Starania.....c.d. 05.02.05, 13:04
                          jola - powtarzam po az drugi - glowa do gory!

portka, u mnie dzisiaj o 11 jakby cieeeeń krechy, ale sama nie wiem czy to moje
                          zludzenie czy faktycznie cien.. ??? okaze sie po 17, zatestuje drugi raz.
                          nie mam psiaka, bo szkoda by mi bylo tego zwierzaczka.. wiesz my jestesmy tak
                          pochlonieci praca, ze biedaczysko siedzialby przez 3/4 doby sam w domku sad ale
                          wbrazam sobie, ze duzo moze nauczyc.

no... i tak.. wracam do nauki, o w srode ostatni egzamin, ktorego i tak nie
                          zadam bo jeszcze sie uczylam, a to straszn kobyla - praca mi na tym razem nie
                          pozwolila.. ale to nic, jak nie treraz to pozniej dam rade...

buziaki
                          • portka1 Re: Starania.....c.d. 05.02.05, 16:06
                            Izutek trzymam kciuki za egzamin i oczywiescie krechy smileStarania u mnie (podaje
                            w celu statystyki): 17 i 8 rano(dzis) ciekawe...
                            Robilam dzisiaj test ok 14 i wyszla mi blada kreseczka testowa, a wczoraj o 16
                            ciemniejsza od kontrolnej.Czyli owul. byla w nocy?? Powiem ci szczerze ze sie
                            gubie wink
                            powiem ci ze wlasnie pies nas zmobilizowal do powiedzmy zamieszkania w domu smile
                            Wczesniej to naprawde tylko traktowany byl jak sypialnia, a teraz? Oczko w
                            glowie wink Nawet do pracy maz go bierze jesli planuje dluze pracowac, ale musze
                            ci przyznac ze wielki obowiazek, ale kochany..

Ok, tyle tych wypocin, testuj i do dziela smile
                            ------
                            pozdr., smile
    • izutek Re: Starania.....c.d. 05.02.05, 16:07
      glupieje... zobilam znowu test... ZERO, nawet cienia.. kory 4 godz. wczesniej
      byl sad juz nie wiem.. sad
      • portka1 Re: Starania.....c.d. 05.02.05, 16:49
        Izutek u mnie 10dc cien widoczny krechy testowej, 11dc brak nawet cienia, 12dc
        tak|e brak, 13 wieczorem widac 'przez lupe' kreche, 14dc bardziej widoczna,
        15dc ciemniejsza od kontrolnej.
        Wierz mi tez zaczeBam sie zastanawiac czy nie mialam ow wczesniej tj ok 10dc,
        testuj zobaczysz ze bedzie!
        • portka1 Re: Starania.....c.d. 05.02.05, 16:51
          i czytaBam na staraniach ze najlepiej 2 dni przed owul. sie przytulac, tak|e
          nie zamartwiaj sie krecha bo jutro pewnie zobaczysz tylko rób nastrój i do
          dzieBa !! wink
          • izutek Re: Starania.....c.d. 06.02.05, 15:52
            portka, zaraz sie rozplacze... normalnie nadal ZERO - tzn taki b leciutki
            cien.. taki sam jak juz od 2-3 dni. zalamka... dzsiaj 17dc.. 2 cykle temu bylo
            w 18 dc, wiec poczekam do jutra, a pozniej zaczne plakac.. strasznie mnie to
            stresuje..

a jak u Ciebie - juz po nie?? smile
            • portka1 Re: Starania.....c.d. 06.02.05, 18:02
              Izutek, przestan sie rozczulac nad sobą!! Musze Ci to napisac, skoro piszesz ze
              mialas juz taka sytuacje, zabardzo sie dolujesz, co bedzie jak bedziesz czekała
              na testowanie ciazowym w okresie @, a obicałyśmy ze bedzie inaczej. Wiec bardzo
              Cię prosze:głowa do góry, jutro spokojnie testuj i nie daj sie zwariowac!!
              Pisałam ci ze tez mialam cienie krech w zasadzie od 10dc (wtedy zaczełam
              testowac)i tak na przemian. Nie stresuj sie, prezciez jestes okazem zdrowia
              wiec kwestia czasu az sie pojawia.
              No, a teraz do ksiazek, podobno masz egazmin wink

PS.a-ha, Pisze to wszystko nie po to by Ci zrobic przykrość, pamietaj.
              • izutek Re: Starania.....c.d. 06.02.05, 18:30
                wiem, wiem...
                czekam..
                • portka1 Re: Starania.....c.d. 06.02.05, 18:39
                  no wink
                  • an282 Re: Starania.....c.d. 07.02.05, 07:35
                    cześć Izutko i Portko, strasznie fajnie podtrzymyjecie się na duchu, długo się
                    juz staracie??? w tym miesiącu zaczęłam po raz pierwszy test owu i chyba już
                    się zdążyłam w nim zgubić, raz mam cień kreski raz jej prawie zupełnie
                    brak....co mam o tym myśłeć?
                    • izutek Re: Starania.....c.d. 07.02.05, 09:07
                      cześć An, witaj!
                      testuj dalej - bo oznacza to, ze jescze nie było piku LH. spokojnie... wiem..
                      łatwo powiedzieć - sama cały czas czekam.. dzisiaj już 18dc.. zobaczymy - zaraz
                      zatestuje (???). wlasnie tego dnia mialam skok LH 2 cykle temu, a ostatnio w
                      15dc.. takze nie takie to proste -a nasze organizmy - nie zegarki...
                      ale czuje, ze tojuż sie zbliza, bo śluzik.. wink

buziaki! i miłego dnia+tygodnia dziewczynki
                      • an282 Re: Starania.....c.d. 07.02.05, 09:50
                        cześć Izuniu!!!!!!
                        a moze tak być że jednego dnia jest kreseczka bardziej widoczna a drugiego dnia
                        niej?
                        a śluż wydaje mi się ze to ujż ten co ma być, ale też nie jestem pewna....
                        a ty długo się już starasz?
                        • czekajacaa Re: Starania.....c.d. 07.02.05, 11:00
                          Już 5 miesięcy po pigułkach nie ma dzidziusiasad a bardzo z mezemy juz chemy...Ostatnio po 45 dniowym cyklu zaczelam testowanie w 19 dniu, ale na owulacje nie tarfiłam, jęsli w ogóle u mnie jest.....teraz mam nowe testy ale nie bardzo wiem kiedy zaczac testowanie. Ostatnie 3 cykle byly po 40, 45 i 48 dni. Kiedy mam zaczac testowanie. To bardzo wazne.Prosze o pomoc!!!
                          • an282 Re: Starania.....c.d. 07.02.05, 11:12
                            a powiedz mi Czekająca, byłaś u gina po tym jak odstawiłaś? ja też przestałam
                            brać tabletki 5 miesiecy temu ale mój najdłuższy cykl trwał30 dni te twoje 45-
                            48 to strasznie długo, a jak miałas przed tabletkami?????
                            • czekajacaa Re: Starania.....c.d. 07.02.05, 12:05
                              Po odstawieniu bylam raz, ale przed okresem...za tydzień idę, ale się boję, że szybko nie zajdę w ciążęsad Przed tabletkami było w miarę, co ok 30 dni....tyle, że schudłam sporo i chyba dlatego, a cykl się cały czas wydłuża. Jak miałam przerwę między tabletkami to na okres czekałam, aż 4 miesiące sad. Proszę podpowiedzcie kiedy zacząć testowanie w przypadku cyklów, 40, 45 i 48 dni (ostatnie 3 cykle). Cały czas myślę o małej istotce we mnie...ale bez skutku sadMoże z testami się uda, tylko kiedy zacząć testowanie??
                              • an282 Re: Starania.....c.d. 07.02.05, 12:15
                                wiesz ja na twoim miejscu zrobiłabym sobbie badania hormonalne, to okresłiło by
                                si twój cykl, a jeżlei nie chcesz robic tego to moze zacznij testować się od 10-
                                12 dnia cyklu, troche będzie kosztowne ale moze coś ustalisz. A masz moze inne
                                objawy owulacji? bolący jajnik, śluz płodny, bolące piersi?????
                                • izutek Re: Starania.....c.d. 07.02.05, 13:27
                                  czekajacaa - nie zastanawiaj sie i nie zamartwiaj - tylko po porstu marsz do
                                  gina - to rozwieje Twoje watpliwości, na pewno nie zaszkodzi - tylko pomorze!
                                  Testowanie zaczyna sie (przy nieregul cyklach) - odejmując 17 od dlugości
                                  najkrótszego cyklu z ostatnich 3 m-cy... ale - koniecznie do lekarza! i na
                                  badanka! wink

an, ja sie staram 5 cykl... i hura - testowalam - i w koncy mam II (druga
                                  jeszcze troche jeasniejsza od kontrolnej, ale jest - u mnie to normalne -
                                  wieczorem bedzie ciemna)
                                  co do Twojego pyt - raz krecha jest, a raz jej brak - to nie.. Prawidlowo
                                  powinno to wygladac tak - jak na zdjeciu zalaczonym przez Ewe na tej stronie.i
                                  krecha nie mozde byc "cieniem" - musi byc dobrze widoczna. Ja mam wlasnie
                                  dokladnie tak jak na tym zdjeciu - i tez testuje 2Xdziennie....

buziaki!
                                  • an282 Re: Starania.....c.d. 07.02.05, 13:41
                                    Izutek tylko ja mam test nie od ewy tylko z apteki, clean plan...
                                    A co to znaczy że masz dopiero pierwszy raz, znaczy ze nie miałaś owulacji
                                    przez 5 miesięcy, czy pierwszy raz trafiłaś akurat w ten dzień???
                                  • izutek Re: Starania.....c.d. 07.02.05, 17:12
                                    an - nie, nie - zle mnie zrozumialas... owu mam kazdego cyklu, tylko tym razem
                                    spoznila sie kilka dni i czekalam na nia z utesknieniem wink.. wiec sie ciesze,
                                    ze dzisiaj sa te II, bo jutro przyjdzie... a juz sie zaczynalam martwic... ale
                                    nic dziwnego.. bylam strasznie przemeczona przez ostatnie 2-3 tyg w pracy, plus
                                    sesja w szkole... wiesz - to wszystko dziala na nas bardziej niz nam sie wydaje.

pozdr
    • izutek Re: Starania.....c.d. 07.02.05, 21:06
      kurde... u mnie zalamka.. test rano - widoczny, ale jeszce troche jasny.. wiec
      oczekiwalam wieczorem ciemnego.. a tutaj - jasniejszy niz byl rano! no i co to
      ma znaczyc.. jezeli jutro syt. sie powtorzy, no to sama juz nie wiem... a
      najgorsze jet to, ze jutro rano wyjezdzam sad i wracam pojutrze po 20:00.. wiec
      w najbardziej decydujacym momencie mnie nie bedzie sad ale pech! zalamka...
      naprawde zaskakuj mnie ten cykl.. kiepsko.. teraz nie wiem czy "szalec tej
      nocy".. czy poczekac do rana.. no i co ja mam robic..
      • an282 Re: Starania.....c.d. 08.02.05, 07:47
        cześc Izutko!!!!!!!! nic się nie martw, wszystkie nas zaskakują nasze
        organizmy.......który to już u ciebie dzień cyklu? moze miałaś wcześniej owu i
        już jesteś zafasolkowana?!!!! bardzo bym ci tego życzyła jak i każdej z nas.....
        wiesz ja na twoim miejscu przytulała bym się i rano i wieczorem.....ja z jak z
        mężem robiliśmy pierwszego dzieciaczka, przytulaliśmy sie nieraz i trzy razy
        dziennie, a efekt był piorunujący....Izutko bądź wciaz dobrej myśli!!!!!!!!!!!!
        a od którego dnia cyklu robiłaś testy owu?
    • jolanta8 Re: Starania.....c.d. 08.02.05, 13:14
      Cześc dziewczyny!!!
      Izutku owu sie poprostu przesunęła u Ciebie Ewcia mi pisała,że tak może
      sięzdarzyć,ja zawsze miałam owu w 11 dc a tym razem w 16dc!!!!!!
      nie martw sie na zapas i daj znać co i jak u ciebie

portka a ty masz jakieś objawy bo ja KOMPLETNIE ŻADNYCHsmile)))
      Juz mi się smiać z tego chce bo cykl temu przeżywałam,jak mrówka okres teraz
      luzik zreszta nawet nie mam na nic czasu i oty nie myslę we czwartek znowu kusr
      i tak mi jakos leci ten CZAS OKRESsmile)))))

pozdrawiam
      • izutek Re: Starania.....c.d. 08.02.05, 13:49
        an.. to nie mozliwe zeby owu juz u mnie byla.. testowalam od 10dc... dzisiaj
        znowu testowalam rano.. krecha jasna, taka sama jak wczoraj o 11:00. juz sama
        nie wiem. na wszelki wypadek przytulilismy sie jeszcze z mezem rano "na
        pozegnanie" i pojechalam do rodzicow, no i na egzamin, ktory mam jutro.. sad
        bede jutro po 21 spowrotem w domku.. no i zobaczymy... zatestyuje jeszcze
        dzisiaj wieczorem i zobacze jaki bezie rezultat..

Jola - ja wiem, ze owu na pewno sie przesunela, ale dlaczego od 3 dni mam jasna
        kreske na testach??? no... moooooze troszke rozni sie czasami natezeniem.. i
        jest widoczna (nie jest tzw cieniem..). teraz juz sama nie wiem co jest
        grane ??? niezle numery... i w dodaku tylko 3 testy mi zostaly.. ups...

An... za czesto przytulac sie to tez nie za dobrze, no bo chlopaczki sie nie
        zdaza zregenerowac.. wiesz.. zalecane jest co drugi dzien.. codziennie jezeli
        nie ma z nimi najmniejszego problemu, ale kilka dni s\dziennie, to juz moze nie
        dzialac..

a jak u Was?
        pozdr
        • an282 Re: Starania.....c.d. 08.02.05, 14:14
          Izutko ale zadziłałało mam dorodnego 6 letniego synka!!!!!!!!!!!!
          a czujesz jakieś objawy przedowulacyjne? moze naprawde owulacja dopiero sie
          zbliża??? trzymam mocno za ciebie kciuki!!!!!!!
          • an282 odp do Izutki cd 08.02.05, 14:22
            a ja sama nie wiem czy miałm już owu czy moze jeszcze nie, wydaje mi sie że
            tak........wszystko wjaśni sie ok 20.02....
            narazie zupełnie nic nie czuję.....nawet piersi mnie nie bolą które zawsze
            bolały już na dwa tyg. przed @, a temp mam cały czas podniesioną, ale przy
            ostatnim cyklu miałam podniesioną aż do @......więc zostaje mi tylko
            czekać.......
          • izutek Re: Starania.....c.d. 08.02.05, 14:22
            An.. objawow specjalnych nie czuje, tempki nie mierze, ale śluzik plodny
            jest wink i tego podwazyc nie mozna.. bede czula jak bedzie owu, bo ja zawsze
            czuje.. tylko, ze wtedy to juz jest za pozno..
            no... dzisiaj sie przytulalismy rano.. w razie czego jeszcze jutro w nocy, jak
            juz bede w dmku.. i zobaczymy co z tego wyjdzie.. ale na prawde nie wiem co sie
            dzieje..
    • izutek Re: Starania.....c.d. 08.02.05, 18:50
      no.. i tak jak myslalam.. krecha testowa dzisiaj o 18:30 WYRAZNA! tylko, ze ja
      jestem teraz dleko od mezusia sad i mozliwe przytulanko - dopiero jutro o
      22:30... i co? myslicie, ze zdaze??? Niby owu przychodzi 24-36 godz po
      pozytywnym tescie, a jajeczko po uwolnieniu jest zdolne do zaplodnienia 12-24
      godz, chlopaczki potrzebuja jakies 6 godz, zeby dotrzec na mijsce... kurcze
      moze nie bedzie za pozno... trzymajcie kciuki!

pozdr
      • jolanta8 Re: Starania.....c.d. 08.02.05, 19:09
        no i SUPER!!!! Ja miałam identycznie!
        napewno zdążysz owu do 36 godz a Ty juz bdziesz razem z mężusiem jutro
        wieczorem.Extra!
        powodzonka:0)
      • portka1 Re: Starania.....c.d. 08.02.05, 19:18
        Izutek w koncu znalazlam czas i nadrabiam forum wink Wierze ze strasznie
        stresujace bylo to Twoje testowanie, sądzę że wykorzystałaś szanse na maxa no i
        jeszcze przed Tobą smile Podobno przed owul. to szansa na dziewczynke smile Także
        mocno trzymam kciuki. Z tego co czytam to każdej ze 'starych' ze "starań"
        organizm zaszalał, mi sie owu. spóżniła, Joli i Tobie, Ciekawe dlaczego, może
        próba wytrzymałości przed testem @owym wink Oby nie...

Witam nowe Kobietki, coś o mnie: tab.anty.odstawiłam we wrześniu, to drugi cykl
        starań z testami (mam nadzieje jak My wszystkie ze ostatni)... A pierwszy bez
        odsesji i stresu (narazie mi to się świetnie udaje dzięki pracy). Co więcej:
        cykle mialam przed tabletkami nieregularne, po odstawieniu: 37,28,40,27(coś
        tak) ale w grudniu byłam chora. Mam nadzieje ze teraz już są bardziej
        regularne.Jeśli ostatnia faza cyklu u mnie trwa od owu.15 dni tzn. ze @ powinna
        byc ok20.II. To by byo na tyle.

Jola, u mnie żadnych ciażowych objawów i staram się o tym głowy nie zaprząteć w
        dodatku teraz bo znów sie nakręcę i będzie tylko rozpacz smile

Ale się spisałam wink
        • izutek Re: Starania.....c.d. 08.02.05, 19:40
          no... straszne w tym cyklu szalenstwo.. wszystkie sie spoznija - to fakt.. ale
          na szczescie opoznienie w granicach max tygodnia - to nie opoznienie i nie jest
          traktowane jako cykl nieregolarny - po prostu - tak dzialamy.. no i zegarkami
          nie jestesmy wink
          kurcze - mam tylko nadzieje, ze zdazymy jutro...
        • an282 Re: Starania.....c.d. 09.02.05, 08:21
          cześć Portka!!! ja też we wrześniu odstawiałm tabletki, cykle były dos
          regularne do grudnia, bo wtedy wyjechaliśmy w góry i trwał 32 dni, za to
          styczniowy 23 dni....ja staram się o drugą dzidzię i tak naprawdę to dopiero
          pierwszy cykl, też czekam na @ ok 20 (znaczy nie ja wcale na nią nie
          czakam!!!!!!!!)
    • jolanta8 Re: Starania.....c.d. 08.02.05, 21:34
      dziewczyny jestem zdołowana-mój mąż jest tak związany z rodzicami
      emocjonalnie,że wszystko im wyśpiewał,że staramy sie o dziecko o ni znowu
      zasugerowali,że w takim przypadku lepiej zamieszkać z nimi i wciąż są kłotnie
      między nami wydajee mi sie ,że nigdy się od nich nie odłączy jeżdzi do nich
      regularnie co tydzieć,tak się boję,że przez to moje małżeństwo może nie
      przetrwać.Uważa,że jestem najważniejsza ale mimo wszystko cały czas liczy si
      etylko ze zdaniem mamusi i tatusia.koszmar!!!! teściowie twierdzą,że lepiej mi
      bedzie z nimi itd...ale ja i tak wiem,że oni chcą tylko syna i wnuka,idę
      popłakać
      pozdrawiam
      • an282 Re: Starania.....c.d. 09.02.05, 08:04
        Izutka, napewno zdążysz najważniejsze że masz już tą drugą wyraźną
        kreseczkę....a dzis jak już będziesz z meżusiem te prędziutko do dzieła.....a
        już od rana zapowowiedz mu żeby trenował swoje wyścigówki smile))......
        i życze ci byś jeszcze w lutym znalazł dwie tłuściutkie kreseczki na teście
        ciązowym!!!!!!!

Jola ja też znam ten ból, mój mąż też starsznie zwiazany jest ze swoją mamą,
        jesteśmy już 8 lat po ślubie i dopiero od niedawna trochę spasował, był taki
        moment że jak słyszałąm że jedziemy do teściów (a działo to się bardzo częto)
        miałam drgawki.....
        a gadałąś z nim na ten temat?? moze on tego nie dostrzega? a teściowie co na
        to, nie widzą ze to moze zepsuć wasz zwiazek???

Pozdrawiam Aneta
        • izutek Re: Starania.....c.d. 09.02.05, 10:36
          heja,
          Jola.. na Twoim miejscu - na spokojnie, bez emocji porozmawialabym z mezem.
          Powiedz mu co Ciebie tak na prawde boli i jakie sa Twoje odczuia... Wlka nic
          nie osiagniesz.. Pamietasz, ja sama niedawno jeszcze pisalam, ze ciezko mi
          mieszkac z tesciem i nie moge sie doczekac kiedy sie w koncu przeprowadzimy do
          siebie. Teraz to jest ic w porownaniu z tym, jak mieszkalismy w Stanach i tam
          na stale zyje sobie jego mama... to sie dzialo.. Mam zawsze byla na pierwszym
          miejscu, chociaz bylam zawsze zapewniana ze tak nie jest.. Teraz jest lepiej bo
          na miejscu jest tylko tesc.. ale jak myslisz z kim moj maz najpierw rozmawia po
          powrocie do domu??? Oczywiscie nie ze mna.. bo zanim dotrze do naszego pokoju,
          to zaliczy rozmowe z tata i siostra sad.. a ja czekam. Rozmawialam z nim na ten
          temat - przyznal mi racje.. Tylko po porstu czuje sie niezrecznie, kiedy
          wszyscy go zaczepiaja.. Takze mysle, ze powinnas porozmawiac z nim i postawic
          sprawe jasno - moze on tak na prawde nie zdaje sobie sprawy z tego co sie
          dzieje.. faceci tacy sa.. Ale n to jest tylko jedno wytlumaczenie - to jest
          mezczyzna.. powodzenia!

a u mnie sad dzisiaj rano pik LH powinien sie utrzymywac, a tu NIC.. jakis tam
          cien tylko - czyli owu pewnie byla rano i juz nie zdazymy sad wyslac chlopaczkow
          wieczorem sad bo jajeczko czeka na nich 12 godz.... pech...
          ostatnimi razy wlasnie tak mialam - jednego dnia rano - jasna, wieczorem
          ciemna, next day - rano ciemna i wieczorem dopiero jasna.. a tutaj poszlo tak
          szybciutko.. ze jedynie dzisieszy ranek bynas ratowal.. ale niestety...
          buuuuu... life's brutal!! buuuuu....
          an - dzieki za mile slowa.. ja tez trzymam za Ciebie i za nas wszystkie kciuki!
    • jolanta8 Re: Starania.....c.d. 09.02.05, 11:06
      Izutku portka dzięki za słowa pocieszenia najgorsze jest to,że ja bede zmuszona
      jednak zamieszkać z rodzicami tesciami bo chcemy sie budować i innej mozliwośco
      szczedności pieniędzy nie ma,teraz placimy dużo kasy na mieszkaniesad( buuu

Izutku widziałam Twój post z tego mojego nieduzego doświadczenia wydaje mi
      się,ze jednak pik już był i dzisiaj jest ten moment starań bo jeżeli wczoraj
      była mocna to dziś jajeczko się uwalnia ,więc do dzieła o 22.00!!!!!!smile

pozdrawiam i zyczę powodzenia,jestem ciekawa co Ewunia Ci napisze,może napisz
      do niej emaila? bedziesz miała odp wcześniej
      • izutek Re: Starania.....c.d. 09.02.05, 11:27
        Joal - tylko pamietaj, spokojnie.. bo gniew zawze rodzi konflikt.. wiem, ze
        trudno czasami zachowac ten spokoj, ale sprobuj.. ok?

zaraz wysylam maila do Ewy..
      • portka1 Re: Starania.....c.d. 09.02.05, 11:27
        czesc
        Jola wiesz,Izutek ma racje z tą rozmowa z mężem, faceci są naprawde odporni na
        wszelkie aluzje dawane przez nas (niestety) im należy czarno na białym
        wytłumaczyć o co chodzi, bo owijanie w tzw. bawełne nic nie daje.To tak pisze z
        mojego doświadczenia, jak wytłumacze mężowi dlaczego to przyznaje mi racje
        (zazwyczaj wink
        Powiem Wam że mieliśmy duzo szczescia w życiu, dlatego się czasami obawieam że
        karta się musi kiedyś odwrócić (chodzi o te całe starania)...sama nie wiem.
        Dlatego tak długo zwlekalismy ze staraniami, zwyczajnie sie bałam. Wzielismy
        ślub dopiero kiedy mielismy wykończony dom, ogród, samochód. Nie musiałam
        mieszkać z tesciami, może dlatego uważam że są naprawde świetni.
        Jola sądze że te pare lat u teściów są niczym z perspektywą własnego domku.
        Popatrz na dobre strony, sam fakt że chcą Wam pomóc jest ważny smile

Izutek, te testy potrafią niezłe figle sprawiać, też czekam z nieciekawościa co
        Ewa odpisze. Sama dowiaduje sie o sobie nowych rzeczy dzięki forum, o których
        nie miałam zielonego pojęcia..

No i ostatnie: Dziewczynki napiszcie kiedy macie dostac(oby nie!!) @?? Ja ok 20
        (tak mysle).
        • an282 Re: Starania.....c.d. 09.02.05, 11:34
          nie wiem portka czy czytałaś ale ja tez planowany termin @ mam ok 20 i już mi
          odwala choć wiem ze to jszcze dosć długo
          • portka1 Re: Starania.....c.d. 09.02.05, 11:36
            An, to jesteśmy dwie na 20, trzymam kciuki!!! smile
            • jolanta8 Re: Starania.....c.d. 09.02.05, 11:50
              Tak dziewczyny nic w porównaniu z perpektywą mieszkania w swoim domkusmile

Ja mam dostać 15tego i chyba ostanę ale to nic ,nie robię z tego żadnych
              problemów,dzisiaj śniła mi się córka taka kochana mała dziewczynka nie chciałam
              otwierac oczu nie chciałam wstawać z łózka.......niekiedy mam piekne sny....

mie czuję żadnych objawów ciązy ostatnio czułam i nic nie byłosmile)))))))

za tydzien wszystko sie wyjaśni...
              moja szefowa już wie ,że wzięłam wolne żeby się starać domyśliła się i zyczyła
              mi powodzenia.....
              • an282 Re: Starania.....c.d. 09.02.05, 11:54
                Portka a jak ci idzie to czekanie?? bardzo doszukujesz się objawów? bo mnie już
                wariactwo dopada?
                o pierwszą dzidzię się starasz? ja mam syna 6 lat, a teraz już bzika dostaję....

Jola skąd wiesz ze napewno dostaniesz, dopuki nie ma @ wszystko moze
                być.........
                • izutek Re: Starania.....c.d. 09.02.05, 12:03
                  no to ja zaraz po was - bo u mnie jezeli owu dzisiaj, yo @ dokladnie 12 dni
                  po.. czyli 22-go. pewnie bedzie.. a wtedy zaczynam juz na pewno monitoring cylu
                  wraz ze wszystkimi badaniami, tak jak sobie obiecalam ostatnim razem.. nie wiem
                  czy to czekanie mialo sens.. eeehhh...
                  • an282 Re: Starania.....c.d. 09.02.05, 12:09
                    izutek portka jola macie moze gg, tam latwiej rozmawiać, tak na wszelki wypadek
                    gdybyście miały ochotę mój numer to 1327988
                    • jolanta8 Re: Starania.....c.d. 09.02.05, 12:15
                      Wiesz Izutku to wcale nic nie znaczy te dojście chłopczyków może być naprawdę
                      szybsze jeżeli śluz jest odpowiedni

nie zamartwiaj się,ja mam tylko na celu urodzić w tym roku i mam jeszcze dwa
                      cykle czasu tak ja Wy zresztą chcę być mamusią w wieku 27lat nastepne dziecko w
                      wieku 30lat i byloby super!!!!!

an mój numer 5016320
                      z chcęcią z toba pogadam dziś wieczorkirm bo teraz lecę do rodzinki
                      pozdrawiam
                      • an282 Re: Starania.....c.d. 09.02.05, 12:18
                        jolu dziękuje za gg ale ja wieczorem nie mam dojscia do internetu, ale moze
                        jutro będziesz miała ochotę ja mam dostęp od 7 do 16
                        • jolanta8 Re: Starania.....c.d. 09.02.05, 12:21
                          wiesz ja jestem dopiero w poniedziałek w domu i bede przez cały dzień wyjeżdzam
                          do Londynu kilka razy w miesiącu taką mam pracę i jutro znowu wyjazd więc
                          czekam w poniedziałeksmile))))))papa
                          • an282 Re: Starania.....c.d. 09.02.05, 12:23
                            oki miłej podróży.....i fasolki w brzuszku!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                  • jolanta8 Re: Starania.....c.d. 09.02.05, 12:10
                    masz racje an jeżeli nie ma to wszystko jest mozliwe....
                    Ja Iza też będe ro bić monitoring i wszystkie badania w nastepnym cyklu po 2
                    tylko nie wiem kiedy co się robi...
                    mam tarczycę i boję się że to może też być powód że nie mogę zajśc w ciąże
                    jakie badania Wy dziewuszki robicie i kiedy na co.....ja u ginka juz nie byla
                    baaaaaaaaaaaaardzo długo
    • izutek Re: Starania.....c.d. 09.02.05, 12:08
      aha - wiecie, ja to jestem straszna realistka - jezeli wiem, ze owu mam dzisiaj
      od rana (bo krechy juz brak - jest tylko jej bbbbaaaardzooo slaby cien0, to
      wiem, ze jajeczko ma 12 godz gotowosci no i trzeba od tego jeszcze odjac czas
      chlopaczkow w drodze.. wiec wydaje mi sie, ze szans to dzisiaj juz nie
      bedzie... szkooooda....
      • portka1 Re: Starania.....c.d. 09.02.05, 12:39
        Izutek nie przekreslaj jeszcze niczego!! Przeczytaj na forum starających sie a
        bedziesz wiedziec o czym pisze

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19585&w=20400331
        mam nadzieje ze link mi sie wkleił poprawnie wink
        • izutek Re: Starania.....c.d. 09.02.05, 12:47
          portka - dzięki, pomoglo i teraz dreszczyk emocji mnie przeszywa.. jejku... jak
          ja zdam ten egzamin dzisiaj o 16:00???? wszystko naraz!
          • portka1 Re: Starania.....c.d. 09.02.05, 12:52
            No!!!! Także głowa do góry i... trzymam kciuki za egzamin a później do
            dzieła!!!smile
            • izutek Re: Starania.....c.d. 09.02.05, 13:34
              portka, sa niezle jaja!!! zrobilam test o 13:00 i widoczna krecha jest!
              nawidoczniej rano zrobilam test za wczesnie i ocz byl za bardzo rozcienczony -
              wiesz wink czyli LH jeszcze na wyzszym poziomie, a owu dzisiaj w nocy... mmmm....
              fajnie... ale koncze temat.. relax! wink
              • portka1 Re: Starania.....c.d. 09.02.05, 13:45
                Izutek ja miałam podobnie: 14dc późnym wieczorem zaczęłam czuc jajnik wink
                mysle:rano test na pewno dwie krechy, a jak zrobiłam to bladziuska. Gdy
                zrobiłam o 16 to wyrazna gruba krecha! Coś w tym porannym testowaniu jest
                prawdy wink
                • izutek Re: Starania.....c.d. 10.02.05, 13:51
                  portka - dokladnie, nawet Ewa powiedziala, ze dlatego wlasnie najwczesniej
                  trzeba testowac o 10:00... a ja zatestowalam sporo wszesniej smile no, ale
                  wszystko sie wyjasnilo, czas tez wykorzystaklismy... bylo podejscie na ok. 35
                  godz przed owu i w dzien owu... takze okaze sie! smile

jeste jeszcze jedna wazna sprawa - mam sesje za soba! i hura hura - wszystko
                  zdane pieknie... ufff... w koncu! a swoja droga - to niezly wyczyn, podwojne
                  starania - sesja i bejbik smile wow - dzialam za dwoch! smile

pozdr
    • portka1 Re: Starania.....c.d. 10.02.05, 14:59
      Kobietki, mam pytanie: dzisiaj 21dc i zaobserwowałam taki biały śluz, w sumie w
      ostatnim cyklu też tak miałam, sama nie wiem co on oznacza, jesli w ostatnim
      był i przyszła @ to w tym pewnie też...Ah jak mnie to wkurza!!! Jak to w sumie
      jest z tymi sluzami, wiecie?? Jaki i kiedy?
      • izutek Re: Starania.....c.d. 10.02.05, 16:40
        portka.. nie mam zbyt duzego pojęcia na temat sluzu w przypadku ew. ciąy.. ale
        wiesz co - radzę Ci nie zwracać uwagi i nie szukac.. ok? każda z nas zachowuje
        się inaczej... smile
        • portka1 Re: Starania.....c.d. 10.02.05, 20:51
          Izutek nie zrozumialas mnie: Nie lacze sluzu absolutnie z ciaza, w ostatnim
          cyklu tez tak mialam, nigdy dotad nie zwracalam na to uwagi, a dzisiaj jakos
          tego wiecej sie pojawilo wink, a na zdjeciu o fazach cyklu pisze o suchosci,
          zastanawialam sie czy wszystko jest ok.
          Wierz mi nie chodzi o szukanie objawów, juz nie, jak obiecalam: trzymam
          pion! smile
          ------
          pozdr., smile
          • izutek Re: Starania.....c.d. 10.02.05, 22:49
            ok - portka, to w takim razie nie wiem, ale.. mysle, ze to nie porblem... pza
            tym wszystko OK? Nic nie boli itp??
            • portka1 Re: Starania.....c.d. 11.02.05, 10:46
              Jeśli chodzi o tzw. objawy to staram sie nie doszukiwać smile Poza wczorajszym
              sluzem i takim od czasu do czasu kłującym "czymś" w okolicy jajnika, to nic.
              Ale POWAŻNIE: NIE WIĄŻE TEGO Z CIĄŻĄ!!!
              Śluz zazwyczaj podobno taki jest ok 5dni po owulacji, normalka (tak się
              dowiedziałam).
              Izutek a u Ciebie? Po starankach? Kiedy ew. @???
              • portka1 Re: Starania.....c.d. 11.02.05, 10:48
                Aha, i jeszcze jedno: nie robie żadnych testów (owulacyjnycz czy ciążowych) do
                czasu @, to juz postanowione!!!
                • izutek Re: Starania.....c.d. 11.02.05, 10:56
                  portka - fajnie wiedziec o tym sluziku wink u mnie narazie spokoj.. tzn wiesz-
                  pewnie taki jak u Ciebie smile czekamy.. i co do testow - to samo postanowienie -
                  zero testów! czekam na @ tzn nie czekam!!!!!! ew @ mialaby przyjsc 22-go... mam
                  nadzieje, ze jej nie bedzie...
                  • jolanta8 Re: Starania.....c.d. 13.02.05, 18:25
                    Dziewczyny a ja już 15tego powinnam dostać @ nie czuję kompletnie żadnych
                    objawów tylko wodnisty sluz dzisaj 2 dni przed @ Wy też tak macie w tym
                    terminie?
                    • izutek Re: Starania.....c.d. 13.02.05, 21:55
                      czesc Jola! wodnisty sluz mowisz... hmmm.. nie - jakos sobie nie przypominam
                      takich objawow (??) na prwde nie wiem.. nie jestem pewna..
                      ja za to 4-ty dnien po owu.. w tym czasie juz mnie zwykle bola piersi. Ja mam
                      tak jakos dziwinie, ze bola mnie zaraz 2 dni po owu i pozniej pzestaja.. a
                      tutaj - tym razem - nic.. bolu brak (???) oszalec mozna z tym wszystkim...
                      kurcze.. ale tempka juz wzrosla, czyl progesteronik dziala.
                      pozdr
                      • jolanta8 Re: Starania.....c.d. 14.02.05, 11:39
                        dziewczyny znowu mój organizm szaleje!!!!!!!!!!1zrobilam test ciązowy i blada
                        druga kreska ale wyrażna trzęsą mi się ręce już sama nie wiem co mam o tym
                        mysleć w zeszłym cyklu zrobiłam test owu na ciążę i też była blada kreska traz
                        zrobiła ale ciążowy bo wtedy nie miałam nie cieszę sie bo wtedy miałam duuze
                        rozczarowanie i tym razem chyba tez tak bedzie cos czuję a poza tym skurcze
                        jajników jak na @ jutro mam dostać
                        pozdrowinka
                        • izutek Re: Starania.....c.d. 14.02.05, 12:32
                          oooooooo!!!!!!!!! Jola, na maxa trzymam kciuki!!!!! dzisiaj i jutro mogą sie
                          przydac! informuj na bierząco!!!

a dzisiaj mi możecie zyczyć spełnienia tego wielkiego marzenia, bo są właśnie
                          moje urodzinki w walentynki wink

pozdrawaim,
                          • jolanta8 Re: Starania.....c.d. 14.02.05, 12:44
                            Izutku życzę Ci wszystkiego naj......a szczególnie tego o czym najbardziej
                            marzysz czyli dzidziusia

ide po test do apteki bo ten co robiłam był od Ewy
                            trzęsą mi się ręce ale sie nie cieszę za wczasu
                            Ale byłby piękny prezent Walentynkowy dla mojego mężasmile)))))))))))ach pomarzyć
                            można
                            • zosia2005 Re: Starania.....c.d. 15.02.05, 09:52
                              Witam,

Należę do grona starających się już od kilku miesięcy i powiem szczerze tracę
                              już nadzieję.
                              Postanowiłam wypróbować w tym cyklu tesy owulacyjne.
                              Proszę was o info na temat tych testów oraz jak je odczytywać i gdzie zakupić.
                              • tola79 Re: Starania.....c.d. 16.02.05, 13:15
                                Testy można zamówić mailem u Ewy: ewa.analityk1@gazeta.pl. Też zamówiłam i
                                własnie czekam na przesyłkę . Pozdrawiam i zyczę powdzenia smile
    • jolanta8 Re: Starania.....c.d. 14.02.05, 15:24
      zrobiłam test ciążowu QUICK vue i wyszly II wyraźne krechy
      chyba zaciążyłam
      jeszcze nie moge w to uwierzyć przecież do owu miałam dwa dnismile

szok
      • portka1 Re: Starania.....c.d. 14.02.05, 20:01
        JOLA JAK BARDZO SIE CIESZĘ, A TAK SIE MARTWIŁAŚ!!!!! OGROMNIASTE GRATULACJE Z
        CALEGO SERCA!!!!!!!!!!

AZ PRZYJEMNIE CZYTC TAKIE WIADOMOSCI,weszlam na forum a tu takie sensacje,
        SSUUUUUUUUUUUUUUUUUUPPPPPPPPPPPERRRRRRRRRRRRRRR walentynki !!!! Hurraaaa!!!

Izutek; WSZYSKIEGO NAJLEPSZEGO I UPRAGNIONEJ FASOLKI smileJAKIES OBJAWY?????

JOLA, JESZCZE RAZ: BUZIAKI I DBAJ O SIEBIE smile BUZIAKI
        • jolanta8 Re: Starania.....c.d. 14.02.05, 20:22
          dzięki portka ale coś tu nie tak owu miała byc za dwa dni i jednak zaciązyłam
          test wyszedł pięknie nawet nie musiałam czekać 3 minuty od razu wyszła druga
          kreska za tydzień w pon pierwsz wizyta u ginka już się nie moge doczekać jestem
          ciekawa czy już wtedy mozna robić usg ,chyba uwierze jak zobaczę
          wysyłam fluidki Wam dziewczynki myślę,że jak mi sie udało to Wam napewno będe
          tutaj zaglądać i czekać na wieści napiszcie tylko kiedy testujecie
          pozdrowionka
          • izutek Re: Starania.....c.d. 14.02.05, 23:19
            Jola, już Ci gratulowalam, ale... baaaardzo sie ciesze! odwiedzaj nas
            oczywiście!!! smile
            widocznie 2 dni to ez dobrze.. no i co z objawami! Opoiadaj! Ale mialas extra
            gifta na St. Valentine's!!! suuuper!

Wielkie dzięki za zyczenia! smile to bardzo mile - slyszec je! smile

portka, a jak u Ciebie? U mnie narazie... nie wiem - powaznie nie wiem czy to
            obajwy, czy nie... ja nic nie chce juz mowic, okaze sie dopiero za tydzien - 22
            lutego najwczesniej...
            • portka1 Re: Starania.....c.d. 15.02.05, 07:54
              Jola jeszcze raz gratulacje smile

Izutek, u mnie jedynie czasami poczuje ból w dole brzucha, taki okresowy ale
              mało intensywny wiec sie nie łudzę, niestety.Sluz, ten biały ,wczoraj miałam
              ale niewiele, no mo tyle, ksiazkowe objawy na @..... Ale jakos sie trzymam,
              poprostu czekam, dzis 26 dc (ostatnio miałam 27 i 28 @) ale owu. sie przesuneła
              o 2 dni wiec czekam , przyznam ze z dnia na dzien coraz niecierpliwie ....
              Napisz jak u ciebie koniecznie, nie po to by sie łudzic ale tak wiesz w ramach
              statystyki smile
              ------
              pozdr., smile
              • izutek Re: Starania.....c.d. 15.02.05, 09:10
                portka... heja.. w ramah statystyki smile donoszę, ze u mnie.. nic ciekawego sie
                nie dzieje, poza tym, że od odstawienia pigulek w kazdym cyklu mialam b. tkliwe
                piersi juz na 2 dni po owu, a tym razem.. zero... NIC! co jest grane - nie
                wiem, ale jest to dużą i odczowalna przeze mnie roznica! na prawde! czasami
                brzuszek na dole czuje, ale nieeeee......... No - to tyle. Nastawiam sie na
                kolejny cykl, ale nie wiem czy dam rade.. serio.. łzy mi się już cisną do
                oczków... sad
                • portka1 Re: Starania.....c.d. 15.02.05, 11:17
                  Izutek, tak dobrze cie rozumiem.... Starsznie sie ciesze z Joli szczescia, tak
                  szczerze, mocno trzymam kciuki za Ciebie, naprawde sie przyzwyczaiłam do
                  pisania tych paru słów dziennie do Was, tak strasznie bym sie cieszyła gdyby
                  nam sie jeszcze udało w tym cyklu... Jeśli zostane sama w naszych "staraniach"
                  to wierz mi napewno się rozkleje tak na maxa i sama nie wiem czy dam rade dalej
                  to ciągnąć, wiesz zawsze jesteście osobamu w tzw. temacie, pisząc o "białym
                  śluzie" czy bolących piersziach wiem ze sie nie wygłupię wink, naprawde o takich
                  rzeczach nie da sie rozmawiac ze znajomymi bo uznaja mnie za totalna
                  maniaczkę wink
                  Ok, to pisz i trzymam mocno kciuki, tak z całego serducha !!!!

------
                  pozdr., smile
                  • izutek Re: Starania.....c.d. 15.02.05, 11:54
                    no Jola - widzę, że mamy te same mysli w głowie...
                    jasne, ze bede pisala..
                    dzisiaj mam totalny spadek formy - zero sil - spac mi sie chce chol;ernie i na
                    niczym sie nie moge skupic.. tragedia! tak jak bym w ogole cala noc nie spala!
                  • izutek Re: Starania.....c.d. 15.02.05, 11:55
                    no... i dlatego, ze jestem taka zakrecona i nieprzytomna, to napisalam JOLA
                    zamiast PORTKA - przepraszam Cię bardzo, ja dzisiaj jestem nieobecna ...
                    • jolanta8 Re: Starania.....c.d. 15.02.05, 18:18
                      dziewczyny przestańcie się dołować ,zobaczcie jaki u mnie był beznadziejny
                      przypadek-dwa dni do owu poza tym tarczyca a jednak.....
                      jak mnie sie udało to Wam się też uda w tym cyklu przecież to kwestia czasu
                      a ja to jestem szurnięta-wiecie co robię-już wykorzystałam 3 test ciązowy bo
                      nadal nie mogłam uwierzyć i tak fajnie jak ta druga kreseczka ię powoli
                      uwidacznia zobaczycie jakie to cudowne uczucie,mogłabym robic test za
                      testem.....

ja wierzę w Was i nie pisze tego po to bo ja jużmam fasolke i jest mi wszystkio
                      jedno baaardzo baaaardzo mocno trzymam kciuki za Was bo chce Was obie spotkać
                      na październikowych mamach.....bez dyskusjismile))))
                      • izutek Re: Starania.....c.d. 15.02.05, 18:34
                        Jola, no to plisss trzymaj te kciuki z calych sil, ok? jejku...
                        • jolanta8 Re: Starania.....c.d. 15.02.05, 18:50
                          trzymam z caaaaaaaaaaaałych siłsmile))))))
                          • izutek Re: Starania.....c.d. 15.02.05, 19:12
                            dziex! ale jak zwykle - juz coraz mniejsze nadzieje,,..
                          • izutek Re: Starania.....c.d. 15.02.05, 19:13
                            wiecie - u mnie to jest tak - jak w jednej dziedzinie lepiej, to w drugiej
                            gorzej - teraz dostalam awans w pracy, sesja w szkole tez dobrze poszla, to z
                            baby, pewnie sie nie uda..
                            • portka1 Re: Starania.....c.d. 15.02.05, 19:27
                              z tym napisaniem JOLA domyliłam sie smile od razu, hi, hi.

Wiecie co najgorsze to ze nie mam zadnych objawów, NIC !!! zero. Dlatego tylko
                              iskierka nadziei i mniejsze rozczarownie gdy @, bo nic totalnie nie czuje a ból
                              przed @ dosłownie pare godzin przed pierwszym plamnieniem, hmmmmmmmm

Jola czytałam o twoich szaleństwach z testami smile pewnie tez tak bym sie
                              zachowywała smile Dbaj o siebie i pisz jak wszystko przebiega, to taki balsam dla
                              uszu smile Wiec prosze nie zapominaj o kobietkach ze "starających" wink
                              Izutek czuje ze zadomowie sie tu na dobre, takie przeczucia a nie histeria,
                              naprawde.

GRATULUJE AWANSU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                              !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                              teraz awansu wink
                              • portka1 Re: Starania.....c.d. 15.02.05, 19:35
                                a poranne czucie jajnika to pewnie urojenie...To by było na tyle
                                • izutek Re: Starania.....c.d. 15.02.05, 19:41
                                  dzieki za gratulacje smile moze mnie to teraz troche wciagnie i nie bede miala
                                  czasu na myślenie o innych sprawach.

PS - a jajnik mnie tez pobolewa..
                                  • jolanta8 Re: Starania.....c.d. 15.02.05, 19:56
                                    nie bde pisac o swojej ciązy bo to dołujące coś o tym wiem

poza tym Izutek gratulacje z awansu i dosyć narzekania

portka1 ja tez nie miałam objawów więc....?smile)))może....jesteś nie traćcie
                                    dziewczyny nadziei
                                    pozdrawiam
    • jolanta8 Re: Starania.....c.d. 16.02.05, 10:55
      portka co u Ciebie dzis miała być @ o ile sie nie mylę...daj znać czy
      testowałaś?
      • portka1 Re: Starania.....c.d. 16.02.05, 11:58
        Jola, jesli cykl by trwał 27 dni to wypada ze dzisiaj @, ale owulacja
        przesuneła mi sie o 2 dni, także czekam, ale już zaczynam szalec, nie moge sie
        na niczym skupic!!!buuuuuuu, no i piersi mi sie powiekszyły są czułe na
        dotyk wink także na 100% małpa, tak było w ostatnim cyklu, kwesti 2/3 dni,
        wymiękam.....

A jak u ciebie słoneczko??? Jeszcze raz Ci gratuluje smile Lekarza znalazłaś?Ja
        tez myśle o zmianie i szukam wszedzie gdzie sie da, takiego wiesz od serca smile
        • jolanta8 Re: Starania.....c.d. 16.02.05, 12:15
          jesteś naprwde cierpliwa ja w tym ,okresei już robiłam testsmile))
          u mnie ok do tej pory nic....zadnych objawów może i dobrze tylko rano czuję
          brzuszek...
          mam ginka poleconego przez koleżankę i tutaj przez dziewczynę na forum....w
          poniedziałek 1 wizyta i to jeszcze z USGsmile

CZEKAM NA WAS....
          • portka1 Re: Starania.....c.d. 16.02.05, 12:18
            mam objawy @-owe także myśle że nie ma sensu testować, zreszta to sobie
            obiecałam......
            • jolanta8 Re: Starania.....c.d. 16.02.05, 12:22
              Może i lepiej nie będziesz się stresować pisz cały czas co u Ciebie....będe tu
              zaglądać

Izutek czemu się nie odzywasz

ja myslałam wczoraj,że dostałam @ aż się wystraszyłam a tutaj taki lejący śluz
              nie wiem czy tak ma być czy nie wszystko się dowiem w pon.

taki miałam objaw dzień przed @ ten wylewają cy sie ne przyjemny śluz i nic
              poza tym
              dziewczyny piszą ,że mój doktorek to całkeim przystojny facet prawie 2m wys..
              jak ja to wytrzymam jestem tak cholernie wstydliwa jak ide faceta ginka i
              jeszcze przystojnego..............

a obiecałam sobie,że pójdę do jakieś babki ale każdy mi odradzał i mam za
              swoje....
    • pipi79 Re: Starania.....c.d. 16.02.05, 12:29
      izutek jak samopoczucie, ja zdecydowałam, ze zatestuję 22 to będzie 13 dni od
      owu. nerwy mam straszne a jak u ciebie. jakieś objawy mnie dalej ciągną jajniki
      martwie sie co to oznacza odezwij sie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka