maria.ksiazek 03.02.05, 20:03 Dziewczyny,bardzo proszę o pomóc,jutro mam 24 dc i dostałam skierowanie na badanie progesteronu (21-24 dc).Jakie są normy? Dzięki i pozdrawiam, Maszula Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gagat100 Re: Normy Progesteronu??Pilne!! 03.02.05, 20:06 spojrz na gore forum tam sa NORMY BDAN SPECJALISTYCZNYCH wejdz pod literke "P" i bedziesz wszystko wiedziec :o)) Odpowiedz Link
rybcia.rybcia Re: Normy Progesteronu??Pilne!! 04.02.05, 10:54 Mam takie pytanko, mi zlecono zbadanie progesteronu w 10-11 dc i na podstawi etych badan wypisala mi pani gin. luteine, czemu ty badzasz w 23dc? Odpowiedz Link
magdulka26 Re: Normy Progesteronu??Pilne!! 04.02.05, 11:14 Rybcia to bzdura badać progesteron w 10-11 dc ,gdyż wynik będzie zanizony.Chyba Twoja pani gin nie wie ,że progesteron wzrasta po owulacji i wtedy badanie ma sens.Progesteron bada się 7 dni po owuacji . Marysiu na wyniku będziesz mieć podane normy -każde labol ma swoje normy. Odpowiedz Link
sonique Re: Normy Progesteronu??Pilne!! 04.02.05, 15:46 A ja badalam w 14 dniu.Wynik mam fatalny, ale jestem pewna, ze w kazdym innym mialabym tak samo kiepskiPOza tym na wyniku mam podane normy na kazda faze cyklu, wiec moze bada sie tez w innych dniach? Pozdrawiam Odpowiedz Link
maria.ksiazek badanie progesteronu 04.02.05, 22:31 nie bardzo wiem kiedy powinno się badać progesteron,robie to badanie pierwszy raz.Lekarz na skierowaniu napisał że 21-24 dc i kilka razy mi to powtorzył,więć zaufałam.Wyniki w poniedziałek. Pozdrawiam, Maszula Odpowiedz Link